Januari foton på instagram; Killingyourdarlings
Januari månad går mot sitt slut och den har bjudit upp till fina nya spännande möten, mycket jobb, Formex mässa. Föreläsningar, skärgården mixat med staden, snöflingor och ett vintervitt landskap och skön kyla mot kinden. Hästar och bus med fasters ögonsten , middagar med Finingar, och roliga nya åtaganden och oväntade priser saker som gett värme. Med sol Åsa 

Foton killingyourdarlings instagram 

KYD & Orthex Group - TÄVLA & VINN ett sett med Smartstore Basket
Yeah, Nu råder det ordning och reda här hemma och garderoben har fått ett lyft med vackra lådorna Smartstore Basket från Orthex Group! Givetvis vill KYD att just du som läsare kan få vinna ett eget sett med fina förvarings lådor med hög kvalité från Orthex Group! Så därför kör vi en tävling ihop med dem! 


Nu kan en av KYDs läsare/följare även TÄVLA & VINNA vita lådor, en i varje storlek med tillhörande bambulock!

- Allt ni behöver göra för att delta är att skriva ett fin motivering varför just du vill vinna och hur ni kommer styla dem med i kommentarsfältet. Ni har fram till den måndag kväll kl 00.00 på er! 


Med förvaringslådor sol håller i tiden

Tack alla finingar som varit med och tävlat. Denna gång föll vinstlotten till Karin! 


STORT STORT Grattis. Jag sänder ett mail till dig under dagen ang din adress. Massa sol till er alla som deltagit och håll utkik efter nya tävlingar inom kort! 


Lycka till! Med sol Åsa 

Foton Killingyourdarlings /Åsa GraménKYD & Orthex Group - det "hänger" på detaljerna


Temat i den nya garderoben blev; bambu , vitt och mässing!'

Var femte sekund köps en SmartStore någonstans i världen – och underlättar därmed vardagen en aning för ännu en ägare. En SmartStore att använda som förvaringslåda, flyttkartong, verktygslåda, frö-ask, pennskrin, picknickkorg, necessär - funktionen är stor och bred!

Sedan den första SmartStore Classic-boxen såg dagens ljus 1995 i småländska Tingsryd har den ut- vecklats från en enda transparent modell till att omfatta ett brett sortiment i olika modeller och storlekar. Till dags dato har SmartStore-originalet tillverkats i mer
än 63 miljoner exemplar! Något som definitivt talar för dess oslagbara utformning. Kvalitetsmässigt vittnar naturligtvis de höga försäljningssiffrorna om en suverän förvaring som ännu idag tillverkas i Sverige. 

SmartStore är stapelbar och är tillverkad av ett material som tål höga och låga temperaturer och som även är godkänt för livsmedelsförvaring. 

KYD har fått äran att styla, inreda med just deras fina boxar - SmartStore Basket med lock i bambu, en snygg för- varing för till exempel klädesplagg. 
Därför valde jag att inreda och måla garderoben i vitt men vita skjutdörrar samt addera in Mässingsdetaljer. Detta ihop med de vita lådorna och bambu locken ville jag skapa en varm och omkramande känsla till ens kläder och garderob! För visst är det så att med de rätta detaljerna så höjer man känslan på helheten! 

De fina lådorna med bambulock staplas och inreder KYD garderoben med! Foton och styling av Killingyourdarlings /Åsa Gramén för Orthex GroupKYD & Orthex Group - förvarings Make Over


KYD och Orthex Group gör ett samarbete såhär med start på det nya året! Vi tänkte vad passar inte bättre än att starta ett nått år med ordning och reda samt tips på förvaring! 

Just Förvaring och funktion är något som behövs i alla rum. Oavsett var sakerna hör hemma så är det bra om det finns fina funktionella lösningar att förvara dem i. Som inredare försöker jag läsa mina kunders funktionella behov på bästa möjliga stilsäkra sätt. Att kombinera förvaring ihop med design är både roligare och känns bättre. 

KYD kommer i 3 inlägg tipsa ihop med Orthex Group hur ni på bästa möjliga sätt förvarar snyggt! En vinnare kommer även kunna skatta sig lycklig och VINNA ett helt sett med fina förvaringsboxar att inreda sitt hem med. 

Idag har jag målat, spikat och pysslat med att rensa och bygga upp en ny garderob. Här nedan ser ni mitt resultat efter 2 lager vit färg. Smartstore ™ Basket finns i tre olika storlekar hos  www.orthexgroup.com som kombinerar funktionalitet och design i hemförråd. I jämförelse med pappkartonger håller dessa fina plastboxar en lång tid framöver. Vitt, trä och mässing är temat

KYD har målat, spikat, spacklat och pysslat idag. 

Här nedan kommer några KYD tips på hur Ni kan få bättre ordning & reda.- De fem S:en - sortera, slänga, skänka, sälja och "spara snyggt". 


- Var sak har sin plats. När du tagit fram något, glöm inte att ställa tillbaka det.


- Använd rätt förvaring till rätt sak. Lådor  burkar, korgar och krokar, då ser det samtidigt snyggt ut!


- Markera och märk upp. Det är lätt att glömma vad som finns i boxarna och lådorna, därför är det fint att skriva på vad som finns i.


- Byt ut. Så fort något nytt tillkommer är det en bra chans att göra sig av med något gammalt.

- Ha kul! Musik och andra ljud, så som en ljudbok, underlättar städningen. 


- Dela upp saker i tre högar: "släng", "spara" och "vet ej". De saker som hamnar i "vet ej"-högen kan 
packas ned i lådor som tas fram vid ett senare tillfälle.


- Förvara dina saker snyggt. Möjligen är det så att alla måste få ha det lite "rörigt" hemma - men det 
finns smarta sätt att gömma det på. 
Förslag: Mixa gammalt med nytt.Sammanfattningsvis: genom att endast behålla det som verkligen behövs - och genom att använda fin förvaring kan det bli enklare att organisera dig lycklig. Med sol Åsa 

Foton Killingyourdarlings KYD tipsar - Linnelakan både fint och praktiskt


"Bäddat" för mysiga stunder med dess Finingar till lakan. 

Jag har på senaste tiden fått många frågor om just Linnelakan, vilka ska man satsa på att köpa, är de sköna att sova i och varför ska man välja just dessa att bädda med. Trenden gällande linnelakan är stor och den är här för att stanna med! Så att investera i ett par Påslakan med 100% linne känns som en hit! Lakanen är extra varma och mjukt mot kroppen. En annan klar fördel är att det blir en väldigt snyggt bäddad säng även då sängen är obäddad! Så för ex en småbarns familj som ej hinner bädda sängarna varje morgon så är denna produkt en klart vinnare. Även så har linnelakanet en annan fördel och det är att den blir skönare och finare för varje tvätt och ju mer de slits. Tänkte därför tipsa om mina favoriter inom just linnelakan på webb/butik här nedan! 
Tell Me More; tellmemore.nu
Ljusa, fina och mjuka linnelakan med ett fint sortiment. ELLOS; ellos.se
Kollektionen Elmira är mina favoriter! Har köpt hem de i olika blåa, turkosa, beiga och vita kulörer. Älskar att bädda med dem. Kardelen; www.kardelen.se
Med sitt breda sortiment finner mam olika nyanser och storlekar på dess linnelakan!
Åhléns; .ahlens.se
Gillar deras fina lakan med en så söt kant på örngotten. Fint att mixa mef andra kuddar. 


Dirty Linen; .dirtylinen.se
Fint sortiment med ljusa och sova varianter på linnelakan. LinLivinghttp://linliving.se
Fina ljusa linnelakan från Gotland och min sagoö! Kan ju bara bli magiskt! HM home; hm.com

Billigaste på marknaden inom just kategorin men fina och sköna ändå. Älskar dess pressfoton. 


Hoppas ni finner en en egen favorit och bäddar våren med dessa svala och mysiga lakan! Med Värme Åsa 

Foton; Tell Me More, Åhlens, HM Home, Ellos, Dirty Linen, Kardelen & Lin LivingBlomstrande stylings till kommande uppdrag
På KYDs kontor planeras en kommande blomstrande/somrig styling som sker om några veckor ! Hoppas ni hänger med på detta case och inom kort kan jag berätta mer om uppdraget. Happy Friday! Med solskensvärme och kärlek Åsa 

Zara Home bjuder in till fina detaljer
Våga mixa mässing och silver, variera trä med mjuk bomull och lyft in detaljer av värme och fräsch känsla i badrummet! Sitter och kikar på saker på Zara Home till kunds badrum och fann dessa Finingar!! Med sol Åsa 

Collage Killingyourdarlings Vårliga inslag med hjälp av Affari
Idag glittrar solen ute och det är magiska fredag! Klickar upp några härliga bilder från Affari och deras sommarkollektion för 2016. Affari startades 1998 med ljustillverkning i alla former. Det har idag vuxit från 4 eldsjälar som startade är de nu 30 anställda och ljustillverkningen finns kvar i lilla skånska Osby. De har nu även tagit in inredningsdetaljer från Asien av allt möjligt som kan förgylla ditt hem och din trädgård. I vår har jag fått i uppdrag att inreda och fixa ett växthus och fick mycket inspo av affari sortiment! Med sol Åsa Pressfoton AffariFiningar från kollektion "VIKTIG" för IKEA!
Ingegerd Råman formger årets viktigaste kollektion "VIKTIG" för IKEA! Mitt inredarhjärta jublar, stolar och glas att längta att få inreda med! Släpps i Maj! Med Sol Åsa

Foto IKEA 
"Passion" tapetkollektion från Rebel Walls
Veckans raraste pressutskick vart en 3D broschyr från Rebel Walls nya tapetkollektion Passion med deras nya fina fototapeter. 
Kollektionen innehåller 34 olika mönster att inreda hemmen med. 

Ett urval av de mönster som kollektionen innehåller ser ni här och Rebel Wall’s egen beskrivning av kollektion är att det är ”en ivrig tapetkollektion med tveklöst modiga mönster som tar plats och uppmuntrar dig att göra detsamma”.
 KYD hjärtar dessa fina nyheter! Med sol Åsa Pressfoton Rebel Walls3D skissande mellan vajande palmer


KYD bakom skissande och fixande! Just nu bubblar livet på mellan palmernas vajande inspiration och gröna sköna känslor känns extra mkt fint just denna vår. 

Inredning och 3D skissande av kommande case här ovan! Ett rum med ljusa trämaterial och med palmer uppåt väggarna. Med sol Åsa 


Vårens finaste inramning - företaget MoebeJag har fallit för dessa fina ramar från Moebe och i vår/sommar blir det att inreda med dem uppåt väggarna! 

MOEBE är en skandinavisk design varumärke med sitt säte i Köpenhamn , grundat av snickare Anders Thams och arkitekten Martin D. Christensen .

De fokuserar på det väsentliga och enkla former.  Därigenom skapa intuitiva produkter . KYD gör tummen upp för dessa Finingar! Med sol Åsa Foton MoebeSurbrunnsgatan 8 A bjuder upp till rart barnrum/ fina mäklarfoton


Som en fin och vacker tavla! 

Jag kan inget annat än att älska att skutta in på en av mina favorit mäklares hemsida då och förbryllas av dess magiska sätt att fånga in hem som är till salu - Entrance Mäkleri. Och nu har de gjort det igen! Tagit fram ett nytänkande sätt att fota och styla till försäljning av lägenhet! Se bara dessa foton! 

Jag älskar ljuset, känslan av glädjen över snön som kommit och lilla flickan med balkongen som känns som en fin tavla! Ljuset, den fina stylingen och en drömsk feeling över objektet. 

Jag hjärtar dörrarna in till sovrummet.
 
Ljust och varmt på en och samma gång

Lägenheten är från Sekelskiftet och hat fina bevarade originaldetaljer som brädgolv, stuckaturer, parspegeldörrar och kakelugn. Känns som den oskuldsfulla vita snön och tystnaden letat sig in så fint inredningen med här. 

Två små sängar för syskonen, en fin lösning! 


Magiskt att snön kommit så mkt i Göteborg! 

Även en fin lösning på funktion och sängplats i barnrummet får mitt inredarhjärta och jubla! Kika in hela hemmet här; http://entrancemakleri.se/hem-till-salu/objekt/676169/

Med Sol Åsa

Foton Entrance MäkleriKYD rapporterar från FORMEX våren 2016


Under tulpaner och med mixen av skandinaviskt och japanskt möttes vi besökare av i entrén. 

Jag har i dagarna två varit ute på Stockholms Mässan mellan jobbmöten och skissande av hus till kund för att  träffa kunder och företag! Har även på mässan spanat nya trender inför våren 2016. Här kommer tre inlägg i följd av det som KYD spanat in!


Det man första man möts av i stora entréutställning är en monterstyling signerat Oddbirds som tolkat temat Nordic Kicks. I montern ska flera olika temat gestaltas likt "nånting gammalt, nånting nytt, nånting lånat, nånting blått, nånting fått” och detta visandes i en styling av produkter  mot betong och trä. 

"Nånting blått" - en fin oas med blåa toner. Blått våren 2016 är en hit! Här i montern sker ett fint möte mellan Skandinavien och Japan - en mix av geometriska former, hantverk och kreativitet.  Även ett upphänge med tulpaner anspelar mycket på vår och dess krispiga toner! En helt okej utställning enligt mig! Med sol Åsa 

"Hantverk är likt höstens mässa i hetluften och många makramer syns på mässan!"

En snabb sammanfattning från Formex och vad som känns som vi kommer få se mycket av i handeln / ute på marknaden under vår/sommar 2016. Hoppas ni gillar det;

•  Blått Blått blått i alla olika nyanser.
• Den mjuka rosa har fått strålkastarna på sig,  ihop med det blåa känns det extra trendigt i vår.
• Kvistar att dekorera med istället för blommor och många fina  glasvaser. Mixa olika och bygg upp stileben. 
• Linnetyg i dukar, lakan och gardiner. 
• Ljusa träslag och en och en annan läderdetalj.
• Flätade korgar och hängande amplar lever kvar. 
• Mönster; Både grafiska och bohemiska. 
• Växtlighet, som känns som ett återkommande inslag på just våren. Men i år mkt söta blommor och palmblad samt kaktusar. 
• Smutsiga kulörer och en balansgång mellan valet av pudrigt och tyngre nyans.
• Hantverk, vi går tillbaka till de gamla traditionella hantverket och höjer värdet på just detta. Unika inslag och ej det massproducerade. 

Med sol Åsa 


Foton Killingyourdarlings /Åsa GraménSolitaire Design nya fina handfat att hjärtaSkuttade in på fina Solitaire Design  som tillverkar handgjorda handfat av högsta kvalitet, både i egen design och klassiska mönster och fann dessa fina nyheter; "Forest" - i magiska turkost/gröna toner och de i blått med en blank insida och matt utsida!!

Företaget grundades 2011 och dess 
målsättning är att tillhandahålla kunderna unika handfat av högsta kvalitet som ger badrummet en unik och exklusiv prägel. Jag gör tummen upp! 
Med sol Åsa 

Foton Solitaire Design/ Ellens agentur 
Kung Bore bjuder upp och vi dansar med
När kylan fortf lever kvar och man går och nynnar på Orups text; " I Stockholm é jag född.Här har jag min familj och jag hittar nästan överallt, men Stockholm har blivit kallt."

Det är bara klä sig varmt, njuta av kylan mot kinden och njuta av solsken som minusgrader bidrar med! Tog en promenad igår innan italiensk middag ute på Djurgården! Kyligt men vackert då staden bjuder upp på en fin vinterkänsla! Hoppas ni med njuter av kylan på bästa sätt med skridskor, skidor, pulka, varm choklad, brasa, massa ljus mm! Med solskensvärme Åsa 

Foto killinyourdarlings 
KYD väljer att ha med Bookbinders i väskan 2016Föreläsnings söndag igår på InredningsAkademin och idag planeringsdag. I år väljer KYD att fylla sina jobb/nöjen i en fin kalender från Bookbinders Design. Jag älskar att kunna på gammalt traditionellt sätt skriva och anteckna för hand istället för att ha allt i paddan/mobilen eller datan! Denna vecka vankas det Kundmöten, FORMEX mässa, reportage mm och skojiga nöjen med Finingar på kvällarna! Skoj med en kickstart på nya året! 

Idag  I KYDs lurar; Otto Knows; "Dying For You (feta. Lindsey Stirling & Alex Aris) "🎶 Hoppas ni bra en bra start på veckan! Med Sol och Värme Åsa 

Foto Killingyourdarlings Lotta Agaton styling för String 2016 - så himla fintEn av mina förbinder och vassare stylisten enligt mig är helt klart Lotta Agaton! Hennes senaste styling för String 2016 bjuder upp på fina miljöer!

Stringhyllan lanserades redan 1949. En riktig klassiker som passar in i de flesta miljöer och lätt att förändra beroende på behov. 
Bilderna lyfter fram flera av de kommande trenderna vi kommer att se i år – trärena ytor, hantverk, keramik, terracotta och rosa toner med dragning åt aprikos. Tummen upp! Med sol Åsa


Foton String Pressutskick 
Nya kollektionen "Wonderland" från Boråstapeter
Hanna Werning är i vår (release 2 mars) aktuell med en ny fin tapetkollektion för Boråstapeter. Det är tio år sedan deras första samarbete ihop.   Den nya kollektionen heter Wonderland 

Hanna har likt hennes tidigare mönster skapat de nya tapeterna med inspiratio och utgångspunkt  från naturen – djur och växter i en sagolikt möte. 
KYD fick direkt en favorit i tapeten :Koralläng som på bilden ovan! Mjuk och sobert vackert att inreda med! Längtar tills man kan kika på de i verkligheten! Med sol Åsa 


Pressfoto Boråstapeter
2016 då vill jag inreda med vajande palmer som detalj
Collage med några KYD favorit inför 2016 - I vår inreder jag gärna med palmer i olika former! Som fat, på kuddar, med blommande palmblad mm! Jag älskar det extra mkt denna säsong!

Med sol Åsa 

pierre frey aquarius tapeten

Foton från Pinterest Lördagens bästa plats att fånga in energiAtt samla kraft inför en jobb söndag och fullspäckad kommande vecka!!Pausknappen vart utryckt idag och  lördagens spenderas på bästa sätt; solsken i ögonen, minusgrader och en mjuk mule mot kinden! Ända sen jag kan minns har dessa magiska djur haft en betydelsefull plats i mitt hjärta! Känslan av att som 7 åring äntligen få börja rida! Sen dess har hästarna alltid funnits med! Känslan av så mkt kärlek och värme just de har är svårt att förklara för en som ej ridit! Jag känner mig så hel i hjärtat då man möts av gnäggat och de lugna frustande ljuden! Med sol ÅsaFoton Killingyourdarlings 
Ute är det vinter men i KYDs bubbla blomstrar våren/sommarenVitt som snö - grattis fina blomma 

Ute glittrar snön och himlen var sådär krispigt kylig med -16 gr idag. Men inne i KYDs kreativa bubbla planeras vår och sommar grejer! Kan ej berätta ännu mer
ang de olika casen än, men är så himla glad och peppad! Man kan verkligen säga att kontrasten från vinterns magiska kyla och in i blomstrande KYDs bubblan är stor! 

Köpte ni även tulpaner idag?  Är ju denna fina blommas alldeles egna dag! Visste ni att vi svenskar älskar tulpaner så mkt så att vi leder listan på att vi köper mest tulpaner per person i världen! Jag skicka iväg några blomsterbud med tulpaner idag till Finingar. Älskar att överraska med blomsterbud. Ha en magisk helg! Med sol Åsa

Foto Killingyourdarlings  KYD håller kurs i vår på Folkuniveristet i Sthlm
Fyra torsdagskvällar i Vår 31/3- 28/4 kommer KYD hålla en Inredningskurs på Folkuniversitet i Stockholm. 
Kursen ger dig mer kunskap om hur belysning kan användas i inredning samt hur olika färger i inredning påverkar oss. Kursen består av föreläsningar, praktiskt arbete samt gemensamma diskussioner och jag hoppas kunna ge deltagarna en rolig, givande och spännande kurs!
.
Plats: Kungstensgatan 45, STOCKHOLM (T-bana station; Rådmansgatan eller Odenplan).
Startdatum: 31 mar 2016 - Slutdatum: 28 apr 2016
Antal lektioner: 4
Tid: Torsdagar kl 18:00-20:15
Studietimmar: 12

Pris: 1725kr

Hoppas Vi ses i Vår! Med Solskens Värme Åsa alias KYD


Foton Killingyourdarlings IKEA våren 2016 - hantverk och tradition i fokus


Det skandinaviska ljuset - magisk styling och fotat på ICOM i Älmhult 

Oj va många nya pressutskick som sker såhär i början av det nya året och mycket av det som trillar in i mailboxen jublar KYDs hjärta för! 

En smålänning som alltid bjuder upp till fina nyheter är ju våran alldeles egna IKEA! Den 1 februari presenterar de vårens nyheter som har tyngden på tradition och hantverk. 

Att inreda ett landställe med eller den där stugan intill havet med denna bädd! Fint vore det! 

KYD hjärtar extra mycket denna fina Sängstomme "GJÖRA" i björk som har en dubbel funktion! Exemplevis som rumsavdelare eller varför inte som klädhängare. Sådär somrigt fin och med en skandinavisk design som jag tycker om! 

TORHAMN med en stilren och hantverks anda. 

Den nya köksfronterna "TORHAMN" gillar jag skarpt, ihop med grått och svart blir den ett fint möte av hantverk och material som känns både traditionell men ändå nyskapande!!

Mitt kökshjärta dog lite när jag såg denna fina nyhet! Så fint stylat!!

VARDAG bjuder upp på fina detaljer att addera in i hemmet.

En ny serien med namnet "VARDAGEN" består av bland annat textilier, tillbehör och redskap så skynda er till IKEA den 1 feb och köp era Favoriter! 

Med sol Åsa 

PressFoton IKEA Januaridetaljer på instagram; Killingyourdarlings


1) Att ta en kopp varm rykande choklad efter långpromenad i snön. 2) Baldahakin över sängen bjuder upp till en mysig koja. 3) Hemmalagade Semlor och firande. 4) finaste tavlan på väggen för denna månad! 


Ute ligger snön som ett vitt täcke och jag älskar känslan den bidrar med! Just nu planeras det för kommande stylingar och Formex i nästa vecka! Full schema lär det bli! Så kul! Här ovan ser ni några snapshots från KYDs instagram för januari! Tack alla fina som skrev och gratta igår! Värmer! Med solskensglittrande snö Åsa 

Foton Åsa Gramén /KYD 
KYD vann Best of Houzz 2016 inom KundservicekategorinWieeee! En Tisdag av glädje och FIRAR att jag idag fick meddelandet att ha vunnit "Best of Houzz 2016" och mitt lilla KYD vann i Kundservicekategorin!  Tack vare mina rara kunder som lämnat så magiska varma omdömen åt KYD på Houzz hemsidan under hösten 2015. Glädjetårar har runnit och tacksamheten är STOR över att ha så fina kunder som lyfter och att just jag får vara med och bidra med att de når sina Inredningsdrömmar! Här kan ni se utmärkelsen på hemsidan; http://killingyourdarlings.houzz.se/about

Tack tack tack! Utan er inget KYD! Med solsken Åsa 
Foton killinyourdarlings 
Januari och tapeten Vinterskog från Sandberg Wallpaper
Sandberg Wallpaper har gjort det igen! Nu lanserar de sin fina vintervita variant av Karolina Kroon och Hanna Wendelbo-Hanssons poetiska och drömska SKOG med namnet "Vinterskog". Denna tapet lämnar staden långt bakom sig och finner lugnet i det nordiska ljuset och den enkelhet som uttrycks i de skandinaviska vinterlandskapen.

Resultatet är ett minimalistiskt tapetmönster som skapar en ren och lugn atmosfär där livet får tid för återhämtning och kraft att samla ny energi. Ett mönster som hyllar den skandinaviska naturen när den är som allra tystast, med fokus på dess unika former och lågmälda färger.

Det svala, avskalade mönstret har tolkats av stylisten Annaleena Leino-Karlsson. Se den fina filmen här - https://vimeo.com

Med sol Åsa 


PressFoton Sandberg WallpaperFarrow & Ball - vi går mot ljusare tider


Sneakpeak från KYDs vy. 

Planerar en kunds kommande nybygge som KYD är med och tar fram. 
Jag har valt att arbeta med finaste kulörerna och färgpaletten från Farrow & Ball på väggarna i detta case! Vi går helt klart mot ljusare tider i dubbel bemärkelse! Idag spelas David Bowie och Heroes på repeat på spelaren! Ta hand om varann, ge värme, ge glädje och lyft varann! Med sol Åsa 


It May Be Winter Outside, But in My "home" and heart It's Spring... ;-)
Ut med julen och in flytta våren! Idag vart det shoppa gröna fina växter, lyssna på surf/karibisk musik, hämta nya linnelakan i mint,blått och beiga toner och sen inreda och städa. Denna vår blir det palmer, havet och tropiska inslag här hemma! 

Bäddar för mjuka blåa stunder 

Foton killinyourdarlings 
KYDs Wishlist 2016 - Januari MånadNågra av de Finingar KYD hjärtar denna månad. 

Jag tänkte inleda en ny kategori här på KYD sidan! En Wishlist varje månad av vad jag hjärtar extra mkt just nu inom trender och på inrednings accessoarer/möbler! Hoppas ni gillar det! 

Satte ihop ett litet collage i några darlingar ovan som jag kikat in den senaste tiden. Ingen gar väl missat att rosa och blått är 2016 hetaste trend och även de kulörerna som marknaden fylls på med! 

1) KK Daybed - Jag hjärtar denna nyhet från danska By Klipklap. En dagbädd i finaste trä ihop med ljusrosa sittdyna. Här slår jag mig Gärna ner med en kopp kaffe under året. byklipklap.dk

2) Frosta Design - serien Macramania känns så himla fin och den i Babyblått hjärtar jag extra mkt! Fina handknutna och vävda, Hantverk när det är som bäst! Kika in; www.frostadesign.se

3) Elin Lansjö - hennes fina pastelliga kollektion av Cloudy Sky dukar KYD gärna upp med i vår! Kika in; elinlannsjo.com 

4) Elkeland - Mirror Mobile Halfmoons i fin dansk design känns både stilren och nytänk! Jag gillar den skarpt! Kika in; http://elkeland.bigcartel.com

Med sol Åsa 

Collage av KYD - killinyourdarlings Omsorgsfull inredd fjällstuga att krama om
Satt och surfade runt på inspiration till fjällstuga och fäll pladaskt för detta vackra hus. Känslan av en sobert mjuk mix mellan ute och inne, mjuka detaljer att landa vid efter en dag ute i backen. Arkitekten har valt att arbeta med stora vackra fönster för att få in så mkt ljusflöde i rummen. Ihop med det mörka träet skapas en ljus och lugn känsla i huset! Tummen upp! Med sol Åsa 

Med en mjuk heltäckningsmatta ger man rummet en skön och omsorgsfull detalj. 


Eldstaden, en plats att vila intill efter en dag ute på fjället. 

Kika in hela huset på; www.busyboo.com

Med sol Åsa Heltäckningsmatta - en mjuk och ljuddämpande inredningLent och mjukt att sätta fötterna på! Hemma hos kunden Hanna & Johan inreddes rummet med mjuk heltäckningsmatta. 

Att klä golvet med heltäckningsmatta brukar vara ett återkommande tips för att skapa luxuös hotellkänsla i ett rum i ens hem och de senaste åren har det även igen börjar kännas modernt efter år av trenden; slipade trägolv. Flera svenska mattföretag har handtuftade mattor i fint garn som efterliknar sammeten när det kommer till lenhet och lyster.  För att hålla kvaliteten på mattan uppe så se till att håll den ren – dammsug den en gång i veckan till exempel. Kasthall har en bra guide till hur man rengör heltäckingsmattor här - kasthall.


LJUDABSORBERING
Ett flertal vetenskapliga undersökningar bekräftar att buller kraftigt påverkar känslan av välbefinnande. Att lägga in heltäckningsmattor är en av de åtgärder man kan vidta för att förebygga buller. Mattan har en dämpande effekt på buller. Med heltäckningsmatta kan bullernivån sänkas med 25-30 dB, att jämföras med 5-15 dB för hårda golv. Förutom att de eliminerar buller har textila golv goda ljudabsorberande egenskaper. Mattor gör att ljudet endast har hälften så lång efterklang som hårda golv. Att bestämma sig för ett textilt golv redan vid planeringsstadiet möjliggör en reducerad buller och ljudnivå. Även i hemmiljö underlättar mattans ljudabsorberande egenskaper möjligheten att koppla av. Mattans ljudabsorberande egenskap är särskilt uppskattad av musikälskare. Det textila golvet står i kontrast till ett rums hårda ytor och skapar på så vis ett välbalanserat ljud.

- DAMMET BINDS I MATTAN

Heltäckningsmattor skapar ett gott inomhusklimat även för allergiker!"
Tack vare dess dammbindande egenskaper, kan heltäckningsmattor anses mycket fördelaktiga när det gäller att skapa ett bra inomhusklimat. I rum med heltäckningsmatta binds dammet i mattluggen tills det dammsugs bort. På hårda golv virvlar dammet upp vid drag och då man går på golvet.
I rum med heltäck kan koncentrationen av damm vara ner mot hälften av den i rum med hårda golv. 

- ENERGIBESPARING

Mattor skapar en känsla av värme och komfort. De ger en mätbar effekt på rumstemperaturen, Och värmen i rummet stannar kvar längre. Heltäckningsmattor är ett effektivt isoleringsmaterial. Mattluggen och baksidesbeläggningen har en isolerande effekt mot kalla undergolv och reducerar Golvdrag. I rum med hårda golv leds så mycket som 10-12% av värmen bort av bl.a. golvdrag. Ytterligare en välgörande effekt av mattans isolerande egenskap är att golvet känns varmt och Skönt att gå på. Medan hårda golvmaterial som sten, trä eller klinkers medför at värmen i fotsulan Leds bort för varje steg, så behåller fötterna värmen på ett textilt golv. Fibrerna i mattan hjälper till att skapa luft-fickor som fungerar som små värmekuddar. Varma fötter gör att rum med textila golv känns behagliga även vid litet lägre temperaturer.
Försök har visat, att man kan sänka temperaturen med ca 2 grader i rum med heltäck utan att golven känns kalla i övergången från kallare till varmare årstid och tvärtom behöver man inte sätta på värmen. Det textila golvet möjliggör en energibesparing på 4 -6 %, något som märks tydligt på energiräkningen. 


- Muskelavslappning

Sett ur en ortopedisk synvinkel har heltäckningsmattor de bästa egenskaperna av alla golvmaterial. Den mjuka, spänstiga mattluggen ger en stötdämpande effekt då man går på den. Mattluggen formar sig efter fotsulan och sörjer för en jämn fördelning av kroppsvikten, vilket skonar lederna. Den fysiologiska effekten kan liknas vid att gå på en gräsmatta. Att gå på en mjuk matta passar väl in med kroppens rörelser, men människan måste i vardagslivet ofta gå på hårda ytor som asfalt, betong och sten. Detta resulterar i att dessa hårda ytor överlastar kroppens naturliga stötdämpande system, vilket i sin tur framkallar felbelastningar samt rygg- och ledsmärto.


- MINSKAD HALKRISK

Heltäckningsmattor är inte lika hala som hårda golv. Därmed minskas halkrisken, något som är lika viktigt i hemmet som på arbetsplatsen. Skador efter halkolyckor är lika vanliga på båda platserna. I rum där barn och äldre människor vistas är det viktigt att man minskar halkrisken med hjälp av rätt golvmaterial. Dessutom reducerar mattans mjuka yta risken för skador vid fall.

 

Med sol Åsa 

Foto Killingyourdarlings  Snöiga dagar och fin exteriör i vinterkrud
Oj va det snöar, sådana där fina lätta tussar singlar ner och tänk att när klockan är 15 är det fortf ljus! Magiskt! Fann detta fina Hus i Sköndal och visst är det vackert! Med strikt design och värmande känsla därinne! Jag gillar detta minimalistiska hus mkt! 

Med sol Åsa Konstnärinnan Amy Judd skapar konst att hjärta
Att hitta ny konst att kunna inreda med är både spännande och väldigt kul. Just nu älskar jag Amy Judd och hennes målningar. De är en samling av känsliga tysta stunder; några full av nyckfulla intriger, andra mer surrealistiskt och förförisk. Dessa målningar hämtar inspiration från den förtrollande och fantasifulla förhållandet mellan kvinnor och natur som finns i traditionella mytologier.
Kompositionen, ljus och positionering av detta skapar magiska bilder, som trollar fram nya "mytologiska" berättelser eller varelser inom målningarna. Ett återkommande tema är användningen av fjädrar som pansar, och fåglar som pukor. De mer surrealistiska nakna kompositioner är djärv och stark, fjädrar anspelar på styrka, flyg och tapperhet, snarare än bräcklighet.


De med fåglar (ugglor) har en lugnare atmosfär, användning av negativa utrymme i bilden låter betraktaren andetag, de kläder som bärs och dämpad färgpaletten skapa en nostalgisk dröm som känns i målningarna. Jag älskar även den fina målningen med flickan och hattarna! Ett måste för KYD att ha uppe på väggen 2016! Ni finner de bland annat på Hicks Gallery. Med sol Åsa 

En onsdags som känns som en söndag - skärgårdsvyerSthlms skärgård rakt in i hjärtat...

Knarret under skorna, isande kylan mot kinderna, lovikavantar och picnick! Lite av vad dagen har inneburit! En onsdag som känns som en söndag och givetvis så bar det av ut till skärgården för att fånga in dagen med en fining och med magiska vyer! Varm choklad, äggmackor och prickig korv värmde gott utomhus intill havet! Fångade in vyerna med kameran med! Nu blir det varm kväll med film, bad och mys! Med sol Åsa 

VicksBlå himmel och - 14 grader och snö bjöd dagen upp på! Foton killinyourdarlings KYD @ Nordiska Museet och Notholmen !
Tjohoo - KYD är nu klar med idé av design, inredning, målande och tapetsering av sovrummen i Fiskarbostaden på Notholmen för Nordiska Museét! Checka in här i vår och sommar vetja :-) En mysig oas ala "Barnen I Bullerbyn" 25 min från Sthlms innerstadspuls och med utsikt över havet och med vackra Tyresö Slott runt knuten! 

För mig är det viktigt med en storyteller bakom varje inredningscase! En bakgrund till valen av inredning, material och kulör! Här ute på ön så har fåren betat och imorse när jag gick genom den fina slottsparken så kom ett gäng får/lamm som vallades av en fårhund. Här ute på ön fiskar många på sommaren och hantverk är något som förknippas med husets vackra snickarglädje. Att sedan kunna inreda /omvandla detta med fina tapeter från  swedenatheart för Nordiska Museet, känns inte bara kul utan toppen skoj! Här är några av sovrummens olika teman samt en röd linje mellan kulörerna. En mjuk sober ton i sovrummen ville jag ge och en tidlös interiör som håller lång tid framöver. Med Sol Åsa 

Sovrummen med en storyteller intill. 

Foto/layout Killingyourdarlings -Åsa Gramén
Att hela tiden lära sig nya saker - 3D skissar/renderarUppe innan tuppen (ni vet kuckeliku klockan är 7) och sitter och fixar med rendering med skuggor, materialytor, ljus av 3D skiss. Jag älskar verkligen att man hela tiden kan bli bättre och lära sig nya saker inom det man älskar och i mitt fall som inredare/stylist/fotograf - att man aldrig blir fullärd! På spelaren; "All Is Beauty" ; Jamie Lawson2016 inleds med färska blomster i knippe..,
Komponerar ihop årets första färska blomsterbukett med glittrande rosa/vita rosor, krispiga tulpaner i vitt,rosa, lila och gröna kvistar! Bästa boken just nu; "Brooklyn Flowers" älskar denna magiska fina bok med tips på hur man binder ihop vackra buketter! Hoppas ni har en Go start på det nya året! Med sol Åsa 

Foto killinyourdarlings