Påskledigheten firas på Österlen och Kivik


(null) 
Är nere på Österlen denna vecka och jobbar och njuter av lediga stunder i fina Kivik.
Ljuset idag vid Haväng under em var så fint och var tvungen att fota och bara stanna upp och njuta. Blir så fylld med inspiration här!
Imorgon blir det full fart med inredningsjobb. 
Glad påsk! Kika även in KYDs insta för att delta i fina påsktävlingar.  Med sol Åsa 

(null)
Att våga mixa olika träslag - kundcase


(null)


Favorit Detaljer och Vårregn ute


(null)


Framme i Kivik och njuter av Österlen ! Idag startade dagen med regn och då vart det tända ljus, sitta vid datan och jobba lite och bara njuta av mysig musik ur Kreafunks spelare, tända ljus med Stamljustake från Lindform, fina brickan från Gejst och datan fick sen vila tryggt i fina läderfodralen från PAP Sweden meddans det vart em ute och långpromenad till Haväng! Jag älskar att återvända och komma hit, fina Skåne och Österlen ! 

(null)


Med sol Åsa 
Jobb mot deadline och kaffestund


(null)

Jag hjärtar mitt nya laptopskydd i filt tillverkad av ekologisk ull från @pap_madeinsweden . Har sedan innan två st av de mindre fodralen i filt men nu får även jobblaptopen omfamnas av ett fint mjukt fodral. Med en Mässingsknapp, läderrem för stängning. Handgjord i Sverige. Finns för 13 ″ och 15 ″ MacBooks.


(null)
Trendrapport 2021 för Solhem Inredning


(null)


Inredningstrender 2021-2022 signerat KYD för Solhem Inredning ! 

 

2020 var ett år som fick många av oss att stanna upp, värdesätta det lilla och förhålla oss till en värld som genomgick prövningar, när ens närmiljö blev desto viktigare och hemmet vart ett plats att spendera mera tid vid! 


Vi lever fortfarande med pandemin och vårt förhållande till inredning och att skapa oss trygga och harmoniska hem har blivit mer viktigare och större, då vi spendera mera tid här! Begränsningarna på grund av pandemin fick många av oss att se hemmet med nya ögon, att ex skapa hemmakontor, utrymmen för hemundervisning och gym, vilket förändrade sätt vi använder våra hem betydligt. Jag har samlat ihop lite av de rådande trenderna för 2021/2022 ! Jag hoppas ni blir inspirerade ! Trevlig läsning ! Med Sol Åsa alias KYD (null)Trender 


Välja inredning med funktion och utefter behov. 

När vi tillbringar mer tid i våra hem behöver vi fler föremål för att hålla vår uppmärksamhet - allt det tomma utrymmet kan kvävas.   2021 kommer att bli ett år med att tillföra mening till noggrant utvalda bitar - året för hantverkaren, konstnären, hantverkaren får ännu mer kärlek och vi handlar med omtanke . Vi kommer se mycket råa naturinslag balanseras upp med mjuka färger och former

Vasen Baloon Vase är så fin i sin form. Kika in HÄR


Eco /Miljön i fokus 

De flesta av oss brukade bara sova och duscha i våra hem, men nu investerar vi verkligen mer tid, pengar och energi i hemmet och inredningsdetaljer tre sig mer meningsfulla för oss. Vi är uppmärksamma på allt från vad vi dricker vatten ur, till vilken typ av badhanddukar vi använder.

Inred ex med Höie fina lakan 


Trä material 

Trä är absolut det trendigaste materialet 2021! Vi ser allt igår vaser, bord, pallar, brickor när trämaterialet blir en fin detalj i hemmet och får spela huvudrollen.  Jag gillar extra mycke t detta. 


Återanvända och konsumera varsamt 
Verklig dekoration är tillbaka i  färger, texturer, en blandning av gammalt och nytt. Återanvänd saker. Flytta möbler till ett annat rum. Återanpassa det du har istället för att börja om. Behåll bitarna som har betydelse. 2020 fick vi veta att våra liv är för att leva och att vi måste levas ut på bästa möjliga sätt. Onödigt överskott är ute, funktionalitet och återanvänd är inne. Möbler tillverkas i allt högre grad av återvunna material, spillmaterial eller material som utvunnits från naturen. Fin korg att inreda och förvara i , kika inHÄR 

Jordiga och lugna kulörer 
De mjuka neutralerna och de jordiga kulörerna är här för att stanna. Sandigt beige, greige, bruna toner och varmt svart. Färgskalan sträcker sig från diskret och ljust till mer påfallande, mörka kulörer. Den innehåller även flera olika gröna toner. De jordiga färgerna finns dessutom med olika mängd grått, rött, gult och svart i för att passa alla smaker och stilar.

Blåa Nyanser
Blått är trendfärgen nummer ett 2021 och det ser vi även här med Jotex nya mattor. Snygga mattor med slitet mönster i grått och gråblått. Blått kan funka bra ihop med gula och bränt orange nyanser. Den fina kulören ger en lugn och harmoni och ett möte med himmel och hav. Gillar denna fina Blåa dörrmatta 

Mjukt med Runt 
Runda, mjuka former i både möbler och inredningsdetaljer kommer stort 2021. Oavsett om det  är en spegel, vas eller en matta, kan vi se att de runda formerna ökar mer och mer.  Raka kanter och hörn går allt mer mot en mjuk och formbar riktning för att skapa ett harmoniskt hem. Runda bord kommer mer tillbaka och tydlig trend är att jobba med mycket former.  Spegel iValvform


Läs hela reportagetHÄR

Foton från Solhems varumärken och Nordsjö/Jotun 


Med Sol Åsa 

Våren är på G


(null)
10% rabatt för KYDs kunder hos Miss Oxford


(null)

KYD har innan skrivit om Miss Oxford design och dess fina produkter ! Jag hjärtar extra mycket dessa fina interiöra produkter likt bokställ, stol och ram. KYD har med dem nu  ordnat en rabattkod (10% rabatt) på hela sortimentet (inredning, smycken, väskor) från torsdag den 18 mars t.o.m söndagen den 21 mars för mina fina kunder, följare och läsare ! 
Så uppge  Rabattkod: MISSOXFORD2021DESIGN
Och klicka hem något fint från deras hemsidaHÄR !

Miss Oxford lyfter fram kvinnan i sin design, formger det vackra och viktiga, som inte går att se eller ta på i verkligheten, och omvandlar till materiell design. Viktiga livsbudskap lyfts fram, som vill påminna och som aldrig får glöms bort.  


Miss Oxford erbjuder inredningsdesign, silversmycken och accessoarer i hög kvalitet.Med sol Åsa 


Inlägget i samarbete med Miss Oxford 


Våren med The White Plot och krispigt ute
Solkatter som sirlar in genom sovrummets fönster, ljuset som våren ger, mjukt, skönt och fjäderlätt bäddset med en känsla av silke att somna och vakna upp under. KYD styling och fotografering för @thewhiteplothome 

(null)

Vår i luften och en fining med på skärgårdsäventyr(null)


Idag strålar solen i Sthlm och KYD älskar att äntligen få sätta på sig solglasögonen och inviga årets vita pjuks! Idag fick även denna nya darling till Väska från PAP Sweden få
Följa med på äventyr! Kika in denna magiskt fina väskaHÄR Med värme Åsa Caset ”Huset vid Havet” del 4 !


(null)


När inredningen fallit på plats hos fin Malena och Mattias i Umeå och ett hus går från att vara just ett Hus till att bli ett "HEM" där livet tar form och sker. För just så är det, ett hem ska hela tiden vara påväg tycker jag. Visst ska vi stanna upp, vara tacksamma för allt vi omges av och njuta men många känner en viss stress att vara "klara" och det är just det jag vill lugna ner så många av mina kunder med , ett hem är som oss individer -  vi genomgår en resa hela tiden och att vara helt klar suddas ut och ersätts av att fylla hemmet med just den känslan av välmående som du mår bra av och fylla det med LIVET och din resa. Att inreda ett hem där just DU önskar att leva och se utefter dina behov och önskningar - en fristad där man vill kunna slappna av och hämta ny energi.  

(null)

(null)     

(null)

Tack vare inredning skapas en trivsel och trygghet, vilket ger oss bättre förutsättningar till en balanserad vardag.
Jag är oerhört glad att få vara just den där "lien" genom den stora inredningsdjungeln till mina kunder och hjälpa, inspirera och vägleda till ett hem som känns just rätt för dem! 

Att se varje nytt rum utefter dess potential är någon jag älskar som inredare, att se möjligheter och visualisera upp alla fina egenskaper /förutsättningar rummet har! Hur faller ljuset, vilket väderstreck, vad finns det att jobba med för att lyfta rummets fina detaljer ! Hos Malena och Mattias har rummets alla hörn fått träda fram! Innertaket i vardagsrummet har gått från innertak i trä till att bli vitmålat, detta ger en ökad volym , golvet har slipats och fått en mjuk och len vitvax och spiraltrappan har även den genomgått en förändring från gul till vit! (Bra att Mattias höll kvar i sitt beslut när jag och Malena prata om en svart) och väggarna, de vita väggarna har fått en varm beige kalkfärg från Kalklitir . Detta för att öka värmen i rummet! 

(null)


Här ser ni lite hur hemmet har formats de senaste månaderna hos mina kunder ! Klicka er även in till Malena och se före och efter bilder @malenami ! Golv, tak, väggar, trappa har fått extra kärlek och omvårdnad och nu har mjuka varma möbler från bland annat @adeacollection @kristinadamstudio @granit @vmcarpet @sweef_furniture fått flytta in och älskar att veta att de trivs såbra med dem! Tacksamhet och rörd för att ni väljer KYD och för att jag får ha de finaste kunderna - ni är solsken för mig .

(null)

(null)Foton av duktiga Malena @malenami
Inredningskurs 2 dagar på folkuniversitetet i Juni(null)

Önskar du lära dig mer om inredning? Då kan du komma och vara med på en intensivkurs. Kurs i inredning som vänder sig till dig som vill vara kreativ i ditt hem eller i ditt arbete och lära dig att förändra rumsliga miljöer. 
Praktiskt arbete varvas med föreläsningar och workshop.   När :  15 jun 2021 - 17 jun 2021
Ti 09:30 - 16:15 To 09:30 - 16:15

Pris 2225kr 

Anmälan göra 
HÄR 

Med sol Åsa 

(null)

KYD för danska Land 2021 indoor


(null)

Sedan 4 år tillbaka har KYD haft äran och förtroende att styla och fotografera för det danska varumärket LAND! 
Så även detta år! I år önskade de även både foto ute och inne på deras fina NYHETER! Här ser ni sneakpeak på några av interiör fotona som KYD skapat!  Med Sol Åsa 


(null)Styling och fotosession för Globen Lighting


(null)

Ljuset är äntligen tillbaka och denna vecka har jobbet mixats mellan att vara ute på konsultation till Privata kunder till att fota och styla för olika varumärken ! Ljuset ger både lättare fotografering men även massa ny energi! 

Idag fotades Borneo lampskärm från Globen Lighting är en vacker skärm tillverkad av ett veckat linnetyg uppspänt över en stomme av rotting.  Lampskärmen ger tack vare materialen en naturnära och ombonad känsla till exempelvis vardagsrummet eller sovrummet.

(null)

(null)

Små vaser överallt med fina blommande kvistar! Nyheterna från Lindform 2021 släpps i Maj ! Här ser ni ena vas/fatet som jag gillar extra mkt!

Med sol Åsa