KYD inreder hos Malena & Mattias i Umeå Del 1


(null)

~ En av de bloggare jag absolut följt längst samt även älskar att inspireras av är fina influencern Malena som driver bloggen Malenami - "Guldkanter i vardagen" följ hennes fina instagram  @malenami eller bloggen HÄR  ! En förebild och en rar person som verkligen sätter en magisk känsla i text, bild och mode! 

Såhär i förändringarnas tid så önskade Hon och hennes man Mattias en ny känsla för deras fina Hus i Umeå där de bor med två små söner - "Huset vid havet"! Jag är tacksam och superglad att de just valt KYD som deras personliga inredare i denna resa ! I ett första utkast har jag lagt fokus på vardagsrummet, hemmets hjärta och en plats där jag önskar dem fina stunder!

(null)
Det befintliga vardagsrummet 

 Att skapa en plats som känns omfamnade varm, krispigt fräscht , tidlöst, gediget , sobert nytt ihop med varma toner/kulörer! Där inne och ute flätas samman! Att inreda med omtanke för miljön och skapa en plats som de längtar att få komma hem till, där livet sker...

Utkast på KYDs Moodboard /känslocollage 
(null)

Foton Malena - Collage /moodboards KYD


Styling /Fotouppdrag för Klinta


(null)

HögSommar ute men inne i KYDs bubbla stylas och fotas det för företaget Klinta och deras fina hemliga nyheter inför hösten. Jag är så glad att just de väljer KYD som en av deras stylist och fotograf! Och lagom tills kaffepausen så började det regna och kändes lite mysigt höstligt! Om 2 veckor ska jag fota Jul/vinter för dem och vem vet tänk om det börjat snöa då!
Älskar att ena dagen kunna arbeta med mina privata kunders hem och sen dagen efter hoppa in i den kreativa bubblan, styla , fixa och fota samt redigera foton! Tack er alla som anlitar KYD i dessa tider! Ödmjukast kramen Åsa

(null)
Ljussättningen av ett rum - A & O i inredningen


(null)

Belysning - a och o i inredningen ! Jag brukar alltid putta extra mycket på det inför mina kunder samt när jag håller i kurser gällande inredning och belysning ! Utan ljuset kommer ej inredningen till sin rätt! Att skapa oaser som gör att vi trivs är en sak men att även ljussätta dem med rätt värme i ljuset samt inreda med rätt lumen (ljusflöde) ! 

Fick förfrågan på instagram att göra ett inlägg med just ljus ! Här kommer några tips ;

Funktionen - Det viktigaste när man tänker belysning funktion och placeringen. Många gör lätt det felet att när ett rum ska belysas, placeras en lampa i mitten av rummet, i takhöjd, för att bli ett bra allmänljus. Att sätta en taklampa i rummet är inte fel, men med endast en taklampa blir ljuset i rummet lätt platt och intetsägande. Genom att först anpassa höjden på lampan kan olika ljus skapas. Placeras lampan högt får man mer rymd i rummet, placeras den lägre känns rummet istället mindre. Ett annat tips är att placera lampan närmare en vägg för att få skuggningar på väggen eller att placera den över ett föremål som vill belysas extra.(null)

Flera ljuskällor - Tänk också på att det inte bara behövs en lampa/ljuskälla i ett rum utan fler belysningspunkter. Satsa på en taklampa för allmänbelysning, placerad på rätt höjd för att bredda eller dra ihop rummet samt tre till fyra olika punktbelysningar. Punktbelysningarna kan gärna belysa en tavla, en prydnad eller lysa mot en vägg för att skapa en snygg effekt. En regel är att alltid ha dimmer på tak- och spotlight belysningen. Stämningsbelysning skapar du med det ljus som ej har en specifik funktion utan ger oss ett välbehag .  Genom att sätta rätt belysning i ett rum kan du skapa en förtrollande känsla på ett rum som innan känts rätt så platt och stelt. Genom att belysa på rätt sätt kan du skapa ett rum med vackra effekter och stilfull inredning, en inredning som innan känts gammal och tråkig.


Foton KYD /Åsa Gramén

Mr Wattson lampan får följa med på sommarens äventyr


(null)

- Säg Hej till Mr Wattson ! En bordslampa med glimten i ögat! Wattson Mini från Piffany Copenhagen är en lekfullt designad bordslampa av vackert askträ och med ett lyse inspirerat från vintagebilar. Man kan vinkla lyset åt alla håll och kanter och även justera benen och armarna. I sommar får den även följa med KYD på mina äventyr både inne och ute då den går att ha som lampa ute med med hjälp av en powerbank!

Finns att köpaHÄR

(null)


Sjöstrands nya kapslar 1,2,3,4,5 ! High five


(null)
KYD för Sjöstrand - styling och fotosession(null)

~ KYD styling och fotografering för @sjostrandcoffeeconcept ! Godaste presskaffet att ta med ut i sommar på picknickarna !

Klicka in på deras hemsida och köp en pressbryggare du med! HÄR 

(null)
Fotona uppe på KREAFUNKs hemsida(null)

Ni har ju redan fått sett några av fotona KYD tog till danska Kreafunk för några veckor sedan! Nu ligger de uppe på deras hemsida ! Kika inHÄR 

Där kan ni även ladda ner en spellista med sommarmusik jag och Kreafunk satt ihop! Enjoy !
Med sol åsa 

(null)


Interjuv med KYD på Vedums hemsida


(null)

- Ett glädjeskutt! Nu ligger en interjuv med KYD uppe på Vedums hemsida under Inspiration! 

KlickaHÄR 

Där tipsar jag om hur du inreder köket med bästa förutsättningarna och med de 5 sinnena ! Köket från Vedum finns i det magiska huset från Kontio hemma hos Sofia med familjs pärla i skärgården! Med Sol ÅsaInrednings med sommarkänslor


(null)

Sommaren är här och även önskningar om
Inredningstips till nya kunder trillar in!  Jag älskar att kunna hjälpa kunder att hitta guldkornen ur sandkornen och ge dem inredningar som känns som dem, unika och mer mysiga detaljer ! Senast ut är Sneakpeak på detta case!

Med sol åsa Kollektion Care av Kreafunk


(null)

KYD styling/fotocase för Danska Kreafunk

toCHARGE - Powerbank

Fixa så att batteriet på mobilen håller för sommaren utomhusaktiviteter ! toCHARGE är en liten hjälte när du behöver lite ny energi. Denna powerbank kan ladda din smartphone upp till tre gånger, beroende på vilken enhet du har. Utöver det, så är toCHARGE både snygg, smidig och lätt att ha med!

(null)

Denna kollektion innebär att produkterna är tillverkad med 35% mindre plast och att fronten är tillverkad i 98% återvunnen polyester, framtaget av textilföretaget Gabriel. Samma ljud, bara mer miiljövänligt! Foto och styling för Kreafunk