När en bild i mobilen värmer i regnet


(null)


Då det regnar hela dagen och ljudet av regn mot fönster är dagens soundtrack då är det höst! 

Jag rensade mobilen och hittade denna bild från september som man glömt bort och ens längtan till sagoön bubblade upp! På Spelaren; "Vågorna" Sabina Ddumba. 🎶 Med sol Åsa 


Foton Killing Your Darlings


Sovrum med en sober varm ton till kund


(null)

Denna vecka är det många Kundcase /privata Kunder som ska få sina förslag från KYD!  2 hallar ska tas fram, sovrum och även planering av ett helt hem. 

Jag hjärtar att kunna skapa kunders drömmar och känsla i mitt jobb! Att arbeta fram just en idé på kommande rum är bland det bästa jag vet! Att sedan presentera och jobba fram den är så kul! 
Imorgon vankas kundmöte och även presentation innan det bär av till folkuniversitet och hålla klass i inredning!  Med sol Åsa 

Collage av KYD till kund
Tävla och Vinn fint bäddsett från Beckasin.se


(null)


"Bäddat" för sköna stunder i samarbete med företag Beckasin.se . Bäddsetet Mare är ett exklusivt påslakanset i ren lyx som består av örngott och påslakan av finaste hotellkvalitet. Dubbel blå bård som dekorerar örngott och påslakan. Satin i 100% bomull av premiumkvalitet med trådtäthet på 400 tc skapar en sidenmatt och följsam yta. Tätvävd bomullssatin ger en sval och skön känsla mot huden.(null)TÄVLA & VINN ! Nu när mörkret och hösten verkligen är här är det extra mysigt att bädda upp för mjuka stunder inne/hemma. Ihop med varumärket gör KYD en tävling där du kan vinna fina Sängkläder i bomullssatin av femstjärnig hotellkvalitet. 

Så om ni önskar att delta gör Följande; -  Tipsa och tagga 2 vänner om tävlingen - Följ @beckasin.se instagram - Skriv kort varför just du skulle vilja vinna! 

Ni har fram till torsdag kl 21.00 ! 


Med Sol / ÅsaFoton Åsa Gramén i samarbetet med företaget Beckasin
Höstligt Göteborg med dimma och regn


(null)

Fina Göteborg brukar bjuda på solsken men dessa dagar har det varit dimma och regn! Höstligt fint i träden och många färger - Fint!
Nu hem till Sthlm och en fullspäckad vecka med jobb väntar! Tack västkusten för denna gång! Med sol Åsa 

(null)Framme i Göteborg och Scandic Rubinen


(null)


Framme i Göteborg och incheckad på fina Rubindn hotell på avenyn! Jag hjärtar extra mkt den fina tapeten i rummet! Ute regnar det så blir att mysa inne på rummet ikväll! 
Hoppas ni har en mysig fredag! 

Med sol Åsa 
Naturlig palett med tema skogen I sovrummet


.
Denna höst är verkligen skogagrönt en favorit ute i handeln och i inredningsvärlden!
Att välja en grön skön palett med ljusa träslag och lite lyx med sammets gardiner och mässing detaljer känns både värmande fint och sätter guldkant på det gröna! Här ovan ser ni ert produktcollage mest just detta jag jobbat fram.

Med solsken Åsa 
Två tavlor från ARTFONT i Sommarnöjets visningshus


.

När fina företaget Sommarnöjen ( som KYD verkligen hjärtar tack vare sitt fina koncept) har två av KYDs och Paulines tavlor från ARTFONT  på väggen i sitt visningshus, då
skuttar hjärtat till med glädje! Jag tycker de passar så fint in i detta fina skandinaviska stil. 

Lobster och Crab går att köpa på ARTFONTs instagram! 

Med sol Åsa 
Inredningsweekend i början av 2018
Precis haft avslutning med en av mina inredningsklasser/kurser på folkuniversitet denna höst. Jag är så stolt över vad de har lärt sig/tagit till sig dessa ggr vi setts och se hur de nu har satt på sig inredarglasögonen som jag så gärna vill dela ut till dem alla! Alla hade så fina redovisningar och fina förslag & varma mot varann. 


Hoppas få se några av dem igen i början av 2018 då jag planerar hålla en ny KYD inredningsweekend ute på Värmdö och detta mysiga ställe! "Från en Vision med att leva med sin Passion!" Någon som även här på bloggen som vill hänga med på inredningsweekend , bara hojta till här eller maila [email protected]


Med Sol Åsa 
Två kök jag hjärtar extra nu till försäljning


.

Att surfa runt och leta efter inspiration till kunder kök är så Himla kul! Dessa två kök ligger nu uppe till försäljning och jag gillar dem både men de är ju även väldigt olika! En med en blomstrande fin unik tapet och den andra mer sparsmakat och med fina material! 

Att laborerar med Värme och färg/ljus och möblemang i ett kök - husets /hemmets hjärta är så fint! 

Kika in på Alvhem för att se mer av det första och på Bjurfors för att se det andra!

Med sol Åsa 

Foton Alvhem och Bjurfors
Senaste tiden vis mobilenoch instagram


.

Några foton från Senaste tiden på instagram och i kamerarullen! Hösten är här och även detaljerna känns extra höstliga nu! Morgonpromenad vid sjön med gröna inslag och pch detaljer att hjärta extra! 

Med sol Åsa 
Nya företaget Nordiska kök


. Nu finns det en ny aktör på marknaden dom bör passa oss svenskar som handen i handsken - Nordiska Kök. De bygger platsbyggda kök. Med arvet i nordisk design och för kök att leva i. Där varje kök är unikt för att passa livet idag och imorgon. Helt enkelt ett kök att leva i, länge. I snickeriet utanför Göteborg byggs alla köken från grunden. 
Tackar varmaste för nya omdömen om KYD


.


När brevduvan flyger in med nya omdömen om KYD 🕊. Tacksamheten över att just jag med mitt KYD får jobba med så många innerligt fina personer; mina kunder, elever och företag. Jag vet ej vad jag gjort för att få dessa varma ord? Lyckotårar i ögonen och solskensvärme rakt in i hjärtat och viljan att ge ännu mer och bli ännu bättre.  TACK Åsa, Magdalena och Hien för era ord & för frivolten i hjärtat
Inredningscase ihop med MIDBEC 3/3 - Inred med Kalktapet.
Del 3 i samarbete med Midbec och hur man på ett fint sätt kan inreda med kalktapet i ett helt sovrum!

Efter att ha tagit fram känsla och moodboard på rummets kommande stil så vart det att kika i Midbecs tapetböcker och nya kollektionen kalk kändes direkt väldigt rätt hos kunderna Emma och Daniel & i deras sovrum. Då väggarna byggts upp och ett fint grundarbete genomförts av hantverkarna samt golvläggning så vart det dax för tapeten att ta sin plats! 
Väggarna fick en ny dress med tapet 61007 från kollektionen Kalk vilken ger rummet en och varm karaktär. Den matta grå ytan kommer lyfts ytterligare av utvalda detaljer och textil i andra naturliga kulörer. 

(null)


Ofta sker det ändringar ibland från idé 1 till slutresultat - kill your darling uttrycket kommer väl till pass då.  I detta inredningscase vart det en annan känsla då det skedde försenade leveranser. Men till slut kom sängen, lakan, Sängkappa, gardiner och kuddar på plats och även en sänggavel. Den vart i mörk grön istället för grå. Ihop med väggen i kalkgrå skapas en tidlös och modern skandinavisk känsla! Nu ska även detaljerna på plats likt lampor, sängbord, Tavlor och accessoarer. 


Tapeten 61007 ger en varm ton i den skandinaviska känslan i rummet och visst blir det fint ihop med det ljusa askgolvet samt tak i vitt, de gröna textilierna. 


Med Sol Åsa 

Inredningsstyling ihop med tapetföretaget Midbec

Rita & visualisera inredning i 3D till kundhem


.


Ibland önskar kunderna att få deras kommande hem och inredning uppskissade i 3D och just i detta fall så önskar kunderna att se val av material och färger i möblemanget i deras vardagsrum/matdel!  Att rita i skala och sen tapetsera och möblera in val av möbler är både bra och fint och ger en lättövergrivande känsla av hur rummet kan bli! Här ovan ser ni vyn! 
Inredning och köksförslag till kundhem.

Ett av uppdragen jag just ju jobbar med är planering av kök till privat kunds nya hem. Känslan av ljus och sober palett med vackra material. En värkevoch mix mellan ask, grått och marmor. Jag har valt att arbeta fram skiss och kök med ljusa inslag och jobba med detaljer som lyfter helheten. Här ser ni lite av moodboard och produktcollage. 

Med sol Åsa 
Höstens alla färger - en fin palettEfter regn kommer alltid solsken och det gjorde Det verkligen idag! Lyckades fånga in höstens palett i stunden med denna bild. 
Jag hjärtar alla färger ute som hösten bidrar med! Ger en så mkt inspo och energi!

Med sol Åsa

Dax för innemys och tända ljus


.


Idag råder det höst hemma i staden! Regnet stoppar utanför fönstret och ljusen är tända inne fast klockan är 11.15 ! I höst inreder jag gärna med detaljer i trä, rotting, brunt, grått och varm orange. Se nedan min Wishlist för oktober månad! Med sol Åsa 

Ny tavla signerat KYD från sagoön


.

Hemma igen i Sthlm efter en vecka med jobb och även lediga dagar på min sagoö gotland! 
Underbara dagar med solsken och indiansommar på ön såhär i skiftet sep och oktober!

Idag råder det dock höst hemma i Sthlm och jag lägger ordrar på några nya KYD tavlor och beställningar jag fått via instagram!

Här är en av de nya tavlorna men som ännu ej fått ett namn!

Med sol Åsa 
En kvällspromenad i Visby med kameran

Poolhus till kund med inspiration av fjäll och hav


.

Ett av förra veckans jobb - inredningsförslag av Poolhus till Helena och Johan. Mixen mellan fjäll och hav, mellan umgänge och ensamtid, mellan inne och ute! Ett poolhus där känslan av det skandinaviska fjället ihop med poolhus kombineras! Med ljusa vita plankväggar i rough stil ihop med mörkt golv och varm känsla i möblemang skapas en oas för välmående. 


Med sol Åsa 
Produktfotografering för Ateljé Stockholm.

Dagens foto och styling fångades in på öns östra sida och vid fyren Närsholmen! Älskar denna plats!  Mellan fotande så intog vi lunch i solen nere vid havet och solen strålade så varmt! 

KYD fotade för företaget Ateljé Stockholm och dess fina handdukar som man kan använda på så många utförande & användningsområden. Jag använder denna fina tunna och lätta handduk både på stranden, som duk vid Picnick ute eller i badrummet. Även mysig att svepa in sig i och användas som scarf nu då höstens vindar börjar virvla omkring . 

Med sol Åsa 

.

Älskar dagar som dessa! Att planera plats, fota i solsken och ge en känsla samt jobba ihop en layout och skicka iväg! Tänk att få jobba med så olika saker varje vecka! Underbart!!


Foton Killingyourdarlings 
Dag 2/2 av KYDs inredningsweekend i Visby


.

Fylld med Lycka - haft en underbar helg med fina glada deltagare, med inredningsundervisning och rådgivning , workshops med många skratt här på sagoön. 


Tänk vilken glädje det är att få arrangera och träffa så många tidigare och nya deltagare som har ett och samma intresse i detta fall inredning ! Tack även Clarion Visby för superfint bemötande att ha eventet på och boende för deltagarna, tack även Lin Living  för härligt gästföreläsning idag och Växthus Linds för att vi fick ha workshop hos er igår. Fångar in kvällen med promenad i solnedgången vid Högklint och resten av veckan blir det jobb från ön!

.

Dagens workshop med gruppen handlade om hur man bäddar en säng inbjudande och mysig på olika sätt! KYD bjöd in det gotländska fina Företaget Lin Living  & Solstrålen Hanna som gästföreläsare ! Sådan energi, värme och härliga produkter! I höst bäddar KYD med vackra linneprodukter från Lin Living ! Vi prata även om spännande samarbeten framöver så håll utkik framöver!