Modernt och Tidlöst - Vardagsrum till kunden Jimmy



Hej hej! 


Det är mkt nu på G vid KYDs skrivbord! Många privata kunder som inväntar förslag och inredningscase! En av kunderna är Jimmy som önskat ett nytt förslag på vardagrum med modern stil och varma kulörer! Mitt förslag ser ni ovan! 

Nu in i bubblan igen! Med sol Åsa 




Dax att så och odla små godingar - Our Greenery


.

Så peppad då denna super spännande nyheten Our Greenerys Table Garden landade med brevduvan. Jag älskar att så och odla små darlingar till växter att ha till matlagningen. Och nu har jag en hel liten köksträdgård för microgreens som ej kräver vatten och ingen jord. I kittet ingår ett litet runt växthus i porslin, fröer och Agar. Agar är ett naturlig pulver gjort av röda alger som bildar en gelé efter man kokat upp det med vatten. Den upptäcktes i Japan 1658 och har sen dess varit en viktig del av det japanska köket. Det fina med att använda agar i stället för jord är att agar binder allt vatten som de små microgreens behöver för att gro & växa 🌱Ingen vattning behövs utan på med locket och Agar tar hand om resten. 


Tänkte ni skulle få se denna process. Vi startar nu!


Med sol Åsa 

Fin porslinskål med tillhörande lovk att plantera i. På fredags lyfter jag av locket med spänning. 



Foton killingyourdarlings 




Inred en Hall på bästa sätt


.
Hallen - ett av kanske det svåraste men viktigaste rummet i ett hem. Det är det första vi möts av samt det sista vi ser då vi lämnar hemmet. Ett rum som oftast är litet men ska fylla så mkt funktion samt förvaring samt kännas välkomnade då man kommer hem! 

Oavsett om du har en liten hall utan möjlighet till möblering finns det tips och tricks att ta till för att göra den så välkomnande och funktionell som möjligt; Smart förvaring, klädhängare, skohylla, hatthylla . Oavsett om din hall är mörk eller ljus, stor eller trång, med möbler eller utan så finns det alltid smarta sätt att förbättra den på. Här nedan listar jag några knep! 

• Inred alltid utifrån dig och dina behov. 

Tänk igenom behoven och vilka saker du /ni absolut måste förvara i hallen. Ta bort det som inte är nödvändigt och börja skapa utifrån det. Är du exempelvis en person som vill titta dig i spegeln innan du går hemifrån? Ja, då ska du ha en spegel i hallen. Utgå från dig själv och inred därefter. 

• Anpassa höjden

Har du/ni småbarn? Sätt upp hängare, krokar och korgar i rätt höjd, så att ditt barn själv kan hänga upp sina kläder. Både funktionellt och rart på en och samma gång. 



.•  Inred med korgar

Jag älskar korgar. En klassiker är att halsdukar, huvudbonader och vantar bara ligger slängda i en hög ovanpå hatthyllan. Köp korgar (spana även in nya serien med hängande filtkorgar ovan),  sortera och ställ på hyllan. Märk gärna upp korgarna med skyltar så du vet vad som ligger var samt skapar en personlig prägel. 

• Arbeta med vägghöjden

 Köp en skohylla som går hela vägen upp längs väggen. Bygg på höjden och använd hyllor, häng upp korgar och krokar. Har du ont om plats – utnyttja väggarna.

•  Sätt upp krokar

När man har bjudit hem gäster är det sällan ovanligt att alla jackhängare och galgar i hallen snabbt blir upptagna. Ett tips är att hänga upp några extra krokar på en annan vägg. Det finns många fina varianter som kan fungera som väggprydnad när de inte används. Eller varför inte satsa på en trendig kroklist. 

• Säsongsrensa

Säsongsrensa regelbundet och ta bort alla vinterjackor och kängor när det inte är säsong för dem. Det du använder just nu vill du ha lättillgängligt. Har du för mycket plagg i hallen är risken stor att du inte hittar det du söker och det gör dig mindre effektiv på morgonen.

• Inred med småförvaringen

Ha en behållare, en liten korg, ask eller låda på byrån i hallen där du kan ha småsaker. Samlar du allt på samma ställe vet du alltid var du har grejerna.

• Belys rätt. 
Inred alltid alla rum med 3 sorters belysning; 
Allmän, punkt och stämning/mys belysning även i hallen. 




KYDs tavlor hänger på "Ett Skafferi" i Midsommarkransen


.

Jippi, nu hänger några av KYDs fototavlor på mysiga cafét "Ett Skafferi" i Midsommarkransen. Så om du bor i Hägersten, Liljeholmen eller Aspudden eller har vägarna förbi så tipsar jag om detta mysiga ställe. Deras frukostar är så goda och en mysig lantlig oas att ladda upp med kaffe eller lunch. Med sol Åsa 

.

Kändes som tavlorna passade bra in här mot plankväggen! Så kul att få ställa/hänga upp sona tavlor. Med sol Åsa 

Foton killingyourdarlings 




Finaste iPadfodralet kom med brevduvan


.

När brevduvan flyger in med finaste nya iPad fodralet i läder och mocka ihop + KYD skrivet på!  Älskar hantverket och hjärtar den, tack Sofia Agardtson TIPS: kika in denna begåvade designer på hennes hemsida http://www.sofiaa.se/

Med Sol Åsa 




KYD + Skillad Floral Design = Nordiska Trädgårdar


.
I April (6-9) kommer KYD designa en av tävlingsbidragen av Balkonger på Nordiska Trädgårdar i Sthlm. Jag kan nu även med glädje berätta att vid min sida kommer den begåvade och talangfulla Nika vara. Se mer av henne på  @skilladflorals ! Vi ska göra montern ihop och slå våra kreativa hjärtan tillsammans och hoppas skapa något riktigt fint, inspirerande och charmigt tillsammans. Så peppad och så kul att göra detta. Kommer ni? Vi hoppas på det ! Kina in denna behövande florist på


http://www.skilladflorals.com/journal/

Med sol Åsa 




Ny tavla signerat KYD - "Shadow Light"


.

Ny tavla signerat KYD - "Shadow Light" i kollektion "Sagoö - Gotland"




Paus i våren då snön hitta tillbaka


Att vakna upp och och snön har valt att falla över natten och det är vintervitt ute igen! Paus i vårkänslorna och fint med tystnaden snön bidrar med. Med sol Åsa 





Färg och Belysningskurs Start den 27 April


.

Har du stort intresse av Inredning och känner att du vill lära dig mer om just färger, belysning, få tips på hur man komponerar ihop ett rum/hem på bästa sätt utefter dess förutsättningar. Det finns ännu ett fåtal platser kvar i vår på KYDs kvällskurser på Folkuniversitet i Sthlm. En där vi ses 6 ggr på Tisdagar (18.00-21.00) med start 7 mars. Den andra 4 ggr med start 27 April och som kommer gå Torsdags kvällar (18.00-20.15). Plats: Kungstensgatan 45, STOCKHOLM (T-bana station; Rådmansgatan eller Odenplan)! Med Solskens Värme Åsa alias KYD 


Layout killingyourdarlings 




I vår skuttar KYD runt med Gaston Luga på ryggen


.

I samarbete med Gaston Luga har KYD fått äran att testa en riktigt fin och tidlös ryggsäck som heter CLÄSSY - NAVY & BRUN. 

http://gastonluga.com/se/women/classy-navy-brown

En elegant, stilren och minimalistisk väska som passar både tjejer och killar! Jag hjärtat personer med driv och passion och när jag gick ta del av Gaston Luga och dess historia vart ännu mer förtjust i ryggsäckarna. 


Företaget Gaston Luga är grundat av svensken Carl Sundqvist. Det var under en resa till en annan kontinent som han spontant mötte fransmannen Gaston Luga. Gaston övertygade Carl om att ryggsäcken är den ultimata resekompanjonen men att det finns alldeles för få snygga sådana i världen. Efter en del efterforskning beslöt sig Carl för att skapa ett eget ryggsäcksmärke, döpt efter sin inspiratör och med snygg & elegant design som grundsten. Produkterna skulle utmärka sig med detaljer som passficka, metallfötter och de mångfärgade läderadresslapparna.

Min Fina Clässy är gjort av starkt och fylligt bomullstyg för längre livslängd och genuin känsla. Breda bomullssnören stänger huvudfacket, innehållandes ett 13 tums laptopfack och fyra mindre fickor. Det främre läderlocket hålls stängt med hjälp av en stark läderklädd magnet, för snabb och enkel öppning. Insidan är inredd med ett elegant 100 % bomullstyg. Baksidan har det unika Gaston Luga-facket för ditt pass, flyg- och tåbiljetter, håller de lättillgängliga men samtidigt säkra.
Denna darling kommer få följa med KYD på inredningsäventyr framöver!  Kika in dess hemsida och se om någon just faller dig i smaken! Jag hjärtar många av dem!

I samarbete med företaget ger dem er mina Fia följare även 15% rabatt i deras sortiment! Så uppge killingyourdarlings15 och lägg en order vetja! 

Kika in; http://gastonluga.com/se/

Med sol Åsa 

Foto killingyourdarlings 





Snö ute och vår inne - körsbärskvistar


.

Vaknade upp till ett vintervitt Sthlm! Snön ligger så fint ute på träden! Dock önskade jag mest vår  just nu! I längtan till Maj och körsbärsblomningen så fick det bli körsbärskvistar att addera in i hemmet! 

Med sol Åsa 

Foto killingyourdarlings 




KYD hjärtar ljusa, sobra inslag i hemmen


.

Hej ni fina följare! 
Sitter och kvällsfixar med inredningspyssel och planering ikväll. Så himla kul att mina privata kunder hör av sig då och då angående rapport av deras hem. Fixar inför föreläsning och går igenom olika mappar med inspo. För ni vet den där känslan när man finner fina ting på Pinterest och sen glömmer lägga dem i ens mappar. 
Just nu och under 2017 kommer jag längta att inreda med ljusa kulörer, bambu, blåa inslag, detaljer att hjärta likt sängen nedan. Så här får ni litet axplock på vad jag gillar extra mkt just nu! 

Med sol Åsa 




Mkt denna vecka med deadlines och kundcae


Skriv inläggstext 



.

KYD har äran att agera inredningsbollplank till kunderna Emma och Daniel i val av känsla och material/kulörer till deras nya hem då de nu bygger sitt drömhus norr om Uppsala. Kommer även idag starta att inreda nya kunden Jimmys case med Inredningsförslag till hans vardagsrum! Full fart framåt! Med sol Åsa 




Vårtecken och 8 grader


.

Vilken mysig helg med solstrålar, vårtecken och när den lilla favorit sover över! Haft en mysig helg med ögonstenen Elvira! Shoppar blommor, planterat frön, bortbjuden på lunch och värmen har verkligen varit skön! Fann detta fina vårtecken idag, snödroppar! Älskar de vita små blommorna som är ett gott tecken att våren är på G! Med solsken Åsa 

.

Fasters lilla raring och firande våren med klubba och såpbubblor! 




Mäklarannonsen med KYDs tavla


.

Se lägenheten som är till salu nu uppe på 
https://www.erikolsson.se/bostader-till-salu/OBJ31253_1531085397#bilder där KYDs tavla är med!


Tävlar även ut en tavla i helgen på KYDs instagram! 

 Med sol Åsa 




Styling av Bästa tvillingarna i Göteborg - P.M.M.Y. – Perfection Makes Me Yawn


.

KYDs tavla Be(door)ande Blått har fått äran att vara med i stylingteamet P.M.M.Y. – Perfection Makes Me Yawn i Göteborg - dessa fantastiska tvillingar Homestylar så många fina hem på västkusten! Känns jätte kul att KYDs tavla och även några till kommer att visas upp i deras stylingar! Tusen tack Maja och Atta! Kika in dess hemsida på 
http://perfectionmakesmeyawn.com/homestyling/

Med sol Åsa 

Foto Maja/Atta




Barnrum till kundhem - sobra lugna kulörer




.

KYD har fått äran att ge Inredningsförslag till kunder  och deras dotter Lia barnrum. Jag valde att ta fram förslag med sobra, mjuka inslag i grönt, beiget . 




Planering pågår för event med inredning



.
~ Flitens lampa lyser hos KYD - Planerar, pysslar och fixar med kurs och event samt sänder ut inbjudningar till inredningsweekend på detta underbara ställe! Med sol Åsa





Alla Hjärtans Tävling; Tävla & Vinn Wire Art



.
TÄVLA & VINN ! På tisdag är det Alla Hjärtans Dag, en dag att belysa kärleken lite extra mycket på. KYD hjärtar därför att meddela att vi Ihop med The Happy Hill gör en tävling på instagram & i vinstpotten ligger denna fina Wire Art med texten; "Love Repeat" att ha på väggen i barnrummet, sovrummet, hallen eller någonstans i hemmet! För visst är det så, kärlek borde gå repeat hela tiden. För att delta gör Följande; - Följ @thehappyhill -  Tipsa och tagga en kärlek/vän/kollega/familjemedlem som Du gillar sådär extra mycket om tävlingen. - Skriv kort varför just denna person får just ditt hjärta att bli varmt! 

Ni har fram till söndag den 12/2 kl 21.00 ! Lycka till! Med Sol och Kärlek/ Åsa


Foto killingyourdarlings 




Matplats till kund och kärleken till kökssoffa


Inne i KYD bubblan denna morgon - Skissande och förslag på inredning och känsla till kund på matplatsdel. Inred med kökssoffa intill matbordet. Både fint och funktionellt snyggt.


Med sol Åsa 

Layout killingyourdarlings 




Nattvaara från Jotex - en darling


.

Vårljuset dansar in genom fönstret och ihop med den mjuka fina pläden i fiskbensmönster blir det en fin duett såhär på en onsdags eftermiddag. Pläden finner ni hos fina Lou &friends och stolen kommer från Jotex och heter Nattavaara!
Med sol Åsa 

Foto killingyourdarlings 




Kundcase; kök med naturliga skandinaviska material


.

Förra veckans deadline på KYDs skrivbord; Kök till privatkund med skandinaviska material och öppna ytor. Jag föll pladaskt för lampan att ha över köksbordet! Älskar dess design och den får bli lite pricken över i:ET i köket! 


.
Lampan Mediterranea är inspirerad av tyngdlöshet "tvätt hängandes från balkonger i Medelhavet" Noé Duchaufour-Lawrance designar MEDITERRANEA, en serie av ljus i borstad mässing och LED. Vilar på en lätt struktur och sprider ljuset genom geometriska mönster. 

Med Sol Åsa

Collage, skiss och layout killingyourdarlings 




När solen sirlar in genom sovrumsfönstret


.

Strålade solsken idag i staden! Jag älskar att vakna med att rummet fylls med värme och ljus! Som man har saknat det den senaste tiden!
Tog ett snabbt foto i farten imorse! 

Hoppas ni med haft en solskens fylld dag idag! Med värme Åsa 




Tävla och Vinn handdukssett


.
TÄVLA & VINN ~ jag hjärtar att kunna bidra med leenden och att göra detta med inredningsdetaljer jag gillar känns extra skoj!  KYD gör denna helg en tävling med fina företaget Lou & Friends på instagram . Kika in detta konto och finn många vackra detaljer att inreda hemmet med, exempelvis dessa mjuka, gosiga hamam handdukar i beiget/vitt att svepa in sig i efter ett skönt bad. Vi lottar ut ett sett med en stor och en liten (värde 760kr). Så om du vill vara med och tävla om detta sett gör 
Följande; - Följ @loufriends -  Tipsa och tagga 2 vänner om tävlingen. - Skriv kort motivering varför du vill vinna ! 
Ni har fram till söndag kl 19.00 ! Lycka till! Med sol Åsa




Lysande finingar Från Brokis


.

Jag hjärtar lampföretaget Brokis design och det verkligen fram emot att se deras nyheter på Furniture Fair i nästa vecka. Här har ni några av mina favoriter hos dem! Satte ihop ett litet collage. Med sol Åsa 




Ljust kök med vackra detaljer


.

Just nu ligger detta fina kök och lägenhet vid Gamla Råsunda uppe på Historiska Hems hemsida! Jag älskar dess fina och ljusa känsla, kaklet, de ljusblå köksluckorna och mässinghandtagen! Allt gifter ihop sig till en fin helhet! Även ett extra plus för hur lamporna hänger på ett charmigt sätt och skapar liv! 
Med sol Åsa 

Foton Historiska Hem