Ljusa Sobra toner sommaren 2015 - Wishlist




En sober känsla och detaljer hjärtat slår för! Jag älskar att omges av mjuka pastelliga toner såhär års och idag när jag var hos kund kunde jag se kommand rums sobra och mjuka känsla visualiseras upp framför mig! Det kommer bli väldigt inbjudande!  Här ovan kan ni se vad just KYDs hjärta vill omges av i sommar! Med sol Åsa 

Lakan - Dirty Linen, Klädhängare vägg IKEA,Weekendbag/klänning/matta/nattlinne/örngott H&M, Lampa - Hallbergs Belysning

Collage av Killingyourdarlings



Nytt inredningscase på G och mkt på To do listan




Byter kameran mot sax och layout fix av kund case! Heltäckningsmatta, tapeter, kalkfärg och mix av koppar, teracotta och svart detaljer i en ihop bakad mix. 

Även Ett av KYDs kundhem på Söder börjar komma i ny skepnad ! Nu är Howard soffan på plats, House Doctor mattan har hittat sin plats och snart kommer mer textilier, fototavlor, lampor, växter, stringhyllorna, fåtölj, soffbord mm även få flytta in i denna Pärla! Det kliar redan i fingrarna att få komma igång och styla och inreda allt så det blir personlig och fylls med värme. Fortsättning följer ... Med sol Åsa 






KYD styling och fotouppdrag - Produktfotografering Lazy Mosquito






För ett tag sedan kunde ni se foton på styling case samt fotografering KYD gjorde för företaget "Lazy Mosquito" som är ett Tidlöst elegant varumärke som erbjuder, handgjorda, högkvalitativa badhanddukar för njutbara lata sommardagar på stranden! Varumärken koncept går i stil med Medelhavet sköna känsla. Från dess ursprungliga produkt till handgjorda bambuhanddukar, till dess sortiment av utformad och tidlöst elegant känsla av just livet vid Medelhavet med mjuka inslag !

KYD har återigen fått uppdrag att styla/fota dessa vackra handdukar i en session nr 2 med Skandinaviskt ljus, för likt Medelhavets vackra turkosa vatten och solsken passar dessa badhandukar även in här i Norden och med vårt vackra sommarljus och magiska platser! Ovan kan ni se några av fotona KYD tagit fram!
Ledord jag utgick ifrån var; nordiskt ljust, frihet, skärgården, båtliv, sommardagar och ljumma bad. Min kära vän Sofia agerade fint modell i denna session! Tack darling! 




Dessa Darlingar är ljuvliga och mjuka att svepa om sig med i sommar efter ett dopp i havet. De kan även användas som filt på stranden och klipporna till de somriga picknickarna. 

Om de kommer få följa med i KYDs strandväskan i sommar är svaret givetvis YES, lata dagar som en lazy Mosqutito blir sommarens hitlåt! 

Kika in och få en egen favorit på deras hemsida; www.lazymosquito.com Med Solskens Värme/Åsa

Foto Killingyourdarlings 



KYD styling av produkter uppe på Små ideer hemsidan



Ni har redan sett några av dessa foton här på KYDs instagram och blogg men nu ligger även min styling & fotoshoot hos rara Hanna och Johan och dess sovrum med lampan Ko Chang från Hallbergs Belysning uppe på Små Ideér hemsidan! Kika in vetja och beställ även Ni denna "lysande" darling! Med sol Åsa 



Måndags session och produktfotografering med dessa 2



Idag har min fina barndomsvän Sofia agerat modell till kommande produktfotografering! Så otroligt kul att kunna ha en heldag med en av ens finaste vänner och hennes lilla dotter ute vid Saltsjöbaden! Solen glittrade och värmen var bra fin! Mellan fotograferingar vart det mys med lilla Tyra och lunch samt glass i solen! Sofia agerade grymt framför kameran och imorgon blir det en dag med layout och fotofix och sända till företaget!! Tack Fia och Tyra för en HIGH five dag! 
Med sol Åsa 

Foto killinyourdarlings 




Sthlms skärgård rakt in i mitt hjärta




Igår vart det heldag ute i Sthlm skärgård och en plats som jag håller varmt om hjärtat ; Torö Stenstrand ! Solen glittrande och bjöd upp på magiska vyer! Kändes som att vara utomlands igår och värmen i Hjärtat gick ej att ta fel på! Igår kom sommaren på allvar ! Med sol Åsa 


Surfplats För många... Men just idag var det spegelblankt och vindstilla! 



Foton killinyourdarlings 



Midsommarhelgen som gick ...




Omgavs av nära och kära i Sthlms skärgårds! Vi trotsade regnet och tog oss ut och kikade på midsommarstången och intog sill, nubbe, jordgubbar och massa annat gott! Jag stod för att styra upp och baka Midsommartårtan! Här ovan ser ni resultatet! Hoppas ni alla hade en magisk fin midsommar med allt vad det innebär! Kramar Åsa 

Foton killinyourdarlings 



Midsommar på ingång och älskar lupiner


Lupiner rakt in i hjärtat 

Midsommar imorgon och jag hoppas ni alla kommer få en kanon sådan med sol, värme, "små grodorna", sill, nubbe, jordgubbstårta, krans i håret och glädje  ! Här förbereds det med blomsterkransar och bak! Plockat massa vackra blommor ute och några fick även så länge stå på nattduksbordet i väntan på imorgon få agera dekoration! 

Ta till vara på årets mest ljusa helg, då solen ej vill gå och lägga sig! Önskar er en ljuvlig helg! Med Sol  Åsa 


Pressinbjudan landade med brevduvan idag med 


Foto Killingyourdarlings 



Ikeas nya gröna sköna kollektion som kommer i augusti - Sinnerlig


En grön skön oas att längta att ta del av ...


Ikeas nya kollektion Sinnerlig har tagits fram i samarbete med inredaren och designern Ilse Crawford. Naturmaterial är en gemensam nämnare genom hela kollektionen. Soffbordet i kork är coolt tycker jag!

Den 14 augusti 2015 kommer Sinnerlig till IKEA och prylarna kommer att finnas till försäljning i ungefär ett år framåt. Här är några exempel:

Matbord där man kan förvara exempelvis tidningar och servetter på hyllan under bordsskivan. Kork på ram av spånskiva/plywood. 

- Taklampa där varje handgjord skärm är unik. 

- Soffbord av kork som är ett mjukt, smutsavvisande naturmaterial som tål vatten och dämpar ljud. Kork på ram av spånskiva/plywood. 

- Krukor som är vattentäta tack vare att de är behandlade på insidan. /st.

- Bringare som kan även användas till varma drycker.  Allt har designats av Ilse Crawford.

Underbar design som mitt hjärta går igång på! Med sol Åsa 



Foton IKEA 



En snapshots bild som fångar in sommarljuset





Kvällspromenad vid havet och att finna dessa magiska doftande blommor intill dikeskanten, plocka ihop en bukett och se solen sakta leta sig ner bakom klippor och ängar! Svensk Sommar ju är så älskad! Med sol Åsa 

Foto killinyourdarlings 



Fasters skatt och den gladaste solstrålen som alltid lyser upp





Att fota hon där, hon som sjunger hela tiden på små sånger, har bus i blicken, vill ha med Emil, Ida och Lukas samt Pippi på alla äventyr, hon som älskar musik och säger "hääääst", hon som ger livet så mkt lycka! Att ha henne som brorsdotter och guddotter är ren glädje! Att hon är en gullunge utan dess like och jag är så stolt över allt hon är och kommer bli! Bästa Elvira! Med sol Åsa

Foto killinyourdarlings 



Fiskbensmönsterr - Från havets till hemmets vrå




Alla delar i ett rum har så stor betydelse i mönster och utförande. Inget bör räknas bort! Jag som älskar havet och känslan av västkusten /skärgården gillar extra mkt detaljer som förknippas med just det! Det kanske därför inte är så konstigt mitt hjärta jublar extra mycket över just fiskbensmönster och dess vackra formspråk i golv, kakel och textil! 

 

Drömmen om en klassisk fiskbensparkett är stor för mig och för många av mina kunder. Det är något vi även kunnat se mycket av i laserade vita eller träfärgade varianter, både i äldre och nyproducerade hem. Den senaste tiden har vi även kunnat se den moderna klassikern användas vid sättning av kakel och klinker.

Fiskbensmönstret tycks passa in nästan överallt. Både i det moderna och det lantliga hemmet,  i retrohemmet eller funkisvillan. Allt handlar om valet av färg och platta. Det optiska mönstret påminner om fiskben som lagts bredvid varandra i omgångar som bildar ett sammanhängande fint mönster. Denna effekt kan skapas genom att smala plattor sätts i ett sådant mönster eller genom att plattor i olika färger eller toner används för att skapa mönstret.

Om en smal platta används sätts i ett fiskbensmönster kan en kontrasterande fog användas för att förstärka effekten. Likaså kan mönstret tonas ner om fogens nyans ligger nära plattans. Har man dessutom en duktig plattsättare kan även plattor i olika format kombineras för att få extra spännande mönster - fantasin och lekfullheten finns att ta fram i detta mönster!

För den som föredrar en klassisk fiskbensparkett finns det tåligare alternativ än trä för den som behöver ett slitstarkt golv. Kombinera golvdrömmen med den barnfamiljen som kräver slitstarka och robusta golv genom att välja en klinker i träimitation. De rektangulära plattorna kan läggas i fiskbensmönster med ett resultat som ser både naturligt och vackert ut. Detta magiska mönster går rakt in i KYDs hjärta ! 

Med sol Åsa 

Kakel, golv och klinker allt i vackraste fiskben! 



Foton via Pinterest




TÄVLA & VINN "lysande" vinster från Star Trading




Juni månad är äntligen här och nu kan man absolut säga att det är Sommar! Det är då dax att ta tillvara på uteplatserna så mycket man bara kan! Inred på altanen, balkongen, soldäcket, veranda eller i den blomstrande bersån! Då sommarkvällarna närmare sig och man bjuder in nära och kära på grillkvällar eller endast ensam kopplar av i de ljumma sommarvindarna är det fint om stjärnorna ovan som agerar spotlights får hjälp på traven som ljuskällor! Inred därför med fina belysningar och lampor även ute! 


KYD har äran att ingå ett samarbete med fina lampföretaget Star Trading! 

Jag älskar att inreda ute och just deras  sortiment slår mitt inredarhjärta för! 

Deras utomhusprodukter är både snygga i design samt har hög kvalité ! Kika in på deras hemsida startrading.se

 

Det glädjer mig att även kunna meddela att ni i och med detta samarbete även har möjlighet att VINNA just belysning! Och varför endast ha 1 vinnare, nej vi lottar ut 1:a, 2:a och 3:e pris! Trippel glädje i sommar feeling! 


Att skapa sin egna stjärnhimmel.


1:a pris : Parasoll-slinga System 24             

Start 4,8 VA System 24                  

Förlängning 10m System 24          

Vinstvärde 1047:-                     


Grattis Lisa till vinsten  

                                       

Lysande fin kruka att plantera i !


2:a pris : Kruka vit System 24 inkl start     

Vinstvärde 649:-


Grattis Johanna till vinsten 


En slinga i vitt som lyser upp, plantera vita blommor intill och de agerar också fint och lyser upp sommarnatten...

3:e pris: Partyslinga vit                                   

Vinstvärde 369:-


Grattis Jennie till vinsten 


Allt ni behöver göra för att delta är att skriva ett fin motivering varför och vilken vinst just ni vill vinna samt vart den får flytta ut och förgylla  i kommentarsfältet nedan . 

Ni har en vecka på er fram till den 16 Juni kl 12.00


Stort Lycka till önskar KYD och Star Trading


Tack alla finingar som varit med och tävlat. Vi hade svårt att avgöra vinnaren då alla kom med så fina motiveringar men efter lite övervägande föll vinsterna till Lisa, Johanna och Jennie!


STORT STORT Grattis. Jag sänder er mail under dagen. Massa sol till er alla som deltagit och håll utkik efter nya tävlingar inom kort! 


Foto/styling Killinyourdarlings 






Juni värme och solsken i blick och det nordiska ljuset




Jag tror på Juni, jag tror den kommer ge oss solsken och varma ljumma vindar! Precis fotat och stylat klart och klockan är 23.30 - att fota stämningsfoton ala utebelysning under en klarblå sommarhimmel som uppdrag är inget 9-17 jobb! Men vad gör det då det bidrag till magisk känsla av sommarnatt och över mig glittrade en stjärnhimmel av lampor under parasollet och jag är fyra myggbett rikare. Något att minns då det blir mörkt vid 15 tiden i november... Resultatet kommer inom kort! 

Fångade även in Skärgården ala Fjäderholmarna i helgen, foton ovan samt veckans färska blomster på sängbordet är magiska Pioner i rosa, gult och aprikost! Happy day!

Med sol Åsa

Foton av och tillhör Killingyourdarlings  



Den blomstertid nu kommer. En matta av blomster att älska


"Matt" och nöjd pausar jag livet här 

Känslan av att sätta fötterna på blomstrande vackra mattor ute i naturen är bra fint! Kanske helt klart de finaste mattorna just nu! Att hoppa i de vita sommarskorna och skutta fram med bra musik i lurarna är lycka !  Fångade in denna Blomstrande "Åsa Rosa" matta i helgen - nu kan vi alla nynna på den blomstid nu kommer då det är just dessa skolavslutnings tider i dagarna... 


Med sol Åsa

Foto killinyourdarlings 



KYD styling/fotocase för Lazy Mosquito - skandinavisk ljus med vackra badhanddukar ett måste denna Sommar



När det Skandinavisk ljuset bjuder upp till lazy days...

Snygga företaget "Lazy Mosquito" lanserades 2014 och är ett Tidlöst elegant varumärke som erbjuder, handgjorda, högkvalitativa badhanddukar för njutbara lata sommardagar på stranden! Varumärken koncept går i stil med Medelhavet sköna känsla. Från dess ursprungliga produkt till handgjorda bambuhanddukar, till dess sortiment av utformad och tidlöst elegant känsla av just livet vid Medelhavet med mjuka inslag !

KYD har fått i uppdrag att styla/fota dessa vackra handdukar i två session med Skandinaviskt ljus och känsla, för likt Medelhavets vackra turkosa vatten och solsken passar dessa badhandukar  även in här i Norden och med vårt vackra sommarljus och magiska platser! 

Dessa Darlingar är ljuvliga och mjuka att svepa om sig med i sommar efter ett dopp i havet. De kan även användas som filt på stranden och klipporna till de somriga picknickarna. 

Om de kommer få följa med i KYDs strandväskan i sommar är svaret givetvis YES, lata dagar som en lazy Mosqutito blir sommarens hitlåt! 

Kika in och få en egen favorit på deras hemsida; www.lazymosquito.com Med Solskens Värme/Åsa


"Livet på en pinne" - Att svepa in sig i en mjuk handduk efter ett skönt morgondopp.

Foto/Styling killinyourdarlings alias Åsa Gramén 




Ikväll kom sommaren till staden! Kvällsjobb i skärgården



Mellan bryggan och stenar i skärgården 

Hej hej! Igår kväll vart det kvällsjobb för KYD! Letade mig ut till havet och skärgården och fångade in solen vid havet för produktfotografering! Ljudet av vågorna mot klippor, fiskmåsar och solskensglitter i ögonen! Bästa fotosession miljön! Varm i hjärtat och med massa energi! - Och det gick ej att gå miste om det, igår kom sommaren tillslut! Foton från kvällen kommer upp imorgon ! 

Med Juniglädje och Sol Åsa 

Foto killinyourdarlings instagram 



Moodboard - Cecilias hem ska få lite tips och råd



Mycket med veckans styling och fotocase! Just nu hoppas jag att morgonen bjuder upp till solsken så en viss styling location kommer till sin rätt !
Tills dess tas det fram inrednings rådgivning till kunden Cecilia! Med sol Åsa 

Moodboard/ collage killinyourdarlings 



KYD för Kalklitir - inredningscase; Hanna & Johans sovrum


Concrete Primo, champagne och vitt i en sobert känsla .


KYD styling för Kaklilitr och inredningscase till Hanna och Johans sovrum - att slå två flugor i en smäll! 

En mjuk känsla och en trio mellan vitt, grått och beiget! En av de nya kulörerna från Kaklitir 2015 - Concrete Primo!  Tillsammans skapar det en varm känsla ihop med heltäckningsmatta i en champagne kulör och då den tidigare garderobs lösningen har bytts ut från dörrar till ett draperi, skapas en mjukare och varmare känsla! Lampan från Kohm Loy från Hallbergs of Sweden gör rummet "lysande" och en egenkomponerad lampa i form av en rund galge och ljusslinga pryder väggen där även accessoarer och smycken kan hänga! 


Att maxa en rum likt detta är att ta tillvara på det unika i snedtaket! Ta bort den befintliga garderobsdörrarna och skapa luft och mer mjuk lösning med hjälp av draperi och textilier! 


Att våga mixa grått med beige, vitt och andra gråa nyanser skapar en fridfull känsla i rummet! 



En liten installation att ha som Stämningsbelysning på väggen! 



Känslan som infinner sig då man bor på hotell kan man så lätt skapa även hemma! Att inreda med ex som i detta  fall med en Heltäckningsmatta i sovrummet! Vem gillar inte att sätta ner fötterna på en gosig matta då man vaknar!!



Sommarljuset som sirlar in genom
Balkongen och fönstret. Den där doften av Syrén som blomstrar och skolavslutnings känsla !


Mjukt golv att gå barfota på 


"Det är pricken över i:et som skapar detaljerna i LiVET" Med sol Åsa 

Foton/Styling killinyourdarlings 





Oslo bjuder upp på solskens fredag med massa påhitt




Oslo bjuder upp på magisk fin fredag med solsken! Dagen har förgyllts med massa fina påhitt! Vi hann med en sväng till Operan och spana! Älskar denna plats, sist jag var här vart det vinter och då var det verkligen likt ett isberg! Idag bjöds det upp på klarblå himmel mot den vita fina arkitekturen! 


Foto killinyourdarlings 



Oslo tips del 3/3 - Ljuvliga Blomstrande Mina Milanda





Sist men inte minst ut på min 3 tips på smultronställen att ej missa då man är i Oslo är - Mina Milanda

Mina Milanda är en härlig romantisk boutique där man hittar den perfekta blomsterbuketten, finaste solhatten, vackra gröna växter, väskor, vaser och kvalitetsljus! KYD älskar just denna plats, mycket väl beläget nära den charmiga restaurangen Kolonihagen (granne) och känslan av värme från vedkaminen och ljusen ihop med blomstrande väldoftande lövkojorna i vitt och gröna palmblad får mitt utbildade Retail hjärta att jubla! Allt här är så valt med värme och känsla! Jag älskar det! Trevlig personal och jag vill köpa med mig allt hem från butiken! 

Med sol Åsa 

 



Värmande kamin passar alla årstider!!
Logotypen ovanför innegården fönstret 
Att smyga in här är och fånga in dofterna av blommor och sommar

Prästkragar i Size XL 


Foton killinyourdarlings 



Oslo tips del 2/3 - Kolonihagen Frogner, ett café att hjärta


Under ett segel på en innegård i centrala Frogner gömmer sig denna skatt! 

Dagarna i Oslo med jobbmöte och även lite turistande bjöd upp många guldkorn! 

Fick många vackra tips på ställen KYD ej fick missa, ett av dem var detta magiska ekologiska café som lågt undangömd i Frogner - Kolonihagen! 
En fantastisk pärla att inta lunch på ute på en mysig oas ala innegården med parasoll och segel under den klarblå himlen! 

Denna restaurang delar lokal med en blomstrande fin blomsterbutik så innegården var stylad med vackra blommor och växter! 
Inne i restaurangen bjöd det på industri känsla i inredningen med hängandes glödlampa och 
oborstade tegelväggar! En fin kontrast mellan det gröna sköna livet och det mer hårda!

Att maten smakade "fina fisken" i dubbel bemärkelse var som pricken över i:et!

Med sol Åsa 


Lax sallad med fläderblom till dricka! Hej sommartider, du är så välkommen 


För de som satt inne denna soliga dag Kunde njuta av vackra glödlampor hängdes över dem! 



Foton Killingyourdarlings