Wedding Weekend i dagarna tre i Gävle - sagolikt

Wedding Weekend -  För nästan exakt 24 år sedan, då vi både skulle bli små "etta gluttare" kom denna vän in i mitt liv! Två Små 7 åringar , nervösa men förväntningarfulla inför skolstarten. Jag kan fortf fortfarande se just Sofia som den 7 åring framför mig, blond, med krusat hår och leende på läpparna! 

Sedan den dagen har vi gått vid varandras sida, oavsett de olika platser som livet gett oss, delat hemligheter,  skrattat åt samma saker, gett varann trygghet och tillit som den fina vänskap vi fann som små. Oavsett våra olikheter har vi haft ett fint samspel ihop och att få gå där vid din sida,  se dig ta nya steg i livet gör mig så oerhört stolt över dig! 

Denna helg har bjudits på Bröllop då denna darling fått sin andra Hälft. Hennes fina Andreas! 

Glädjetårarna har varit många denna helg. Tack för en magisk fin bröllopshelg i Gävle med mysig grillmingel på fredagen och vackert och varmt bröllop igår!  Sagolikt! Ni är så otroligt fina ihop och glädjen över er kärlek får mig så varm inombords och jag är glad att få ha er båda i mitt liv! Med Sol Åsa 

Bröllopsweend i Gävle 

Foton killingyourdarlings 

KYDs Storyteller för Solitaire Design nya mindre handfatKYD gjorde i Juli månad ett foto och stylingcase ihop med underbara Solitaire Design och dess unika handfat! Företagets tanke är att det ska vara enkelt att förändra och förnya sitt badrum. Ett mönstrat och designat handfat som går att byta ut ger möjligheten till ett omväxlande och personligt badrum.


Alla deras handfat är formade och drejade för hand, de flesta av deras handfat är också handmålade. Det är för dig som vill skapa en egen unik badrumsmiljö och som uppskattar hantverk. Skillnader kan finnas både i mönster, ytskikt och i lerans färg. Att man i handfaten ser spår efter den mänskliga handen och tillverkningsprocessen gör upplevelsen av det helt unika än större.


Då de sedan innan har erbjudit stora vackra handfat till kunden men efter efterfrågan fått frågor om de finns i mindre storlekar så har de nu till kommande höst lansering av mindre handfat som passar likt i storstadens små badrum! 

Dessa Nyheter Green Arbour petit och Blue Arbour petit kommer inom kort och kostar 6495:- 

KYD byggde upp en storyteller kring dessa fina handfat och här på fotona ser ni Green Arbour i denna historia! Jag ville skapa en berättelse där man visar/ser hur lätt det är ta handfatet under armen med sig hem från Solitaire Design och inreda badrummet med extra unik och vacker design! 

Om ni har frågor om dessa nya handfat 
så maila [email protected] 

Vill rikta ett speciellt STORT tack till; 

Maria och Anna på Solitaire Design för det fina förtroendet.  Åsa - underbara modell och vän för rolig fotosession. Maria på Högberga Gård och Hotell för varmt bemötande. Storebror Johan för rart foto-bollplank och Pappa K-G som snällt agerade fotoassistent! Även till mina darlingar till vänner; Maria & Sara som agerat Fantastisk hejaklack i detta case. 

Med solskens värme Åsa 


Foto/styling KYD - killingyourdarlings /Åsa Gramén Dagens lilla ullustration - Confetti kärlek

Illustration killingyourdarlings Belys hösten i tre steg - Allmän, punkt och stämningsbelysning

Hösten är på ingång och vips så får belysningen desto större betydelse i vår inredning och våra hem! Vill därför tipsa er med att lysa upp med ett varmt och behagligt sken i tre olika punkter! Har tidigare skrivit om detta men gör er återigen uppmärksamma på dessa 3 - Allmän, punkt och stämningsbelysning! 


Att just lampor är fina och passar in i miljön är viktigt detalj i inredningen men framförallt att belysningen är rätt inställda!  Bra belysning gör att du orkar mera, känner dig piggare och presterar bättre.

När du inreder ditt hem bör du ta tillvara det naturliga ljuset och sedan komplettera det med ljuskällor! Undvik skuggor eftersom det blir jobbigt för ögonen att vänja sig vid skarpa kontraster. Helst ska du skapa en balans mellan dagsljus, artificiellt ljus och rymden i rummet. 

Utgå från allmänbelysningen - Den kommer från taklampor och lysrör och ska lysa upp hela rummet, inklusive tak, väggar och golv.
Detta ljus ska spridas jämnt och får inte blända ur någon synvinkel.

Därefter ska du kolla punktbelysningen - Den har till uppgift att lysa upp de delar av rummet där du vistas och arbetar mest. Matbordet i köket är ett sådant exempel. Det behöver ofta en extra lampa för att ge tillräckligt med ljus för läsning, bakning, med mera.

Sist men inte minst Stämningsbelysning  - de ljus som skapar en mjuk och varm känsla och ger harmoni! 

Så scana av hemmet, bege er ut på lampjakt och inred hemmet med ljuskällor - då är ni ännu mer redo då mörkret kryper sig på! 

Några finingar att "belysa" som ni kan kika in; LyktanBankeryd, Konsthantverk.com,  Flos, RUBN, Frama, &Tradition, Enjoy Candles, Watt&Veke,Muuto, Klong, 

Med sol Åsa 

Foton kilingyourdarlings Tävla & Vinn Tapet/Inredningsrådgivning från Mr Perswall och KYD
KYD har fått äran att ingå ett samarbete med finaste MR PERSWALL i och med deras lansering av en helt ny kollektion.  Kollektionens namn är Daily Details - och den spelar mycket på att vi tittat oss omkring och sett de vackra detaljerna i vardagen och sedan gjort tapeter av dessa.

Känns otroligt kul att ihop med MR PERSWALL kicka igång en tävling för ER alla. Jag kommer även erbjuda en inredningsrådgivning till vinnaren utefter tapetvalet!
 
Mr Perswall är tapettillverkaren som lanserar 4 tema-baserade kollektioner per år. Alla tapeter kan skräddarsys efter väggens mått till priset 315kr/m2. Förutom deras utbud av kollektionstapeter så kan man vara sin egen designer och göra tapet av barnens teckning, semesterfotot eller telefonklottret! Vill du se mer så kika gärna in på hemsidan och se Mr Perswalls tapetkollektioner.

Vinn valfri tapet från Mr Perswall (värde ca. 4000 kr) samt en Inredningsrådgivining utefter vald tapet från Åsa på KYD! (Värde 2000 kr)
 
1.       Följ @mrperswall @Killingyourdarlings på instagram
 
2.       Dela bilden ovan på Instagram och tagga bilden med #mrperswall och #KYD
 
3.       Under VÅR bild lämnar du en kommentar där du tipsar en vän om tävlingen, skriver vilken tapet i Daily Details som är din favorit & slutligen vilken valfri tapet från Mr Perswall (valfri kollektion) du önskar om du blir den lyckliga vinnaren.
 
Den 7 september presenteras vinnaren på KYD’s profil.
 
Nå, vad väntar du på? In och leta upp dina favoriter på www.mrperswall.com och LYCKA TILL! 
Med Sol/KYD och Mr Perswall


Tack alla finingar som varit med och tävlat på Instagram! Hade så svårt att avgöra vinnaren då alla kom med så fina motiveringar så Mr Perswall fick denna gång välja ut vinnaren så föll vinstlotten till Emma Alvewall.


STORT STORT grattis. Sänd mig ett mail till ang din adress. Massa sol till er alla som deltagit och håll utkik efter nya tävlingar inom kort! 


 
 
Foton via Mr Perswall tillåtelse 25% rabatt på Modern Wool via KYD - cozy höst
Ni som följer KYD här på bloggen sant även på Instagram vet att KYD hjärtar extra mycket Zoe från Californien och hennes företag Modern Wool! I höst kommer jag garanterat vilja mysa inne med Chailatte och kura upp mig i den mysigaste pläden av dem alla och lyssna på regnet! KYDs följare har även en exklusive rabatt ! Uppge koden "Darlings25" så får ni 25 % rabatt samt fri frakt på just den produkt ert hjärta slår extra slag för! Med sol Åsa  Foton killingyourdarlings Pressfrukost med Rörstrands nya Inwhite/Inblue


Inwhite/Inblue från Rörstrand

Idag var det iväg på Frukost pressvisning med fina väninnan Sara! Rörstrand presenterade deras senaste samarbete och serie porslin/servis som gjorts ihop med Monica Förster -  Inwhite & Inblue. 

Den vita Inwhite - rent och snyggt.

Dessa två serviser är framtagen från en brief  ”den nya tidens” måltider! Stilrent och enkelt snyggt! Hela processen av designen och konceptet har tagit fyra år att ta fram och Monica berättar att hon fått inspiration från äldre serier i Rörstrands arkiv av porslin! 

Uppdukat och fint 

God frukost på de nya faten bjöds det på...

Monica pratade om hennes tankar och sätt att ta fram ett porslin som andas 2014 och som kan passa in i olika hem! Hennes fina detaljkänsla har skapat en fin och ren helhet på det dukade bordet, men att det även ska vara fint att servera just maten på! 
Den ena servisen är I helvitt och den andra i med koboltblå "blödig" design. 
Jag gillade att faten har en omfamnade design istället för de vanliga kanterna fat har!  Frukosten hölls ute på en  pärla och favoritrestaurang; Oaxen på Djurgården i Stockholm. Tack för en go och trevlig tisdags morgon i soligt 08! Med sol Åsa 

Mysiga Oaxen i tisdags solen 

Kan man annat än älska! 

Foton av och tillhör killingyourdarlings /Åsa GraménNär varje detalj lyfter helheten, så exakt så ska inredning vara..


Idag mötte jag upp en av de bästa darlibgarna och väninnan Åsa för lunch och långpromenad i staden! Vi landa på denna lilla pärla i gamla stan! Här där det luktar nybakat bröd och känslan av värme direkt då man stiger över tröskeln! Då industri möter vintage och 2014 i fina material och finaste skylten ovanför sittgrupper! Var så fint att träffa Åsa igen efter veckor på olika destinationer! Med sol Åsa 
Foto killingyourdarlings Livet på landet - hälsar på farmors landställeSolen glittrar och vi spenderar lite dagar nere  i Västergötland på farmors landställe! Här på  vinden/vårt sovrum  är det charmigt fint med lantliga romantiska tapeter !  Många minne som liten väcks till liv då vi rullade in på torpet! Med sol Åsa 

Inred med maximal sovnjutning – fixa en ombonade, lyxiga känsla


Fina inbjudande sovrum via Alvhem 

Idag vill jag slå ett slag för sovrummet och det rum jag hjärtar att få inreda åt andra lite extra mkt! Tror det är för att jag vill att mina kunder ska sova extra gott och lyxigt!  Tänkte ge er några snabba knep att få just era sovrum lite mer lyxiga! 

Inred med textilier i olika nivåer i rummet! 

Fina lakan att visa 
- Mattor - Gardiner - Stoppad sänggavel 
- Lakan - Sängkappa

- Mattor/ Gardiner - Mjuka mattor och gardinerna - dessa textila inredningsdetaljer gör att ljudet i rummet dämpas, även generösa gardiner möjliggör ordentlig mörkläggning av rummet så att man kan sova riktigt gott. Viktigt är funktionen av märker och tystnad i ett sovrum! 

- Stoppas sänggavel - mjukt och snyggt att luta sig emot då man läser i sängen.  Välj en hög stoppad sänggavel! Gaveln får gärna vara överdimensionerad – i ett rum med 2,60 meter i takhöjd kan sänggaveln nå så högt upp som 1,80 meter från golvet. Detta blir finast och snygg balans! 

Sänggavel att krypa upp intill 

 - Inred med Krispiga lakan att kunna visa upp och som utgör en fin inredning i rummet efter årstid! Visa lakanen och hasa ner överkastet ! 

- Sängkappa - Inred med en sängkappa som ramar in sängen och täcker sängbenen. Den kan matcha sänggaveln, eller lakanen. Både fint med vågig eller rak beroende på rummets karaktär! 

Mjuk fin puderrosa sängkappa Textilier gör rummet mjukt och ombonat! Inred vidare med belysning, blomster, växter, funktion, er personlighet! 

Lycka till! Med Sol Åsa 

Lånade Foton via: cancaninterior och Bemz, HM Home och Alvhem Lillan va kossorna - sommarlivet på landet på ÖlandHär på Öland bor vi grannar med finaste kossorna och deras rara nyfikna kalvar! Lillan blir så glad då hon ser dem och då hon säger Muuuu smälter mitt Fasters hjärta! Möten mellan djur och barn är lite extra fint tycker jag och Elvira är helt underbar med just djur! Nyfiken och försiktig ! Bildcollage från igår då vi sprang på gräset och dansade intill kossorna! Med sol Åsa 

Foton killingyourdarlings Tävla & Vinn valfri poster från Camilla EdforsNu kickar vi igång en till Tävling hos KYD och i vinstpotten ligger Valfri digital poster i formatet 30x40 cm från finaste Camilla Edfors! Camilla är en duktig formgivarna som arbetar fram underbara kollektioner både i tryck och textiler! Hennes sätt att förgylla med färger får KYDs designhjärta att smälta. Kika in hennes hemsida www.camillaedfors.se och se alla hennes rara verk! Camilla kommer även finnas på plats på FORMEX nu i aug i monter; B10:50 spana in allt fint hos henne! 

Allt du behöver göra för att delta är att skriva ett fin motivering varför just du vill vinna i kommentarsfältet. Du har en vecka på dig. Lycka till! 
 
- Skriv en motivering till det motiv du skulle vilja vinna från Camilla Edfors digitalaposters och vart i hemmet skulle du vilja hänga upp den. Berätta och motivera. Med solskensVärme Åsa

Tack alla finingar som varit med och tävlat. Hade så svårt att avgöra vinnaren då alla kom med så fina motiveringar men efter lite funderingar så föll vinstlotten till Mariell som rimmat så sött!


STORT STORT grattis. Jag sänder ett mail till dig under dagen ang din adress. Massa sol till er alla som deltagit och håll utkik efter nya tävlingar inom kort! 
Foton via Camilla Edfors