Belys hösten i tre steg - Allmän, punkt och stämningsbelysning

Hösten är på ingång och vips så får belysningen desto större betydelse i vår inredning och våra hem! Vill därför tipsa er med att lysa upp med ett varmt och behagligt sken i tre olika punkter! Har tidigare skrivit om detta men gör er återigen uppmärksamma på dessa 3 - Allmän, punkt och stämningsbelysning! 


Att just lampor är fina och passar in i miljön är viktigt detalj i inredningen men framförallt att belysningen är rätt inställda!  Bra belysning gör att du orkar mera, känner dig piggare och presterar bättre.

När du inreder ditt hem bör du ta tillvara det naturliga ljuset och sedan komplettera det med ljuskällor! Undvik skuggor eftersom det blir jobbigt för ögonen att vänja sig vid skarpa kontraster. Helst ska du skapa en balans mellan dagsljus, artificiellt ljus och rymden i rummet. 

Utgå från allmänbelysningen - Den kommer från taklampor och lysrör och ska lysa upp hela rummet, inklusive tak, väggar och golv.
Detta ljus ska spridas jämnt och får inte blända ur någon synvinkel.

Därefter ska du kolla punktbelysningen - Den har till uppgift att lysa upp de delar av rummet där du vistas och arbetar mest. Matbordet i köket är ett sådant exempel. Det behöver ofta en extra lampa för att ge tillräckligt med ljus för läsning, bakning, med mera.

Sist men inte minst Stämningsbelysning  - de ljus som skapar en mjuk och varm känsla och ger harmoni! 

Så scana av hemmet, bege er ut på lampjakt och inred hemmet med ljuskällor - då är ni ännu mer redo då mörkret kryper sig på! 

Några finingar att "belysa" som ni kan kika in; LyktanBankeryd, Konsthantverk.com,  Flos, RUBN, Frama, &Tradition, Enjoy Candles, Watt&Veke,Muuto, Klong, 

Med sol Åsa 

Foton kilingyourdarlings Kommentarer

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback