Det beiga är det nya gråa - inred med värme(null)

Inför 2018 vill jag tipsa er om att inreda hemmen med beiget. En neutral basfärg som gifter sig ihop till princip allt. Och som framför allt är lite varmare än den kalla gråskala vi sett länge. Jag har länge inrett hemmet med just denna varma kulör, ihop med grått, vitt och brunt har den varit som bas i hemmet! Nu under det kommande året kommer vi få se ännu mer denna fina varma kulör i våra hem - Det beige är det nya grå helt enkelt! Tack för en jätte fin och kul vecka @ Tännäskröket(null)Vi tackar Tännäskröket, Linda & Maria, fina varumärkena norrgavel klippanyllefabrik beachhousecompany & lapptussan med. Så fina dagar med jobb, solsken, varma möten och skidåkning! Med sol Åsa 


(null)


Foton KYD - Åsa Gramén 


Multiform i Sthlm - kök att älska


(null)


Idag var jag och Hanna, KYDs bästa assistent iväg och kikade in nyöppnade Multiform i Sickla! 
Jag älskar verkligen detta danska varumärke och kikade extra mkt på köket ovan till kundhem! Tror det skulle göra sig så fint hos dem! Trevlig personal som bjöd på kaffe och visade köken samt gav oss material att ta med hem! Superfint showroom och älskar att kökens enkelhet/elegans och unikhet kommer fram så fint 

Multiform kök är en investering i mer än bara ett nytt kök, vi skapar rum där allt är möjligt. Ett vackert och unikt rum, skapat just för familj, där man kan njuta av livet tillsammans. 

Varje person är unik och så även varje kök. Allt kommer i rätt bredd, höjd och djup för ens rum och behov. De har inga standardmoduler på lager. Utan de bygger kök helt från grunden. Varje millimeter är skräddarsytt utifrån hem och behov. Erfarna designers och hantverkare hos Multiform bygger  köket från grunden. Allt material är handplockat och noga utvalt. De skapar former, färger och material som harmoniserar perfekt med kundens  personliga smak. Köket blir en perfekt balans mellan estetik och funktion som ger en känsla av välbefinnande och trivsel. 

Med sol Åsa


Foton Killingyourdarlings 

Sovrum med rosa mjuka varma kulörer


(null)

Inne i KYD bubblan - produktcollage till kunden Kattis och hennes sovrum tas fram! I vår och i år är kulören Rosa extra mycket i fokus och beiget är DDT nya gråa. 


Från ljus dimmig till mörk rödbrun rosa. Den rosa färgskalan håller i sig och drar sig åt korall och mörk rost. Kl 20.00 kommer mitt favoritprogram "Husdrömmar" ! Ska bli extra fint att se The Norrmans igen! Detta rara par som vi kunnat se i tidigare program och som nu bygger ett B&B i Danmark! Ni är sådana inspiratörer Anna och Lars 🙌🏼👏🏼 och ser fram emot att komma och hälsa på er när det är klart!


Med Sol Åsa 


Produktcollage - KYD 

IRE - 4 nya fåtöljer i CHARACTER COLLECTION


(null)     

I veckan var det Pressvisning av  IRE   och deras  nya kollektion med namnet Character Collection. Var i fjällen så kunde tyvärr ej vara med på denna pressträff. Men vart väldigt förtjust i dess fina nyheter i pressutskicket!  Beskrivningen av kollektionen är att den är en hyllning till det personliga uttrycket och består av fyra helt olika fåtöljer designade av de skandinaviska formgivarna Front, Emma Olbers, Andreas Engevsik och Broberg & Ridderstråle. Här nedan presenteras de fina nya fåtöljerna! 

• Ovan Fåtöljen Estrid av Emma Olbers  har hämtat sin inspiration från den klassiska klubbfåtöljen som uppdaterats och fått en samtida kostym, fåtöljen har en stomme i ask och lösa dynor med avtagbar klädsel.

(null)

• Till vänster Agda designad av designstudion Front , en bekväm och nätt fåtölj där Front arbetat med textilband i kombination med läder.  Textilband är ett material som ofta är dolt i stoppmöbel men här har man  experimenterat med klassiska vävtekniker och låtit dessa vara synliga.

• Till höger Norska formgivaren Andreas Engesvik’s bidrag  till kollektionen  är en generös och informell fåtölj med namnet Agnes, en fåtölj som passar lika bra i sommarstugan som i våningen i stan.  Fåtöljens ram är baserad på traditionellt hantverk, och klädseln som är löst sittande för tankarna till en filt man slängt i soffan.

(null)

• Ovan  Öronlappsfåtöljen Eva designad av Broberg & Ridderstråle.  Fåtöljen har en hög rygg och ett huvudstöd som skärmar av omgivningen och ger användaren lugn och ro.

Min favorit är Estrid! Ska bli kul att se dem live nästa vecka på möbelmässan! Med sol Åsa 

Pressfoton Ire 
När våren är på ingång - vardagsrum till kund


(null)
Ny kundresa med husbygge i skärgården


(null)


~ När en tidigare kund till KYD ringer och berättar de köpt hus (nyproduktion) och önskar att anlita KYD som dess inredare på deras husresa, då blir hjärtat så solskensvarmt och bubblade till direkt av idéer till huset☝🏼beläget intill skärgården! (Bild lånat på huset från Alexander White) 


Med sol Åsa 
Detaljer på linsen härifrån fjällen(null)


Jobb här i fjällen är så fint . Att vakna till ljudet av tystnad, man sover så bra här i fjällen. Sen att äta frukost och sen kila bort till Tännäskröket och receptionen och fota lite foton med olika temat till anläggningen är så kul! 


Sen hem till huset igen och jobba med två inredningskunder. Sen på em njuta av att va ute i solen och åka skidor! Idag vart det en tripp till Funäsdalen. Här är några foton fångade med kameran. Med sol Åsa 

(null)

KYDs Trendrapport från Formex 2018


(null)

För några veckor sedan så gick FORMEX mässan av stapeln för 2018 ute på Älvsjö/sthlmsmässan! KYD var på plats och fångade in möten med fina varumärken och kikade även på trender inför kommande år. Här nedan kan ni ta del av KYDs trendrapport och de som lös upp starkast inför kommande år! 


Trend 1 -  Jag har nämnt det i tidigare inlägg att den fina gråa nyansen som vi omgetts av de senaste 4 åren nu börjat övergå. Nu vill vi omges av en mer varm känsla än vad den gråa ger, givetvis kommer den grå leva kvar som en tidlös klassiker men vi har nu börjat se oss efter  varmare och mer ombonad färgskala såsom mot dem varma beige kulörerna. Trend 2 - Såsom solens varma sken och dess värme så spås Gult bli årets färg av många. I år vill vi inreda med detaljer och accessoarer i klargult och solskens värme! Me like!   


Trend 3 - Vi såg även att trenden att mixa Rosa och rött ihop fortsätter vara en fin duett i år. Att inreda med fortsätta mustiga rosa pasteller till mättade roströda toner är både fint och varmt ihop! 


Det man kan sammanfatta från Formex 2018 är att hetast i år är de bruna och beige kulörerna. De tar över från det strama, kalla grå och fyller vår längtan efter varma, ombonade och välkomnande interiörer. De är enkla att implementera i våra återhållsamma skandinaviska hem. Och de går hand i hand med vår trofasta stil för rent trä och riklig grönska. En palett med champagnefärger och djupa jordiga kulörer känns så himla rätt och fint inför året. Förutom att fungera fint med grönska och de flesta träslag blir guldiga inslag vackra här, både i form av blanka metaller och grova textilier.


Med sol Åsa 


Paus inne och krypa upp i Norrgavel och dess Länstol


(null)

Skojigt möte på förmiddagsn här i Tännäs! Nu blir det lite svara på mail och lite annat fix härifrån meddans snön faller ner utanför fönstret och ljudet. 


(null)

När jag studerade till Inredare på Växjö Universitet fick vi äran att besöka Norrgavel i Lammhult! Sen dess har jag älskat detta vackra, svenska varumärke ! Tidlös och med kvalité! Inredning som passar så fint in här på Tännäskröket ! Länstolen designad av Nirvan Richter är så mysig att krypa upp i efter en dag i backen! 


Med Värme Åsa 


Foton Killingyourdarlings 
Magisk väder och solsken idag igen @ Tännäskröket(null)


Vaknade upp tidigt och tog en långfrukost ! -21 grader visade termometern!  Så en mkt passande dag att fånga in inomhus och styla,inreda och fota idag! Jag älskar känslan av fjället!

(null)

 Det är så magiskt fint! Nu en snabb vända till Funäsdalen och handla sen blir det promenad i solen!

(null)


Med sol Åsa 


KYD jobb i fjällen hela veckan


(null)

 Så fint välkomnade Tännäskröket med -18 och solnedgång från klarblå himmel och glittrande snö! 
Nu väntar en veckas KYD jobb med att styla, inreda och fota fjällstuga och lite annat som jag i vecka kommer dela med mig av! Även utför/längdåkning efter jobb får det bli! 

(null)

Med Värme Åsa 
Ut på tur - aldrig sur


(null)


Påväg - ute snöar det och vi har landat i Bollnäs för en hotellnatt för att sen fortsätta uppåt imorgon! 
Så fint att Sverige fått ett vitt täckte på sig! 
Med Värme Åsa Vann Best of Houzz 2018 - Lycka(null)


~ LYCKA i hjärtat denna solskens fredag ~ Nyper mig i armen, fick precis ett mail att mitt KYD fått en utmärkelse från Houzz för Best of 2018 och vann i kategorin service! 


KYD - min dröm, min vision! Tack alla kunder, alla samarbetsparter, företag, alla case och äventyr (både de som gett taggar och de som gett rosor) man lär sig av allt. Tack för att just jag får chansen att utveckla och inta nya marker med Killing Your Darlings. För KYD är det alltid kundens behov som är utgångspunkten i det kreativa arbetet och min uppgift är att förverkliga drömmar utifrån smak samt stil och jag hjärtar det så mycket! (null)


Bäddade upp sängen hemma med en av vårens tydligaste trender - rosa och rött , rött och rosa ihop!

Med sol Åsa

Foton Killingyourdarlings På FORMEX är det vårligt fint i rosa toner
Alltid då Formex går åt stapel i januari är det rena rama vintern, kallt och ibland snö! Och den i augusti brukar det även vara väldigt varmt i Sthlm
De dagar då Formex även är, det slår aldrig fel!
Ute är det massa glittrande snö och inne på Formex på Sthlms mässan i Älvsjö bubblar vårens och sommaren 2018 alla trender upp! Magiskt fint att se! Var en snabb runda på mässan igår fm på
Pressfrukost och hann kika lite!

(null)


En sak kan man se, det är ännu mera rosa och varma toner av den i vår och sommar! Kuddar, dukar, blommor, serviser, keramik, handdukar mm! Rosa är hett just nu! Med om Formex kommer idagarna! Med sol Åsa 

Foton KYD 


Tävla och Vinn postertavla från Lisa Agurén


(null)

TÄVLA & VINN fin Fotoposter från Lisa Agurén! Den där känslan när man ser en fototavla som går rakt in i hjärtat. Just så, sådär fint varmt kände jag då jag via en inredarkollega la upp på sin instastory om denna fotograf och hennes fotoutställning Tack @kreativakvadrat. Jag föll direkt för begåvande Lisa Aguréns fotokonst och hennes sätt att fotografera en känsla och skapa drömmande fina motiv! Hjärtat gjorde en kullerbytta och jag vill inreda hemma och hos kunder med hennes alla tavlor! Hon har även i veckan lanserat sin webbshop där ni kan beställa motiv. Så kika in hennes instagram! @li.sense.a 

Jag är idag så himla glad över att ihop med Lisa ha en tävling, där du har chans att Vinna en helt egen Poster att inreda med! Ni kan välja mellan dessa tre fina motiv! swisha höger —> För att delta • Kika in och se vilken av de tre motiven du helst skulle vilja flytta hem till dig på Lisas Webbshop @li.sense.a • Skriv motivering vilken av dem du vill ska bli just din och tipsa 2 vänner om Lisa • När du fått din vinst önskar vi att du inreder med den och själv lägger ut en bild på den och taggar oss! Det är så kul att se hur ni inreder med vinsterna i tävlingarna KYD anordnar! 

Ni har fram till imorgon Torsdag kl 21.00 på er att delta! All lycka till / Lisa och Åsa
Inredningsuppdrag vecka 3 - sovrum


(null)

Inredningscase - inredning till kunds sovrum och skapa en mjuk, varm och förminska rummets volym så det känns mer mysigt! Visste ni att den blå kulören är en av de färger som ger lugn, sval och därav är extra praktisk att inreda sovrum med.


Rörd i hjärtat - tack för orden om KYD


(null)


När brevduvan flyger in med 3 nya omdömen om KYD på Houzz. Tacksamheten över att KYD får jobba med så många innerligt fina personer; mina kunder, elever och företag är så stor. Jag vet ej vad jag gjort för att få dessa varma ord? Sådan solskensvärme rakt in i hjärtat denna stormiga och kalla tisdag✨Med mitt varmaste TACK!


Med sol Åsa 

Inredaren Tipsar - inred med Nordic Corner tavlorJag älskar att skapa olika känslor i hemmet efter årstid och att förnya på ett enkelt sätt är att byta ut och inreda med nya fina tavlor  om är anpassade efter känsla och stil - samt årstid!
KYD gör en kampanj i dagarna med fina företaget Nordic Corner - som designar egna konstverk genom dess illustratörer och designers. Fina motiv som man enkelt kan kombinera ihop till en vacker tavelvägg eller hänga en stor tavla som får all fokus på En vägg! Med rabattkoden  KYD20 får ni 20% rabatt på hela sortimentet! Bra va! 

Några av mina favoriter att inreda tidiga våren med är dessa tavlor nedan! (null)

- Jag hjärtar att bygga tavelväggar hos kunder och och tycker det är fint att få en dynamik i valet mellan olika tavlor - skissade, grafiska eller fotokonst! Här har jag valt att inreda med dessa fyra tavlor som ihop skapar en dynamik ! 


Eller denna trio med sommar och frihet som
Tema;

(null)

- Naturen , havet,  himlen och vårfåglarna! 
Så underbart fint ihop! Jag gillar extra mkt motiv som skapar en skön känsla och med de magiska talen 3 på rad så vill jag inreda våren med dessa uppåt väggen. 


Eller för de små och dess rums väggar 

(null)


- Och till barnrummen tycker jag dessa två raringar till illustrationer är så fina! Så mitt tips är att klicka in på Nordic Corner och beställ några fina nya tavlor till hemmet! De har även fina passande ramar! Så plocka ner och sätt upp några nya fina motiv! Enkelt tips att skapa en helt ny känsla 2018! Kika in; http://www.nordiccorner.se/


Inlägget i samarabete med Nordic Corner 

Frostig dag i Stockholm ~ foton sparade i Moodboard mappen


(null)

Gårdagens frost ute var magiskt fin! Kändes som många stockholmare på instagram fånga in den med ! Det pirrar lite extra i hjärtat då att springa ut och fånga in just den där sagolika rimfrosten som låg överallt!!
Så det var precis det jag gjorde! Ut med kameran en sväng och ta några foton att spara till ex moodboard och andra collage inför jobb! 

Här är några av mina foton! Med värme Åsa 

(null)

Foton Åsa Gramén Köksplanering och förslag till Louise & Henrik


(null)


2018 första inredningscase steg 1 till kundhem klart - imorgon blir det att skissa, visualisera och rita! 

En bit av sagoön på väggen - KYD Limited edition


(null)

När längtan till sagoön Gotland bubblar till inombords, då är det extra fint att ha en bit Visby på väggen! Finns att beställa i måtten 40x50, 50x70 eller 70x100!    Maila [email protected] för order! 


Med sol Åsa

Gårdagens lunchpaus intill havet och skärgården


(null)

En av fördelarna med att frilansa och driva eget är att man kan sticka ut med lunch vissa dagar och fånga in solen vid havet! Just detta hände igår! En helt magisk lunch intill ett frostigt vindstilla skärgård! Extra energi i hjärtat! Tänk va solen och havet ihop kan skapa sådan energi! Jag har alltid älskat havet och att då äran att växa upp och bo intill kusten, skärgården är jag så tacksam över! Det är nått speciellt med lugnet, energin just denna plats ger mig! Med Värme och sol Åsa 

Foton Killingyourdarlings Vinn en Kimono Flower på KYDs instagram


(null)

Än är det långt till våren men med nytt år och solsken ute får man ändå lite längtan och pirr i magen! Jag hjärtar verkligen mornar när man kan krypa in i en kimono och äta en lång go frukost i solen! I vår kommer jag vilja ha på mig denna ljuvliga fina  Härliga kimono i vackert mönster från Lou & Friends. Mjuk följsam kvalitet som inte skrynklar och med ett avtagbart skärp i midjan.


Så årets första tävling på KYDs instagram är denna fina darling till kimono värde 625kr! 

https://louandfriends.se/product/kimono-flower/

Med sol Åsa 

Ett samarbete med Lou and Friends 
Foton KYD - Killingyourdarlings Fin liten lya i Gamla Enskede till salu(null)

I Gamla Enskede finns denna Pärla till salu Just nu!
Jag hjärtar ljuset, inredningen och det höga mysfaktor !!


(null)

(null)

Denna lägenhet är helt unik med sin egna ingång och sin stora uteplats. Lägenheten är belägen i vackert hus från 1909. Fastigheten har precis genomgått en totalrenovering där alla stora som små renoveringar är genomförda. Lägenheten har även en helt egen uteplats mot föreningens trevliga gård. Härligt platsbyggt kök med plats för matbord och Carreramarmor som bänkskiva och stänkskydd. Här hittar ni även den spröjsade pardörren ut till uteplatsen. Lägenheten har ett vardagsrum och ett sovrum med ljusa färgval. Badrummet är något utöver det vanliga med vitkaklade väggar och klinker i Carreramarmor på golvet. Så himla fin!

Med sol Åsa 
(null)
(null)
(null)

2018 - nytt år nya inredningar


(null)
Som ett smycke i taket - Art Deco


(null)Nu hänger fina lampan Art Deco som ett smycke i taket ihop med taktosetten.

Snygg och effektfull taklampa med vackra geometriska former. Kupan är i vitt frostat glas och skärmen i borstad mässing.
Transparent sladd med takkopp i borstad mässing från Globen Lighting !


Med sol Åsa 


Lisa Agurén - magiska fototavlor att hjärta


(null)

Mitt hjärta smälte direkt då jag såg Lisa Agurèns fotokonst från ett tips på instagram! Hennes Tavlor har så mycket värme med så fin känsla, sådan mystik och drömmande uttryck. Hon stylar, fotar med sådan passion och det ser man verkligen i fotona! 

Många av hennes motiv är blommiga (de flesta hämtade ur den egna trädgården) men Lisa använder också människor i sin gestaltning och se just dessa fastnade jag extra mkt för! 


Att inreda och ge förslag på dem till kunder känns som ett fint val för att lyfta en vägg eller inredning. 
Tummen upp för denna begåvade fotograf! 

Med sol Åsa 


(null)

Kika in hennes hemsida här
http://www.lisaaguren.se/ Vårliga inslag i dagens KYD bubbla


(null) 

Jag längtar Fortf efter snön och tycker våren kan få vänta lite men det gäller att planera framöver och just nu är det vårligt grönt och ljust på KYDs skrivbord då jag jobbat fram Inredningsförslag till nya kunderna Mattias och Clara.  Ett allrum med sobra toner och KYDs fototavla får även vara med på ett hörn! Med sol Åsa 

(null)

Moodboard KYD Inredningsweekend 3-4 Feb i Stockholm


(null)

✨INREDNINGSWEEKEND 3-4 FEB ✨


Kanske har du en önskan om att lära dig mer om Inredning? Hur skapar man exempelvis ett stilleben, hur möblerar man ett rum trivsamt, eller vilka Inredningsstilar finns det och vilka trender kommer vi omges av 2018? Lördagen den 3 - Söndagen den 4 Februari anordnar KYD en inredningsweekend på Värmdö strax utanför Sthlm med hotellboende, föreläsningar, workshops och även inredningsrådgivning. Skicka iväg ett mail om intresse finns till [email protected] eller för anmälan och önskan om mer information om pris och upplägg så sänder jag en inbjudan! Först till kvarn då det är begränsat antal platser! Hoppas vi ses 2018 och har en kul och härlig helg ihop med inredning i fokus! Med Sol/ Åsa


Foto /layout KYD Just nu till salu på Gotland - Skogsvägen 18,ä(null)

Just nu ligger detta nybygga hus ute till försäljning i Bunge, Fårösund.

Ett vackert stilrent hus med påkostad inredning som kalkstensgolv, gotländsk furu, kalkputsade väggar, köksinredning från Blum, vitvaror från Atag, bastu i kanadensiskt cederträ. Stora öppna sällskapsytor, värmande kamin och havsutsikt är några fler anledningar till att man bara älskar detta hus. Närheten till underbara Fårö, Bungenäs och havet gör gott för själen. Huset verkar även stått location för ett styling och fotosession med fina vackra foton. 

(null)

(null)

Se hela huset här; https://objekt.fastighetsbyran.se/Objekt/?objektID=1763274

Gå en inredningskurs i vår på Folkuniversitet


(null)

~ Återigen kommer KYD i vår, med start i Mars månad ha äran att hålla 2 st Inredningskurser/klasser på FolkUniversitet i Sthlm! Glädjen att hålla i en klass med så genuint rara deltagare i fina möten utifrån inredning och design är så himla skoj. Vill du med vara med! Kika in och läs mer om kurserna på Folkuniversitet hemsida!
Ernst våren 2018 - Pressfoton


(null)

Fågelkvitter och ljuset som kommer tillbaka! Jag älskar våren och ser fram emot den mkt i år! 
Nu har Ernst släppt sin vårliga kollektion och jag gillar den nya kollektionen mkt! Fina gröna krukor och textilier i härliga material som linne och bomull
. Allt i Ernst inredningskollektion tas fram i naturliga sobra färgskalor "för att kunna passa och leva kvar länge i varje hem". Nyheterna presenteras för återförsäljare på inredningsmässan  Formex  17–20 januari. Under våren 2018 hittar konsumenten den i butik.

(null)

Pressfoton Ernst Startar året med sleepover med Elvira och bio


(null)

Inleder året första dag med henne, fasters ögonsten och kör en sleepover med bio,  disneyfilm och popcorn mys! Hoppas ni har haft en fin start på det nya året! 


Mer sol Åsa 


H&M Home våren 2018 stylat av Lotta Agaton


(null)

Nytt år och nya spännande kollektioner. Våren hos HM Home går i beige, rosa och roströda toner 2018.
Den nya somriga kollektionen är  stylade av Lotta Agaton. 

Jag hjärtar denna kollektion och vill mer än gärna inreda våren med rosa och beige palett! Kika in på hm Home och beställ du med vetja! Med sol Åsa 

(null)


Rostrött och rosa Ihop med beiget är vårens palett hos hm Home! 
(null)     
(null)

Pressfoton HM Home 2018