Blommande gren över huvudet


(null)

När fina Sara artiklar med KYDs och storebror Johans tavlor


(null)

Är så glad att se när fina och duktiga branschkollegan och inredare Sara stylar med både KYDs fototavlor samt storebror Johans foton i hennes stylingar i Växjö ! Här ser ni några foton då våra tacklar får "hänga" med!

Med Sol Åsa 

(null)

(null)


Inredningskurs juni 2020 - 15&17 juni


(null)

Intensiv Inredningskurs med KYD på Folkuniversitetet STHLM 

Två hela dagar med inredning 

Tis 15 jun 2021 - Tor 17 jun 2021

Ti 09:30 - 16:15


Målgrupp och förkunskaper

Kursen vänder sig till dig som är intresserad av heminredning och inga särskilda förkunskaper krävs.

Mål

Genom att få en introduktion i heminredning får du nya idéer och lösningar att arbeta vidare med i din bostad eller i ditt arbete.

Innehåll

På kursen lär du dig mer inom inredning för att kunna skapa en planerad helhet i bostaden/hemmet. Kursen ger även en viktig grund till hur man med hjälp av kulörer och belysning arbetar fram en tydlig stil och skapar harmoni i ett rum. Du får ta del av hur man skapar en inredning och lär dig hur du utifrån ett moodboard sammanför idéer och förslag till ett färdigt koncept. Kursen innehåller även en workshop där du får skapa collage till ett eget utvalt rum som du jobbar med under de två dagarna.

  • - Färgsättning
  • - Moodboard
  • - Ljussättning och belysning
  • - Produktcollage
  • - Inredningsprojekt

Kursupplägg

Främst arbetar du praktiskt med ditt eget projekt under lärarens handledning, men det blir också gemensamma teoretiska genomgångar för hela gruppen. Gruppen består av upp till 7 deltagare.

Studiematerial och kursmaterial

Kompendium ingår i kursavgiften, men för de praktiska uppgifterna behöver du ha med dig blyertspenna, suddgummi och sax. Du behöver även ta med ett foto på det rum du vill inreda och arbeta med.

Kursledare

Åsa GraménCovid 19

Vi följer de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten ger för att minska smittspridningen. Det innebär att vi använder oss av myndighetens riskbedömningsverktyg för evenemang och sammankomster, för att utvärdera eventuella risker och för att kunna vidta åtgärder. Generellt innebär detta att vi är noga med hygienen och uppmanar deltagare att tvätta händerna noggrant och regelbundet. Vi säkerställer hög nivå på städning av toaletter. Vi anpassar även gruppstorlekarna så att deltagarna inte är för nära varandra. Utöver detta gäller att om du uppvisar symptom på Corona (feber, hosta – se Vårdguiden för mer information), även milda symptom, ska du avstå från att komma till din kurs. För att löpande förhålla oss till eventuella nya rekommendationer ifrån Folkhälsomyndigheten kommer vi att fatta beslut om kursens genomförande först 1-2 veckor innan kursstart.

Boka kursen nu
Tacksam för de fina kunderna KYD har


(null)

Tankar kring yrket inredare


(null)


Att sätta samma en röd tråd och helhet kan ibland vara svårt tycker många och jag får ofta förfrågan om jag kan hjälpa fixa så det blir en fin helhet i hemmet! KYD älskar att efter en nära dialog med kunder, lyssna in dess drömmar, stil och känsla och sedan förvandla detta till olika kompositioner av inredning. För mig är varje kund unik. Att se just till deras behov, stil och budget, det är just det som gör jobbet som inredare så roligt och utvecklande .

(null)

Min uppgift är att hjälpa  att förverkliga människors visioner kring just hemmet – och göra de ännu mer personliga genom att ge råd och inredning som just de hjärtar och vill ha, men kanske inte hade tänkt på själva. Sen tycker jag att det är väldigt fint att lyfta fram och ge tips på både formgivare som är nya i yrket och de som har lång erfarenhet. Att lyfta och belysa varan. Är så viktigt och att göra jobbet med passion och hjärta! Nya KYD uppdrag


(null)
Tapeter som känns så himla fina


(null)


(null)
KYD för Danska Land


(null)

Just nu planeras det uteliv till kunder! KYD har den stora äran att tipsa och ge förslag på hur både altaner och balkonger ska inredas ! 

KYD har sedan några år även fått i uppdrag att styla och produktfota för Danska Land. Det är så kul! 
(null)

Deras planeringslådor gillas extra mycket ! 
Hoppas våren snart hittar tillbaka ! Med sol Åsa 
Produktcollage - lister att bocka av


(null)
Vår och underbar lunch i solen med Lina(null)


I veckans alla jobb och deadlines vart det en mysig lunch med barndomsvännen Lina idag på ett nyöppnat ställe i Sickla! Solsken, god mat och massa ny energi bjöds det på! Tacksamheten är stor! Med sol Åsa 

(null)

Huset i Åkersberga har även fått många ordar Lagda denna vecka ! Känns extra fint ! R ovan ser ni collage till badrum nedervåningen!

Med sol Åsa 
Kunduppdrag och att skapa känslor


(null)

- Ny spännande kund och dess önskemål / drömmar om hjälp med inredning som KYD ska ta sig ann. I ett första steg jobbas det fram Moodboard/känslocollage. Detta för att få en överblick på stil och känsla av vad som önskas. Denna del av projektet är så viktig , det är här grunden läggs för att sedan fortsätta skapa en helhet som just kunden önskar. Att forma behovsanalysen utifrån kund till inredning och en känsla - se om man känt av just dess stil är så kul. I detta Case är det ett sovrum, Walk in closet och intill liggande badrum som ska kännas nordiskt, tidlöst och modernt är några av ledorden i detta case! #inredare #kyd #stylist #kundhemNytt fint mjukt ljus


(null)
Ute på kunds ombyggnation i Åkersberga


(null)

~ Ett av de uppdrag som just nu ligger på KYDs skrivbord är detta hus/radhus som genomgår total helrenovering norr om Sthlm - Åkersberga! Ett hus som varit så illa behandlat har fått en ny ägare och kunden Cecilia har anlita arkitekt som planerat om hela husets planlösning och nu har hantverkarna byggt upp nya väggar och gjort sådant fint grundjobb ! KYD har fått äran och förtroendet att nu komma in i detta uppdrag och vara med som inredare i detta projekt ! 
(null)


Att välja ut material, kulörer, klinker, golv, badrum , stil mm - binda samma en fin och tidlös röd tråd i hela huset ! För visst kan det ibland vara svårt att ta alla besluten själv som ägare av ett nytt hem och det är i mitt jobb som inredare att vägleda, inspirera, vara med och fatta beslut och vara den som peppar och är bollplank! Att få agera "lien" genom inredningsdjungeln är så himla kul och ödmjukast tacksam att få omfamna sådana projekt !

(null)

(null)
Produktfotografering - styling Lindform


(null)

~ KYD styling och fotografering för fina @lindform_ab 2021 !  Ni har väl inte missat deras NYHET Straw ! En liten skål /vas för små fina Plockade buketter ex vårens små knoppande kvistar och blommor ! Kan även användas som ljuslykta, ha smycken i eller annat smått och gott! #inredare #stylist #fotograf #lindform #vaser2021Förslag till Kunden Cecilias kök


(null)     
     
(null)

KYDs styling/foton i tidningar och webben


(null)

Denna månad kan man se några av KYDs produktfoton på webben och i tidningen! Så kul och overkligt på samma gång! Tacksam att få jobba med så många fina varumärken och att de väljer just KYD !

Med sol Åsa 
(null)

En vecka med Försommarkänsla - tack Kivik


(null)

En vecka nere i Skåne med både Jobb och ledighet och framför allt mysiga utflykter till några av fina platserna jag gärna återvänder till i Skåne!  Vändret har varit så fint och ena dagen kändes det som försommar med 17 grader. Hoppas ni har en fin påsk! Med sol Åsa 


Tävling inne på KYDs instagram


(null)


PÅSKTÄVLING - VINN LAMPAN Osaka eller Borneo från GLOBEN @globenlighting ! 

Tänkte i dagarna tre, såhär i Påsktider ha lite tävlingar ihop med tre företag och först ut är varumärket Globen Lighting!

Osaka är en stor, grafisk golvrislampa. Lampan är gjord av vitt rispapper och har ett dekorativt handtag i mattsvart lackad metall samt en matchande ställning nertill som pappersskärmen vilar på. Osaka kommer med en 200 cm lång svart textilkabel samt golvbrytare. (Värde 1248kr)

Lampskärm Borneo 55 från Globen Lighting. En lampskärm i vacker konkavform som är tillverkad av naturfärgad rotting och offwhite linnetyg. Borneo kan hängas både inomhus och inomhus. (Värde 2295kr)

(null)


Vår på Norrgavel i Lammhult


(null)

Besök på Norrgavel i mysiga LammhultDet vart ett fint stopp påvägen hem från Kivik i Småland och i rara Lammhult och fina Norrgavel.

(null)

Älskar att kika på alla deras möbler live, bli inspirerad, känna och klämma på materialen och butiken i Lammhult är så fin! När jag for många år sedan studerade på Växjö universitetet till inredare så var hela mim klass här och fick även då ta del av just Norrgavels tillverkning mm. Redan då vart (2006) vart jag förtjust i just detta varumärke som sedan blivit en favorit för mig. Här kommer några foton från butiken ! Med sol Åsa 

(null)