Inred med vackra Skargaarden i sommar






.

Som inredare/stylist söker man alltid inspiration någonstans för att få skapa miljöer och rum med det där lila extra med en tidlös design! Ni som följt KYD och bloggen länge vet att jag har en STOR förkärlek till skärgården och finner det väldigt lyxigt att just få bo så nära den! Hit ut åker jag när jag behöver extra energi, njuta och reflektera samt fånga in inspiration! Alltifrån Rödlöga i Norra skärgården till Landsort i södra, eller längst ut i vid Huvudskär.  För mig går inredning och skärgården ihop - ett möte mellan två stora intressen där hjärtat bubblar till. 

Att inred ute samt inne med rena, enkla, naturligt fina med hållbara design som andas Skandinavien är något jag gillar. 

Några som verkligen lever upp till detta och skapar möbler och accessoarer är företaget och varumärket Skaargarden !


.
Skargaarden tillverkar möbler som verkligen tilltalar mitt inredarhjärta. Deras fina ambition att möblerna ska ha kvalité samt klara av det varierande utomhusklimat. Även det flexibla att kunna inreda ute men även inne med deras vackra design. 

Att inreda med Skargaarden skapar en hög känsla och karaktär som definieras av stort engangemang i dess val av produktion, kulörer och materialval. Även med bra komfort och med detaljer som flyter ihop fint med naturen.

Chansen att inreda med möbler och detaljer som håller med tiden i ett charmigt uttryck; teaken får en vacker vitgrå patina och alla geniala lösningar i produkterna som höjer enkelheten till något extra. Liksom naturen och skärgården så blir de vackrare med åren och hur du använder dem! Sådant gillar jag !

Kika in dess hemsida - http://skargaarden.com/

.
Jag längtar att få inreda bland annat hos mina kunder på deras uteplatser, i sommarstugor , vid havet , inne i landet, uppe i fjället -  med vackra möbler, tända ljuslyktor och njuta av Skargaarden oavsett plats och tid! 

Några av mina favoriter är bland annat;

Häringe armchair 
http://m.lannamobler.se/sv/stolar/skargaarden-karmstol-haringe-arm-chair

Haverdal pläd 
http://m.lannamobler.se/sv/pladar-och-dynor/skargaarden-plad-haverdal

H55
http://m.lannamobler.se/sv/solstolar/skargaarden-vilstol-h55-sunbrella-white

Tipi utomhuslampa

http://m.lannamobler.se/sv/eldkorgar-och-lyktor/skargaarden-utomhuslampa-tipi-l


Med sol Åsa 

Foton Skargaarden 




Eberton - kan man annat än älska




.

Jag älskar att hitta nya varumärken från Sverige som andas svenskt och nordiskt ! Eberton.se är ett sådant företag! Med deras magiska fina palett av kulörer och målarfärger så vill jag hoppas i målarkläderna på momangen och måla i alla färger! Kika bara in Furillen eller Sadelöga så förstår ni vad jag menar!

http://www.eberton.se/


Efter dagens jobb åkte vi ut till havet för att fånga vårkvällen och samla extra krafter!! Det är nått med havet som får mig så lugn! Med sol Åsa 




Skandinaviskt lyxigt - kundcae ; Emma & Daniel


Just denna vecka är det många saker som ska komma på plats i olika projekt!! 

Ett av dessa är bland annat att sända produktcollage ( se ovan) till kunderna Emma och Daniel och även inköpslista! 
Har ej mått helg hundra de senaste dagarna så håll tummarna att jag blir bättre då det är massa fix som måste göras! 

Med solsken Åsa 

eller med svarta detaljer 




Ny tavelkollektion ihop med Pappa!


Magiskt väder och hej våren som kom idag på allvar med 17 grader! 


Då jag ärvt pappas stora intresse av fotografering så kommer vi släppa en kollektionen ihop denna vår! Vi börjar med denna tavla som vi valde att ta tillsammans då vi var i Danmark ! Snart kommer det en namn på den och även ett namn på kollektionen! Så håll utkik!!

Med sol Åsa 




Tävla och Vinn - fodral från The Design Cover


.

TÄVLA & VINN - Ta chansen att Vinna detta underbara fodral att ha tandkrämstuben i från thedesigncover ! Den perfekta detaljen att ha på handfatet eller i necessären , en detalj du inte visste innan du behövde men som jag garanterat tror du kommer hjärta! Finns i 3 kulörer i Vattenavvisande linne ! 


Delta i tävlingen på Killingyourdarlings instagram genom att 1. Följ @thedesigncover på instagram 2. Tagga 2 vänner och tipsa om tävlingen  3. Skriv i kommentarsfältet varför du vill vinna samt vilken kulör du önskar; beige, grå eller svart. Tävlingen avslutas Imorgon måndag kl 21.00 ! Lycka till!

Foton ; thedesigncover




Inred sovrummet med hög comfort


.

Hur inreder man sovrummet på bästa mjukaste och lyxigaste sätt? Många av hos gillar känslan av hotellrum och dess Goa comfort! 
De är inredda för maximal sovnjutning för kunden! Tänkte ge några tips på hur man fixar ett sovrum med samma känsla men ännu mer personligt hemma! 
Här komner några tips; 

- Mjuka mattor, dämpad belysning och fokus på  sängen som spelar huvudrollen i rummet. 

– Börja nerifrån & upp. Det ska kännas mjukt och skönt för fötterna när man sätter ner dem på golvet! Inred exempelvis med en mjuk heltäckningsmatta. Det gör att man direkt får en varm, ombonad känsla när man vaknar. Välj exempelvis en ljus, neutral färgskala och undvik för mkt mönster i sovrummet. 

- Med gardiner som täcker från vägg till vägg och från tak till golv upplevs takhöjden som högre och rummet större. Välj även en mörkläggningsgardin som är vackert i sig, så behöver man inte ha ytterligare en gardin som täcker den. Mattan och gardinerna gör att ljudet i rummet dämpas, och generösa gardiner möjliggör ordentlig mörkläggning av rummet så att man kan sova riktigt gott. 

- Sömnen är i fokus i detta rum. Satsa därför på en komfortabelsäng av god kvalitet, gärna en så kallad kontinentalmodell som har ett par lager av resårmadrasser och bygger lite högre. Att satsa på en bra madrass är att investera i sig själv. 

- Välj en hög stoppad sänggavel till sängen. Sänggaveln får gärna vara överdimensionerad – i ett rum med 2,60 meter i takhöjd kan sänggaveln nå så högt upp som 1,80 meter från golvet.

– Vägghängd gavel eller en variant som står på golvet är en smaksak. Värt att tänka på är att en vägghängd stoppad gavel stjäl lite av sängens längd, eftersom man skjuter in sängen mot väggen under sänggaveln.

- Typiskt för exempelvis hotellsängar är att man har en sängkappa som ramar in sängen och täcker sängbenen. Den kan matcha sänggaveln, eller lakanen. Inred även med mjuk slängkappa hemma. 

– Krispiga, vita lakan kombineras med fördel med en vit sängkappa. Kuddarna är viktiga i bäddningen. Inred med ryggkuddar lutas mot sänggaveln, i måtten 90 x 50 cm. Sedan har man två vanliga sovkuddar, mått 60 x 50 cm. På eller framför dem placerar man mindre kuddar. 

– Välj lakan i hög kvalitet för en exklusiv känsla. Materialvalet beror på vad man trivs att sova i: krispig bomull, linne, bambu eller satin. 
Har man bäddat sängen med så härliga fina  lakan, behövs inget överkast. Däremot kan man lägga en så kallad halvpläd över fotänden.

– Ett tips för en riktig god sömn är att ha ett extra dubbelsängstäcke med påslakan som man bäddar över sängen med i stället för överkast. Det blir riktigt fluffigt och härligt! 

På vardera sidan om sängen ställer man sängbord med plats för ett par lampor, som helst ska vara dimbara. Mitt över dubbelsängen sätter man riktbara läslampor, antingen skruvas de upp på väggen eller på sänggaveln.
En taklampa behövs för allmänljus i rummet. Det kan med fördel vara en plafond. 

"Man behöver ej sova för att Drömma" - så skapa ert underbart sovrum att längta hem till!

Med sol Åsa


Collage KYD 




En av veckans leverans till kundhem



.

Ett av veckans leverans till kund. 

Ljusa natur material, heltäckningsmatta , sobra toner i ljus palett, vitt, krom och belysning.
Skisser och planskiss fixade! Jag älskar variationen i mitt jobb! Utlovas 14 gr i helgen ! Njut av fredagen 

Med sol Åsa 






Solglasögon väder denna dag


.

Solen bjuder upp till spontandans och de vita skorna är på och gruset på gatorna borta! Nu är det verkligen " Spring" i benen!  Önskar er en strålande dag! Med sol Åsa 




Tävla & Vinn Bambu handdukar i grått


.

TÄVLA & VINN på killingyourdarlings instagram  - Ta chansen att Vinna ett set med badlakan, handduk och tvättlapp i 100% bambufrotte från GoS4u.se




Bambu absorberar 3-4 ggr så mycket som bomull, är antibakteriell och har runda, mjuka fibrer som är snällt mot huden. Bambu växer upp igen efter skörd utan återplantering. Odlas utan bekämpningsmedel och behöver minimalt med vatten. Vardagslyx och samtidigt miljösmart val!




Delta i tävlingen genom att 1. Följ @killingyourdarlings och @gos4upunktse på instagram 2. Tagga 2 vänner och tipsa om tävlingen  3. Skriv i kommentarsfältet varför du vill vinna bambuhanddukarna. Tävlingen avslutas Imorgon Ons den 22/3 kl 21.00 ! Lycka till!




Att se och lyfta varann


.

Det krävs så lite, ett hej, ett leende, ögonkontakt, en klapp på axeln, en mjuk kram. Ett tecken på ömhet av att vi ser, ser varann...




När man får så varma ord /omdömen


.

När brevduvan flyger in med 2 omdömen 🕊. Tacksamheten över att KYD får jobba med så många innerligt fina personer; mina kunder, elever och företag. Jag vet ej vad jag gjort för att få dessa varma ord . Men de bidrar med Lyckotårar i ögonen och solskensvärme rakt in i hjärtat och viljan att ge ännu mer och bli ännu bättre.  TACK Emma & Nadja - så fint att få vara med er påväg mot era drömhem ❤☀ ! #tacksam #lycka #solskenihjärtat #betydersåmycketförlillamig




On My wishlist Mars 2017!


 .

Fyra fina darlingar jag hjärtar lite extra denna måndag  - taklampan i blomster design , Cofeee tavlan , kudden med bollar och vackra soffbordet i ask. Ha en mysig dag! Med sol Åsa 

Collage KYD 




Belys rätt i trappor och hallen



Det första man möts av när man kommer innanför dörren är hallen – ett rum som man gärna vill ska upplevas ljust och luftigt. Här uppskattar man en hög ljusnivå som gör att rummet upplevs större och mer välkomnande. Här tipsar jag om några knep;  



- Med riktbara downlights kan du belysa väggarna, vilket gör att rummet upplevs större och ljusare. Ljusa väggar reflekterar ljuset bra, medan lite mörkare väggar suger åt sig mer av ljuset i rummet.


- I en lång hall kan man med hjälp av belysning förstärka rummets form genom att placera dem i en rad, i mitten eller längs med väggen. En praktisk lösning är att rikta ljus mot klädhängaren.


- Väggarmaturer ger en dekorativ ljusbild och skapar effektfulla mönster på väggen. Dessutom fungerar de bra som orienteringsbelysning på kvällen. Välj mellan ljusbild uppåt, nedåt, åt två håll eller rundstrålande för en extra effekt.


- Med accentbelysning i trappan kan man orientera sig tryggt och säkert även under kvällstid. Vill man inte ha trappstegsbelysning kan man istället placera downlights i taket eller LEDstrip under handledaren.

Med sol Åsa 




KYD för Gos4U - 10 %rabatt på bäddsett


.

I och med KYDs styling och fotograferingcase för @gos4upunktse så kör vi ihop en kampanj där ni mina följare får 10% rabatt på ett köp vid första köptillfället med kamanjkod: KYD2017 ! Bädda med Bambulakan i vår/sommar, drömmande fint! Med Sol Åsa 




Möblemang och skissande


Jag älskar variationen i mitt jobb! Ena dagens stå och föreläsa och träffa fina människor och prata inredning, nästa dag planera kommande event, tredje planera och skissa på möbler och inredning till kunder. Att hela tiden åta mig saker som känns skoj och gör mig hela tiden mer nyfiken. I veckan planerade KYD möblemang till privatkund och dess nybygge! 


Med sol Åsa 




Vårpirr och energin är på Max


.

Vilken vårlig vecka det varit och hej va mycket energi den gett! Haft fullt upp med 3 foto uppdrag , 2 kundhems fix och planering av nyproducerade hus! Styling och fotojobb och kurs med mina fina elever!

Full fart och även planering av kommande event och Nordiska Trädgårdar!

Älskar att va i KYD bubblan! Här är ett axplock av veckan!

Med sol Åsa 




Ute på styling och fotouppdrag på Värmdö


.


Tidig morgon och åkte ut till norra Värmdö för jobba med styling och fotojobb för Gos4U ! Tack snällaste Kristina på Fredriksborgs hotell för så fint bemötande och lån av location! 

Denna vackra bukett bad jag Grederlins att sätta ihop inför jobbet! Sommar och mjuka toner! 

Nu jobba med alla foton på datan!

Med sol Åsa 





Våren har "seglat" in i staden






TÄVLA & VINN finaste städkittet från Pure Effect


.
TÄVLA & VINN ~ Känslan av att det börjar bli ljusare på morgonen och kvällen är så fin. Dax att börja vårstäda hemmet och plocka bort vintern och välkomna våren och varför inte ta chansen att städa med stil i vår. KYD gör denna vecka ett samarbete med fina varumärket @pureeffectsweden ! Pure Effect är biologisk rengöring för en hållbar livsstil. Baserade på bioteknik - tuff mot smuts och skonsam mot människor, material och miljö. Med Pure Effect gör du rent på riktigt, på naturens egna villkor. 
I vinstpotten ligger ett fint Startkitt att städa och välkomna in våren till ett glänsande fint hem. För att delta gör Följande • Följ @pureeffectsweden • Tagga 1 vän & tipsa om tävlingen. • Skriv en motivering varför du vill vinna 
Ni har fram till onsdag 15/3 kl 19.00 att delta ! Lycka till! Med sol Åsa

Foto/styling KYD 




En pärla till försäljning - Linnéstaden


Mitt hjärta gjorde kullerbytta då jag såg denna fina lägenhet som just nu ligger uppe och till försäljning på Entrance Mäkleri ! Alla lyxiga detaljer som lyfter helheten! Ljus, vackra golv, lister, takrosetter mm. 


Så himla fina! Kika in mer på ;
http://entrancemakleri.se/hem-till-salu/objekt/793873/alla-bilder/

Foton Entrance Mäkleri 




Skomakarlampan är i spotlighten igen


.

Just nu planeras två kök till kundhem. Belysningen är A & O i våra hem. Just nu vill jag "belysa" lite extra på Skomakarlampan och att inreda igen med denna darling.

Låt den gamla sekelskifteslampan göra åter besök i våra hem för att lysa upp köksön, arbetsbänken, badrummet hemma.
Trenden med de råa glödlamporna som lyst upp hemmen de senaste åren med sin industriella stil känns det som att de efterlängtade lampskärmarna är på väg tillbaka igen och det känns fint och efterlängtat. 

Har du en köksö eller avlång yta som ska belysas eller vill tillföra en traditionell detalj i inredningen är de klassiska skomakarlamporna ett bra alternativ. De gör sig nämligen extra bra när den får hänga i par eller tre på rad och de nätta skärmarna för nostalgiskt tankarna till arbetsbänkar hos skomakaren, ovanför köpmannadisken eller i köksfönstret i gamla filmer från sekelskiftet mellan arton och nittonhundratalet. 

Jag gillar dem mycket! Med Sol Åsa 

.

Både i badrummet på väggen eller såhär över köksön är det extra fint att inreda med skärmar igen och den fina lampan. 




Villa Dalarö från Sandberg Får mitt skärgårdshjärta varmt


.
En av mina favoritplatser i Sthlms skärgård är Dalarö! Hit åker jag ofta med picknick korgen med nära och kära och njuter av skärgården. Sommar och sol känns extra fin därute vid havet och skärgården. Jag vart extra glad då jag såg Sandbergs med en inspirerande tapetkollektion som heter ”VILLA DALARÖ”. Designteamet har drömt sig bort till skira tyllgardiner, fladdrande fjärilsvingar och vårens första värmande solstrålar. Resultatet, VILLA DALARÖ, är en uppslagsbok för Sandbergs lantliga tapeter. Här blandas klassiska medaljongtapeter med slingrande blomstertapeter, allt i en lågmäld och naturnära färgskala.

Sandbergs designteam för VILLA DALARÖ består av Hanna Wendelbo-Hansson, Johanna Vestlin, Sara Bergqvist, Karolina Kroon samt Studio Sandberg.

KYD hjärtar de vackra miljöerna är skapade av inredningsstylisten Mari Strenghielm som tillsammans med fotograf Anna Malmberg tagit fram de inspirerande kollektionsbilderna. Alla bilder är tagna i villan från 1884 på Dalarö. Kan man annat än älska dem. 

Tapetkollektionen har release den 15 Mars! Sommar, sol och Skärgården! Så magiskt fint!!

Skriv inläggstext 

Foto Sandberg 

Ett underbart ljus och underbara styling.




Kakeldax en lördags morgon


Vilken morgon! Våren är i luften och idag vart det en sväng på morgonen och prata med killarna på Kakeldax ute vid Länna! 

Kikade även på kakel och klinker och fann många nya fina nyheter! Bland annat fann jag kakel med textilkaraktär att inred badrum med! Så fint! Fann även finare golvet i fiskben! Vart lite kär! Nu njuta av solen och sen iväg på musikal! Med solsken och vårpirr Åsa 

Foto killingyourdarlings 





On My wishlist ~ våren 2017





Utbilda dig som inredare - min resa


Hej hej!


Hoppas ni har en fin fin fredag därute!
Jag brukar ofta få frågan ang utbildningar och kurser och vad jag har studerat så tänkte idag berätta det och även ge tips till er på kurser jag tycker är bra att studera som inredare.

Det känns oerhört kul att idag parallellt med att man är verksam inredare och stylist hålla kurser och föreläsningar för andra! Att inspirera, lära ut är så roligt!

Min utbildning startade med att jag tog ett halvårs kurs på Medborgarskolan i Sthlm på heltid för jag hade en idé att bli Visuel marchadiser.  Dekor & Reklam - utbildningen och vi fick lära oss allt från färglära, skylta i skyltfönster, skapa moodboard mm! Efter detta halvår gav det mersmak inom ämnet inredning. Jag jobbade sen samtidigt som jag tog kvällskurs på Studiefrämjandet även detta vid Odenplan för att lära mig mer ang rita med skallinjan, modellbygge samt läran om material och belysning! Efter detta så gjorde jag arbetsprover och sökte mig ner till Smålands skogar och kom in på Växjö Universitet (idag LinneUniversitet) på linjen PIB - Programmet Inredning & Butikskommunikation. En utbildning jag älskade att gå där jag fann fina vänner likt Limpan, Heléne, Lina, Sara mfl . Två år på heltid och studera Ekonomi/Marknadsföring 2 dagar och Inredning & Design 3 dagar i veckan! Vi hade även ett nära samarbete med IKEA i Älmhult där vi fick vara med i studion av katalogen! Denna utbildning gav en tyngd och skapade mkt av den kunskap jag har idag! Två år av så många roliga dagar. Efter det jobbade jag på Inredningsbyrå och fick i och med det körkort i ArchiCAD. Men kände att jag ville fördjupa mig mer inom ämnet arkitektur så gick sedan 1 år på ArkitekturSkolan på Folkuniversitet samt pluggade även kvällskurs inom projektledning för jag hade en dröm att få starta eget!
Jag tror mycket på skolan där man ses och inte webbbaserade kurser inom ämnet där man ska vara kreativ! Mötena mellan lärare, föreläsare men framförallt ens kurskamrater är det man lär sig av! Att utbyta idéer och skapa saker ihop! Ge varann råd och tips, lyfta, stötta och peppa!

Här är några av de kurser jag gått inom inredning. 

- Medborgarskolan 
- Studiefrämjandet
- Linné Universitetet
- Arkitekturskolan i Sthlm
- Projektledning 



Hoppas ni finner några utbildningar som ni kommer gilla och söka till! "Man behöver ej sova för att Drömma!"

Med Sol Åsa 





Att finna den perfekta stolen -Torso


.

Godmorgon ! Hoppas er dag startat kanon ! Idag är det fredag igen, oj va veckorna går fort! 

Satt igår och letade efter den perfekta stol till kunds matbord. Fann denna ljuvliga stol - Stolen Torso från Design House Stockholm som ä är formgiven av Lisa Hilland som hade en vision om att kombinera två av hennes största intressen: design och mode. Resultatet blev en bekväm och funktionell matstol som är "klädd" i ett ryggstöd i flätat läder som kan spännas på och av. Läderdetaljerna flörtar med skandinaviska hantverkstraditioner och är faktiskt vävda för hand på en fabrik i Sverige. Resten av stolen är också tillverkad i Sverige vilket var viktigt för Lisa Hilland som gillar att arbeta i nära samarbete med sina producenter.




Lysande tankar på KYDs skrivbord


.

Lysande tankar - letar efter fina lampor till kunder som sätter pricken över i;et i Livet . @emma.croner @nadjamayr




Ny klass på Folkuniversitetet - Inredningskurs


.

Ikväll var det start för min första av två inredningskurser/klasser denna vår På folkuniversitet! Alltid super nervös innan men som vanligt så vart det en rar och lyhört Klass så kändes jätte kul och roligt att få lära dem mer ang inredning. 

Med sol Åsa 




Alvhem - ett ställe att bli inspirerad av


.

Märklarbyråerna inspirerar väldigt mkt med deras fina hem och stylingar! En mäklarbyrån som inspirerar mig mkt och gjort det länge är Alvhem i Göteborg! Kikar ofta in där och blir inspirerad!
Kika bara på dessa hem! Underbart kök och sovrum! Med sol Åsa 

Foton Alvhem




KYD för LandGarden.se - redo att inta våren


Längtan till våren har inte varit såhär stor på länge! Verkar dock enligt metrologerna som om att det ska bli vinter imorgon igen! Men i mina tankar & tankarna på blommor och växter som gror. KYD hjärtar design som är unik och jag vart betagen när jag såg Land Gardens odlingslådor, fina, tidlösa, unik dansk design. 


Ett STORT plus är att de är lätta att bygga ihop. Lådorna finns i olika utföranden. Välj om du vill ha en modell med kanter som skyddar mot mördarsniglar, inbyggda sittplatser eller en flyttbar variant med hjul eller om du önskar att ha en galvaniserat eller obehandlat järn, som får en vacker patina med tiden. Odlingslådorna håller värmen bra vilket ger ett gynnsamt klimat och förlänger säsongen. 

Jag valde att inreda ett uterum med två fina lådor på hjul som man på ett enkelt sätt kan flytta runt beroende på tillfälle!
Mimosa, citroner och påskliljor i solskens gult planterades. Jag är så nöjd med dem! 
Tycker absolut ni ska kika in dess sortiment här;

https://www.landgarden.se

Foton Åsa Gramén 




Nya kunder, Nya Inredningsdrömmar att förverkliga




Under de två senaste åren har jag märkt att desto fler kunder med nyproduktion av hus hör av sig och vill anlita KYD! Detta är givetvis oerhört kul och ärofullt. Att just KYD får vara med från start på deras Husdröm/Drömhem och arbeta fram röda trådar samt ge tips och råd gällande materialval, färger, belysning och möblemang! Alla kunder är unika så gäller att se till deras behov och önskningar om vad just deras hem ska fyllas med och utstråla. 

Här ovan ser ni Nadja och Filips kommande hus samt delar av KYDs inredningscase! Ett hus med ljusa material, som ska andas lyx med skandinavisk känsla, marmor, sällskapsytor med varma inslag. Tidlöshet och personligt är några ledord jag som inredare ofta utgår ifrån då jag inreder till mina kunder! 

Med Sol Åsa 




Emma & Daniels kommande badrum


.

Efter många konversationer och idéer ihop med kunderna Emma o Daniel denna vecka så är äntligen inredningen av badrummen och dess stil i kommande husbygge i Uppsala satta! Kommer bli två badrum, ena med fiskbensmönster på golv och andra med stora Bianco Carrara plattor samt vita 30x60 kakel på väggarna. Med krom som bas i blandare, dusch och med detaljer i trä, glas, textilier  som sätter pricken över i:et ! Kan bara meddela jag har så himla Fina kunder och så glad att få vara med och skapa deras drömmar ! Med sol Åsa