Inred sovrummet med hög comfort


.

Hur inreder man sovrummet på bästa mjukaste och lyxigaste sätt? Många av hos gillar känslan av hotellrum och dess Goa comfort! 
De är inredda för maximal sovnjutning för kunden! Tänkte ge några tips på hur man fixar ett sovrum med samma känsla men ännu mer personligt hemma! 
Här komner några tips; 

- Mjuka mattor, dämpad belysning och fokus på  sängen som spelar huvudrollen i rummet. 

– Börja nerifrån & upp. Det ska kännas mjukt och skönt för fötterna när man sätter ner dem på golvet! Inred exempelvis med en mjuk heltäckningsmatta. Det gör att man direkt får en varm, ombonad känsla när man vaknar. Välj exempelvis en ljus, neutral färgskala och undvik för mkt mönster i sovrummet. 

- Med gardiner som täcker från vägg till vägg och från tak till golv upplevs takhöjden som högre och rummet större. Välj även en mörkläggningsgardin som är vackert i sig, så behöver man inte ha ytterligare en gardin som täcker den. Mattan och gardinerna gör att ljudet i rummet dämpas, och generösa gardiner möjliggör ordentlig mörkläggning av rummet så att man kan sova riktigt gott. 

- Sömnen är i fokus i detta rum. Satsa därför på en komfortabelsäng av god kvalitet, gärna en så kallad kontinentalmodell som har ett par lager av resårmadrasser och bygger lite högre. Att satsa på en bra madrass är att investera i sig själv. 

- Välj en hög stoppad sänggavel till sängen. Sänggaveln får gärna vara överdimensionerad – i ett rum med 2,60 meter i takhöjd kan sänggaveln nå så högt upp som 1,80 meter från golvet.

– Vägghängd gavel eller en variant som står på golvet är en smaksak. Värt att tänka på är att en vägghängd stoppad gavel stjäl lite av sängens längd, eftersom man skjuter in sängen mot väggen under sänggaveln.

- Typiskt för exempelvis hotellsängar är att man har en sängkappa som ramar in sängen och täcker sängbenen. Den kan matcha sänggaveln, eller lakanen. Inred även med mjuk slängkappa hemma. 

– Krispiga, vita lakan kombineras med fördel med en vit sängkappa. Kuddarna är viktiga i bäddningen. Inred med ryggkuddar lutas mot sänggaveln, i måtten 90 x 50 cm. Sedan har man två vanliga sovkuddar, mått 60 x 50 cm. På eller framför dem placerar man mindre kuddar. 

– Välj lakan i hög kvalitet för en exklusiv känsla. Materialvalet beror på vad man trivs att sova i: krispig bomull, linne, bambu eller satin. 
Har man bäddat sängen med så härliga fina  lakan, behövs inget överkast. Däremot kan man lägga en så kallad halvpläd över fotänden.

– Ett tips för en riktig god sömn är att ha ett extra dubbelsängstäcke med påslakan som man bäddar över sängen med i stället för överkast. Det blir riktigt fluffigt och härligt! 

På vardera sidan om sängen ställer man sängbord med plats för ett par lampor, som helst ska vara dimbara. Mitt över dubbelsängen sätter man riktbara läslampor, antingen skruvas de upp på väggen eller på sänggaveln.
En taklampa behövs för allmänljus i rummet. Det kan med fördel vara en plafond. 

"Man behöver ej sova för att Drömma" - så skapa ert underbart sovrum att längta hem till!

Med sol Åsa


Collage KYD 
Kommentarer

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback