Den "hänger" på detaljer
Jag älskar påsar, fina, snygga påsar att fylla saker i, ex någon fin present att ge bort eller något annat i! Lite varstans i sovrummet och hallen! En detalj i hemmet som kan bli så fin!!Med sol Åsa 

Foton Killingyourdarlings Dejt med en fin smålänning - Ikea shoppingMorgonstund och dejt med en fin fin smålänning! Vi tog en tripp till IKEA och fyllde på ljusförådet och dekor /inredning inför julen! Denna glasvägg/avdelare jublade mitt hjärta extra mycket för! Jag älskar sättet av dela av rum och skapa rum i rummet! 
Snygg i svartvitt och med vackert glas! Tummen upp! Andra saker jag med gillade lite extra; 


- Vita lakan ( jag hjärtar lakan) med spets och en fin lantlig stil.
- Kransar på skåp! Enkelt och så snyggt!
- Badrummet med vackert stort kakel jag nämt kommer bli ännu trendigare 2015! 
- Grått laminat golv. 

Med sol Åsa 
Foton Killingyourdarlings 

Dagens KYD case - material fix
Lördagens inrednings case - färg, läder och kakel fixat nu dax att inreda! En Otis sjunger på spelaren; Otis Redding - (Your Love Has Lifted Me) Higher And Higher! Happy lördag! Med sol Åsa 

Foton Killingyourdarlings Get the Look - KYD tipsar hur du skaffar stilen


Jag antar ni redan sett denna lägenhet som dansade loss på olika inredningsbloggar för några veckor sedan!  Nyproducerade fin etage på Kvarholmen här hemma i Sthlm! Se mer bilder på wrede.se !
 
Denna Stil kan ni lätt addera in hemma med! Så Här kommer KYDs första Tipser inlägg och Pop-Up shop inlägg! Hoppas ni klickar hem något som ert hjärta gillar!
 

Vindsvåning

 Foton Wrede -  Collage KYD 
Handtag och Famntag i November kylan"Handtag och Famntag". Helgens case kommer förgyllas med dessa handtag. KYDs hjärta kramar om dessa finingar.
Handtagek är i naturläder med knapp i rostfri finish.

Tillverkat av vegetabiliskt garvat läder från Tärnsjö garveri som inte innehåller allergiframkallande ämnen, tungmetaller och miljöfarliga färger. Lädret patineras med tiden och blir bara vackrare med åren. Detaljer som gör skillnad! Med sol Åsa "Bäddat" för mysiga stunder med Crescendo lyx - Zebra Collection

Sander i grått får mitt hjärta att bli varmt I novemberkvällen...
Paus i sängen med latte och bok.

Crescendo Lyx från fina företaget Zebra Collection (som KYD även hjärtar här intill) bjuder in till varma stunder! 

Deras nya kollektion - Crescendo är speciellt framtaget av Zebra Collection med kunden i åtanke, en snygg och tidlös skandinavisk designestetisk. Ny ljuvligt sköna och stilfulla bäddset i naturtoner Floral white, Midnight navy, Seashell m.m. utav 100 % egyptisk bomull bjuds det på. Sander är ett elegant bäddset med ett enkelt randmönster i grå eller blå (detta lakan  ni ser på bilderna) , Alicia har ett fint blomsterfönster i diskret vitt på vitt eller i blått och grått. Kika in mer på deras hemsida och beställ ett eget lakansett vetja - www.zebra-collection.se/

Ett knep använder mig av är att Bädda efter årstid, då temperaturer skiljer sig. På sommaren finns det inget som slår en krispigt, tunt, tätvävd lakan som är svalt och skönt.

På hösten och vintern finns inget goare och lyxigare än en satin som ger ett varmt, fluffigt mjuk känsla.

Bjud in till en öppen bäddning där du visar lakanen och kuddarna! "Hasa ner" om du har överkast och puffa till kuddarna! 


För som ni vet; "Som man bäddar får man ligga..."

Jag längtar att få krypa ner under duntäcket ikväll... Med sol Åsa


Foton /styling Killingyourdarlings Inbjudande inbjudningar inför 2015 - Furniture FairNu börjar inbjudningarna inför 2015 mässor komma med brevduvan! Formex , Furniture Fair och Light Fair vankas i Januari och Februari! Även ett spännande case inför våren ligger på KYDs skrivbord! Med sol Åsa 

Foto Killingyourdarlings HM home våren 2015 - krispigt fint

Då vi flesta har Julen i sikte just nu så kan jag ändå ej låta bli att idag tipsa om dessa fina pressbilder som landade i min mailbox ! Foton från HM home våren 2015 och dess kollektion! Vi kan se att trenden i det grå håller i sig i vår och grönt, mint och turkost får göra det sällskap! Krispigt fint! Med sol Åsa 


Mjukt i beiget och olivgrönt 
Cognac brunt skinn och grönt - en hit


Foton HM home Pressbilder 2015Uppe bland stjärnorna i denna pärla i Göteborg
Idag hade jag velt skutta in i denna pärla  till etta i Göteborg! En liten darling till vindsvåning på endast 31 km2 som nu finna uppe på Stadshem och dess hemsida! Ettan är både charmigt unik med fina detaljer i stylingen men även att man tagit tillvara på alla de små km2 är bra jobbat! Jag hjärtar personligen vindsvåningar väldigt mycket och denna med vackert burspråk och sneda fönster får mitt hjärta att jubla! Även exteriören är galet charmig !  Kika in resten av bilderna på; http://www.stadshem.se/ Med sol Åsa 


Foton Stadshem Det går som en "dans" att binda en "krans"...
Nu ska kransarna snart upp lite här och där! Jag gör en stark stomme av halm, sen formar jag den i en cirkel och spänner ihop med ståltråd. Jag väljer att klä in framsidan med tuja och grankvistar . Grönt och luktar jul! Sen ska resten av de dekorationen på; jag väljer här kottar, kanelstänger mm! 

Resultatet kommer inom kort! Med sol Åsa 

Foto Killingyourdarlings Längtan efter snön - Split View Mountain Lodge av Reiulf
I väntan och längtan efter det vita glittrande guldet - snön , så spanar jag in vackra vinterboenden! Detta underbara hus, beläget i Norge tilltalar mitt vinterhjärta!

Stugan ligger nära byn Geilo i Norge och har fyra sovrum, vardagsrum och matsal och ett kök som är husets mitt och hjärta! Den långsträckta utformning av lodge följer den naturliga formen på bergssluttningen med fin arkitektur! 

KYD jublar över design likt detta då det både är unikt, fint, anpassat till naturens former med ett stilrent uttryck. Jag checkar gärna in här med nära och kära! Med sol Åsa 

Foton : Søren Harder Nielsen

Come on baby, light My Fire...
November börjar lida mot sitt slut och just nu känns dagarna gråa och mörka innan all juleljus tänds upp i våra hem! Längtan efter solen strålar är påtaglig!  Men känslan av att krypa upp i en soffa.  Med raggsockor på, filt om kroppen, tända belysning som värmer och ljus och se en "feel good" film är inte dåligt det heller!  Denna fining lös upp intill ikväll! Med SOL/Åsa 

Foto Killingyourdarlings Rakt in i kaklet - trender att ta till sig 2015
Vi börjar snart närma oss med stormsteg 2015 och det är dax att kika in vad som kommer komma i trenderna för nästa år! Idag tänkte jag sammanställa en liten trendrapport på Kakel och klinker som kommer komma och finnas även vad som kommer finnas kvar på marknaden under 2015 !

Det råder ingen tvekan om att det fortfarande är mönstrat kakel och klinker som gäller under nästa år! Vi kommer kunna se en ny trend marockanska mönstren - men nu i en mer soft och nertonad design! Det mer diskreta och ljusare färgskala blir en trend. 

Den givna Kvadraten får konkurrens
En annan tydlig trend är det växande utbudet av nya former på själva kaklet. Det traditionella kvadratiska och rektangulära formatet får allt större konkurrens av andra former, inte minst från formen som en 6 hörning (hexagonen). Även det att vi önskar kakelplattor som är desto större än "de vanliga" kommer marknaden erbjuda. Plattor i formatet 60x60 cm och i mått uppåt  kommer ses både på väggar och på golv. 

En trend jag hjärtat sedan i somras är trenden då Klinkerplattor har en struktur som ser ut som Trä och under 2015 kommer trenden slå igenom ordentligt.  Lite fjällkänsla i våra badrum och kök samt golv är mer i fokus! Me like!


Även utbudet av kulörer ökar och 
Basfärger så som grått, beige och brunt blir fina konkurrenter till det vita. Även kakel/klinkers ytorna går från att vara jämn till mer melerade mönster. De gråa kakelplattorna med en färgskiftning som påminner om betong blir fint inslag. 


Sammanfattning;

- Grått, beige och brunt i bas utbudet.

- Träimitation 

- Större plattor 

- 6 hörningar (hexagonen) 

- Nertonad design av marockanskt kakel. 

Med sol Åsa

Foton lånade Pinterest ; Collage KYD 
Kristallklar favorit inför Julen 2014 - Atlas ljuslykta i bergskristall
Det bästa med November månad är att få tända upp levande ljus och njuta av flammande sken! Just dessa darlingar från Tell Me More hjärtar jag extra mycket detta år! Fantastiskt fina ljuslyktor i bergskristall! Alla lyktor har ett unikt utseende, och färgen är vit. Bergskristallen driver bort negativ energi och dess nyckelord är : Styrka, Energi och Klarhet. Ordet bergkristall kommer från grekiskans "krystallos" som betyder klar is. Och lyktorna ser ut som fantastiska islyktor. Mineralen selenite är utvunnen ur Atlasbergen i Marocko. I nästa vecka kan ni vinna dessa finingar inför Julen 2014, så håll utkik på kyd bloggen! Med sol Åsa 

Foto Killingyourdarlings 
Tävla & Vinn valfri tapet från Majvillan nya Tapetkollektion


Mitt hjärta jublar över denna nya söta och fina kollektionen tapeter från Majvillan! Jag vill bara inreda alla kommande kundhem 2015 med dessa godispraliner! 

Det är duktiga Charlotta Sandberg som är konstnären bakom just Majvillan. Hon skapar fina Målningar, sängkläder, textil, tapeter och boxar i härliga mönster och färger för mestadels de rara barnrummen men även nu för de andra rummen i hemmet! Kika in hemsidan här www.majvillan.se !

Tillsammans med Charlotta /Majvillan och KYD kickar vi igång en tävling där just Du kan vinna en valfri tapetrulle - 10 ,05 m lång och 53 cm bred från den bedårande nya tapetkolleketionen!

Allt du behöver göra för att delta är att skriva ett fin motivering varför just du vill vinna och vart tapeten hade fått bo på väggen i kommentarsfältet nedan. 

Ni har en vecka på dig fram till Lördagen den 29/11 Lycka till! 


Med Sol Åsa 

 

De nya pralinerna till tapeter 


Tack alla finingar som varit med och tävlat. Hade så svårt att avgöra vinnaren då alla kom med så fina motiveringar men vinstlotten till Sara och hennes Ludvig! 


STORT STORT Grattis. Jag sänder ett mail till dig under dagen ang din adress. Massa sol till er alla som deltagit och håll utkik efter nya tävlingar inom kort! 
Foton lånade Via Majvillan med tillåtelse 
Svart som sot - så otroligt läckert snyggt
Svart som sot, svart som natten... Jag hjärtar dessa bilder på interiörer med svarta väggar/ luckor mm. Tidlöst snyggt och i rätt hem med mycket ljusinsläpp kan svart ej bli fel! Många har en spärr mot att välja en mer udda kulör i hemmet likt svart, eftersom man är rädd att det ska bli fel. Men jag vill uppmuntra er att välja lite mer personligt och unikt! Likt såsom vi alla är!

Svart är inte en kulör i egentlig mening eftersom den saknar förmågan att reflektera ljus. Däremot blir alla kulörer som man kompletterar med den lysande och kommer fram snyggt i kontrast! Så idag slår mitt hjärta Två slag extra idag för just svart kulör färg! Med sol Åsa 

Foton lånade av Pinterest KYDs hjärta klappar för dessa klapparNågra Klappar KYDs hjärta "klappar" extra mycket för Julen 2014 ... 

Taklampa Wilma från Watt och Veke, Vägglampa Osaka, Tibetanskt fårskinn Beige allt via smaideer .  Golden Silhouette handfat solitairedesign
Guld ljusstake George Jensen via rum21, Glas och betongvas via dukatbord  . Mjuka lakan zebra-collection , Söta illustrationen/postern från mrsmighetto  och slutligen gosiga tofflor från shepherd ! Nu hoppas vi även på massa snö och härlig vinter känsla ute! Med sol Åsa 
Instagram Killingyourdarlings snapshots

Livet via instagram! Känns så roligt att ta snapshots på nöjen, jobb och påhitt på instagram! Har de finaste och raraste följarna med som kommer med rara tillrop! Med sol Åsa

Foton Killingyourdarlings instagram Ben Howard rakt in i hjärtat. Snapshots ala KYD


En lite bättre måndag med finaste Ben Howard konsert! Först middag med bästa sällskap på Tolv och mysiga Printz, helt i KYD smak! Sen konsert! "Only Love" - denna måndag! Med sol Åsa 
Foton Killingyourdarlings En liten diamant på Gärdet i Sthlm med fint skiljevägg
Jag hjärtar glasade avskiljsväggar likt detta! Så rätt i tiden, snyggt, funktionellt, tidlöst fint! Se även de vackra gardinernas upphänge likt det jag tipsa innan om! Att sedan badrummet har marmor kakel och köket har en mysig matdel är ju bara plus i kanten! Se mer av denna pärla på Gärdet på Fantastic Frank! Med sol Åsa Foton Fantastic FrankTävla & Vinn Julstjärnan "Norrdal" från Markslöjd ihop med KYD & PerPr

Blinka Lilla Stjärna där! KYD smygstartar julen denna helg och ihop med Markslöjd samt PerPr tänds en tävling igång med julig vinst! 

Vem har sagt att en stjärna måste hänga i fönster bara för att det är så givet? Jag hjärtar att ex hänga lampor på väggar, dörrar eller ställa de charmigt på golvet lutandes mot väggen! Visste ni förresten att det var H&Ms grundare Erling Persson som tog den tyska traditionen att hänga upp julstjärnor till Sverige i början av 1940-talet! Persson lanserade den sjuuddiga gulröda adventsstjärnan, den så kallade "proletärstjärnan" då han var ägare av agenturen av tyska Montblanc i Sverige och i och med detta spred sig traditionen att lysa upp fönster och hem med julstjärnor i papp inför första advent och under jul! 

Ni kan nu vinna denna jätte fina stjärna till just ert hem som får glittra upp inför första advent och under julen! 


NORRDAL från Markslöjd - Skärmen är gjord i papper, vackert dekorerad med hål som släpper igenom skenet på ett vackert sätt. Strömbrytare på sladden och vanlig väggkontakt. Liten (E14) lamphållare. Max 25W glödljus eller motsvarande styrka i halogen eller LED.

Ta chansen och skriv ihop en fin motivering varför just denna lysande stjärna ska få flytta hem till just dig! Tävlingen pågår fram till Söndagen den 23/11 kl 12.00. Med sol och Lycka till Åsa 

Vinstvärde 315 kr 

Foton Och styling Killingyourdarlings /Åsa Gramén

Tack alla finingar som varit med och tävlat. Denna gång föll Stjärnfallet till Ulrika! 


STORT STORT grattis. Jag sänder ett mail till dig under dagen ang din adress. Massa sol till er alla som deltagit och håll utkik efter nya tävlingar inom kort! 


Tips från inredaren; Häng gardinerna längst taket och slösa med tyg.Foton lånade från Pinterest! 

Idag tänkte jag att det kunde passa med ett litet inredningstips ! Var så länge sen och då många myser inne idag så tänkte jag läsning ev kunde uppskattas! 

Så tänkte jag kunde tipsa er om era fönster och gardiner ! Egentligen finns den en massor att skriva om just detta men ett tips jag vill ge er som jag alltid ger mina kunder och som jag själv inreder utefter är att försöka skapa en varm känsla med fint ljusinsläpp samt att ej snåla på tyget till gardinerna! Att dubbla tygbredden i gardinerna samt göra de extra långa känns både lyxigt och fint!  Det är även väldigt vanligt att man sätter gardinerna inuti fönsterna (på detta vis minskas ljusinsläppet och fönstret) detta är lätt att undvika! Testa att istället sätta gardinerna utanför, på så sätt förstorar gardinerna fönstret och ljuset kommer lättare in.

Istället för att tänka att fönstret är ramen som gardinen ska rymmas i, kan man tänka att gardinen är ramen och fönstret är motivet som ramen ska framhäva. De proportionerna som kommer fram i och med detta är väldigt tacksamt och snyggt! 

Jag älskar även att maxa takhöjden och hänger mer än gärna takhängda gardiner.  Använd antingen en Skena eller stång och montera längst taket. Många hotellrum har gardinerna likt detta! Då kan man lätt ha en mörkläggande gardin bakom som man kan dra fram om natten Istället för persienner eller rullgardinen! Snyggt, funktionellt och ökar känslan av mjukhet och lyx i inredningen i ert hem! Så spring ut och köp på er metervara av något fint tyg hjärtat ert slår för, sy några gardinlängder med extra tyg och hämg de från en skena monterad intill taklisten! Happy SUNday! Med sol Åsa 
Lys upp i mörkret, mysigt och varmt Daniella Witte
Fina ljuslyktor från begåvade Daniella Witte och hennes shop står nu och glittrar intill! Jag hjärtar att tända ljus, de ger både stämning och värme på samma gång! Det behövs ju nu då det blir mörkt tidigt! Kika in dessa raringar här http://www.inredautreda.se/

Med sol Åsa Interior Magasinet - när de tipsar om KYD i grannlandet
I senaste numret av Norska Interior Magasinet dyker mitt "Fjällstuga i Staden" sovrum upp då de tipsar om inspiration på Instagram ! Happy Day! Tack finingar för ni uppmärksamma KYD i er magiskt snygga tidning! 

Med sol Åsa ForLife kring handleden - tillsammans mot cancernFör Cancerforskningen bär KYD detta fina FORLIFE armband runt vänstra handled. Varje morgon åker armbandet på med extra tankar till de som lider av cancer, har någon nära och kär som har fått beskedet om den samt de som mist en vän/kollega eller familjemedlem just i denna sjukdom! Vi är så många som just fått känna av cancern på något sätt, tillsammans bidrar vi till att förhindra den med omtanke och arrangemang i insamling om forskningen!  Läs mer om ForLife och deras fina omtanke att samla in pengar för att hjälpa till med cancerforskningen ! www.forlife.nu

Tillsammans mot Cancern/Åsa 

Foto Killingyourdarlings Det blomstrar uppåt väggarna - Falsterbo II från Borås Tapeter
WOW Finaste pressutskicket från Borås Tapeter med nya kollektionen Falsterbo II trilla in med brevduvan häromdagen ! Fin ask, anteckningsblock och tapeter som hjärtat gör frivolter av!


Det var för tre år sedan den första kollektionen med moderna tolkningar ur ett hundraårigt
arkiv av handmålade originaltapeter, släpptes från Boråstapeter alias Falsterbo och ny kommer uppföljaren! 

Falsterbo II är en tidlös, klassisk kollektion tapeter präglade av historiskt hantverk , naturarv och traditionell skandinavisk sommar med dess säregna färger och vårt unika ljus.
Här samsas bästsäljande arkivmönster med sommarängsblommor i limtryck,
grafiskt tecknade skuggväxter och inspiration från engelsk nationalromantik.


Boråstapeter förklarar själva nedan deras tänk kring nya kollektionen II; 

”Vi har samlat de mest populära mönstren ur Falsterbo och adderat ett antal
helt nya tolkningar för att skapa en komplett kollektion med 14 unika mönster, och precis som i den första kollektionen valde vi att låta den svenska sommar- skruden skapa en genomgående härlig känsla, förklarar Hanna Wendelbo- Hansson som är ansvarig designer för kollektionen.” 

Med tanke på att Hanna som är även är en god instagram vän gjort dessa fina tapeter så känns det extra fint! Med sol Åsa 

Årets första julklapp redo - royal designÅrets  första julklappar inslagna och inköpta! Finns det något roligare än att ge paket till någon man uppskattar och hjärtar? Jag älskar att slå in paket och då jag arbetade på DUKA som yngre lärde vi oss att slå in vackra och fina paket! Det är lite av det roligaste att dekorera och göra dem fina! Dessa paket är signerat Royal Design! Med sol Åsa 

Foto killingyourdarlings

Lycka på ett par stjälkar - ranunkel i november
För mig är färska blomster i bukett ett av de bästa inrednings knepen! En bukett kan bidra med så mkt feel good känslor! Denna buketten står just nu och glittrar ikapp med ljusslingans sken! En bukett med ranunkel i aprikost, fina bär får mitt hjärta att bli varmt i november kvällen! Tack bästa Christoffers blommor!! Med sol Åsa 

Foto killingyourdarlingsYard etc - skönt är grönt! Dagens styling sessionFramför KYDs kameralins. På Formex i aug vart detta  nystartade företag Yard etc en snackis och helt klart en av Formex finaste nykomlingar.

Ett hudvårdsmärket med rötter i Varberg. Den är kompis med "Lilla Bruket" och bjuder upp till en sund hudvård för trädgårdsnördar i snyggt förpackning! 


Det känns lite extra roligt att styla och fota med dessa produkter idag! Med sol Åsa 


Foton killingyourdarlings 
Julen tassar in försiktigt i hemmet och lite helg foton
Efter Alla Helgona känns det helt okej att smått låta jul och vinter detaljer få tassa in i hemmet! Jul session har redan gjorts och KYD andades jul feelings redan i september! Men nu får det blomstra jul och vinter här hemma med! Köpte idag blomster på torget och satte ihop den första blomster gruppen för 2014 :-) Med Sol Åsa 

Foton killingyourdarlings 
Produktfotografering och TÄVLING på Instagram KYD & Switchbox


Instagram fotot att dela 

Det är detaljerna som bygger helheten! Som inredare älskar jag att kunna addera in de där små men dock ej att förglömma fina detaljerna i hemmet! De som är som små pärlor som är placerade med varm omsorg! 

Denna vecka har KYD fotat oh stylat med just en inredningsdetalj likt detta - vackra och snygga Strömbrytare från switchbox.se  - switchbox.se

Switchbox erbjuder exklusiva, tidlösa, vackra strömbrytare och dimmers på den skandinaviska marknaden. De har ett koncept med unik kombo av Kvalité-Teknik-Design-Pris

Deras sortiment är i princip obegränsade med möjligheter dvs färger (de erbjuder t.o.m pulverlackering till vilken färg som helst!) även tilltalar de en bred kundkrets då de når ut till retro, klassisk, modern inredningsstilar!

Just nu "klickar" vi igång en veckas tävling med att vinna valfri strömbrytare i följande designkulörer: mässing, krom, vit eller svart. 

Det ni behöver göra för att delta är att reposta Instagram bilden och tagga båda @killingyourdarlings och @switchbox.se med färgen ni helst vill helst vinna!  Ni har en vecka på er! Lycka till! 
"Spänningen" är hög !

Med sol Åsa och Switchbox!


Foton Killingyourdarlings 
KYD reportage för Heart Home MagazineKYD är med i November numret av Engelska Heart Home Magazine! Känns otroligt roligt att göra reportage för engelsk marknad och dess läsare! KYD står för Fotona av svenska Blooc och deras koncepthus samt skrev ihop med brittiska Kelly Lavender en passande text! Kika in och Läs reportaget här 


http://issuu.com/hearthomemag/docs/november2014issuefinal

Sidorna 30-39! Med Soö i snöyran/Åsa 

Foton killingyourdarlings November Toner och mjuka varma detaljerDet är november - årets mörkaste månad innan snön hittar hit och lyser upp! Ser till att styra upp varma och mysiga påhitt intill havet, med de mjukaste vantarna från hestra inför skidsäsongen, tönder ljus i vardera vrå och myser under fluffiga duntäcken och lakan! Hoppas ni fångar in november med! Med Sol Åsa Foton killingyourdarlings /Åsa Gramèn HM Home shopping i butiken - fablernas värld
Måndag kväll och span och shopping på HM home! Efter kikande och klämtande på fina ting vart det ändå "natur rutan" som höll mig kvar längst! Älskar det bruna, beiga, vita och gröna paletten just nu såhär inför julen! Kuddar med djur, fat med rävar och muggar med fåglar! Trenden med älskade djur håller i sig över julen med! Med Sol Åsa 

Foton killingyourdarlings