Rakt in i kaklet - trender att ta till sig 2015
Vi börjar snart närma oss med stormsteg 2015 och det är dax att kika in vad som kommer komma i trenderna för nästa år! Idag tänkte jag sammanställa en liten trendrapport på Kakel och klinker som kommer komma och finnas även vad som kommer finnas kvar på marknaden under 2015 !

Det råder ingen tvekan om att det fortfarande är mönstrat kakel och klinker som gäller under nästa år! Vi kommer kunna se en ny trend marockanska mönstren - men nu i en mer soft och nertonad design! Det mer diskreta och ljusare färgskala blir en trend. 

Den givna Kvadraten får konkurrens
En annan tydlig trend är det växande utbudet av nya former på själva kaklet. Det traditionella kvadratiska och rektangulära formatet får allt större konkurrens av andra former, inte minst från formen som en 6 hörning (hexagonen). Även det att vi önskar kakelplattor som är desto större än "de vanliga" kommer marknaden erbjuda. Plattor i formatet 60x60 cm och i mått uppåt  kommer ses både på väggar och på golv. 

En trend jag hjärtat sedan i somras är trenden då Klinkerplattor har en struktur som ser ut som Trä och under 2015 kommer trenden slå igenom ordentligt.  Lite fjällkänsla i våra badrum och kök samt golv är mer i fokus! Me like!


Även utbudet av kulörer ökar och 
Basfärger så som grått, beige och brunt blir fina konkurrenter till det vita. Även kakel/klinkers ytorna går från att vara jämn till mer melerade mönster. De gråa kakelplattorna med en färgskiftning som påminner om betong blir fint inslag. 


Sammanfattning;

- Grått, beige och brunt i bas utbudet.

- Träimitation 

- Större plattor 

- 6 hörningar (hexagonen) 

- Nertonad design av marockanskt kakel. 

Med sol Åsa

Foton lånade Pinterest ; Collage KYD 
Kommentarer

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback