Gotland - hösten här är så fin


(null)


Att kunna hoppa in i bilen och åka till platser som hjärtat jublar vid! Att även ta med produkter, kamera! och ha en arbetsdag här känns så fint! Idag vart den en heldag ute vid havet här på ön i 19 gr värme i slutet av Sep och bara vara kreativ ! Älskar det! 

Med Sol Åsa 
Hösten på sagoön - kändes som sommar ikväll


(null)

Var iväg till mellersta/södra Gotland idag för styling och fotojobb men känns alltid extra fint att komma tillbaka till Visby och efter middagen kunna skutta ut på kvällspromenad runt muren och ner till strandpromenaden som ikväll bjöd på denna fina solnedgång! Med värme Åsa 

(null)


Heldagsjobb ifrån Gotland(null)


(null)

Gotland , som jag längtat efter just dig


(null)

Gotland som jag längtat och saknat dig!
Mitt andra hem, platsen som får mig så lycklig i hjärtat!! Leendet när man rullar av båten med bilen och man ser Visby ! Denna Ö är så fin och värdefull för mig! Nu blir det en vecka här att bara njuta av hösten och sen jobba med 3 olika styling/fotouppdrag! Kommer även fota lite s
Och lägga upp här! Hoppas ni vill följa med!
Med Sol Åsa 

(null)


Sober bordslampa @ Markslöjd


(null)


När det börjat bli mörkare på morgonen och kvällen och vi tillbringar mer tid inne! Inred hösten med varma ljuskällor som skapar trivsel! Med Markslöjds nyhet Sober (finns både i golv, bord och hängande design) armatur så blir höstens innemys ännu finare!!

(null)

En lysande darling har fått ta plats inför hösten innemys! Nya bordslampan "Sober" från Markslöjd är så mjuk och fin och älskar den räfflade glasskärmen. Sober ger ett fint lumenflöde och känns fint behaglig.


Styling och fotosession för Markslöjd


Trendrapport och fix av collage


(null)

Kvällsjobbar med deadline och skriver ihop trendrapport för 2021/2022 som jag inte riktigt än kan berätta för vilka jag gör detta för men hoppas snart kunna dela med mig av detta roliga samarbete ! Fixar och trixar med lite badrumscollage! Ha en fin kväll! Med värme Åsa 
(null)


Moodboard av KYD /Åsa Gramén


Styla och fota produkter och KYDs resa


(null)

Att ena dagen styla och fotografera och nästa träffa kunder och planera deras hem är så fint!Jag brukar ofta få frågan ang utbildningar och kurser och vad jag har studerat så tänkte idag berätta det och även ge tips till er på kurser jag tycker är bra att studera som inredare. 

Det känns oerhört kul att idag parallellt med att man är verksam inredare och stylist hålla kurser och föreläsningar för andra! Att inspirera, lära ut är så roligt! 

(null)

Min utbildning startade med att jag tog ett halvårs kurs på Medborgarskolan i Sthlm på heltid för jag hade en idé att bli Visuel marchadiser.  Dekor & Reklam - utbildningen och vi fick lära oss allt från färglära, skylta i skyltfönster, skapa moodboard mm! Efter detta halvår gav det mersmak inom ämnet inredning. Jag jobbade sen samtidigt som jag tog kvällskurs på Studiefrämjandet även detta vid Odenplan för att lära mig mer ang rita med skallinjan, modellbygge samt läran om material och belysning! Efter detta så gjorde jag arbetsprover och sökte mig ner till Smålands skogar och kom in på Växjö Universitet (idag LinneUniversitet) på linjen PIB - Programmet Inredning & Butikskommunikation. En utbildning jag älskade att gå där jag fann fina vänner likt Limpan, Heléne, Lina, Sara mfl . Två år på heltid och studera Ekonomi/Marknadsföring 2 dagar och Inredning & Design 3 dagar i veckan! Vi hade även ett nära samarbete med IKEA i Älmhult där vi fick vara med i studion av katalogen! Denna utbildning gav en tyngd och skapade mkt av den kunskap jag har idag! Två år av så många roliga dagar. Efter det jobbade jag på Inredningsbyrå och fick i och med det körkort i ArchiCAD. Men kände att jag ville fördjupa mig mer inom ämnet arkitektur så gick sedan 1 år på ArkitekturSkolan på Folkuniversitet samt pluggade även kvällskurs inom projektledning för jag hade en dröm att få starta eget!

(null)


Jag tror mycket på skolan där man ses och inte webbbaserade kurser inom ämnet där man ska vara kreativ! Mötena mellan lärare, föreläsare men framförallt ens kurskamrater är det man lär sig av! Att utbyta idéer och skapa saker ihop! Ge varann råd och tips, lyfta, stötta och peppa!

Här är några av de kurser jag gått inom inredning. 

- Medborgarskolan - Dekor & Reklam 
- Studiefrämjandet - Inredningslinjen
- Linné Universitetet - Programmet PIB - inredning och Butikskommunikation. 
- Arkitekturskolan i Sthlm
- Projektledning på Sthlms Universitet 
- Fotoutbildning på Fotografiska 


Jag hoppas ni finner er resa att bli inredare med ! Med Sol Åsa 


Nytt kundcase - Minna och Niklas hus


(null)

Det gör mig så glad när det flyger in nya kunder då de fått rekommendation av vänner som är kunder till KYD sen innan!  Denna gång är det Minna och Niklas som önskat att anlita KYD för att ta fram inredningsförslag av deras öppna planlösning till deras nya hus!
Här ser ni ett första utkast på moodboard till dem!  Med Sol Åsa 


(null)Kundernas ena vardagsrum


(null)Intill köket i Skövde hos familjen Wallén har detta vardagsrum planerats och inretts! En grön mjuk varm kulör på väggarna från Farrow & Ball och en bas av vitt och beige i inredning med svarta detaljer! Ledord här har varit; välkomnande , inbjudande och en plats för umgänge ! Längst med fönstret har en platsbyggd bänk byggts med förvaring och sittplats att kunna krypa upp vid. Älskar att se hur rummet badar i solljus på eftermiddagarna ! Fina foton av Josefine !

KYD stylist och fotograf Lindform(null)

~ Sneakpeak ~  Ett av veckans styling/foto och layoutfix ! Inreder med sommarens fina gräs och strån i vaser från Lindform.Köket hos kunderna i Skövde


(null)

Köket som nu står klart hos mina fina kunder Josefine och Marcus i Skövde. Tack för förtroendet och glädjen att få vara med som just er Inredare sen förra sommaren då ni kom med skisser och drömmar till KYD och gav mig förtroendet och glädjen att va med på er nyproduktions/husbyggeresa. 


(null)

Att få vara just den där "lien" genom inredningsdjungeln och ge förslag från kulörer,  material och möbler är så fint. Tack för ni valt KYD ! Glädjen i hjärtat att se hur ni nu lever i den dröm vi pratade om för ett år sedan är så varm ! Här ser ni lite moodboards som togs fram innan och slutliga resultat ! Och Tack Josefine för fina fotona.

(null)

Med sol Åsa 

Styling/fotojobb för Yvelis.se


(null)

Fotojobb tre denna vecka och sitter och fixar med mapp till företaget Yvelis efter dagens styling och fotouppdrag. Tycker det är så mysigt att hösten är på G ! 

Då kan man igen tända ljus och göra det lite extra mysigt inne. 
Kika gärna in på Yvelis hemsida och beställ doftljus från Roslagen. Mer foton av uppdraget kommer inom kort . Hoppas ni gillar. Med Värme Åsa 


Foto/stylingjobb för Yvelis När kyds foton pryder varumärkens hemsidor


(null)
Att skapa och sälja in inredningskänslor


(null)

~ Moodboard från förra veckans jobb till nya kunderna Petra och Niklas och förslag på känsla, produkter och kulörer till Matplats.

Älskar att ena dagen sitta och fixa förslag och planera inredningar för andra ska leva och ge dem tips och idéer på kulörer, möblemang och belysning och denna vecka är det in i KYD bubblan och styla, fota och layouta Produktfoton till varumärke jag håller extra nära intill hjärtat! Med sol Åsa Fotografering och styling för Lindform


  (null)

Denna vecka fotas det för tre st företag! Bland annat Lindform och deras nyheter inför hösten 2020!  Styla , fota och redigera står på schemat och jag älskar att få skapa foton för de olika varumärkena ! Här är en smygtitt på fotona! 

(null)


Nu in i bubblan igen! Hoppas ni alla har en mysig start på veckan och tar hand om varann!  Med Sol och värme Åsa 

Foton för Lindform


När hösten smyger sig inpå - längtar efter hösten


(null)

Efter en väldigt solig , lång och varm sommar längtar jag så efter hösten och allt vad den ger med krispig kallare luft, färgerna ute som sprakar, mysiga stunder med tända ljus inne och regn! Nu längtar jag efter hösten! Här hemma har hösten denna vecka fått smyga sig inpå! Några av fotona från första veckan i september ! Önskar er en mysig helg ! Med Värme Åsa 
Nya omdömen om KYD


(null)


När brevduvan flyger in med nya omdömen om KYD . Tacksamheten över att just jag med mitt KYD får jobba med så många innerligt fina personer; mina kunder, elever och företag. Jag vet ej vad jag gjort för att få dessa varma ord? Solskensvärme och viljan att ge ännu mer och bli ännu bättre.  TACK för frivolten i hjärtat @klintacandles och @etacrisolutio för era varma ord! Att starta dagen med Sjöstrand


(null)

Bland det bästa jag vet är att starta dagen med gott kaffe! Då KYD stylar och fotar för Sjöstrand så är det givetvis med dem jag startar dagen med! Älskar att kunna njuta av en god kopp kaffe och mysig musik och sedan skutta in i KYD bubblan!

Sjöstrand har fått ny design på sina kapslar! Kika in dem vetja! 

Ha en fin vecka! Kramar och Med solsken Åsa 

I samarbete med Sjöstrand Inredningskurs med KYD Lör 10-17 Oktober


(null)

Kursen "Inred ditt Drömhem" 


Om kursen

Få helheten till att kunna inreda ditt hem efter dina behov och önskemål. Detta är kursen för dig som vill få tips och råd om hur du med egna medel kan skapa ditt trivsamma drömhem!

 Innehåll  , Tips & råd,  Färglära , Möbelplacering, Belysning,  Feng shui

För vem? Inga förkunskaper krävs, endast ett stor intresse för färg, form och inredning.

2 tillfällen - Lördag 10 & 17 oktober 10.00- 15.30  Plats Stockholm  Max 18 deltagare 

Pris 2 985kr 

För Anmälan ; [email protected]


(null)KYD hjärter Marc Mirren nya ”Vintergatan”KYD bär med stolthet Marc Mirrens smycken som har en fin skandinavisk design och är tidlös minimalistisk.  Denna höst bär jag deras nya kollektion " Vintergatan" i silver. 
Den eleganta cirkeln och det skarpa stenmotivet i Cosmic-kollektionen känns så fin och stilren . KYD hjärtar den enkla men samtidigt eleganta stilen . De kosmiska  är tillräckligt diskreta för att bäras varje dag, samtidigt som du kan följa ditt humör och mixa och matcha dem med deras  andra kollektioner för att uppnå personlig twist.

(null)


Kika in VintergatanHÄR

Kika in hos dem och se deras design och om ni önskar beställa så uppge KYD15 så får ni 15% rabatt på din order!  Med Solsken Åsa 

(null)


I samarbete med Marc Mirren