Trådigt värreStåltrådsmöbler fortsätter dyka upp i nya former och konstallationer. Senaste i raden hittar vi bland annat stolen Kaskad designad av Björn Dahlström för Nola som drog många blickar till sig under vårens Möbelmässa i Stockholm. I Milano i år presenterade Lammhults en ny multifunktionell pall designad av Andreas Farkas och italienska Cappellini visade stolen Sekitei. Bland alla nya möbler finns gamla favoriter, en sak som står på min önskelista är Stolen Desiré från Swedese, ge mej tack!
Lampor jag gillar en massa molto mycketÄr ute efter en ny taklampa ovanför matbordet- surfade runt på nätet efter olika alternativ, några av dem jag fastnade för ser ni ovan. Gamla favvosar hittar tillbaka till ens hjärta.
Njut av försommaren på Koloni - Saltsjö DuvnäsBjuder på en av mina favvoställen att åka till och söndagsfika eller ta en lunch med vännerna.
Fikastund i paradiset. En känsla av medelhavet får man lätt på själfulla Koloni i Saltsjö-Duvnäs. I ett uthus ligger Koloni och i ett pyttekök lagas det somrigaste och godaste rätter. Och så de mycket varckra bakverken. Olika varianter, olika dagar, mellan 39 och 44 kronor. Halloncheesecakaen smakar som en riktig ska göra och lavendelkvisten ovanpå doftar. Inte bara lavendeln ger en känsla av medelhavet. Det gör också de vita husen, klängrosorna och de svarta trädgårdsmöblerna under träden. Ett härligt, själfullt ställe som charmar mig en massa. Försök att åka hit då körsbärsträden blommar, är ju snart.Då känns det som man är i Astrid Lindgrens Körsbärsdal. Tummen upp för en sommarpärla. Kikna in deras magiskt fina hemsida även: HÄR
Kramar ÅsaMin kärlek till västkusten och en fin och varm vän....Det är nått visst med västkusten. Fast jag är född och uppvuxen i mitt underbara Sthlm och det är här mitt hem är så har västkusten/göteborg fått genom åren en stor betydande roll och plats i mitt hjärta.
Minnen härifrån genom åren är varma och fina. När jag kliver av tåget eller ut ur bilen så får jag en ro i kroppen och jag känner mig hemma. Konstigt att man kan känna sig hemma mer i en stad man ej bott i än ex den staden jag pluggade i.  Jag njuter av dialekten, havet, klipporna och allt som innebär västkusten för mig.
Hitta dessa bilder på datan och minns en weekend en höst. Skärgården strålande, min vän Karin och jag hitta på massa skojigheter. Just Karin som bor i Australien med sin kille fick jag veta idag kommer komma hem i sommar en månad. Jag skutta jämfota av lycka. Tjohoooo. Karin dessa bilder är till dig och jag längtar efter dig ioch din stora och varma vänskap. Kramar ÅsaEdward Burtynsky på fotografiska
Tänkte tipsa er om en bra utställning på Fotografiska som är värt ett besök.

Jättestäder med ohämmad tillväxt, oljeborrtorn på dammiga och karga slätter, övergivna vrak efter oljetankers – landskap formade av vår oljeförbrukning. Under de senaste 12 åren har den framstående fotografen Edward Burtynsky rest jorden runt för att utforska dessa landskap. Med fotografins hjälp skildrar Burtynsky hur olja produceras, distribueras och förbrukas.Utställningen Burtynsky / OIL är en tematiskt organiserad översikt över detta viktiga bränsle. Till att börja med visar Burtynsky hur man utvinner olja. Vidare fotograferar han städer och förorter som är beroende av oljetillgången, samt de subkulturer som uppstått runt människans besatthet av motorfordon och transport. Slutligen tar han upp frågan om att oljan kommer att ta slut och belyser konsekvenserna av vår energiekonomi och av den minskande tillgången på råvaran som driver vår civilisation.Burtynskys fotografier är mer än bara dokumentation; de befinner sig i det område mellan den industriella fotografin och bildkonsten som Bernd och Hilla Becher stakade ut under 1970-talet. Trots de råa och tekniska motiven är Burtynskys bilder fängslande för att inte säga romantiska. Hans kompositioner har jämförts med Caspar David Friedrichs kontemplativa målningar. Burtynskys mästerliga kontroll över mediet visar sig i fotografiernas detalj- och nyansrikedom. Han är väl medveten om att varje led i den fotografiska processen bidrar till utformningen av den slutliga bilden. Det är denna hantverksskicklighet som gör att vi omedvetet dras in i motivet och väl där börjar reflektera över vår planets utsatta tillstånd.
Kika in Hemsidan och bege er ner till denna utställning mellan den 22 april - 26 juni 2011
Med sol/Åsa
"Svampen" har fått konkurrenter ...Den andalusiska staden Cordoba är kanske inte en av de första platser som du skulle förvänta dig att se radikala modern arkitektur, men bort från den vackra historiska centrum - ett världsarv - är ett mångsidigt offentliga rummet som har varit återuppfunnit i Madrid arkitekter Paredes Pino. Centro Abierto de Actividades Ciudadanas - Öppna centrum för medborgerlig verksamhet - som är värd offentliga evenemang, t.ex. två gånger i veckan på marknaden, har förvandlats till ett slags arkitektonisk rad näckrosor. Stålet parasoll, med en diameter mellan 7 och 15 meter, har färgade toppar och reflekterande undersida, ser ut som en konstinstallation från ovan, samtidigt elegant spridning det naturliga ljuset nedan. Erbjuder den moderna centrum en unik egen karaktär, den strukturella paraplyer Córdoba s CAAC är spännande, innovativa och ganska kul ...
Jag tycker den påminner om Svampen som finns här i Sthlm mer än näckrosor. Vad tycker ni?
Med Sol/KYDHoppfulla kvistar och fågelsång kl 4 på morgonenPåsken är över men våren är här! Hela helgen har jag varit ute och njutit av varma solstrålar och bristande knoppar. Nu står kvistar med gröna, nyutblommade blad lite här och var i udda vaser och glasflaskor i mitt hem. Små stilleben som ger energi och hoppfullt lovar sommar och sol!Sommarfeeling på HemtexFler inspirerande längta-ut-i-solen-bilder. Hemtex har massa fina praliner att omges av nu i sommar i deras sortiment. Visst spritter det i kroppen när solen tittar fram, jag vill göra så mycket. Ta vara på dina möjligheter idag.Magisk aprilkväll i vårsolen på KungsholmenIgår var en magisk dag på många sätt, den slutade med en underbar middag med min väninnan i den varma vårsolen inne bland husen på Kungsholmen. Kameran var med och satte ihop ett litet kollage som fånga exakt den känsla som var i luften. Pirr, lycka och värme. Tack Evelina som ställde upp som modell.
Kramar Åsa

 
Vilken dag som jag är helt varm i hjärtat efter...
Vilken dag.... Magisk väder, skärgården, Norr Mälarstrand, rosepicnick, sol, hav, middag och Smögen räkor.
Jag är så varm i hjärtat att ha så många underbara människor runt mig och denna påsk har gett massa kreativitet och jag vill bara designa en massa. Nu kikar vi igång våren/sommaren 2011 på allvar. Med sol/ ÅsaCute cute creatures.Denna kollektion av pallar med överdimensionerade maskor är helt underbar tycker jag..
Pallarna ser ut som små levande varelser som ska börja skutta runt vilken stund somhelst
Cool som en Uggla eller klok som en.....Jag bara älskar dessa kloka och fina fåglar- Ugglor.
De ser sådär skojiga ut på ett charmigt sätt. Dessa illustrationer på dem skulle jag vilja ha. Man blir glad av dem.
Med Sol/Åsa
Vill bara önska alla mina läsare ....


Kameran var med på gårdagens picnickBilder kan verkligen fånga känslan av stunden. Igår vart det picnick midddag med mina darlingar Line, Evve Sofia och hunden Enzo. Längtar tills man kan skaffa en egen sådan underbar hund. Kameran var med och jag tog en massa mellan lekarna med boll, ´skratten och solandet nere vid Riddarholmen.
Mysiga vårkväll. Kramar ÅsaLjuvligt i skärgården
I senaste numret av Sköna Hem
finns det här vackra hemmet med. Jag fastnade direkt för de fina bilderna när jag läste tidningen och tänkte att de här fina bilderna vill jag visa på bloggen. Så här är ett litet urval. Fler bilder - och text - finns här. Det här är svårt att skriva utan att det blir reklam, men bilderna är allra finast i tryck. Så är det bara. ;) Y

Bilder från Sköna Hem. Foto: Helén Pe.

Enkelt & Fräscht koncept för ny Finsk designbutik
Pino är en marknadsplats för unika, funktionell och innovativ design objekt ligger i Helsingfors. Den design och branding koncept, skapade av lokala-baserade kreativ byrå Bond, är tagen från namnet - "Pino" betyder bokstavligen en hög eller stack. Alla armaturer i butiken är konstruerat av furu plankor slutade med en glansig grå färg - arbeta som en bakgrund till butikens fräscha och färgglada produkter. På grund av de olika produktstorlekar timret hyllsystem var avsedd att ha massor av olika dimensioner, försöker simulera pålar och travar med olika höjder, vilket skapar en intressant silhuett. Golvet är själva originalet plattor från början av 1900-talet byggnad, upptäckte gömd under några av 1960-talet linoleum beläggningsarbetenMysigt ställe jag gillar en massa - MälarpaviljongenSolen har då allt bestämt sig för att stråla över Sthlm än en dag och som den gör det. Underbart varmt ute.
Jag liksom resten av sthlmarna verkar vilja sätta sig på mysiga utserveringar och lapa sol. Varje vår är det samma sköna feeling. Jag fick det så bra förklarat för mig av en australiensare ang hur vi svenskar funkar. Han hade varit i sverige under Maj månad och älskade det, alla glada människor, öppenheten, mysiga ställen som öppnades upp och att folk bjöd på sig själva. Han bestämde sig för att flytta till sverige till hösten. Han fick då¨en chock av att mötas av kalla, gråa människor som bara rusade fram i stan i oktoberregnet. Han sa att vi svenskar var som papegojor i bur. Under höst och vintermånaderna var vi tysta och sega likt då man lägger en handduk/filt över papegojans bur då den ska sova, men under vår och sommarmånaderna var det ett liv på oss som då man rycker bort handduken och gojan bara låter en massa av glädje. Jag tycker det är en go förklaring på oss:)
Just nu börjar uteserveringarna verkligen ta fart och idag bjuder jag på en av mina favoriter.
Mälarpaviljongen som ligger ute på vattnet, tar till vara på just det jag älskar med min hemstad - Vattnet.
Denna grönskande oas med restaurang, bar och uteservering, belägen på bryggan, stranden och en pråm vid Norr Mälarstrand. Strålande utsikt över Riddarfjärdens vatten. Mysig kvarterskrogskänsla och trevligt stimmig bar. Här bjuds också klubbkvällar och jag gillar iden som Anna och Måns har tagit fram en massa. Bra jobbat.
Kika in hemsidan  och det är så mkt värt ett eller två besök.
Kramar Åsa
Bilder med känsla av sommarJag drömmer mig bort en smula. Längtar efter salta bad och sand mellan tårna. Vill leta snäckor på stranden. Semester. Och ur spotifylistan låtar det; Here comes the sun, here comes the sun,  and I say it's all right  Little darling, it's been a long cold lonely winter  Little darling, it feels like years since it's been here
Here comes the sun, here comes the sun  and I say it's all right Little darling, the smiles returning to the faces
Little darling, it seems like years since it's been here  Here comes the sun, here comes the sun
and I say it's all right

Sun, sun, sun, here it comes... Lyssna här;Sängkläder i bomullsjersey som jag älskar
Beach House
lanserade i höstas sängkläder i bomullsjersey i Sverige. Jag fick möjligheten att få känna på tyget, dels via ett varuprov och dels jag fick även möjlighet att få känna på tyget vid deras monter på Formex.
Tyget består av 100 % bomull och har egenskapen att den är mjukare än percale och svalare än flanell. Bomullen är kammad samt ringspunnen och sömnen sker med slitstark overlock. Det är ett riktigt mjukt och skönt tyg som jag tror skulle vara himmelskt att få sova i. Om några veckor så kommer det bli verklighet då jag beställt ett set till sängen.

Jag bara älskar deras hemsida och den urmysiga känslan som bilderna förmedlar. Surf up dude.
Kramar ÅsaFurillen - drömmen om en egen måne
Karg och dammig. Avskild men uppkopplad.  Så kan en svensk paradisö se ut - Furillen, halvön på nordöstra Gotland, där det sjuder av lugn. .Det finns inga svajande palmer här. Eller någon lång sandstrand.
Inte ens paraplydrinkar i baren. Furillen ser mer ut som månen – grå och karg. Ändå har just denna ö, en förlängning av nordöstra Gotland,  kommit att symbolisera längtan efter den egna paradisön.
Betonggolv och upphottad industrikänsla. Är det så här en paradisö ser ut? För Sveriges mest framgångsrika kreatörer tycks så vara fallet. Och omvärlden fascineras; Furillen.Om du ej varit här så åk hit, det är magiskt.

Jag fick en stor längtan denna morgon av just min favvo ö - Gotland. Nästa gång jag åter besöker ön, troligen i sommar får det bli en tripp och ta massa fina bilder på Furillen och bara inandas detta paradis.
ha en go torsdag. Kramar Åsa
Det är nått visst med luften nu...


.... och jag gillar det en massa. Du vet då man vaknar tidigt på morgonen och vill skutta ut och ta en promenad, man vill förgylla dagarna med skojigheter och människor som får en varm inombords, man går inte till och från tbanan utan man gör små dansmoves på vägen till låtarna i lurarna och ler sådär löjligt då man kommer på att man nog ser knasig ut. Kreeativiteten är på max och man vill bara leverera och prestera sitt bästa på alla plan.
Nu måste jag rusa iväg på äventyr. Jag är färdig laddad mina vänner:)Kramar ÅsaSka vi bo i en trädkoja - Jaaaaaa
Hotellet (Tree Hotel som det heter) ligger i Harads,Norrbotten. Personligen tycker jag det är en väldigt häftig idé, fatta att vakna med den utsikten på bilderna! Det är säkert väldigt fint på sommaren också, men om jag skulle besöka det så skulle jag nog vilja göra det på vintern.
Jag hade äran att träffa en av arkitekterna för några år sedan som då satt med skissen på just sin trädkoja och han berätta lite om sin idé. Då tycket jag det lät lite flummigt men dock så häftigt. Nu är hotellet mer än klart och du kan boka in dig på någon av kojorna. Det är tänkt att bli 24 stycken innan det är klart. Alla ska representera var sin arkitektonisk tolkning av människans relation till skogen och träden.

Kika in hemsidan och boka en supriseresa till någon du håller av.
Over and Out/KYD
Kyds andra hälft fyller år idag - Grattis Grattis


Idag vill jag rikta alla strålkastare och höja glaset för en person som betyder så himla mycket för mig och som jag känner mig så lycklig att ha funnit i mitt liv. Idag fyller denna pärla 29 år och det är självklart det är Millan jag pratar om. Millisen och jag träffades under studierna i Växjö men fann varanns vänskap efter de åren. Det är med denna goding KYD blev verklig med. Hon har ett så stort hjärta och jag är så glad att hon fått en stor plats i mitt liv. Vet att vi kommer gå genom resten av livets resa ihop och när man funnit en sådan här glittrande person släpper man den inte i första taget. Idag som sagt fyller hon år och snart kommer även en mini Millan/ Jarkko till världen. I maj ska de ha sitt första barn. Stort grattis idag till dig darling och hoppas solen skiner bara för sig resten av dagen. Puss och Kärlek Mysig restaurang i Australien - Charmigt / lekfullt
Underbart att
 koka ihop något smart och färgglad, samtidigt som snabba och sparsamma med ekonomi, som Perth baserade arkitekten Paul Burnham omvandla om den stora, spretiga och oinspirerat loppet av en 10 år gammal restaurang som nyligen förvärvades av Joe och John Fisher, ägare av två befintliga Clancys Fisk Pubar i Perth, västra Australien. Oblyga i sin stimulerande vitalitet, det lekfulla, välkomnande interiör av denna strandnära restaurang är en muntra "upp din" till stadgade, fantasilösa minimalism anställda av många samtida utrymmen dessa dagar, och den avslappnade, översvallande Vibe är ett bevis det. Livlig Designers Guild tyger, knasigt mångfärgade stolar timmer och ett betonggolv målade med barnens spel, är Burnham vision för City Beach grenen av Clancys Fishbar ljusa, fet, skamlöst teater och KYD älskar det ...Fantastisk fåtölj - Paper Planes
Doshi Levien
har kommit ut med en stilren, strukturell och helt fantastisk fåtölj. Paper Planes är en lässtol som är rymlig, omfattar och bekväm. Projektet inleddes med att de designade ett nytt tyg som innehåller Swarovski Crystal Elements. Tanken bakom tyget kom från vikt rutat papper, som för tankarna till matematiska och vetenskapliga bilder, i total kontrast till den festliga och glada egenskaper med kristaller.
Dags att slå ett slag för det nakna....


En av vårens hetaste färgskalor är utan tvekan den som ofta kallas nude. Nakna hudtoner helt enkelt. Toner där färgerna är ett litet, försiktigt och trevande steg från den relativt färglösa trend som rådit under lång tid. Nyanser som är tacksamma att matcha och koppla samman med trärent. Färgerna går från bruten, krämig vit till beige och mer rosa kulörer.

Själv har jag efter många år av just denna färgskala hittat en röd tråd och en charm i de mjölkiga kulörerna. Framför allt känns det nytt och frächt. Jag gillar nude.Hurra för sladden!

Oftast vill vi ju inte annat än att gömma sladdarna men det finns ju faktiskt alternativ! Kabelhållare fågel.
Kabelhållare fågel 95 kr, DesigntorgetGRANIT GER OSS EN FÖRSMAK PÅ SOMMARENGranit
skickade häromdagen ut ett mail med deras vår/sommar nyheter. Jag måste säga att flertalet av produkterna föll mig i smaken, framförallt stolen i bambu och jute. Överhuvudtaget gillar jag bambu och jute produkter just nu. Kolla in:May I take your coat? Fina ideér med charm....
Grymma idéer att klä upp er hall med, haha där fick jag till det. Fina installationer att kunna hänga av sig i hallen och förvara mössor och vantar- Helt plötsligt så får hallen som kanske inte är det roligaste, men det som ens gäster möts av först en annan innebörd. Passa på att fixa till¨med små hjälpmedel att just din hall blir charmigt och en plats du gillar. Kramar ÅsaDagens finaste upptäck- tapeter med charmHitta dessa fina tapeter då jag satt och kika på kommande nyheter med design för just tapeter.
Diggar dessa 4 en massa. Världskartan som har en sliten charm och ger en bra översikt på vår fina jord, änglavingarna som ser sådär magiskt lätta ut, väggen med gamla plankor i slitet skick får mig att längta till sommaren och havet och slutligen den fina tapeten med massa olika bokstäver och siffor i 3D effekt.
Jag gillar en massa. Med Värme/ KYDLIte ljus att ha under stjärnhimlen i sommarNu kan man snart sitta ute på kvällarna och äta middag och dricka gott med nära och kära. Då kan de va extra mysigt att ha fina ljushållare som skapar stämningen. Jag diggar dessa från Sagaform.
Populär designad ljuslykta som sprider värme och trivsel.  Snygg att kombinera med lyktor i andra färger i samma serie.
Tillhör serien Shine ifrån Sagaform. Design av Marie Olofsson.
Underbara silverägg från Affari
Äggen är så fina att det vore synd att inte ha dom framme året om som dekoration! Tänk att ta med sig ett litet ägg med en liten vacker blomma i när man går bort, vilken härlig present! Eller att förvara sina favorit smycken i ägget, och självklart ett måste till påskgodiset! Pris 89kr/st
Dagens bästa tips, köp dig en go tidningJisses vad det är fint ute dag! Fåglarna kvittrar så glatt och solen skiner, nu har jag fått vårfeeling!
Dagens tips är att köpa en go inredningstidning, slå sig ner i solen, på bussen, tbanan, på lunchen och bläddra och få massa nya ideér och tips. Ha en kalasdag. MVH KYDVilla Godthem kommer bli en favorit i sommar....Fick veta för ett tag sen att Grupp F12 kommer ta hand om Villa Godthem på kungliga Djurgården framöver. Villa Godthem har drivits som restaurang sedan slutet av 1800 talet. Har tidigare firat födelsedagar, ätit konsertmiddagar här innan Cirkus i detta hus och Djurgården slår alltid ett extra slag i mitt hjärta med minnen och som den oas den är i stan. Jag älskar detta Pippi Långstrump hus och tror det kommer bli fantastiskt snygg inredming och underbar god mat med Melker som huvudansvarig. Räkna med mig som gäst då det öppnar upp i Juni.
Cant wait/Åsa
Det enkla brukar oftas bli det fina, dagens tips.Det här är inget nytt tips, men det är så bra att det tål att upprepas. Snöre och små klädnypor. Enklare blir det inte. Vill man ha en lite modernare känsla, så använd metallklämmor istället. Häng upp kort du fått, teckningar eller semesterbilderna på dina nära och kära. Det blir jättefint. På bilden ovan blir det som en moodboard/anslagstavla. Perfekt i hemmakontoret. Jag gillar massor! Med Värme/ÅsaEtt stilrent manligt butikskoncept jag diggar

Herrklädes
butiken Hostem, som ligger Shoreditch är super-cool.  Det är en ihopplockad mix av råvaror och ständigt föränderliga installationer. Detta är en butik du inte har något emot att komma tillbaka till. Butiken är designad av inredningsarkitekten James Plumb, känd för att räddas och glömda skatter och att uppfinna dem som moderna och eleganta geografiska företeelser. Interiören i Hostem är inte annorlunda, använde designers stämmer återvunna styrelser att lägga golv, urtvättade svenska gardiner linne linje väggar och , exponerade lampor lyser mjukt i förvånansvärt lugnt och tyst plats ...
Kramar Åsa