Här åker vyerna in rakt i hjärtat


(null)

Tack och hej till Sälen! Varit magiska dagar med snöande, stylande, fotande, skidåkning, brasmys, våfflor, bastu och massa snö! Älskar känslan fjällen ger en ! Både jobb och lediga dagar! 

Med Värme Åsa 



Fluffig snö och mjuka lyxiga lakan The White Plot



(null)


Som inredare älskar jag att skapa mysiga platser! Ett av favoritrummet är sovrum! Att välja varumärken med hög kvalité och som är tidlösa är något jag föredrar! Därför väljer jag att inreda fjällstugan med The White Plots fina lakan.  Bädda upp med Satin Purity som är extra mjuk, följsam och skön att vila mot. Efter en heldag ute i backen är det extra skönt att komma in och ta en paus i sängen och vila inför kvällen! KYD hjärtar The White Plot lyxiga lakan.  Stilrena, exklusiva och med en stor portion hjärta. 


(null)


Med lakan i  halvmatta, mjuka och lätta tyger ger det en silkeslen känsla mot kroppen utan det glansiga utseendet. Med en bra balans av lyxig känsla och prisvärdhet! Därför känns det extra fint att inreda med produkter från vännerna på The White Plot och skapa innemys! Med Sol Åsa 


Kika in på deras Hemsida HÄR 

Styling/fotografering för The White Plot





Sälen, älskar att va här och fylla dagen med detta


(null)






Laddad och klar med HOLDIT


(null)


En ny fin darling har fått flytta in! En trådlös laddare till mobilen! Med en stilsäkra design och den smidiga runda formen är Qi-laddaren "Lucca" ett givet komplement och inredningsdetalj att ha i hemmet. Denna trådlösa laddare är kompatibel med telefoner med Qi-laddning och laddar enkelt upp din mobil, utan att behöva använda laddkabel. Det enda du behöver göra är att sätta i kontakten i väggen och lägga din telefon på plattan. Jag inreder hemmet med denna fina i säsongens röda kulör intill soffan.

Kika in deras magiska sortiment på HÄR


Med Sol Åsa

Styling/fotografering för HOLDIT Brand








Efter duschen är det extra skönt att omfamna sig med handduk från ATELJÉ STOCKHOLM AB



(null)

100% ekologisk bomull, ca 90x170 cm.  Torkar snabbt, tar liten plats och lätt att bära med sig. Handvävd enligt gammal tradition med handknutna fransar. Perfekt i badrummet, på semestern, resan, till gymet! Funkar även utmärkt som sjal! Alla våra stora handdukar levereras i en ekologisk bomullspåse och alla har en fastsydd, praktisk hängare. Handduken bör tvättas innan den används första gången för att få igång uppsugningsförmågan - sen blir den bättre och bättre för varje tvätt.








Sälen bjuder upp på vita vyer


(null)

Att vakna upp här, tyst och lugnt! Sen njuta av långfrukost vid tända brasan innan man beger sig ut! Började snöa på em så vart hem till huset och ikväll blir det pasta till middag och sen bort till Högfjället och se Bio! Livet här uppe bland snöklädda träd och glittrande snö är så fint!

Med värme Åsa 




Äntligen framme i fjällen! Älskar känsla Sälen ger



(null)

Äntligen framme i Sälen, som jag längtat! Nu blir det en dagar med skidåkning, snö, brasa, spela spel lite jobb men mest ledighet! Mysigt och känslan här är alltid så himla skön! Med Värme Åsa 



KYD gör case ihop med Kristiina



(null)

KYD har fått äran att i kommande styling få samarbeta & arbeta för fina och begåvade kreatören och konstnärinna Kristiina Haataja! Lycka!

Kika in hennes magiskt fina verk HÄR 


(null)




Inlägget i samarbete med Kristiina







Svenskt Läder By Anna runt armen & i håret



(null)

Genuint hantverk och detaljer som väcker glädje och stolthet! Just så tycker jag det känns att få bära produkter från "Svenskt läder by Anna"!


Företaget säljer handgjorda accessoarer av svenskt naturgarvat läder från Tärnsjö garveri. Naturgarvat läder innebär att lädret garvas med ämnen från växtriket t.ex. bark. Det är miljövänligt och skonsamt att ha på sig eftersom naturgarvat läder är helt kromfritt, vilket många andra läder inte är. 


(null)


Anna som är den som designar och tillverkar allt! Hur begåvad får man va? Alla accessoarer är döpta efter personer som finns i hennes liv och som på ett eller annat sätt betyder mycket för henne.    Produkterna finns i olika storlekar S, M och L.  Eftersom alla accessoarer är handgjorda kan det finnas olikheter och skapar en unikhet som KYD älskar! Man känner verkligen att Anna lagt ner mycket kärlek och omsorg i att skapa varje produkt! Jag gillar verkligen Läder då materialet  åldras med värdighet och blir finare ju mer man använder dem!

När man har utsläppt hår så pryder tofsen fint runt armen såsom på bilden! 

Kika in hemsidan HÄR ! Jag är även glad att kunna meddela ni mina följare får 20% vid order då ni uppger KYD20! Så in och kika om något passar just dig! Med Sol Åsa 

Styling, foto Killingyourdarlings 








När kunderna fått flytta in i huset på Strömma


(null)

Nu har äntligen KYDs kunder Cecilia och Martin flyttat in på deras Strömma! Med gröna, blåa och beiga kulörer & när hav möter land. En palett i jordiga toner och med en ljusa nordiska träslag och artificiellt ljussättning bjuder det in till.  När Skogen blir inspiration till kökets kulör! Att skapa känsla av ute även inne och binda samma exteriören och interiören ! Valet till Cecilia och Martin vart en grön kulör av köksluckor och köksö! De svarta fönsterkarmarna vart en fin brytning.  


Med Skärgården strax utanför husknuten och det blåa havet blev inspirationen till sovrummets väggar. Visste ni att kulören blått är en av de färger som man sover bäst i?


Med Sol Åsa 








Moodboard till kunds kommande sovrum


(null)

KYD Case med ledorden; Vårligt ljust, nude, rosa, beiget, mjuka tyger, nordiskt trä, läder, cognac , lampor som är pricken över i:et och eterneller.

Idag börjar Formex ute på Sthlms mässan! Blir 3 dagar med möten med finingar och samarbetspartners. Lovar fota lite till er som ej kan gå! Med värme Åsa 


Collage av KYD 






Foton från dagens kundmöte


(null)


- Januari detaljerna på instagram och när jobbdagen förgylls med kundmöte där det bjuds på semlor i skärgården... Med Värme Åsa 






Inredningsweekend i fjällen med KYD


(null)

INSPIRERANDE INREDNINGS - WEEKEND PÅ TÄNNÄSKRÖKET! 


Häng med till fjällen på inredningsweekend i underbara Tännäskröket ihop med KYD ! Den 7-10 mars har ni möjlighet att hänga med på en 3-dagars kurs med inredning i fjällmiljö ! Här får ni medverka i kreativa workshops som blandas med föreläsningar inom inredning och pyssla med ett eget projekt. Allt i den storslagna miljön som omger Tännäskröket och det bästa av allt är att efter en dag med inredning och pyssel kunna hoppa i pjäxorna och sticka ut och åka skidor i solnedgången. I kursen ingår boende (inkl. lakan) från tors-sön inkl. fika, goa luncher & underbara middagar vid brasan (fre & lör)


Möjlighet finns att endast delta i kursen om man har eget boende. Hör av er på telefon eller via mejl för pris. Kika in LÄNK  till att läsa mer 


För mer info/inbjudan och anmälan ring 0684-240 00 eller mejla till [email protected] 

Så om du går i Inredningsplanering och önskar få inspiration och rådgivning eller om du vill lära dig mer inom kulörer och belysning så häng med vetja! Alla är välkomna! Med SolskensVärme /Åsa och gänget på Tännäskröket 











Klintas nya doft 2019 - Prosecco & Vanilj


(null)

Klintas nya doft Prosecco & Vanilj! Denna fanns tidigare endast i Smycka men har visat sig väldigt omtyckt. Därför introduceras den nu i Litet ljus, Stort Massageljus och små Doftpinnar. Prosecco & Vanilj är en riktigt fräsch och lättsam doft. Mousserande frisk, lagom söt och med en lätt bitter avslutning. En mycket kvinnlig doft som passar året om. Med Värme Åsa 


(null)



Foto/styling - KYD för Klinta 









Två produktcollage med tema 2019


(null)

Några Produktcollage signerat KYD för Solhem Inredning! Att skapa moodboards och produktcollage som går hand i hand och sedan inreda rum med teman! Här har jag jobbat fram ett barnrum med varma kulörer som andas 2019 samt ett vuxen sovrum med ljusa trädslag, blomster och vitt och mässing som detaljer!  Alla PRODUKTERNA finns hos Solhem Inredning! Med värme!

Inlägget i samarabete med Solhem Inredning 




Trendrapport 2019 ihop med Solhem Inredning


(null)

KYD och Solhem Inredning ger dig en trendspaning för det nya året 2019. Vi ger er en liten inblick på vad ni kan vänta er av det kommande året 2019 gällande trender inom inredningen och vad vi vill omges av det kommande året. Nu kör vi! 


• Material med hållbarhet och en genuint hantverk.  


I år kommer vi ännu ha fokus på material och hur viktig den är för miljön. Vi väljer ärliga råmaterial, gediget hantverk och tidlös design. 2019 har vi fokus på naturliga, autentiska och hållbara material med lång livslängd i tillverkningen av varje enskilt föremål.  Att inreda med bra, trygga och varaktiga material i exemplevis trä, lin, läder, sten och keramik bekräftar vår medvetenhet. Hållbarhetstrenden märks både av i att vi har ett mer långsiktigt perspektiv när vi inreder och i valet av materialval. Naturmaterial och en känsla av tidlös enkelhet är en stark inredningstrend även 2019 och som jag hoppas inte bara är en trend utan ett faktum på hållbarheten är här för att stanna och att vi är mer medvetna om hur vi ska inreda för att värna om just miljön. Trä och sten blandas med detaljer med hantverk som fina stickade kuddar och handgjorda detaljer i keramik, glas och trä. De unika produkterna som någon gjort för hand värdesätter vi desto högre i år! Hållbarhet har varit ett tydligt inslag i inredningstrenderna under flera år, och nu börjar trenden märkas av ordentligt.


Egentid i fokus.

I år kommer vi att se att vår önskan om att mjuka upp det minimalistiska med en känsla av något nedtonad lyx. Trenden ligger på känslomässiga värden, egentid och hemmet som en fristad - att skapa harmoni mellan människa och natur. Vem vill inte pausa i denna  FÅTÖLJ


90 -talet får ett uppsving. 

För er som minns 90-talet så kan ni börja leta efter gamla klassiker på vinden/i källaren mm! 2019 kommer vi återigen kunna se varmare brända toner i kulören och även tekniken som "svampmålning" som var stort på 90-talet kommer bli inne igen. Glasborden får återigen flytta in i våra hem och ytor med högglans kommer vi kunna se mycket av. 

Kika in detta fina GLASBORD eller SPEGELBORDET och även likt denna VAS



(null)

Spiced honey till årets färg 2019 från Nordsjö


Jordigt och brända toner !

Då man kikar på Färgskalan som de stora varumärkena ger så kommer året gå i milda jordiga toner och brunt. Även korall med dess mjuka rosa nyans kommer finnas med.  Varm Gul och den Brända Röda nyansen på detaljerna likt stolar, hyllor, kuddar mm kommer vi se och finnas i handeln! Det hållbara tänket skapar mer långsiktiga trender som håller i sig under en längre tid även i kulörerna. Mycket av det som är trendigt nu känner vi helt enkelt igen sedan tidigare, men med vissa nyansskillnader och nya material. Vi kommer även se caffelatte och mockabrunt igen i år!  Spiced Honey är exempelvis en varm bärnstenston med inspiration från honungens skönhet och mångsidighet från Nordsjö. Kulören ger en  rogivande, lugnande, mysig känsla som gör att vi stressar ner! Just det som behövs i allt stressigare atmosfär i vardagen. Att exempelvis Bädda ner sig i korallfärgade LINNELAKAN . 


Växterna: 

Att växter är en viktig del i inredningen är inte bara en trend vi sett länge utan även någon som kommer kvarstå i våra hem. Men i år tyder det mesta på att våra stora grönbladiga växter kommer få en allt mer central roll i inredningen framöver. Växterna tar större plats i inredningen och via att belysa ex en lampa eller avgränsa ett rum med dem så blir de en viktigare del av inredningen. 

Ifall du älskar att inreda med snittblommor är det ett trendsäkert kort att satsa på ett mer ofriserat intryck av buketterna samt även likt på trenden på 90 talet ( vem Minns inte de torkade buketterna på hyllorna under 90 talet?) I år kommer torkade blommor bli en ny trend. Vackra torkade buketter och gräs känns både fint och stillsamt att inreda hemmet med. 


(null)

Foton från Pinterest 


Inredning som känns trygg och lugn! 

I en värd med många intryck och oro är der ännu viktigare att vi i hemmet landar.  Att kunna balansera alla intryck vi upplever i livet. Där vill vi känna stabilitet och trygghet. En trygg oas med just de sakerna som vi gillar är en stor trend, ej se till vad andra vill ha utan mer utgå från vad ni själva gillar att ha omkring er för att känna harmoni och trygghet! Som inredare brukar jag alltid poängtera detta till mina kunder! Att vi alla är olika och har olika stilar är inte bara en trend utan någon jag hoppas kommer kvarstå efter 2019 med. 


Träslag och glasbord

Nordiska träslag är en trend som går särskilt bra ihop med hållbart tänkande som genomsyrar alla trender 2019. Istället för att välja exotiska träslag som har en negativ miljöpåverkan väljer vi framöver lättillgängliga, nordiska träslag som furu och björk. Även glaset kommer som jag nämnt innan att få en återupprättande i val av ex soffbord. 


Mattorna får betydande roll!

Inredningsdetaljerna som mattan som innan varit en diskret och enbart haft i uppgift att hålla sig i bakgrunden och harmonisera med den övriga inredningen kommer i år få strålkastarna på sig! Nu ska mattan vara rummets mest iögonfallande detalj. Våga välja någon som sticker ut och lyfter resterande möbler. Jag gillar extra mycket denna fina MATTA


(null)Ull/ Viskosmatta ARCO Bordeaux, Linie Design finns hos Solhem Inredning.


Gult, rött och mjuka runda former. 

Accentfärgerna i detaljerna i år kommer gå i varm gult i kuddar och textiler. Även den brända roströda nyansen kommer få mer betydande roll i ex stolar, skåp och små detaljer som lyfter helheten. Likt denna fina  PALL.

Mjuka runda former på borden kommer kännas mer ombonat och välkomnande i år. Se bara på dessa fina; SOFFBORD samt  BORD


Färgerna 2019 
Jordfärger, brunt, varma röda nyanser, mörkgrönt och mörkblått kombineras med mjuka pastellfärger såsom beige, sand, grönt, blekgult och korall. Det lugna nordiska inredningen får en kick av att inreda med klara varma gula, röda och korall. 


Kika in Solhem Inredning och ta del av alla Deras fina Nyheter för 2019  möbler och inredning Vi kommer även ha en gemensam tävling på Instagram där en vinnare har chans att Vinna ett presentkort hos dem värde 2 000 kr!

Med Sol och önskan om ett fint inredningsår 2019/Åsa 

Inlägget i Samarbete & för Solhem Inredning.









Januari med alla dess fina nystarter


(null)


Nya Året startar med detaljer att hjärta; 
Semlor som är så galet söta, gillar så att baka egna!
Mycket varmt kaffe för att inleda mornarna med då ljuset leker kurragömma! Torkade blommor likt hortensia som blir fint ihop med gräs! Den varma roströda färgen, kan man annat än gilla och sen vill jag skutta runt med blusar och tröjor med balongärm! Med sol Åsa 

Collaget KYD 




Några av vårens Kurser KYD kommer hålla i



(null)

Några av Vårens Kurser och Inredningsweekend KYD kommer hålla i! Två stycken på Folkuniversitet i Sthlm! En kvällskurs (4 torsdagskvällar i Mars/April) "Inredning fokus belysning och färgsättning". En Helgkurs uppdelad på två Lördagar i följd "Inredning eget Projekt". Samt en underbar fin helgkurs Tor-sön den 7-10 Mars uppe i vinterlandskapet och pärlan Tännäskröket! Tipsa gärna nära och kära som har intresse av gå kurs inom inredning, eller kanske du själv? Hoppas vi ses! Med Solskensvärme Åsa





KYD inreder med Danska Nuura 2019


     
(null)

En "lysande" ny detalj har fått flytta in! Fina Blossi Table från Danska Nuura ! 


Jag är så glad att kunna meddela att under 2019 kommer KYD inreda med detta fina varumärke som är ett nytt Danskt märke som fokuserar på sensuell och nordisk belysning & jag hjärtar deras design så mycket. Nuura hittar sin inspiration i naturens estetik och det präglar i den grad deras tidlösa/vackra design.



Inlägget för och i samarabete för danska Nuura. Kika in HÄR