Trendrapport 2019 ihop med Solhem Inredning


(null)

KYD och Solhem Inredning ger dig en trendspaning för det nya året 2019. Vi ger er en liten inblick på vad ni kan vänta er av det kommande året 2019 gällande trender inom inredningen och vad vi vill omges av det kommande året. Nu kör vi! 


• Material med hållbarhet och en genuint hantverk.  


I år kommer vi ännu ha fokus på material och hur viktig den är för miljön. Vi väljer ärliga råmaterial, gediget hantverk och tidlös design. 2019 har vi fokus på naturliga, autentiska och hållbara material med lång livslängd i tillverkningen av varje enskilt föremål.  Att inreda med bra, trygga och varaktiga material i exemplevis trä, lin, läder, sten och keramik bekräftar vår medvetenhet. Hållbarhetstrenden märks både av i att vi har ett mer långsiktigt perspektiv när vi inreder och i valet av materialval. Naturmaterial och en känsla av tidlös enkelhet är en stark inredningstrend även 2019 och som jag hoppas inte bara är en trend utan ett faktum på hållbarheten är här för att stanna och att vi är mer medvetna om hur vi ska inreda för att värna om just miljön. Trä och sten blandas med detaljer med hantverk som fina stickade kuddar och handgjorda detaljer i keramik, glas och trä. De unika produkterna som någon gjort för hand värdesätter vi desto högre i år! Hållbarhet har varit ett tydligt inslag i inredningstrenderna under flera år, och nu börjar trenden märkas av ordentligt.


Egentid i fokus.

I år kommer vi att se att vår önskan om att mjuka upp det minimalistiska med en känsla av något nedtonad lyx. Trenden ligger på känslomässiga värden, egentid och hemmet som en fristad - att skapa harmoni mellan människa och natur. Vem vill inte pausa i denna  FÅTÖLJ


90 -talet får ett uppsving. 

För er som minns 90-talet så kan ni börja leta efter gamla klassiker på vinden/i källaren mm! 2019 kommer vi återigen kunna se varmare brända toner i kulören och även tekniken som "svampmålning" som var stort på 90-talet kommer bli inne igen. Glasborden får återigen flytta in i våra hem och ytor med högglans kommer vi kunna se mycket av. 

Kika in detta fina GLASBORD eller SPEGELBORDET och även likt denna VAS



(null)

Spiced honey till årets färg 2019 från Nordsjö


Jordigt och brända toner !

Då man kikar på Färgskalan som de stora varumärkena ger så kommer året gå i milda jordiga toner och brunt. Även korall med dess mjuka rosa nyans kommer finnas med.  Varm Gul och den Brända Röda nyansen på detaljerna likt stolar, hyllor, kuddar mm kommer vi se och finnas i handeln! Det hållbara tänket skapar mer långsiktiga trender som håller i sig under en längre tid även i kulörerna. Mycket av det som är trendigt nu känner vi helt enkelt igen sedan tidigare, men med vissa nyansskillnader och nya material. Vi kommer även se caffelatte och mockabrunt igen i år!  Spiced Honey är exempelvis en varm bärnstenston med inspiration från honungens skönhet och mångsidighet från Nordsjö. Kulören ger en  rogivande, lugnande, mysig känsla som gör att vi stressar ner! Just det som behövs i allt stressigare atmosfär i vardagen. Att exempelvis Bädda ner sig i korallfärgade LINNELAKAN . 


Växterna: 

Att växter är en viktig del i inredningen är inte bara en trend vi sett länge utan även någon som kommer kvarstå i våra hem. Men i år tyder det mesta på att våra stora grönbladiga växter kommer få en allt mer central roll i inredningen framöver. Växterna tar större plats i inredningen och via att belysa ex en lampa eller avgränsa ett rum med dem så blir de en viktigare del av inredningen. 

Ifall du älskar att inreda med snittblommor är det ett trendsäkert kort att satsa på ett mer ofriserat intryck av buketterna samt även likt på trenden på 90 talet ( vem Minns inte de torkade buketterna på hyllorna under 90 talet?) I år kommer torkade blommor bli en ny trend. Vackra torkade buketter och gräs känns både fint och stillsamt att inreda hemmet med. 


(null)

Foton från Pinterest 


Inredning som känns trygg och lugn! 

I en värd med många intryck och oro är der ännu viktigare att vi i hemmet landar.  Att kunna balansera alla intryck vi upplever i livet. Där vill vi känna stabilitet och trygghet. En trygg oas med just de sakerna som vi gillar är en stor trend, ej se till vad andra vill ha utan mer utgå från vad ni själva gillar att ha omkring er för att känna harmoni och trygghet! Som inredare brukar jag alltid poängtera detta till mina kunder! Att vi alla är olika och har olika stilar är inte bara en trend utan någon jag hoppas kommer kvarstå efter 2019 med. 


Träslag och glasbord

Nordiska träslag är en trend som går särskilt bra ihop med hållbart tänkande som genomsyrar alla trender 2019. Istället för att välja exotiska träslag som har en negativ miljöpåverkan väljer vi framöver lättillgängliga, nordiska träslag som furu och björk. Även glaset kommer som jag nämnt innan att få en återupprättande i val av ex soffbord. 


Mattorna får betydande roll!

Inredningsdetaljerna som mattan som innan varit en diskret och enbart haft i uppgift att hålla sig i bakgrunden och harmonisera med den övriga inredningen kommer i år få strålkastarna på sig! Nu ska mattan vara rummets mest iögonfallande detalj. Våga välja någon som sticker ut och lyfter resterande möbler. Jag gillar extra mycket denna fina MATTA


(null)Ull/ Viskosmatta ARCO Bordeaux, Linie Design finns hos Solhem Inredning.


Gult, rött och mjuka runda former. 

Accentfärgerna i detaljerna i år kommer gå i varm gult i kuddar och textiler. Även den brända roströda nyansen kommer få mer betydande roll i ex stolar, skåp och små detaljer som lyfter helheten. Likt denna fina  PALL.

Mjuka runda former på borden kommer kännas mer ombonat och välkomnande i år. Se bara på dessa fina; SOFFBORD samt  BORD


Färgerna 2019 
Jordfärger, brunt, varma röda nyanser, mörkgrönt och mörkblått kombineras med mjuka pastellfärger såsom beige, sand, grönt, blekgult och korall. Det lugna nordiska inredningen får en kick av att inreda med klara varma gula, röda och korall. 


Kika in Solhem Inredning och ta del av alla Deras fina Nyheter för 2019  möbler och inredning Vi kommer även ha en gemensam tävling på Instagram där en vinnare har chans att Vinna ett presentkort hos dem värde 2 000 kr!

Med Sol och önskan om ett fint inredningsår 2019/Åsa 

Inlägget i Samarbete & för Solhem Inredning.









Kommentarer

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback