Fynd på loppis i somras och ny drivvedkrok
(null)

En pärla i Borlänge! KYD har länge hjärtat Tre Systrar och deras fina intresse för vintage och återbruk!  En tydlig röd tråd i deras koncept är att erbjuda jordnära inredning med massa fina vintage skatter ! Allt i form av keramik, skärbrädor i patina, krukor , kroklister och mycket mycket mer! 

KYD väljer att inreda hösten med varma jordiga toner och vad passar inte bättre än just deras sortiment ! 

(null)
Foton från sagoön och snart kan jag berätta mer


(null)

Det har varit rätt mkt fixa och trixa ang  jobb här på ön! Jag får så mycket inspiration här och har gjort lite olika foto och stylingCase denna vecka! Snart kommer jag kunna berätta mera om dessa foton ! Så håll tillgodo!

Kram och med sol Åsa 

(null)
Djupvik en pärla på ön


(null)

Mixen mellan gamla fina Visby ihop med gamla gårdar i söder och de nya husen här på ön är så fint! Att åka till djupvik och Ibra en lunch vid poolen och sen andra dagen åka till Bungenäs och kika på arkitektur i naturen. Mixen av hus och design på ön är så fin! 

(null)

KYD för Yvelis Hösten 2021


(null)

KYD har sedan några år tillbaka agerar inredare/stylist och produktfotograf för Yvelis . Så även denna höst fotar jag deras nyheter för hösten 2021.


Yvelis tillverkar doftljus för hand i ljusverkstad i det vackra Roslagen. Yvelis har valt att använda svenskt rapsvax i tillverkning. Svenskt rapsvax är närproducerat, naturligt och förnyelsebart och därför miljövänligt.

De tillverkar även blockljus av olivstearin som till skillnad från vanligt stearin inte innehåller animaliskt fett eller palmolja.

I deras tillverkning använder de bästa råvaror som står att finna och alla produkter är tillverkade för hand. Doftljusen doftsätter de med doftoljor eller eteriska oljor av hög kvalitet.  Alla ljus är tillverkade med omsorg och känsla med Yvonnes händer. Från dem till dig....


Kika in HEMSIDA 
3 produktfotograferingar på ön


(null)
1 ) foto och styling för Smart Form ! Klicka in och läs mer om demhär 

(null)
2) Yvelis är ett företag KYD haft ärannatt vara stylist och fotograf till länge ! Just denna vecka fotar jag höstens nyheter ! 
Klicka in och beställ doftljus du med HÄR 

(null) 
Formex Trends 21/22


Idag släpps Formex Trends för höst/vinter 21/22. Det handlar om tre trendteman och det är – "Emotion of Nature", "Sound of Silence" och "Time for seduction".

Inför varje upplaga av Formex presenterar Team Formex en trendrapport som baseras på omvärldsanalyser från Formex breda nätverk. Säsongens rapportSäsongens rapport har fått namnet "Next Mindset" och de tre trenderna är "Emotion of Nature", "Sound of Silence" och "Time for seduction".

Emotion of Nature

Förra vårens Formextema "Amorphous" handlade om att "gräva där du står". Också i det nya temat "Emotion of Nature" står vårt närområde i fokus. Naturen själv bidrar med viktig inspiration när vi inreder våra hem. Grönt tillsammans med naturtoner är de mest dominerande inför nästa säsong. Materialen är naturliga, hållbara och återvunnet skapar nya möjligheter och produkter som blir till goda samveten.


Sound of Silence

Trenden "Sounds of Silence" handlar om det avskalade, det bortvalda. Ett lugn. Mönsterbilden är grafisk med färgerna svart, grått, och till det en kaxigt gul. Inspirationen hittas i urbana miljöer där upprepningar av ting bildar oväntade mönster. På väggarna hänger vi gärna stora tavlor eller fotokonst.


Time for seduction

"Time for seduction" står för passion och kärlek. Vi inreder våra hem med mycket färg, vackra mönster och syndigt fina material. Vi dukar våra bord med omsorg, firar högtider och njuter av samvaron. Färgskalan går i passionerat rött till ljust pastellrosa. Den röda färgen står för eld och hetta men också för ombonad värme – eller rent av synd!


Belysning 2021-2022


(null)


Lampor och belysning får allt mer utrymme i våra hem. Lys upp och våga låta lampan stå i fokus. Förutom att fylla olika funktioner sätter lamparmaturen och belysningen karaktär i ditt hem. Och glöm inte att tänka miljövänligt, med en dimmer får du en mer anpassad belysning samtidigt som din lampa drar mindre ström.
KYD för nya fina nya Pin Table(null)

I våras fick KYD den fina frågan om jag hade lust och möjlighet att vara med och styla och fota för ett nytt fint svensk varumärke med produkter som skulle lanseras i sensommar. 

Jag skulle få vara en av två fotografer. Duktiga  (Mira Wikman  )den andra som skulle ha äran att tolka och få jobba fram foton och styling till nya Pin Table . Jag har tidigare kunnat skriva lite ang detta med nu idag måndag lanseras hemsidan och företaget PIN TABLE går online!

(null)

Tack för KYD har fått äran att jobba samma med er och fått förtroende att både fota,styla samt arbeta fram grafisk profil på Pressinbjudan.

(null)

Pin Table har skapat ett koncept som inkluderar livet runt bordet. 

Citat från deras filosofi och ideologi; 

" Vi vill att våra bord skall vara ett nav i hemmet där människor kan stanna upp, mötas och låta måltiden bli ett sätt att umgås på riktigt. Vår ambition är att borden skall hålla för flera generationer och vara inbjudande för olika stilar. Vi tror att den gemensamma måltiden kan vara vår tids välgörare för fysisk och mental hälsa." 

Så in och läs mer om borden och klicka hem ett vetja. Kika in hemsidanHÄR

(null)

Tack Cecilia, Maja och Magdalena för förtroende och äran att få uppdraget och  skapa detta för er! Med Sol Åsa 


Barnrum och förslag med ljusa toner


(null)

Deadline till Katja och Fredriks ombygge


(null)

Jobb mot deadline och planering av belysning och möblemang av de olika rummen i nya ombyggnationen hos Katja och Fredrik hus. Här ser ni förslaget på köket.

Med sol Åsa Kunden Sofia med familj i Älta har fått nya möbler


(null)

Älskar när ens fina kunder skickar foton att inredningen börjat komma som man beställt.

Idag kom nya soffbordet /soffan/fåtöljerna till Sofia och familj i Älta. Nu får vi se om det blir vitputsa väggen. Tavelväggen ska få my känsla, ny belysning ska in och några till detaljer innan vardagsrummet är helt klart. Här ser ni sneakpeak!! Med sol Åsa 
Jobbar fram förslag till kunderna Katja och Fredrik


(null)

Att sätta samman en röd tråd kan ibland vara svårt tycker många och jag får ofta förfrågan om jag kan hjälpa fixa så det blir en fin helhet i hemmet! KYD älskar att ha en nära dialog med mina kunder, lyssna in dess drömmar, stil och känsla och sedan förvandla detta till olika kompositioner av inredning. För mig är varje kund unik. Att se just till deras behov, stil och budget, det är just det som gör jobbet som inredare så roligt och utvecklande. Min uppgift är bla att hjälpa att förverkliga människors visioner kring just deras hem – och göra de ännu mer personliga genom att ge råd och inredning som just de hjärtar och vill ha, men kanske inte hade tänkt på själva samt ge en trygghet i just de valen och i resan. För mig är inga frågor fel och desto fler frågor desto mer vill jag ge och lära ut till dem.  Sen tycker jag att det är väldigt fint att lyfta fram och ge tips på både formgivare som är nya i yrket och de som har lång erfarenhet, ge förslag utifrån både befintliga möbler och nya. Att lyfta och belysa varann är så viktigt och att göra jobbet med passion, värme och hjärta! 

Här ser ni ett litet utkast på en del av ett inredningsförslag till kund. Med Sol Åsa alias KYD