När ens kunder flyttat in i sitt nybyggda hus...


.

... och sänder foton på dess uppackning av möbler och belysning mm då blir man så glad! KYD har de finaste kunderna och att ha en nära och fin dialog med dem är viktigt! Hoppas de med tycker KYD ger god service!!

Med Sol Åsa 
Sålt några KYD tavlor och nu vankas det semester


. Precis lagt order hos fotolabbet på dessa tre KYD tavlor till kunden Linda och hennes familj!!

Så himla glad att så många gillar KYDs fototavlor! Har även sålt några Sthlm Brick och Be(door)ande Blått senaste månaden! De är populärast! Därför känns det extra kul att dessa i kollletion Sagoön; Gotland får va med och beställs! 

Nu checkar jag ut från KYD kontoret! Ladda batterierna och laddar upp för augusti månad med massa nya spännande uppdrag. Kommer även göra några få roliga case på semestern med! Men det är väl så, älskar man det man jobbar med så är man alltid i bubblan!

Dax att stänga av datan, packa väskan ! Ha en magisk fredag ! Kramar Åsa 
En magisk sommarkväll i hemstaden Stockholm.
- Sthlm, du är staden jag alltid fått äran att kalla just ordet "hemma" och blivit bortskämd med alla dess vackra vyer och finaste skärgården intill. Du är så vacker och ibland glömmer jag bort det, men ikväll stannade jag upp och då bjöd du på en helt magisk kväll med sommarnattens ljusa känslan och värme! En tur ut till skärgården sen ett stopp intill inloppet av staden! Vackert och värme rakt in i hjärtat! 

Med Sol Åsa Foton Killingyourdarlings 
Helsinki från Vifa har fått flytta in & Stevie Wonder spelas


.

Va vore livet utan musik! Jag vaknar till musik och somnar gärna till det med! Den där känsla av minnen man har till låtar och dess texter , känslor som musik ger en samt att hitta en ny låt som går rakt in i hjärtat, den känsla är så fin!
Så i förra veckan kom en efterlängtat darling jag länge varit sugen på, min nya mobila högtalare Helsinki från Vifa ! Nu ska det spelas musik överallt; på stranden, ute under sommarhimlen , i badrummet och på en klippa i skärgården. Idag spelas "Gotta have You" med Stevie Wonder på högsta volym ! 

Med sol Åsa 

Foto Killingyourdarlings 
"En Glimt av Skanör" enbart till salu juni ut

Mellan solsken och regn landa vi på orangeriet


.

Mellan regn och sol och regn igen tog vi en utflykt ihåg till Bergianska och njöt av sommarens alla blommor och växter! Magiska plats med finaste cafet jag tycker är en pärla i Sthlm! Om ni ej varit här så åk hit! Med sol Åsa 
Stunder på Instagram killingyourdarlings


Ljuset, dofterna , de magiskt fina ljusa kvällarna och mornar att vakna upp av fåglarna! Långa frukostar. Älskar sommaren som är här nu! Några snabba bilder med mobilen och på instagram:

 
• Känslan av att vara barbent och bok i soffan
 
• Som den musik älskare jag är så vart jag extra glad då min nya högtalare till darling fått ta plats i hemmet. Kommer få följa med på äventyr i sommar. 

• Promend med denna utsikt.

• Den där känslan av sommar.

Med Sol Åsa 
KYDs fototavlor Nu att köpa i olika mått


.

~ Det värmer som den fina sommarsolen i hjärtat när ens fototavlor får va med i inredningen hemma hos andra, "kullebytta i hjärtat" känsla. Här kommer några av KYDs fototavlor som finns att beställa i måtten 40x50 eller 50x70 ! Vid intresse maila [email protected] ! Med Sol Åsa
Blomstertider - önskar er alla en fin Midsommar.

Årets ljusaste dag och det doftar blommor och sommar ute! Ljuvliga Midsommar är här och krans i hårt och vit klänning är ett måste! KYD önskar er alla en underbar Midsommarhelg med sill, nubbe, hav, skratt, sång och våren!

Glad Midsommar! Kramar med Solsken/Åsa 
Kundernas hus uppe i Uppsala tar sig mer och mer


.

Denna vecka har det hänt mkt uppe i Uppsala hos Emma och Daniel! Köket har kommit på plats och den fina kaminen har fått din puts i vitt! Snart så kan inredning och belysning flytta in! Älskar att va med på denna resa med fina fina kunder! Teamwork! Kommer bli så fint då huset står klart! Med sol Åsa 
Hortensia Magical Four Season ger blomning i magiska färger!Har jag berättatatt KYD fått äran att va ambassadör för Magical Four Seasons denna sommar! Det är en serie långtidsblommande hortensior som följer årstidernas växlingar och skiftar färg efter säsong. De hållbara blommorna och robusta plantorna passar perfekt i trädgården eller i stora vackra krukor på uteplatsen, eftersom de inte bryts av väder och vind. 

En Magical-hortensia känns igen på de många stora vackra blomklasarna, som nästan döljer resten av plantan. Den stora behållningen är att blomställningarna skiftar färg allteftersom sommaren har sin gång och bjuder på ett fascinerade färgspel som är både vackert och spännande att följa. Det finns många Magical Four Seasons-sorter att välja mellan, i en färgskala från ljusa och trendigt gröna vårtoner, till starka sommarnyanser och varma, djupa höstfärger. De flesta blir upp till 100 cm höga. Många sorter finns även i blå eller rosa nyanser som i sig kan skifta, beroende av hur sur (pH) jorden är. 

Färgskiftningen är inte den enda unika egenskapen som utmärker en Magical-hortensia. Blommorna är dessutom oerhört hållbara. Man kan nästan känna blomställningarnas styrka med handen. Det innebär att du kan njuta av deras blomsterprakt långt in på hösten. Plantorna är robusta och går att odla även utomhus. De kraftiga stjälkarna ska klara kraftiga regn och blåst. Jag bara älskar alla mina 4 stora hortensior jag har!

Med sol Åsa 

I samarbete med Magical Four Seasons

Skriv inläggstext 
I KYD bubblan - styling och inredningar


.

I KYD-bubblan 

Idag läggs Det ordrar/beställer jag inredningssaker/ljuskällor till mina rara kunder! Höstens inredningar/stylingar  går mkt i skinn/läder detaljer och stora vackra urnor! Här ser ni några av sakerna som kommer att få flytta in hos dem! Med sol Åsa 
Inredningscase ihop med MIDBEC 2/3 - Inred med Kalktapet


.

Del 2 i samarbete med Midbec och hur fint man kan inreda med tapet i ett helt rum!

Efter att ha tagit fram känsla och moodboard på rummets kommande stil så vart det att kika i Midbecs tapetböcker och nya kollektionen kalk kändes direkt väldigt rätt hos kunderna Emma och Daniel & i deras kommande sovrum. Då väggarna byggts upp och ett fint grundarbete genomförts av hantverkarna samt golvläggning så vart det dax för tapeten att ta sin fina plats! Valet föll på denna ;

http://www.midbec.se/vara-tapeter/kollektion/?c=kalk&wpn=61010

Tapeten har nu kommit upp och hela rummet har fått en varmare och mjukare karaktär ! En skandinaviskt känsla och visst blir det fint ihop med det ljusa askgolvet samt tak i vitt!

Tapetsören har gjort ett kanon jobb med mönsterpassningen! Mjukt och fint och man ser ej vådernas kanter! Nu ska det snart börja att inredas och fixas med belysning och alla detaljer för att skapa personlig och mysig känsla! 

Med Sol Åsa 
Inredningsstyling ihop med tapetföretaget Midbec
Solsken och snart kan kunderna flytta inHuset i Uppsala hos kunderna Emma och Daniel är snart inflyttningsklart - se vad fint vardagsrummet/mattumsdelen kommer bli. 

Med Sol Åsa 
Veckan som gick och känslan den gav i foton


1 - Känslan som livets bör levas.


2 - Saknade Barcelona då jag tittade på fotona i kameran och älskar vårt hotellrum med all dess fina belysning.

3 - Två nya tavlor Signerat KYD från sagoön nu till försäljning .

4 - Hans K  älskar all dess design och denna fining gillas extra mycket. Med Sol Åsa 

Collage KYD 
Att bygga collage till ny kund


.

Sänder förslag till ny kund - grått, beiget, mässing och Eberton.se fina kulörer ur Furillen! 
Önskar er alla en fin fredag och mysig helg! Med sol Åsa 

Collage KYD - Åsa Gramén 

Skriv inläggstext 
Danska Moebe rakt in i KYDs hjärta


.

Jag älskar verkligheten danska Moebe och dess utbud av fin fina saker! Ser så fram emot att inreda med några av dessa! Nu lägga ordrar! 

Kika in dess fina sortiment; http://www.moebe.dk/


Med sol Åsa 
Nybygget av Nadja och Filips hus inflyttningsklart


.

Kika in detta golv hos Nadja och Filips vars hem /nybygge till Hus KYD gett tips till som idag är inflyttningsklart! Så himla kul att se hur huset tagit form och nu hur inredningen ska komma på plats samt belysning! 
Lägger upp flera foton inom kort!

Med sol Åsa 

Foto Nadja Mayr
Sneakpeak Från dagens styling och fotocase


.

Dagens styling och fotocase går i dessa ljusa somriga tecken! Magiskt väder ute men som en blixt från klar himmel (ordagrant) så slog vädret om och började ösregna och blixtra i två timmar så vart bara att plocka in och rigga upp inom kort igen! Nu börjar det dock klarna upp igen! Så kanske blir att styla upp igen! Håll en tumme för uppehåll! 

Med sol fina ni/Åsa 
Inred med snedtak på bästa möjliga sätt


.
Att inreda med snedtak kan ibland kännas lite svårt! Jag älskar snedtak och tänkte ge lite tips på hur ni på bästa sätt inreder med dessa vinklar. 


- Se till att Använd hela rummet och maxa gärna med platsbyggda hyllor där golv och tak möts, det kan bli supersnyggt. Rummet blir visserligen lite mindre av det, men det handlar ändå om biytor som annars går till spillo.

- Ställ sängen under snedtaket för att på så sätt frigöra rymd i rummet. 

- Inred med gardiner på väggen istället för vid fönster för att skapa en mjuk och varm känsla. Se bild ovan! 


- Placera möblerna i mitten av rummet om minkar möjlighet och satsa på en lite lägre och nättare soffgrupp, självklart lite beroende på takhöjden.


- Vill du ha en tapetserad fondvägg i ditt lilla sovrum är den bästa placeringen för att rummet ska se rymligare ut, bakom sängen.

- Jag rekommenderar också en matta, eftersom det alltid höjer mysfaktorn i ett rum.


- Det är en välkänd sanning att vitt förstorar, så håll er till vitt,  vitt, vitt i dessa ytor. 

- Genom att sätta en randig tapet på tvären - horisontellt får man ett intryck av ett större och bredare rum.

- Ljussättningen har stor betydelse i ett mindre rum. Genom att ha olika ljuskällor med softare ljus kan du skapa en illusion av att konturerna suddas ut och därmed en större känsla.

- Skapa djup och rymd med hjälp av speglar.

Med sol Åsa 

Foton via Fantastic Frank 
Picnick detaljer att hjärta från Lagerhaus


.

De som känner mig vet att jag älskar Picnick! Att packa korgen fylld med goda saker och dricka, åka ut till havet eller skärgården och bara slå sig ner på en klippa eller på en strand och njuta av fint sällskap och god mat! 

Kikade in på Lagerhaus och gillade verkligen saker från deras sortiment. Här är några finingar som får följa med mig framöver!!

Kika in ni med på deras hemsida ;

https://www.lagerhaus.se/

Med sol Åsa 
Jordgubbar och adminstration idag


.

Högtryck både inne och ute ! Magiskt väder och sommarkänslan infinner sig då man äter svenska jordgubbar intill dagens administrativa jobb - faktureringar ska skrivas och fixande med Inbjudan till inredningsweekend med KYD på Sagoön Gotland ska snart gå iväg med brevduvan ! Hoppas ni med har en fin dag! Med Sol Åsa 
Washologis linnevatten - en doft av sommar


.

 Att bädda upp med rena sommatlakan som doftar syrén, lyssna på regnet utanför och bara ta det lugnt - mysigt som bara den!

Jag använder alltid Washologis linnevatten med ljuvligt doftande och vårdande ger en nytvättad känsla och en naturlig mjuk doft av bomullsblomma. Spraya på dina plagg som en uppfräschning mellan dina tvättillfällen och när du stryker. Används helt enkelt till allt du vill ska dofta gott! För miljöns skull innehåller  linnevatten inga tillsatser av polycyklisk musk utan de använder naturligt extrakt i parfymen.
Underbart! Med sol Åsa 


Foton Åsa Gramén 
Ett "varmt" välkomnande - eldstad från entrén


.

När kunders nybygge i Uppsala börjar växa fram och det första man kommer mötas av från entréhallen är denna eldstad! Kommer bli så fint ! 

Med sol Åsa 
Attefallshus Till kunder med produktcollage

Mina fina deltagare som sänder foton på projekt


.

Jag har haft några av de finaste deltagarna på mina Inredningskurser! Att Fortf ha kontakt med dem är glädje i hjärtat och när mailen får fina brev till sig med foton på hur de gjort om efter tips och råd efter kurserna så gör mitt hjärta kullerbyttor! Denna gång är det rara Anna och hennes pojkvän som inrett om med ny kulör och gjort fina lister i sovrummet! Med sol Åsa 

Foto Anna 
Del 2 - arbeta fram collage med material
.
I förra inlägget visade jag hur ett moodboard kan komma att se ut till kund. I Steg 2 tar man fram
Materialvalen och idag har jag fotat och fixat med detta. Det är en ära att jobba och ta fram känslor med vackra varumärken och material! Tack för att alla fina material ni tar fram ! Hjärtar dem; Eberton, Baseco och Maria form keramik!   @eberton.se @basecogolv @mariaformkeramik. 
Med trä, Kulörpalett och keramik skapas en fin mix av värme och tidlöshet! 

Sjunger med till; "Sweet Child O' Mine" med Guns N' Roses ! Taggad inför konsert i juni! 🎶🎶🎶

Med Sol Åsa 

Foton KYD 
Inspiration till kunds kommande Atterfallshus


.

Mina kunder Henrik och Therese har gett mig ett fint förtroendeuppdrag, att inreda deras nya atterfallshus! Jag bubblar av glädje då dessa små fina hus är en dröm att äga själv en dag!

Satte ihop lite inspo till dess kommande hus! Mellan hav och skärgård , med en ljus palett och val av material som går ihop med naturen på ett sobert sätt! Fifiga lösningar, mjuka textilier, stora fönster som tar in naturen i rummet och förvaring med dubbel funktion! Här ser ni lite av moodboardet. Med Sol Åsa 

Collage killingyourdarlings 
Inred med lampor - i samarbete med Lampan.se


.

Vikten att kunna belysa sitt hem är stor och en viktig aspekt för att vi ska kunna trivas i våra hem! Tack vare de artificiella ljusen som ljuskällor trivs vi mer i hemmen och skapar en trivsel. Jag brukar alltid trycka extra mycket på detta för mina inredarklasser samt privata kunder , hur viktigt det är att ha rätt ljus i rätt rum! Att ha en hög lumen som sprider sig och skapar ljusrum! Att man först väljer ut exakt hur mycket ljus man vill skapa i rummet/rummen och sedan välja lampan utefter det! 

KYD är oerhört glad att denna vecka göra ett samarbete med fina företaget Lampan.se 
(https://m.lampan.se/sv

Jag som inredare har valt ut fyra stycken darlingar till lampor som jag gillar extra mycket just nu och sedan kommer en lycklig vinnare har möjlighet att kamma hem en av dessa! 

Mina val föll på dessa fyra;1) Kristallerna kommer mer och mer tillbaka i våra hem med nya moderna uttryck. Denns Fina kristallplafond Felicia i Krom från Aneta Belysning som ger ett vackert ljus i ditt rum. Armaturen är dimbar vilket gör att du kan få till en skön känsla i ditt rum och skapa en lyxig känsla! 

2) KYD hjärtar denna fina nyhet att inreda med exempelvis på vardera Sida av sängen eller över en köksö. Taklampan Deborah är en vacker taklampa med vackra detaljer från Watt och Veke. 
3) Denna darling till ljuskrona  Ballon från Herstal passar perfekt att placera över ett matsalsbord eller ett köksbord. Armaturen har tre st glas kupor där det sitter en dimbar LED ljuskälla på 5W i vardera glas kupa. Det sitter en dimmer på armaturen vilket gör att du inte kan ha en dimmer på väggen. Takronan har en taksladd som är 2,5 meter. En riktigt fin lampa som väcker uppmärksamhet och får ögonen på sig! 4) Ett föremål blir inte en designikon förrän det har funnits med i några år, klarat modesvängningar och passar i olika slags miljöer och inredningsstilar. Den prisbelönta lampan FlowerPot, formgiven av den mycket välkände danske designern Verner Panton 1969, är just det! Just denna klassiker älskar jag att inreda med på sideboardet i ex hallen eller vardagsrummet! 

Så kika in på instagram och kontot Killingyourdarlings för att nu i dagarna 3 kör vi en tävling där just du har möjlighet att VINNA en av dessa finingar att inreda med hemma!Med Solsken Åsa 

I samarbete med Lampan.se 
Bockhornsgatan 7 A Gamla Masthugget


.

Skuttade in på Bjursfors i Göteborg och fann denna pärla till takvåning. Älskar sovrummet med snedtak, del ljusa känslan som infinner sig i rummet och hur de bäddar med linnelakan! Oerhört mysigt! Lägg även märke till fina tidningshängaren! Mkt fint! Med sol Åsa 

Foton Bjursfors
Platser med hortensior intill


.

Älskar Magical @magicalhydrangea_nordic fina koncept och och deras bondhortensiorna är så fina. Hur de på ett magiskt sätt kommer ändra färg 3-4 ggr genom säsongen och håller sig så länge, länge!  Just hortensior med Magical- märkning har odlats och valts ut med extra omsorg - det märks verkligen att det ligger dansk kärlek bakom dem!

Foton killingyo
Inredningscase ihop med MIDBEC 1/3 - Inred med Kalktapet


KYD är glad att ihop med tapetföretaget Midbec göra en styling och inredningssession ihop nu i sommar! 


Hos mina kunder Emma & Daniel strax utanför Uppsala håller ett helt nytt hus att ta form och KYD har varit med tagit fram materialval, inredningsstil, belysning mm! 

I valet av material och känsla i sovrummet så tog KYD fram ett förslag på ett "Master Bedroom" med ett förslag på Midbecs nya kollektion Kalk! Tapetkollektionen består av enfärgade tapeter i nordiska nyanser där matta, melerade ytor ger en kalkfärgsliknande känsla på väggen. Kollektionens livfulla ytor ger rummet en rustik och en varm karaktär som jag kände vore fint i sovrummet ihop med varma kulörer och en lyxig känsla! 
Idé - Att skapa ett rum med en lyxig känsla i skandinaviskt stil. Sovrummet har en intilliggande Walk in Closet och önskan om
ett hemtrevligt sovrum som ger en tidlös och modern skandinavisk känsla. Kulörpaletten går åt grått, beiget och vitt med inslag av detaljer i svart. Valt föll på Midbecs fina Kalktapet 61007 med en yta av matt grå kulör ihop med detaljer som lyfter fram den samt värmer upp den! Även belysningen i rummet är viktigt så att tapeten ej upplevs blå eller röd. Här ovan ser ni moodboard och planskiss på rummet. 

Ni kommer få ta del av detta case i steg för steg i tre delar ihop mef KYD & Midbec! Kika även in Midbecs kollektion Kalk och inred om hemma med nu i sommar! 

Kika in; http://www.midbec.se/vara-tapeter/kollektion/?c=kalk


Med sol Åsa 


I samarbete med tapetföretaget Midbec! 
Kvällen spenderas uppe över takåsarna


.

Efter en heldag med att agera turist med att spana på fina Gaudí arkitektur , OS arenan från 1992, Världsutställningen i Barcelona 1929 och varit nere på stranden och i hamnen så landar vi nu uppe på takterassen med hamburgare och sangria! Älskar detta hotel - Servicen är såbra och läget. Nu njuter vi av 27 grader och Barca kvällen är ung ! Hoppas solen strålar hemma i Svedala med! Med sol Åsa

 

Foton killingyourdarlings 
Sommar och stranden


.

Solen och värmen bjuder upp till dans och vi njuter för fullt! Äntligen skutta runt barbent i sommarklänningar och kjolar och bara vara! Vattnet är även det varmt! Underbart! 

Nu tapas vid Hamnen! Med sol Åsa 
Barcelona - magiska stad


.

Vaknade med klarblå himmel och solsken! Lång hotellfrukost vart det sen utforska staden både till fots och med buss! Lite sugna att testa linbanan imorgon! Tapas, sangria och paus under ett parasoll och nu stranden! Magisk dag med allt man kan önska, hoppas på mysig kväll med i staden vi havet! Kramar från Barcelona 


Buenos días från BarcelonaGodmorgon från Barcelona! Vi har sovit så gott i natt i detta underbara sovrum. Älskar denna pärla mitt på torget på hotellet; La casa Del Sol! Idag blir det kika runt i staden och njuta av sol, värme och bli inspirerad. Startar dagen med hotellfrukost på takterrassen! Med sol Åsa

.

Foton killingyourdarlings 
Långweekend i Barcelona och hotellet är magiskt


.

Lämnade Sthlm imorse för en långweekend i Barcelona! Här strålar solen och vi har ätit tapas, druckit mojitos och checkat in på ett sådant mysigt hotell jag hittat! La Casa Del sol! Underbart ställe med utsikt över torget med massa liv och musik nu ikväll och takterass med pool! Nu blir det att njuta av solsken och Barcelona i dagarna fyra!

Med sol Åsa 

Foton killingyourdarlings