Bäddar upp med mysiga lakan från Shyness


(null)
Ny termin och nya kunder(null)

(null)

KYD för danska Kreafunk - tävla och vinn på instagram


(null)

TÄVLA & VINN högtalaren aGO från danska @kreafunk antingen i vit eller svart!  Jag älskar musik och skulle inte klara en dag utan att nynna, sjunga eller dansa med till fina låtar! I samarbete med Kreafunk lottar vi därför ikväll ut deras nyhet och minsta lilla modell aGO som ger fantastiskt ljud och lätt att ta med sig överallt. 


(null)Vattentät och Upp till 10 timmars speltid samt med Inbygg mikrofon för smidiga telefonsamtal. Hur fin som helst. Jag älskar att ge bort gåvor och därför vill jag förgylla för någon av mina följares hem med en aGO ! På mina spelare ikväll ljuder;

Michael McArthur - "Simple Kindness" .

Just nu kan man vinna en aGO på KYDs instagram. Kika in: Killingyourdarlings och va med och tävla!

Med sol Åsa 


(null)


Foton av Åsa Gramén för Kreafunk Fina nyheter att inreda hösten 2019 med


(null)

Nu har några av mina favoriter äntligen släppt deras höstliga nyheter för alla! Älskar Granit och deras magiska enkla möbler och produkter med så mkt värme i! Deras nya höstkollektion är så himla fin. Varma toner av beiget, brunt, varm rosa, rost och grått! Se så va fint! Kika in GRANIT

(null)

På Formex mässan så kunde man se alla njuter från Globen Lighting och oj va många fina nyheter det är i år! Älskar många av deras fina lysande nyheter och hoppas inreda mkt av dem hos mina kunder! Kika in dessa finingar; GLOBEN LIGHTING 

(null)


Och ännu en fin fin nyhet är Klintas nya kollektion SKOG!  De har avstått från lyxiga slit och släng-förpackningar. Istället kommer ljusen i en trä-kub (svensk trä förstås) som används som ljusstake och som sedan kan återanvändas som allt möjligt. Produkten är redan uttagen för både Stockholm och Oslos inspirationsutställningar och även pressen har visat mycket intresse. Kollektionen består av sex olika dofter i sex olika kuber i olika bredd och höjd i svenskt trä, medans ljusen inuti är i två olika storlekar, med 18 timmars och 45 timmars brinntid. Och sen förstås, har vi också den exklusiva presentasken, även den i svenskt trä, som återanvänds som en vacker förvaringslåda och innehåller de tre olika 18 timmarsljusen. Kika in deras magiska nyhet  KLINTA! 

Foton från Globen Lighting, Granit och Klinta Tävling på instagram ihop med Solhem Inredning


(null)

~ Ännu kan man njuta av sensommaren under en bar himmel, skapa en mysig oas under dinglande glödlampor, med blomstrande Jung, med kuddar och detaljer som ökar mysfaktorn. Just nu kan man va med och Tävla & Vinna Inredning för uteplatsen från Solhem Inredning och inredningshjälp från KYD värde 4 000kr hos instagramkontot @Tradgardsgatan6 !

Så kika in hos henne och var med vetja! Med sol Åsa 


KYDs Trendrapport från Formex Hösten 2019


(null)

Dagarna har spenderats ute vid Älvsjö och på Stockholms Mässan då Formex är denna vecka  (Tis-Fre.) KYD har varit på plats för att klämma och känna på vad som kommer samt även ta del av höstens största trender. På mässan kan man just ta del av de stora inredningstrenderna för 2019 och 2020. Det som genomsyrar mässan är vårt starka intresse för hållbarhet, naturmaterial och inspiration från naturen. 

De snabba växlande trender har de senaste åren fått ett fin omvandling - och vi går emot ett allt fastare sikte som är inställt på hållbarhet och långvariga trender, och så även den här säsongen.

Vår längtan till naturen med deras fina former, material och färger är ett stort tema som genomsyrar många av höstens inredningstrender på Formexmässan i Stockholm. Många trender tar även ett visst avstånd från masskonsumtion och lägger istället fokus på långvarig design och att återupptäcka det man redan har hemma.Fem trender jag la märke till extra var;

• Jordiga matta kulörer 

En bas med höstens tidlösa naturliga och jordiga kulörer. En palett i som oftast på hösten i varma toner ihop med rost, aprikos och gult. 

(null)    

(null)


• Formspråk med naturen som inspo

Att inspireras av naturen i produkternas formspråk är väldigt rätt och inne denna höst. På mässan kan man se vaser/ lampor/ skålar som har formen likt snäckor, växtligheten mm. 


• Äkta Material och hållbarheten

Nu vill vi att material ska vara hållbara och äkta – och därför plockar vi in de varma detaljerna i hemmet med naturmaterial. De lite mer råa ytorna för oss tillbaka till naturen och vi vill inreda våra hem med läder, sten, bomull och ull.


(null)• Torka gräs & blommor. 
Som jag nämde i trenrapporten i Januari så ser vi i år att torkade växter och blommor allt mer blir vackra stilleben i våra hem! På mässan ser man fina  torkade buketter. En bra grej är ju att de håller betydligt längre än färska blommor.

• Gediget hantverk är den nya lyxen

Jag älskar just den fina känslan i årets andra Formex mässa. Som att vi faktiskt ser mer till svensk design, naturen och det gedigna. Det som ligger oss nära. Det som kanske mer tidigare  ansetts vara lyxigt håller sakta på att få en annan innebörd.  Det handlar inte längre i lika stor utsträckning om en pompigt och glamourös livsstil likt Art Deco stilen som funnits med några år, nej det har ebbat ut. Den nya känslan av just lyx kretsar kring värden som kvalité, något som går hand i hand med hållbarhetstänket.  I och med detta har ett ännu större hantverksintresse fötts och allt fler börjar uppskatta den unika som ett gediget hantverk utgör. Man väljer färre, men bättre och gärna även material och kunskaper som finns på nära avstånd. Vi lyfter upp det som är gediget hantverk och vill omges av keramik som känns att någon lagt sin hand på dem, kudden som får en att se hantverket, lakan i linne som skapar en naturlig känsla emot kroppen och glas som är blåsta och ej är helt perfekta. Och KYD älskar just detta så mkt! 

Med värme Åsa 


Foton KYD - Åsa Gramén 
Saknar lite fjällstugaväggen


(null)

Hej fina ni!
Hittade en gammal bild på sovrummet och saknar ibland fjällstugakänslan jag skapade i sovrummet! Mixen mellan stad/fjäll/ lantligt var så fin! Kanske kan inreda hos någon kund med detta tema snart! 
Just nu sitter jag med 3 olika hem som ska planeras om och inredning ska in! Så himla fina kunder som får mig så glad! Ha en magisk fredag!
Med sol Åsa 
Klintas nya Doft - Wow för Svart Peppar & Papyrus


(null)

Denna vecka lanseras klintas nya doft - en riktigt spännande Svart Peppar & Papyrus! 
Aromatisk, kryddig svart peppar och rökig, sträv papyrus gifter sig med undertoner av viol, rökelse och bärnsten. Et voilá; en spännande och kraftfull doft som passar både kvinnor, män och deras hem. 

Älskar verkligen denna doft!!
Med Sol Åsa 

En fin lysande lampa inför hösten 2019 - Ledvance


(null)

Höstens nyheter börjar att fylla upp inkorgen i mailen, pressutskick, kataloger kommer skickade med brevduvan! Och jag är så redo efter denna semester att hoppa in i bubblan och skapa inredningar att längta att komma hem till!

Se bara på de fina lamporna som är en av höstens releaser. Ledvance presenterar inte mindre än 36 armaturnyheter i 1906-serien. Totalt introduceras 5 formfamiljer och bekanta former och ytor såsom det formpressade glaset, den klassiska klotlampan och konade former presenteras. Flertalet kan erhållas i varierande storlekar och olika färger och nyanser. Dessa två vart mina favorit. 


Foton via Ledvance
Besök på Underbara ICE Hotel i jukkasjärvi


(null)

Innan vi begav oss till Norge och Lofoten så stannade vi till i jukkasjärvi! Där ligger ishotellet som länge varit på min Bucketlist! Ute var det +29 gr och inne på ishotellet -5. Så det var en passande dag att gå in och svalka sig! 

ICEHOTEL 365 gör att man kan uppleva ICEHOTEL året om. Men det klassiska ishotellet som byggs upp varje år finns kvar. Året runt byggnaden innefattar ett isgalleri, en isbar som serverar champagne (bland annat) och konstsviter samt lyxsviter. ICEHOTEL 365 drivs av solenergi under sommaren, så med andra ord så kommer midnattssolen att hålla isen kyld.

(null)     

När jag besökte ICEHOTEL så fick jag se alla lyxsviterna som är helt otroliga. Tänk så mycket det går att göra med is! Det är fantastiskt. Jag besökte också konstsviterna som även de är väldigt välgjorda och fina. Men om jag skulle bo på ICEHOTEL nångång så hoppas jag att det blir i en lyxsvit – där har man även eget badrum och en relaxavdelning i anslutning till rummet och det låter väl inte alls tokigt!

(null)

All is och snö kommer direkt från Torne älv och varje vår så lyfter de ut isblock från den frusna älven som de sedan sparar till kommande år så att de kan bygga upp det klassiska ishotellet. Älven är hela 520 kilometer lång och rinner från de gamla fjällen i väst, till kusten i öst för att sedan mynna ut i Bottenviken. Det är Sveriges största nationalälv och är helt unik. På sommaren när hotellet börjar smälta så rinner vattnet tillbaka till älven – det är en cirkel som aldrig tar slut. Älskar detta koncept och kändes så fint att äntligen få uppleva detta live! Så om du har vägarna förbi detta ställe, så får ni absolut ej missa det! Med Sol Åsa 

(null)


Lindform Sneakpeak HT2019 - nyheter Sand


(null)

KYD har fått äran att ta del av Lindforms nyheter inför Hösten 2019! De nya fina vaserna inför nya säsongen går under namnet Sand - och jag hjärtar de nya fina vaserna jätte mkt! Mjukt formspråk, varma toner av sand i olika beige/bruna färger och är sådär magiska fina att man vill inreda med dem överallt! 
(null)


Underbara! De kommer att visas nästa vecka då det är Formex igen och i september så släpper de för handeln! 

Här ser ni några av dem som jag fotat!
Med sol Åsa 


KYDs fototavlor och en som fått uppsving igen


(null)

~ KYD fototavla från collection HEMstad pryder väggen fint. Lite toner av Höst!

Fått många förfrågningar på denna tavla igen (det gör mig så innerligt glad) och därför har jag valt att ett begränsat antal kommer kunna beställas här på instagram under just denna vecka! Inboxa för beställning ! Med Sol Åsa


Augustikvällar och smaker


(null)
1) egenplockade hjortron med vaniljglass och havreflarn, 2) Midnattsolen i Narvik 3) Att bädda upp med mysiga lakan och sova utan myggnät. 

Augusti - jag hjärtar denna månad! Alla smaker som den bjuder in till; äpplen, hjortron, kräftor mm! Sen när kvällarna är ljumma men ändå mysiga så man kan sitta ute och tända upp ljus och myggen börjat att försvinna ! Ja denna månad är bra fin! Hoppas ni med njuter av den! Med sol Åsa Häng med på INREDNINGSWEEKEND 6-8 Sep i Visby


(null)

Nu har jag glädjen att meddela att jag satt ihop en Inredningsweekend till Sagoön Gotland och fina inspirerande Visby! Gotland är en plats full av möjligheter, en plats för avkoppling mellan hav och land, mellan nutid möter dåtid men även en plats att få mycket inspiration då det kommer till inredning och design. Denna plats är en plats KYD fått mest inspiration genom åren, detta hoppas jag även ni kommer att få dessa dagar.


(null)

Jag hoppas så att vi kommer få en lyckad helg med värme, glädje, inspiration och ännu mer kunskap om inredning! Upplägget är med föreläsningar samt workshop inne i Visby. Så ladda kameran och packa väskan i september och kom över till fina Sagoön

I paketet ingår; • 2 Hotellnätter  •  Förläsningar • Trendförleläsning  • Workshop • Jobb och handledning av Eget case 

Kursen omfattar två dagar. Kaffe och fika ingår. I kursavgiften ingår även allt nödvändigt material samt diplom. 

Avgift: 4 100 kr (föranmälan  2 000kr innan 1 sep) 

För att anmäla sig maila [email protected]

Med sol Åsa
Ännu är det sommar fast börjat KYDs ändå


(null)


Ännu är det bara augusti men känns som sommaren varit så lång och fin efter alla magiska upplevelser! Fylld med så mkt energi och vill bara skutta in i KYD bubblan och va kreativ nu!
Idag sitter jag och planerar kommande kunders hem som ska fixas samt bokar möten och inbokade locations till fotosessions ! Full fart och regnet smattrar på fönstret! Mysigt! 

Med sol Åsa Lediga dagar på Åland och Havsvidden


(null)

Snabb vända hemma och tvätta och packa om sen vart det bil och båt över till fina Åland för hotellboende och lediga sköna dagar i Geta norra skärgården! 
(null)

Älskar att komma hit till Havsvidden och njuta av röda klippor, bad från brygga och badhus samt njuta av solnedgångarna! Sommaren har verkligen varit extra fin i år! Med magiska platser att besöka!  Med sol Åsa 

(null)


Nytt inredningsuppdrag - Katja & Fredriks hus


(null)

Mellan Lofoten och Åland mellanlanda vi hemma i Sthlm! Hoppade in i KYD bubblan och jobbade klart första förslag till kunderna Katja och Fredriks hus ute på Muskö i södra skärgården! Här ser ni två av förslaget på kök och sovrum som jobbats fram! 
Hoppas så de kommer gilla! Med sol Åsa (null)