Ett hem med skatter - addera in mattor! Del 1/3 med KYD


Några favorit för KYD i beiget, blått och mönster! Jag hjärtar extra mycket sandstrands mattan och Kakelmattan för att sticka ut :)

Är ni vilse i mattdjungeln och behöver lite råd ifall ni vill handla hem en mjuk ny vän i hemmet! Tänkte i 3 delar under 3 dagar ge er matt tips och trender! Så hoppa på Herr Omars flygande matta så åker vi...

Med valet av en matta kan ni skapa en ny upplevelse hemma! Just Mattor har den egenskap att påverka både rummets karaktär via kulör, känslan och hur man upplever ljudnivån i rummet! Mattan hjälper till att dela in rummet i dess olika "rum" så att möblemanget på respektive plats framhävs. Mattans storlek hjälper till att definierar en plats i hemmet! En större matta visar tydligare att här är matplatsen respektive sittplatsen. 

Ett bra enkelt tips är att ha mattan vid matplatsen 50-60 cm runt bordets alla fyra sidor. Då kan stolarna flyttas utan att de hamnar utanför dess kant och inget lämnas åt slumpen! 

Genom kulören på mattan så kan ni lyfta fram specifika möbler. Om möblerna är mörka så framhävs de bättre om mattan är ljus än om den är mörk samt tvärtom. Ni kan även tänka på hur den totala känslan av kulörer i rummet ska upplevas. Vill du ha en ton i ton färgsättning eller att någon färg ska poppa ut. Har ni redan en accentfärg på andra textilier likt gardiner, kuddar, soffan mm? Ni kan då välja att förstärka denna färg genom valet val av mattfärg eller så kan du välja en neutral mattfärg.

I valet ang att köpa en slätvävd matta utan luggyta så är den "enklare" att sköta samt lättare att placera runt för att jämna ut slitaget medan en tjockare matta med lugg skapar en mindre ljudnivå och kan kännas lyxigare och härligare att sätta ned fötterna på. Med sol Åsa 


Beiget, vitt, champange är kulörerna som snurrar i huvudet just nu när det kommer till mattor!! Dagens span på golvet ala KYD


Med sol Åsa 


Foton i collaget lånade från Företagen nedanstående sidor 


Mattorna ovan; 

1 - Matta & Chhatwell & Jonsson!!

2 - Beach Rug @ Floor to Heaven

3 - Blå kakel matta @ Trompe L'Oeil Floor  

4 - Mönstermatta @ Floor to Heaven
Inred med mattor utomhus! Del 3/3 med KYD


Fina mattor att ha i uterummen! 

Nu då sommar äntligen kommit till oss och våra rum flyttas ut är ett tips även att inreda ute med mattor! En uteplats blir likt att inreda sitt vardagsrum. Soffor, bord, stolar, krukor och kuddar! Även att tänka på är att belysa platsen med lampor för att skapa en mysigare oas! 

Men mitt tips är även att inreda ute med att lägga en matta för utomhus inredning! 

Det finns ex sisalmattor eller plastmattor -  De kan ligga utomhus och tål regn, sol, snö och smuts! Känslan att se en matta utomhus ger en omedelbar skön loungekänsla och en plats man vill kura upp sig vid och exempelvis njuta av ljumma sommarkvällar med nära och kära! Med sol Åsa Mattor ovan;
1 - Pappelina; Max Dark Blue 
2 - IKEA - Sisalmattor
3 - Mattconcept - Barrock 
4 - Cane Line matta 
5- IKEA - Rörhult 
6 - Norrgavel matta
7 - Rusta - Matta Jessica


Trender - Gamla mattor får nytt liv Del 2/3 med KYDVad för trender ser vi på marknaden nu ang mattor? En av de rådande trenderna som KYD hjärtar extra mycket är de gamla orientaliska mattorna som får ny identitet! De färgas,  klipps i bitar och sys samman igen - som ett lapptäcke fast av orientaliska mattor. Även att färga om väldigt utslitna mattor till en ny fräsch kulör är även det inne! Att ta till vara på det som finns med att skapa nya liv i dem! Fint fint tycker jag. Priset på dessa mattor är över medel just nu och om man vill spana in dem mer finns de bl.a. Via; Golran, Carpet Reloaded! Jag jublar lite över design likt detta! Med sol Åsa 

Foton; lånar från Golran, Carpet Reloaded 
Snabba fångade ögonblick med mobilkameran
Maj går mot sitt slut. Tack fina månad för vyerna och ögonblicken det bjudits in till, spännande nya möten, värmen som solen bjudit på och värmen som gått in i hjärtat! Med sol Åsa 


Foton killingyourdarlings 


En plats som betyder mycket i hjärtat...
Här där sandkornen på stranden är lika många som minnen i ens hjärta. Stunder i livet med olika nära och kära vid ens sida, de stunder som aldrig kommer tas ifrån en, vyer som man aldrig kan se sig mätt på, där hjärtat alltid fylls på och där man känner sig hemma. Ikväll fångade vi in kvällen ute på en klippa på just detta ställe! Med sol Åsa 


Foto killingyourdarlings 

Tävla & Vinn fjäderlätt lampa i samarbete med BrightDesign.seKYD är väldigt glad att denna vecka ingå ett samarbete och "belysa" webbutiken BrightDesign.se!
 
BrightDesign.se erbjuder ett sortiment med fokus på design och kvalitet. De arbetar kontinuerligt med att förnya och utöka deras sortiment genom att följa marknadens trender och kundernas önskan om uppdatering om det nyaste nytt. Deras ambition är att ha nöjda och återkommande kunder som vill belysa sina hem på finaste sätt! Ta gärna en titt på deras snygga sida och inspirerande sortiment HÄR!
 
Ihop med dem drar Killingyourdarlings igång en Tävling och i vinstpotten ligger den fantastiska VITA Eos Vit - en 
pendellampa tillverkad av gåsfjädrar med tillhörande kabelsladd (välj själv vit eller svart). Tillverkad av danska VITA Living.
 
Design likt detta får KYDs designhjärta att jubla! Allt du behöver göra för att delta är att skriva ett fin motivering varför just du vill vinna i kommentarsfältet. Du har en vecka på dig. Lycka till! 
 
Vinstvärdet för VITA Eos vit (45 cm diameter) med tillhörande vitt (eller svart) kabelset - 990 kr.
 
 
- Skriv en motivering varför just du skulle vilja vinna VITA Eos Vit och vart i hemmet skulle du vilja hänga upp den. Berätta och motivera.
 
Med solskensVärme Åsa

Tack alla finingar som varit med och tävlat. Hade så svårt att avgöra vinnaren då alla kom med så fina motiveringar men efter lite prat ihop med BrightDesign så föll vinstlotten till Karin Boo Wiklander! 


STORT STORT grattis. Jag sänder ett mail till dig under dagen ang din adress. Massa sol till er alla som deltagit och håll utkik efter nya tävlingar inom kort! 


"Kulig" styling session med Kalklitirs SKY dressas upp på väggenSky från Kalklitir dressaa uppåt väggen, inreder för sommarklädernas förvarning med den vackra blå kalkfärgen likt sommarhimlen ljusa blåa nyans. 


Den blåa kulörer är magisk att jobba med och skapar precis den känsla jag vill ha på väggen! Mjukt, varmt men ändå en frisk touch! Färgen målas lätt på med bred pensel och torkar på bara två timmar! Jag inreder med fina klädhöngare "Garderobe Snake" från Le Kiosk!Skoförvaring ihop med lådor från IKEA och tvättkorg intill med vit sommartvätt! Intill en pall att slå sig ner och sätta på sig skorna! 


Nu är sommaren här och alla sommarkläder börjar hängas fram! Sköna känsla! Med sol Åsa 

Färg - Sky Kalklitir, Klädhängare - Le Kiosk, Vita lådor - IKEA, Kudde - ELCE Sthlm, Pläd - ModernWool , kläder/skor/hatt/väska - privata! 

Foton killingyourdarlings Steg 1 - Kalklitir uppåt väggarna - jobblördag för KYD
I målartaget! Tidig lördag och idag har det målats för fulla muggar! Kalklitir uppåt väggarna med finaste Kulörpaletten Summer Shades - Sage i ljus grönt har åkt upp i Sonja och Kalles sovrum! Här ska en oas i grönt träda fram! Målat hela dagen och även njutit av solen! Mer foton senare! Med sol Åsa Tävla och Vinn rara Babypåslakan i bomullsjersey från SKRÅ Design


 
Ni som följer KYD bloggen vet att jag har en stor passion för att fixa till fina mysiga oaser och speciellt i sovrum! Att även de små ska få rum att trivas i är viktigt! Så det känns extra kul att denna vecka få samarbeta och köra igång en Tävling med finaste Skrå Design! 
 
Skrå Design är ett nytt varumärke som erbjuder svensktillverkade babypåslakan i 100 % ekologisk bomullsjersey. Skrå Design lanserades den 1-februari 2014 men startades november 2013 och drivs av Jenny Johansson. 
 
Drömmen om att skapa något eget hade funnits där länge. Men det var först när hon själv blev förälder som idén blommade ut. Under tiden Jenny var mammaledig med sin son tilltog hennes intresse för ekologiska och närproducerade produkter. Många känner säkert igen sig i den situationen när man har fått ett nytt liv att vårda ömt. Då ett barn sover väldigt stor del av dygnet känns det därför extra viktigt att kunna bädda ner sin baby i det bästa möjliga val av sängkläder.
 
Jenny är utbildad produktionstekniker inom beklädnadsbranschen och har flera års erfarenhet av produktionsplanering och inköp från olika nationella modeföretag. Idén kom att bli till verklighet i samband med en flytt familjen gjorde från storstaden till släkten i Lund.
 
Samtliga produkter är tillverkade i Sverige för att värna om miljön och garantera kunden en rättvist framtagen produkt. Kvalité och miljö är två grundpelare och präglar hela processen. Skrå Design är inte bara snäll mot miljön utan vill även sina medmänniskor gott. Därför skänker de alltid 5kr per såld produkt till välgörande ändamål. Just nu går pengarna oavkortat till Barnfonden
 
Så bädda ner era små stjärnor i mjuka påslakan så kommer de sova sött och gosigt hela natten! Tävla och Vinn mysiga gråa YKO påslakansett och inred barnrummet eller ge bort i present till någon liten! För söta drömmar kommer de garanterat få i dessa lakan! 
 
För att Tävla behöver ni endast kommentera i kommentarsfältet varför just ni ska vinna! Ni har fram till måndagen den 19 Maj på er! Lycka till!
 
1) Varför vill just du vinna fina bäddsettet från Skrå Design? Hur och vem vill du inreda en söt oas till? 
 
Vinstvärde 690 kr 
 
Med Sol Åsa 
 

Foton av Mathias Söderlund och lånat av Skrå Design 

Tack till er alla fina som varit med och tävlat och som tagit er tid att skriva. Fanns många fina motiveringar och var jätte svårt att utse vinnare! Tävlingen är nu avslutad. KYD har tillsammans med  Jenny dragit en vinstlott !


Stort Grattis till Ida till vinsten av bäddsettet från Skrå Design! 

Jag kontaktar dig under kvällen !

Stort GRATTIS! 
Gröna sköna vyer och solskens energi i regnetLyssnar på regnet, KYDar och planerar kommande styling case och raderar kameran från foton! Många vackra minnen och här kommer några favoriter kamerans lins fångade in! Sommar känsla då den är som allra bäst! Med sol Åsa 

Foton killingyourdarlings 
Konsert, ögonsten och trotsar vädret
Hemma i staden igen och nu har stränder byts ut mot regndroppar mot fönster - men det är bra mysigt det med! Fina stunder med guddotter/fasters ögonsten, konsert med Justin Timberlake och trotsar regnet med öppna sommarsskorna (dock med strumpbyxor) ! Hej Maj nu kör vi full fart framåt!  Med sol i regnet Åsa 


COGNAC BRUN och vitt i fint möte - Ibiza vackertSom jag skrev i höstas angående trender under 2014 så var en av dem flirten med det engelska mörka ala brittisk biblioteklounge! Att sedan kombinera Cognacbrunt med vita ljusa beiga tyger och textilier och trä känns både snyggt, lätt och lyxigt! Jag bara älskar dessa kuddar i finaste vitt! Hur fina vore inte de i soffan och med stubbar som bord intill? Bali parasollen håller i sig även i sommar och många stränder på ibiza har dessa! En oas att krypa upp i under sommarkvällarna då solen sakta går ner!!

Med sol Åsa Foton killingyourdarlingsSvenska färger i ibiza stad - got to love it
Känslan att skutta fram genom ibiza stad och dess gamla del är strålande! Här mellan gränderna får man känsla av allt från Grekland till Sverige!! Solen strålar från klarblå himmel och husen är sådär charmigt snea och balkongerna är pyntade med fina saker likt; blommor, flaggor och frukt! Med sol Åsa 

Foto killingyourdarlings Blå känslor ala marint med Medelhavets turkosa kulör - högsommarens måsteDagens moodboard fångat på linsen! Blåa nyanser kommer bli högsommarens måste gällande interiördesign! Lyft in det skandinavisk marinblåa med en flört av Medelhavets turkosa färger - och vips du är helt rätt! Fann detta fina porslin idag här och det känns så fint att duka upp sommarens bjudningar på! Tänk att matcha det med havets turkosa kulörer i duk och kuddar med en transparent tousch och några snäckor och drivved! ! Fint - ja väldigt fint!  Med sol Åsa 


Foton killingyourdarlings 

Exteriörer och detaljer som lyfter - kulör och belysning
Doften av nybakade croasanger, solkatter och skuggornas vilande mot aprikos fasad! Så fångar jag in ibiza stad! Tänk va mkt färg kan få en exteriör att leva upp! Intill poolen lyser även spotlights upp mot palmerna och ger ett behagligt sken! Fasad belysning är en fin detalj med och förhöjande faktor! Me like! Med sol Åsa 


Foto killingyourdarlings 
Fyra Nyanser av "blått" - fångar in havet och himlen
Från pool till strand... Dagens kulörer går i blått blått blått. Beachens färger ger mycket inspo till kommande interiör case! Men just nu kör vi semestermood lite till ! Med sol Åsa 

Foto killingyourdarlings Hotellet är inrett med mjuka färger och ute blir fina accessoarer
Inredningen här på hotellet går i grått, vitt och mörkt valnötsträ - väldigt smakfullt! Skillnaden mellan inne och ute tunn, här står havet och palmer för utsikten och ihop med den nertonade kulören i inredningen blir detta superfint!  Dörrarna står öppet och tyger sveper fram och tillbaka! Ett designhotell vi älskar! Med sol Åsa 

Foton killingyourdarlings Ljudet av vågorna och sanden mellan tårna
Att fånga in en strand, känna sanden mellan tårna och lyssna på vågorna som soundtrack! Japp så spenderas dagarna mellan design och inrednings span här på ibiza! Med sol Åsa 

Foto killingyourdarlings Inredning och Design på Ibiza - med en känsla av naturIdag fångade KYD in lite trender inne i Ibiza stad och vad som just nu känns rätt här! Motsatsen till det kulörta valen i inredningen bjuder även ibiza upp till Nature trend med guldkant! Här fångas vita linne tyger in ihop med material som trä i stolar och pallar, snäckor i vackraste vitt och beige både i lampor och i accessoarer! Ko mattor i svart och brunt byts ut med silver och guld! Fint och snyggt på en och samma gång! Så varför inte inreda med vackra snäckor, vita linne gardiner och en silver komatta i sommar samtidigt som ni blandar ihop en vit Sangria och lyssnar på låten; Pining Moon med Chopstick & Johnjon på spelaren! 

Med 25 gr och sol /Åsa Foton killingyourdarlings 
Killingyourdarlings snapshots via Instagram - ibiza
Dagarna här på ön fångas via snapshots på kilingyourdarlings Instagram! Att vakna tidigt, gå ut och gå innan långfrukosten, dricka den godaste juicen under morgonen första timmar, hoppa in i bilen som tar oss ut på små äventyr och letar upp små idylliska vikar och stränder med korallfärgat hav, avnjuta cocos och annans under ett parasoll, dricka vit Sangria, bada och påvägen tillbaka shoppa väskor, skor och sommar inredningar och sen på kvällen avnjuta dagens sista timmar med solnedgång över ibiza stad och havet ifrån poolen till tonerna av Chasing Kurt - From the inside... Med sol Åsa 


Foton killingyourdarlings Inredning och Design på Ibiza - SLUIZ en designpärla


En oas mellan designlokalerna! 

Lördag på ön och innan det vankades Beach och solning vart det självklart en design och inrednings tripp! För att spana in inspiration, köpa med något hem samt se hur inredningen här på ön har för utbud! Så med lite efterforskning på en inredningsbutik man ej får missa så for KYD iväg till Sluiz i Santa Gerrrudis - en lager lokal /retail med sprudlande färger och allt från inrednings klassiker till kläder och väskor. Affären drivs av holländska paret Hans och Yvonne! Med deras distinkta holländsk stil, har butiken varit en stor succé från första dagen det öppnade dörrarna 2006. Denna underbara plats säljer nästan allt du kan önska, från Marockansk inspirerade porslin till löjligt charmiga mattor, anpassade Ibicenco korgar m, djurlampor, kläder och fina kuddöverdrag!!Även utemöbler är skickligt klassiska klassiker i kombo med det nyaste nytt! Helt klart värt ett besök om ni är på Ibiza!
 
Med sol Åsa  


1) Kolampor och andra djurlampor är en hit här på ön 2) Fina kuddar att inreda inför hösten 2014 3) charmig matta med mormor design intill dagens gula klänning. 4) Väskor att hjärta och ha på axeln i sommar in ibiza style! 
Att starta dagen på en mycket fint sätt - Destino @ Ibiza
Vi Startar dagen tidigt denna fredag, morgon dopp i poolen, sen långfrukost i solen och nu iväg på äventyr med bil! Happy fredag alla! Med sol Åsa 

Foto killingyourdarlings Ibiza stad - en stad som charmar KYDs hjärtaDagen här har innehållit promenad, fikapaus och fotograferande och känna av ibiza stad och dess fina känsla! Staden har så mycket att erbjuda och då det är Holiday idag känns det extra kul att möta stadens invånare och inte endast turist i gränderna! Nu bad och solning! Med sol Åsa

Foto killingyourdarlings