Majbrasa och solnedgång - Gotland


Solnedgång och majbrasa intill havet ikväll! Stannade och tyckte in pausknappen och lyssnade på havet, sången vid brasan och kände solen stråla rakt in i ögonen! Magiskt!
Valborgs hälsning från Visby Och Sagoön.

Hej fina ni! Sänder er en Valborgs hälsning från Gotland och Visby!
Magiskt väder med klarblå himmel och solsken! Ikväll blir det brasa nere vid stranden! Blir här i 9 dagar för jobb och lite semester på agendan. 
Med solsken Åsa 

Foto killingyourdarlings 
KYDs tavla i nytt stylingcase Av perfectionmakesmeyawn


.
KYDs fototavla "Be(door)ande Blått" har fått vara med på ytterligare ett stylingäventyr med bästa tvillingarna i Göteborg ala Perfection makes Me Yawn. 

Önskar du med inreda våren med denna tavla så maila mig på [email protected] och beställ en vetja!

Med Sol Åsa 
Jobbat fram förslag till Emma och Daniels Sovrum


.

Dagens kreativa bubbla till kund bestod av detta! Master Bedroom och Walk in Closet planering. Älskar verkligen att alla dagar ser olika ut! Ena dagen hålla lektion om inredning, andra springa på möten, hämta prover mm, tredje sitta och skissa och fjärde styla och fota. Med Solsken Åsa 
Ny kund, nytt varumärke att skapa produktfoton till


.

KYD har fått i uppdrag att styla och ta produktfoton för fina https://www.cottonmade.se/  ! Både ärad och happy att få jobba med varumärken jag gillar skarpt. Tack CottonMade för förtroendet. I nästa vecka blir det jobba fram foton! 


Med sol Åsa 
SURBRUNNSGATAN 8 C - en fin höjdare


.

Denna fina pärla ligger nu uppe till försäljning hos Entrance Mäkleri i Göteborg! Jag hjärtar extra mycket den fina gröna färgen på väggen med vitlaserade brädgolv som löper genom lägenheten, bevarade stuckaturer, takrosetter och fina listverk. Med sol Åsa 


Foton Entrance Mäkleri
Avslutar och en ny början av klasser


.

Sista lektionen med klassen för "Heminredning" på Folkuniversitet ikväll. Så fina redovisningar och är så stolt över hur mkt de lärt och tagit till sig! Värmer så att se! På Torsdag ska jag träffa en ny klass i kursen Färg och Belysning och hoppas på lika fina möten och lättsamma glada elever.

Med sol Åsa 

Värme i hjärtat på instagram - TACK


Tack LouFriends, Navystories och Xaladesign för era varma ord på instagram denna start på veckan om KYD och att jag får fota era fina varumärken! Är en ära som inredare, stylist och fotograf att jobba med produkter likt era! Med Sol Åsa 
Inredningsweekend i sommar med KYD


.

Helgens kurs var så skoj och vart så lyckad. Nu funderar jag på ännu en KYD baserade weekendkurs i sommar. Vad tror ni om det! Några här på bloggen som önskar va med på en KYD kurs med inredning/belysning -  två hela dagar med workshops, boende, mat och föreläsningar!


Med sol Åsa 
Foto och layout KYD 
Lycklig efter helgens jobb ~ KYDs inredningsweekend


Intyg till elverna efter avslutad kurs.

.
Fylld med Lycka - haft en underbar helg med fina glada deltagare, med inredningsundervisning och rådgivning , workshops, god mat, vin och många skratt. 
Tänk vilken glädje det är att få arrangera och träffa så många nya fina människor som har ett och samma intresse i detta fall inredning ! Blir till att planera in mer KYDs weekends och redan idag börja vi prata om en ny weekend men på en annan location med inredning och glädje i fokus!

Foton Killingyourdarlings 
Full fart med deltagarna - kreativa bubblan


.

En helg i den kreativa bubblan. Full fart då vi startade lördagen kl 10 med föreläsning om Inredninsstilar och sen Feng Shui. Sen vart det lunch och efter det Workshop med egna case. Även det föreläsning om Stilleben fram till kl 17. 

På kvällen vart det gemensam middag och det bjöds på vin, röding och skratt. 

Söndags ala hotellfrukost med gänget och sen föreläsning , workshop och sen redovisning. En helg med mkt värme och solsken/hagel ute! Tack alla deltagare för att ni lyfter KYD och för er stora omsorg och fina bemötande mot varann! Att ni var så delaktiga att denna helg vart så lyckad!  Riktigt fin grupp! Med sol Åsa 

KYDs inredningsweekend 22-23 April


.

Nu har jag landat ute på Värmdö! Här ska jag i helgen hålla inredningsweekend signerat KYD - med föreläsning och workshops! 
Ska sova här i natt så jag kan ta emot alla då de kommer imorgon kl 10 sen kör vi på fram till söndag kl 16 med massa skoj! Har hyrt ett hus med fina mysiga hotellrum till deltagarna och ovan ser ni konferensrummet! Nu ska jag ta en dusch och krypa ner och se någon film sen ladda upp inför helgens jobb! Peppad, nervös med så laddad! Nu kör vi design , trevligheter och glada möten i dagarna två! Med solsken Åsa 


Vinna denna fina självbevattningsglaskupa från House of Thol


.

TÄVLA & VINN - Ta chansen att Vinna denna fina självbevattningsglaskupa från House of Thol – Waterworks via S.O.O.P Sthlm .


Växter är inte bara underbara att vila ögat på, de renar även luften, är bra för din hälsa och kan hjälpa att reducera allmän stress. Waterworks är ett bevattningssystem som gör att underhållet av dina växter blir otroligt enkelt.
Waterworks består av en delvis glaserad terra-cotta-kon och en glas-behållare med en kork-förseglare. Tack vare terra-cottans porer sipprar vattnet långsamt genom kon-väggen ut i jorden. Perfekt att ha hemma i favoritväxter då du reser bort i sommar. 


Delta i tävlingen på killingyourdarlings instagram genom att 1. Följ  @soop_sthlm på instagram 2. Tagga 2 vänner och tipsa om tävlingen  3. Skriv i kommentarsfältet varför du vill vinna denna funktionella fining. Tävlingen avslutas Måndagen den 24/4 kl 09.00 ! Lycka till! Värde; 395kr
Havet - så mkt energi och värme inombords


.

Ni vet känslan när man varit stressad inombords och man åker ut till havet, fångar in solskensglitter på vågarna och bara pausar och tar in all energi! Just så var det häromdagen ! Magiskt fint! Med sol Åsa


Foto KYD 
Layoutat och pysslat med ny design på KYD sida


Mkt fix och trix inför helgen och många bollar i luften nu! Igår hade jag även min inredningsklass! Så himla kul att träffa dem igen efter Påskledigt! Hjälper även kunder med deras hem och alla val som ska göras i och med nybygge! Men idag på em vart det att landa med ej stor islatte i solen och börja pyssla om med KYDs hemsida och uppdatera design och dess innehåll med nya foton mm!
Inte helt klar än men hittills lite bättre! Här kan ni se lite av sidan som jag har kopplat till underbara Houzz ! 


http://killingyourdarlings.houzz.se/

Med solsken Åsa 


Påskfirande med Släkten och skärgården


.

Snö igår och solskensglitter idag! Ute vid skärgården och Nynäshamn och firar påsk idag! Solen glittrar och några lägger i båten i havet!!
Känns som ett fint vårtecken!  Hoppas ni alla har en mysig långledighet i solen! Glad Påsk! Med sol Åsa 
Mjuk kulörer i en beige palett i allrum och badrum.

Två jobb från veckans som var och dess case! Kundhem som ska få en lyft med ny känsla i vardagrum/allrum samt ombyggnad i badrum med val i en sober men mer lyxig känsla! 

Jag får ofta frågan av kunder ang valen av material! Kan man blanda och mixa exempelvis Mässing med krom/silver i ett och samma rum! 

Jag brukar ej stoppa mig själv att testa att inreda med både olika material och metall! Att samspela dessa två fina darlingar tycker jag bara kan lyfta varann! Krom kan kännas kall och ihop med mässing tillför man värme. En detalj som kan lyfta hela helheten . Så våga testa och addera in antingen mässing eller krom i era val! Men tänk ej att blanda för mkt! Det är då det kan kännas som en krock!  Med sol Åsa 

Med sol Åsa 


Collage och skiss KYD /Åsa Gramén
Sthlm Brick signerat KYD i ett stylingcase


Värme i hjärtat att se hur fototavlan "Sthlm Brick" signerat KYD pryder en magisk lägenhet stylat av bästa tvillingarna på Perfetion Makes Me Yawn! 
Fint vårtecken - Staden blomstrar igen.

Små blommande moln över huvudet - När vi mest behövde det, då började de blomstra i staden!

Foto Killing Your Darlings
Tack alla rara för detta case - Nordiska Trädgårdar


.

Nu ska montern plockas ner och mässan är över ! Jag skulle vilja rikta ett stort hjärtligt solskens TACK i och med denna blombukett till Nika /Skillad Floral Design för att vi gjorde detta ihop, fina kreativa kollega! Tack Hanna  KYDs assistent och praktikant som var toppen att ha med och var så hjälpsamTill fina och så hjälpsamma sponsorer likt @solheminredning för möblerna, @nyblomkollen för dukarna, @kakeldaxsofia för finaste golvet, @mrperswall för tapeten och @westeast_welovehomes för bilden! Ni alla gjorde detta case väldigt kul och det är en ära att jobba med personer likt er! Tack igen - ni är guld värda! Med sol Åsa 
Belys utomhus med fina ljuskällor


Våren närmar sig med stormsteg och trädgården/balkong och utelivet börjar så sakta vakna till liv. Det är då dax att njuta av stundande tider utomhus med strämningfull belysning. HÄR KOMMER MINA TIPS PÅ ATT BELYSA UTE 

- Innan ni köper ljus/belysning se till att göra en behovsanalys på er uteplats! Vill ni endast skapa mysbelysning eller ska ljuset ha en funktionell / praktisk inverkan. Fundera och skissa ner en behovsanalys ! 


- Ett fint sätt är att använda uplights, (vilket är i golvet nerfällda spotlights ) är att placera de i golvets ytterkanter och som svagt belyser uteplatsen uppåtriktat. Det avgränsar balkongen eller terrassen på ett effektivt sätt. 

- Man kan också sticka ner spotlights i marken eller Ex i krukans jord för att på ett mycket spännande sätt punktbelysa stora växter. Att även klä in en vöxt med en ljusslinga både fint och ger en svag ljussättning ! 

- Ett kul och mycket dekorativt alternativ är en lysande kruka, ett lysande bord, eller annat större lysande föremål som inte nödvändigtvis behöver stå på golvet! De senaste åren har just dessa blivit allt vanligare och populariteten stor. Och på den mindre ytan likt en balkong - vad passar ej bättre än att kombinera belysning och sittplats i en och samma produkt i ex en lysande kub som bord/pall! 

- Blanda gärna de olika typerna av belysning på din uteplats, men se till så att ingen av dem bländar er när ni beundrar uteplatsen från insidan. För likväl som det är trevligt att vistas på en belyst uteplats, är det otroligt fint att beundra den upplyst från andra vinklar! 

- När du planerar din utebelysning, tänk på att se till att ljusstyrkan inte är alltför stark. För många LED-lampor kan man t.ex. ansluta en dimmer.

- Även ett fint dekortips är att inreda ute med ex hängandes glödlampor i olika nivåer eller varför inte Enjoy Candles! De brinner ej ut men skapar en verklighetstroget flammande ljus på uteplatsen!  

- Dekorera undersidan på parasollet med en fin ljusslinga och skapa en egen
Stjärnhimmel i sommarnatten! 


Just nu är jag väldigt svag för funktionellt och flexibel belysning som även kommit att bli stötte och större! Att kunna ladda upp lampan med led och sen böra med sig den som en större ficklampa att ha utan sladd och ta med till stranden/klipporna inför picknicken på kvällen eller ha ned i husvagnen, i tältet eller på balkongen! Här ser ni några av mina favoriter! 

Med sol Åsa 

Ovan ser ni dessa darlingar jag gillar extra mkt denna vår;


1 Aglow - HÖGTALARE/ LAMPA I ett, KREAFUNK

http://www.solheminredning.se/art/aglow-bluetooth-hogtalare-lampa-guld-kreafunk.php2 Lilly Led lampa från Xala

http://www.xala.be/lilly-led/

3 Follow Me lamp från Marset

https://luksuslamper.se/shop/marset-follow-me-5620p.html?gclid=CKrqpJHOnNMCFU6BsgodbgMAQg

4 Lysande Sten

https://www.flisbyab.se/belysning-ovrigt/belysning-tradgard

5 Led Boll som lyser upp

https://www.vidaxl.se/e/5907800856286/smooz-led-tradgardsbelysning-boll-40-2564451?gclid=CNSPuebSnNMCFYuCsgodaSUDiA

6 Olly led lamp från Xala

https://www.cahetu.co.uk/xala-olly-led-lamp

7 Guide lampan från Weltevree
https://www.weltevree.eu/nl/guidelight.html

8 Lampan Nomade Carrie Noire

https://www.conranshop.fr/meuble-and-luminaire/lampe-nomade-carrie-noire.html
Pray For Stockholm


.

Vi vaknar upp till en stad, ett land i sorg. Det vi alla varit så rädda och upplysta om har lamslagit vår huvudstad - terrorn. Oron igår över att ens nära och kära var inne i city vid terrorplatsen skapade tårar i ögonen! Ens tankar gick till de som fanns på plats vid stadens största knutpunkt; Drottninggatan och Åhléns city. Mitt i all chock spred sig sådan stor värme och kärlek mellan oss 08:or, folk öppnade upp sina hem till de som var strandsatta och ej kom hem, för turister, villiga att åka in och hämta upp medmänniskor då all tåg/buss/t-bana trafik stängts ner. Sättet Sthlms brandmän, poliser, sjukvårdare och militärer agerade och skapade en trygghet är beundrandsvärt . Denna värme som vi har i denna stad, min älskade hemstad är så varm och fin,  låt aldrig terrorn ta just den kärleken till Stockholm och varann ifrån oss! #stolt08 #prayforstockholm #hometown #sthlmwithlove


Timmermansvägen 1 B i Vaxholm - en pärla


.

Just nu ligger denna pärla ute til försäljning i Vaxholm! Jag älskar den öppna fina ljusa planlösningen och vindsvåningar ger alltid extra skutt i mitt inredarhjärta. 

.

Ljusgråa köksluckor från Marbodal med beslag och kran i mässing och en passande marmorskiva . 

Foton Fabergé Fastighetsbyrå

Uppe på vinden ligger sovrummet med snedtak. 
Kunderna Emma & Daniels kommande husdröm


.
Nu börjar kunderna Emma och Daniels nya hus verkligen ta form och jag gillar verkligen deras fina välkomnade entré . KYD tycker det är så kul att vara med på deras Husdrömmar och resa ang val av material, belysning och kommande inredning!  


Med sol Åsa 
KYD & Skillad Florals Design bidrag i balkongutställningen till Nordiska Trädgårdar 2017


.
Idag Torsdag öppnar Nordiska Trädgårdar och vi kan nu dela med oss om vårt bidrag i Balkong Tävlingen som KYD och Skillad Floral Design har skapat! 

"En blomstrande höjdare uppe bland takåsarna" 

- Vi bjuder in till en blomstrande oas med utsikt över stadens takåsar. På vår balkong är alla välkomna att sitta med vid vårt dukade bord, där doften av blommor och ljusa träslag blandas med skratten i den ljusa sommarnatten. 
Vi hoppas på en riktig "höjdar”kväll!" Foto killingyourdarlings 

.
Att omges av blomster och växter i alla tre nivåer, på golvet, på bordet och över huvudet!! Varför inte satsa på ett tåligt klinkergolv i träimitation på balkongen! Lätt att torka av och ger en varm känsla! Detta kommer från Kakeldax! 

Tack även sponsorerna som varit så rara och tillmötesgående , fint att jobba med er! Välkommen till vår monter; B05:43  Ps lägg gärna en röst om ni gillar vår monter! 

Med sol Åsa 

Solsken i sinnet och ute under himlen


.

När vardagsrummet fylls upp av vackrast vårsolen och man vill inreda med ljusa pasteller och kulörer! 

Fårskinn, blommor, bästa inspirationen i form av Kinfolket och bra musik på spelaren! Underbara känsla ! Med sol Åsa