Oslo tips del 1/3 - MILLA BOUTIQUE MED UNIKT interiör från hela världen



Tack snälla Synne som gav mig de helt klart bästa tipsen på fina pärlor i Oslo man ej fick missa! Tänkte här i tre delar ge er tipsen! Först ut är den magiskt fina butiken intill Aker Brygga - Milla Boutique som är en inredningsbutik i världsklass! Här finner man allt från apor/hundar i belysningsväg, snygga designklassiker, flygande uppstoppade fladdermöss, muggar med guld text som Darling och snyggaste Coffee table boken med Lenny Kravitz! Även fantastiskt trevlig person som får 5/5 stjärnor ang dess fina bemötande! Att samla in inspo och inreda med finaste indian huvudbonaden får mitt inredar hjärta att jubla! Kika in deras hemsida; www.millaboutique.no 


Svart design ihop med en gorilla lampa, kontrasterna här är så Fin och varje produkt känns utvald med stort hjärta! 

Med en mix av glamour, vintage, trender är detta en unik butik alla borde få besöka! 
Entrén in till butiken

Koppar med texten Darling är ju nästa ett måste att ha till just mitt företag! 
Mellan kaktusar, Musse pigg och pratade porslin papegojor!

Foton killinyourdarlings 






Oslo shoppingtur och himlen bjudet upp till rosa och blått



Fasader och arkitektur att hjärta

Här i Oslo äts det Goa räkor, fisk och skaldjur! Jag hjärtat all den maten och här på västkusten blir det en given favorit! Har funnit många nya Pärlor här i staden och imorgon kommer lite Oslo tips upp på bloggen! Tills dess njuter vi av en mysig lördag här! Med sol Åsa 



Foton killinyourdarlings 



Hei fra Oslo - KYD gjør Norge noen dagra...



Incheckade i Oslo 

Lämnade ett magiskt fint Sthlm i Maj solen tidigt imorse för att bege oss till Oslo och dagar med jobbmöte och även lite turistande i Staden hos våra fina Grannar! Incheckade på Hotell Solli och sen ner till Aker Brygga för middag ala skaldjur pasta! Imorgon blir det upp tidigt för jobbmöte mm! 

Skaldjur smakar bäst på västkusten 

Foton killinyourdarlings 



KYDs utesäsong reportage uppe på MyLiving.se




Nu på MyLiving hemsida ; Tips från mig hur man inreder uteplatserna i somnar. Kika in om ni vill ; www.myliving.se  Med Sol Åsa


Foto killinyourdarlings 




Havet som detalj i inredningen - rakt in i KYDs hjärta


Snäckor sydda som detaljer 

Min största inspirations källa och det jag älskar är - havet, stranden och klipporna! Mitt hjärta jublar därför extra mycket över dessa fina kuddar med snäckor på! Likt sandens fina vita/beiga kulör och snäckor i kanterna! Jag hjärtar det! Fix inför styling session och fotocase på ingång i helgen! Med sol Åsa 

Foton killinyourdarlings 



Morsdag på Söndag 31/5 - Ge Mor något flott i sommarens vackraste blått...



Lykta i vitt - Granit, Kudde i finaste blått - Sandbergs, Kanna i fröjdande blått - Cervera, Parasoll i vitt - IKEA, Hängstol - Granit och Doftljus Yvelis. Mjuka lakan att sova i inför sommaren från Zebra Collection eller varför ej ett fång med blomster i grönt och blått ihop med finaste karaffen Linné!


På söndag är det Morsdag här i Sverige och självklar ska de firas! Blått ihop med vita Toner känns alltid extra fint såhär vid sommaren och vad passar då ej bättre än att ge Mamma just något i blått! Satte ihop ett collage på tips på Finingar att ge era Mammor!! Med sol Åsa 

Collage killinyourdarlings 



Med en liten liten vän i en stor stor värld





Hon som springer med vårrus i blicken, hon som älskar hästar såsom
Faster, hon som sjunger och kommer på egna melodier, hon som är min absoluta favorit lilla vän - min guddotter/brorsdotter! 


Magiskt väder i staden idag! Nyckekviken bjöd på mysigheter och Söndagsutflyk tillhör tradition i min familj och att möta upp hela gänget och hitta på roliga påhitt i solen är bra energi! 



Med Sol Åsa 





Gul som solens fina sken - detaljer hemma i staden




Hemma i Staden är försommaren ett faktum! Mellan blomstrande träd, doften av blommor blandade med smaken av årets första mjukglass skuttas det fram med livesång från fåglarna! Här kommer några gula detaljer fångade på linsen ! Happy weekend! Med sol Åsa 

Foto Killingyourdarlings 



TÄVLA & VINN ett alldeles eget sett av den kreativa Odlingsbänken från fina Hasselfors Garden



Det sköna gröna livet ! KYD och tre andra interiörbloggare har ingått i en Kampanj ihop med trädgårdsföretaget Hasselfors Garden och vi har fått i uppdrag att inspirera och styla med deras fina Kreativa Odlingsbänk ! Kika in på deras hemsida och läs mer om odlinsbänken ; hasselforsgarden Samt deras Facebook Hasselforsgarden

Under våren har ni kunnat läsa på bloggen mina olika steg i denna process 
och min storyboard ala KYD från tanke, idé och utförande och nu efter plantering, laserande, byggande och vattnande står den kreativa odlingsbänken i full blom!

En av årets största trend inom trädgård är att odla ätbart överallt där chans finns att göra det! "Nyttoträdgården" den som tidigare kallades för köksträdgården har fått en stor efterfrågan och folks medvetenhet och vilja om närodlat har växt enormt! 

En av mest blomstrande trenden inom plantering i år är att blanda blommor, grönsaker, bär och örter ihop! 

- Hur fint är det inte att plocka smultron, jordgubbar, mynta och sommarblomster i en och samma odlingsbänk! Detta tog jag tillvara på och här ovanför ser ni mitt resultat! 



Jag valde att utgå från bergets brun/gråa ton i mitt val att komponera den kreativa odlingsbänken! Ihop med den gråa tonen valde jag att plantera i ena odlingsbänken en ört/krydd/bär oas likt; mynta, basilika, ringblommor, citronmeliss, smultron, jordgubbar och rabarber!

 

Den där Doften av sommarblomster, mynta, basilika, citronmeliss som kommer då ett sommarregn precis svept förbi...

I den andra Odlingsbänken valde jag att arbeta fram en ljusrosa ton som jag tycker gifter sig fint ihop med det gråa berget och odlingsbänks kulör! Även vita blomster tycker jag är extra fint att plantera med då de lyser upp så fint på kvällarna! 


Stenar och berghäll lasyren blir en fin duett på denna kuperade trädgård. 

Jag valde att bygga upp den ena på en nivå över den andra och stötta upp med sten på den längre odlingslådan! Ovan sett så går det nästan omlott varann och att bygga i olika höjder tycker jag känns både fint och tacksamt med just den kreativa odlingsbänken från Hasselfors Garden med dess alla möjligheter på just denna bergstomt! Jag valde att mjuka upp bänkarnas strama linjer med en mjuk runt halvcirkel som ramar in odlings oasen och fyllde upp med vita sjöstenar! Även dessa ljusa stenar likt de vita blommorna lyser upp då sommarnatten smyger sig inpå! Ikväll kommer även solcells lamporna intill få glittra upp denna oas! 


I och med kampanjen ihop med Hasselfors Garden har även just DU chansen att vinna sommarens finaste kreativaodlingsbänk! I priset ingår;

Paketet innehåller: 

2 st Ny Odlingsbänk

1 st Tilläggsbeslag 

10 st säckar Grönsaksjord

1 st Odlingsfönster 


Värde ca; 2800 kr


Som levereras hem till just er dörr! 

Så ta chansen och låt den kreativa ådran slå blom och va med och Tävla om att vinna detta sett! 



Allt ni behöver göra är att skriva en fin motivering här nedan i kommentarsfältet varför just ni ska vinna! Ni har fram till den 4 Juni kl 12.00 på er att delta! Lycka till! Med Sol Åsa 

 


Kant i kant men en nivås skillnad...


Foton Killingyourdarlings /Åsa Gramén


Tack alla finingar som varit med och tävlat. Vi hade svårt att avgöra vinnaren då alla kom med så fina motiveringar men efter lite övervägande föll vinsten till Therese!


STORT STORT Grattis. Jag sänder ett mail till dig under ang din adress. Massa sol till er alla som deltagit och håll utkik efter nya tävlingar inom kort! 




Paus med 2 darlingar och fånga in vyer på linsen


Gamla Enskede i full blom...

Att hitta kulörer och kombinationer i allt man ser! Morgonens och Förmiddagens jobb var allt annat än lugn! Stress med leveranser och iväg med skisser till kund! Mötte sedan upp två darlingar Sofia och rara 3 månaders Tyra i Gamla Enskede och tog en välbehövligt paus med promenad bland husen och lunch på Enskede Bageri! Att fånga in en barndomsvän och hennes lilla söta dotter på en fredag likt denna är magiskt och ger energi! 

Nu åter jobb och rekvisita fix inför morgonens case - Vi hoppas på sol imon igen! Happy Friday!

Med sol Åsa 

Rosa magnolia blomster mot klarblå himmel denna fredag! 
Lunchdate och promenad med Fia och Tyra

Foton killinyourdarlings 




Lycka på ett par stjälkar - torsdags sol med pioner i blick



Att vakna upp tidigt av ljuset, höra fågelkvitter, ta morgonrundan med solen i ögonen och redo för en dag full med påhitt! Startar dagen med dessa vackra pioner som blomstrar försommar! 


Nu flög DHL brevduvan in med kommande styling och fotocase! Håll tillgodo! Med Sol Åsa 

Foto killinyourdarlings 



Pastellfärger och med Havet som granne - Norra Hamngatan 36 i Fjällbacka får mitt hjärta att smälta



Mitt hjärta stannade precis till när jag trillade in på denna pärla till hem! Allt i detta hus är magiskt inrett och den fina känsla mellan en grund i vitt med pastelliga inslag och ljuset får mig falla pladaskt ! 

Detta hus är just nu till försäljning i underbara Fjällbacka, en västkustpärla ni bara ej får missa! Med ett guldläge ett stenkast från byn finner man denna vackra Kaptensvilla och dess inredda sjöbod i strålande läge med hänförande havsutsikt.  Ett riktigt drömhem och med de personliga och charmiga detaljer förvandlas den till en riktig havspärla!  Utanför fönstrena vilar havets glittrande vy som en tavla och en oslagbara brygganläggning strax utanför dörren gör att man verkligen bor granne med havet! 



Vitt möter sköna turkosa kulörer och utanför ligger havets blåa ton! Utomlands feeling mitt i den svenska idyllen och jag älskar sättet att inreda med ett stort bort för många gäster med nära och kära stt kunna spela spel vid, äta middagar eller bara umgås. 


Tänk att kunna öppna dörren och hoppa i vattnet utanför och blicka in på vyn mot Fjällbacka Stad - en fin känsla mellan lugn och ändå liv !




Ett sovrum i vitaste vitt, helt hållet i min smak! Ihop med slitet trä och plankor ger rummet en skön känsla av liv! 



Turkost och mint - jag älskar mixen av det och i detta badrum kan man verkligen koppla av och duscha en eller flera ggr per dag då ej havet är uppvärmt! 


Utsikt att drömma om



En sjöbod som gjorts om till en mysig lounge! Med lanternor och kuddar att gosa sig ner emellan! En hög HIGH FiVE till detta sköna hem! Vill ni se mer på detta fina hem kika in här - www.annaski.se

 Med sol Åsa

Foton via Anna Ski Mäkleri





Doften av sommarregn och blommande syren




Veckans färska blomster - att kunna plocka en blomstrande egen bukett! Igår plockade jag ihop veckans färska blomster bukett i föräldrarnas skatt till trädgård! Här blommar allt från liljekonvaljer, gullvivor, hortensior mm men det som fick ingå i veckans bukett fick bli ljusrosa blommande rosa knoppar från fina Rododendron och sommarlovs minnen som liten och doften av Syrén! Bra start på kommande vecka! Med sol Åsa 



Foto killinyourdarlings 



Lördag med glittrande sol i ögonen och blåa vyer


Efter regn kommer alltid KLARBLÅ himmel och denna fina lördag beger vi oss ut till skärgården, vilar ögonen på havet och himlen, nynnar på "blå blå vindar och vatten" solen glittrar i ögonen! Det är såhär sköna lediga dagar ska spenderas - vid havet och skärgården!

Kameran är med och ska även fota lite inspo till kommande case! Såhär ser det nämligen ut från skrivbordet ala KYD - Bjuder er på ett moodboard till kommande kunds sommarstuga och dess inredningsplanering! Mina ledord i detta case; marint/lantlig/natur och värme! Happy day! Med sol Åsa

Foto/moodboard killinyourdarlings 




I en Rosa Åsa värld och doften av sommar


Fix och trix med 3D skisser och även planering av
styling/produktfotogarfering idag på skrivbordet! Halvdag och en skön långhelg med mysiga  påhitt ligger och väntar bakom hörnet! Ute är det skirande grönt,  ljusa pastelliga kulörer och detaljer i rosa ihop med det gröna är en fin duett! Nu checkar jag ut och ska iväg och möta upp en fining! Ha en Go helg allesamman! Med sol Åsa 

Foton killinyourdarlings 




Blå, blå är kärleken. Blå är den färg som kärleken ger. Blå blå är himmelen. Inte ett moln på himm'len jag ser.


Några produktfoton KYD stylat och fotograferat i blåa kulörer 

- Visste ni att blått är den kulör som flest har som favoritfärg! Kanske är det för att blått kopplas samman med stillhet, hav och himmel! I år är den en av de största inredningstrenderna ! KYD inreder gärna med accessoarer likt Destiny White/Navy textilier från Shyness Interior och handfatet Sheer Blue från solitairedesign ! Här ser ni några produktfotograferingar KYD gjort med blåa kulörer!


Blått är garanterat flott 2015!!!

Med sol Åsa

Foton av och tillhör killinyourdarlings 



"Lysande" idéer - Glöm ej att lysa upp era uteplatser.



Skapa en ljussättning i olika nivåer för att skapa en mysig ombonad känsla. 

Nu när vi planerar/planterar och fixar ute likt på Altanen, trädgården, på terassen, på balkongen så glömmer vi smått bort att då skymningen faller på att vi även här likt inomhus bör inreda med belysning för att maxa känslan samt kunna sitta ute längre ihop med nära och kära! 


Vissa kanske tycker det är svårt med belysning utomhus, även kostsamt och som något ett proffs bör ta hand om. Men så behöver det ej vara! Idag finns det mängder med utebelysningslösningar som inte kräver installation av en elektriker. Med den senaste LED-tekniken är lamporna dessutom extremt energisnåla och vissa lampor kan även lysa upp endast med hjälp av solceller! 


HÄR KOMMER MINA TIPS PÅ ATT BELYSA UTE ; 

- Innan ni köper ljus/belysning se till att göra en behovsanalys på er uteplats! Vill ni endast skapa mysbelysning eller ska ljuset ha en funktionell / praktisk inverkan. Fundera och skissa ner en behovsanalys ! 


- Ett fint sätt är att använda uplights, (vilket är i golvet nerfällda spotlights ) är att placera de i golvets ytterkanter och som svagt belyser uteplatsen uppåtriktat. Det avgränsar balkongen eller terrassen på ett effektivt sätt. 


- Man kan också sticka ner spotlights i marken eller Ex i krukans jord för att på ett mycket spännande sätt punktbelysa stora växter. Att även klä in en vöxt med en ljusslinga både fint och ger en svag ljussättning ! 


- Ett kul och mycket dekorativt alternativ är en lysande kruka, ett lysande bord, eller annat större lysande föremål som inte nödvändigtvis behöver stå på golvet! De senaste åren har just dessa blivit allt vanligare och populariteten stor. Och på den mindre ytan likt en balkong - vad passar ej bättre än att kombinera belysning och sittplats i en och samma produkt i ex en lysande kub som bord/pall! 


- Blanda gärna de olika typerna av belysning på din uteplats, men se till så att ingen av dem bländar er när ni beundrar uteplatsen från insidan. För likväl som det är trevligt att vistas på en belyst uteplats, är det otroligt fint att beundra den upplyst från andra vinklar! 


- När du planerar din utebelysning, tänk på att se till att ljusstyrkan inte är alltför stark. För många LED-lampor kan man t.ex. ansluta en dimmer.


- Även ett fint dekortips är att inreda ute med ex hängandes glödlampor i olika nivåer eller varför inte Enjoy Candles! De brinner ej ut men skapar en verklighetstroget flammande ljus på uteplatsen!  


- Dekorera undersidan på parasollet med en fin ljusslinga och skapa en egen

Stjärnhimmel i sommarnatten! 


Med sol Åsa 


Dekorera blommorna/buskarna med solcellsslinga som Lyser upp ! 

Lysande Kuber som krukor , finns även som bord eller pallar! 

Enjoy Candles -  ljus som glittrar fint ikapp med kvällens stjärnor!


Med sol Åsa 

Foton; Pinterest och KYD 



"Belyser" mina favoriter - utebelysning 2015





Just nu med temat belysning utomhus och här nedan "belyser" jag mina favoriter som jag inreder ute helst med 2015! Här ovan ser ni ett collage! 

1 ) Norljus Karlstad Galv Ute Stallampa (www.lampan.se) 675kr

2) Star Trading Decor Led nät (www.lampan.se

3) Star Trading Globe Solcellsbelysning (www.lampan.se219kr

4) Konstsmide Assisi led (www.k-rauta.se579kr

5 ) Granit, Lykta solcell (www.granit.com179kr

6) BrightDesign - Dett (www.brightdesign.se1449kr

7 ) BrightDesign - Aneta backe svart  (www.brightdesign.se399kr

8) Granit - Ljusslinga glödlampor (www.granit.com449kr

9) Enjoy Candles - (www.inreda.com) från 300kr  

Med sol Åsa 



Min plats, här där jag alltid får energi i hjärtat




Söker mig ut till havet, stranden och klipporna här där jag får min extra dos energi! Minnen här är lika många som sandkornen på stranden - minnen som aldrig kommer förändras! Ögonen kisar till av solglittrande vatten, öronen njuter av finaste kluckande ljudet/fiskmåsarnas skrik och hjärtat gör små frivolter med extra styrka här! Ikväll kan man inte gå miste om det, ikväll kom sommaren tillslut... 

Med sol Åsa 

Foto killinyourdarlings 



Både gröna fingrar och fötter bjuds det upp till




Sköna gröna tider just nu! I samma stund som björken blomstrar ut i grönaste nyans skuttas det fram i rapidfart i mina nya magiskt nya espadrillos! Skutt mellan stenbolaget, Årsta partihallar och till odlingslådorna ala Hasselfors ! Det har målats och byggts och idag har det lagts Sjösten i vitt/grått och imorgon blir det plantering av örter, kryddor, blommor, växter och bär! Vad passar ej bättre än just gröna sköna skor i dessa dagar!  I veckan kommer slutcaset och er chans även att vinna magiskt fint plamterings sett! Så håll ögonen öppna! Nu ut i solen och vattna jordgubbarna och fixa med kommande utebelysning! Happy monday! Med sol Åsa 

Skiss på odlingslådor ala KYD style

Foton och skiss av och tillhör Åsa Gramèn /killinyourdarlings 





Kalas onsdag och tack för så fin feedback



Blomstrande blå himmel, Elvira sov sött i fasters stora säng och Varmaste tack till er på instagram och bloggen!!

Vill sända er det varmaste TACK för den fina feedbacken på senaste foto/styling case signerat KYD för @shynessinterior ! Ni ska bara veta hur glad ni får mig med era likes och fina ord, blir så rörd i hjärtat - Tusen tusen tack! Ni är veckans  varmaste solskensstrålar! 

Igår vart det fasters och Elvira dag innan det vankades kalas och grillkväll med nära och kära! Gräddtårta
sommarStyle och färska bär avrundades kvällen med under solen ute på soldäck! 


Med Sol & Värme/ Åsa 

I just want to send you all the warmest thanks for the nice feedback on yesterday's photography / styling case signed KYD for Shyness Interior ! You should just know how happy you make me with all your likes and so kind words, you touch my heart - Thousand thousand thanks! You Darlings are the Warmest sunshine today ! With Sun & Love / Åsa alias KYD

Foton killinyourdarlings /Åsa Gramén




KYD stylar och fotar för Shyness Interiör - "Bäddat för bästa hänget i sommar"




Styling/Fotografering/Layout case ala KYD!

Det är "bäddat" för skönt "häng" i skärgården denna sommar! Bädda upp med mjukaste lakanen från Shyness Interiör i havsblått, läs en bok, häng i skönaste Espírito Santo hängmattan under sommarhimlen. Det går att ligga på längden och tvären och flera personer samtidigt i den!  Koppla av och njut av ledigheten på bästa sätt! Och då dagen övergår till natt får stjärnorna agera spotlights från himlen och ni kan kura ner i varma gosiga lakan...


Lakan och kuddar från www.shyness.se , hängmatta Espirito Santo från www.hangmattor.se , Bok, Vattenglas, flaska, picknickkorg privata! 


Med sol Åsa 

Foto/Styling av killinyourdarlings / Åsa Gramén
 



Första Maj och Grönskan ute är magisk fin




Känslan är så fin, att hoppa fram med nya vårkläder, bakom solglasögonen och ögonen vilar sig på grönskade fina mattor av vitsippor -  Så vackert!

Valborg och första Maj har spenderade hemma i staden och ute i skärgården! Sölve har tappat vinterpälsen, fåglarnas kvittrar kl 4 på morgonen och färsk frukt frapinos står på rad att testas! Jag tar fram mina gamla barista kunskaper och skakade loss en mynta/melon/citron frapino till frukost! 


Med sol Åsa 

Foton killinyourdarlings