"Lysande" idéer - Glöm ej att lysa upp era uteplatser.Skapa en ljussättning i olika nivåer för att skapa en mysig ombonad känsla. 

Nu när vi planerar/planterar och fixar ute likt på Altanen, trädgården, på terassen, på balkongen så glömmer vi smått bort att då skymningen faller på att vi även här likt inomhus bör inreda med belysning för att maxa känslan samt kunna sitta ute längre ihop med nära och kära! 


Vissa kanske tycker det är svårt med belysning utomhus, även kostsamt och som något ett proffs bör ta hand om. Men så behöver det ej vara! Idag finns det mängder med utebelysningslösningar som inte kräver installation av en elektriker. Med den senaste LED-tekniken är lamporna dessutom extremt energisnåla och vissa lampor kan även lysa upp endast med hjälp av solceller! 


HÄR KOMMER MINA TIPS PÅ ATT BELYSA UTE ; 

- Innan ni köper ljus/belysning se till att göra en behovsanalys på er uteplats! Vill ni endast skapa mysbelysning eller ska ljuset ha en funktionell / praktisk inverkan. Fundera och skissa ner en behovsanalys ! 


- Ett fint sätt är att använda uplights, (vilket är i golvet nerfällda spotlights ) är att placera de i golvets ytterkanter och som svagt belyser uteplatsen uppåtriktat. Det avgränsar balkongen eller terrassen på ett effektivt sätt. 


- Man kan också sticka ner spotlights i marken eller Ex i krukans jord för att på ett mycket spännande sätt punktbelysa stora växter. Att även klä in en vöxt med en ljusslinga både fint och ger en svag ljussättning ! 


- Ett kul och mycket dekorativt alternativ är en lysande kruka, ett lysande bord, eller annat större lysande föremål som inte nödvändigtvis behöver stå på golvet! De senaste åren har just dessa blivit allt vanligare och populariteten stor. Och på den mindre ytan likt en balkong - vad passar ej bättre än att kombinera belysning och sittplats i en och samma produkt i ex en lysande kub som bord/pall! 


- Blanda gärna de olika typerna av belysning på din uteplats, men se till så att ingen av dem bländar er när ni beundrar uteplatsen från insidan. För likväl som det är trevligt att vistas på en belyst uteplats, är det otroligt fint att beundra den upplyst från andra vinklar! 


- När du planerar din utebelysning, tänk på att se till att ljusstyrkan inte är alltför stark. För många LED-lampor kan man t.ex. ansluta en dimmer.


- Även ett fint dekortips är att inreda ute med ex hängandes glödlampor i olika nivåer eller varför inte Enjoy Candles! De brinner ej ut men skapar en verklighetstroget flammande ljus på uteplatsen!  


- Dekorera undersidan på parasollet med en fin ljusslinga och skapa en egen

Stjärnhimmel i sommarnatten! 


Med sol Åsa 


Dekorera blommorna/buskarna med solcellsslinga som Lyser upp ! 

Lysande Kuber som krukor , finns även som bord eller pallar! 

Enjoy Candles -  ljus som glittrar fint ikapp med kvällens stjärnor!


Med sol Åsa 

Foton; Pinterest och KYD Kommentarer
Postat av: angelicasvarld.blogg.se

Ja det är verkligen super viktigt med belysning! Håller regnet sig borta i helgen så ska vår uteplats få sig en liten makeover med blommor å annat kul!

Svar: Åh underbart! Kommer tipsa idag om ställen att köpa mina favoriter lampor på! Så håll utkik! Underbart med uteplats fix! Vad blir det för blommor?
Åsa None

2015-05-13 @ 08:46:28
URL: http://angelicasvarld.blogg.se/

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback