TÄVLA & VINN ett alldeles eget sett av den kreativa Odlingsbänken från fina Hasselfors GardenDet sköna gröna livet ! KYD och tre andra interiörbloggare har ingått i en Kampanj ihop med trädgårdsföretaget Hasselfors Garden och vi har fått i uppdrag att inspirera och styla med deras fina Kreativa Odlingsbänk ! Kika in på deras hemsida och läs mer om odlinsbänken ; hasselforsgarden Samt deras Facebook Hasselforsgarden

Under våren har ni kunnat läsa på bloggen mina olika steg i denna process 
och min storyboard ala KYD från tanke, idé och utförande och nu efter plantering, laserande, byggande och vattnande står den kreativa odlingsbänken i full blom!

En av årets största trend inom trädgård är att odla ätbart överallt där chans finns att göra det! "Nyttoträdgården" den som tidigare kallades för köksträdgården har fått en stor efterfrågan och folks medvetenhet och vilja om närodlat har växt enormt! 

En av mest blomstrande trenden inom plantering i år är att blanda blommor, grönsaker, bär och örter ihop! 

- Hur fint är det inte att plocka smultron, jordgubbar, mynta och sommarblomster i en och samma odlingsbänk! Detta tog jag tillvara på och här ovanför ser ni mitt resultat! Jag valde att utgå från bergets brun/gråa ton i mitt val att komponera den kreativa odlingsbänken! Ihop med den gråa tonen valde jag att plantera i ena odlingsbänken en ört/krydd/bär oas likt; mynta, basilika, ringblommor, citronmeliss, smultron, jordgubbar och rabarber!

 

Den där Doften av sommarblomster, mynta, basilika, citronmeliss som kommer då ett sommarregn precis svept förbi...

I den andra Odlingsbänken valde jag att arbeta fram en ljusrosa ton som jag tycker gifter sig fint ihop med det gråa berget och odlingsbänks kulör! Även vita blomster tycker jag är extra fint att plantera med då de lyser upp så fint på kvällarna! 


Stenar och berghäll lasyren blir en fin duett på denna kuperade trädgård. 

Jag valde att bygga upp den ena på en nivå över den andra och stötta upp med sten på den längre odlingslådan! Ovan sett så går det nästan omlott varann och att bygga i olika höjder tycker jag känns både fint och tacksamt med just den kreativa odlingsbänken från Hasselfors Garden med dess alla möjligheter på just denna bergstomt! Jag valde att mjuka upp bänkarnas strama linjer med en mjuk runt halvcirkel som ramar in odlings oasen och fyllde upp med vita sjöstenar! Även dessa ljusa stenar likt de vita blommorna lyser upp då sommarnatten smyger sig inpå! Ikväll kommer även solcells lamporna intill få glittra upp denna oas! 


I och med kampanjen ihop med Hasselfors Garden har även just DU chansen att vinna sommarens finaste kreativaodlingsbänk! I priset ingår;

Paketet innehåller: 

2 st Ny Odlingsbänk

1 st Tilläggsbeslag 

10 st säckar Grönsaksjord

1 st Odlingsfönster 


Värde ca; 2800 kr


Som levereras hem till just er dörr! 

Så ta chansen och låt den kreativa ådran slå blom och va med och Tävla om att vinna detta sett! Allt ni behöver göra är att skriva en fin motivering här nedan i kommentarsfältet varför just ni ska vinna! Ni har fram till den 4 Juni kl 12.00 på er att delta! Lycka till! Med Sol Åsa 

 


Kant i kant men en nivås skillnad...


Foton Killingyourdarlings /Åsa Gramén


Tack alla finingar som varit med och tävlat. Vi hade svårt att avgöra vinnaren då alla kom med så fina motiveringar men efter lite övervägande föll vinsten till Therese!


STORT STORT Grattis. Jag sänder ett mail till dig under ang din adress. Massa sol till er alla som deltagit och håll utkik efter nya tävlingar inom kort! 
Kommentarer
Postat av: Therese V

Man blir glad i själen av att odla. Min stora pojk som fyller 7 i juli önskar sig allra mest jordgubbsplantor att odla och ha i vår trädgård i present. Om jag vinner skulle Måns få det han önskar och skulle även få plantera och sätta jordgubbarna själv. Varför inte lite smulton och örter också : ) Mamma tar hand om det sist nämda. Tror att det är viktigt för barnen och se hur något kan växa fram och samtidigt kunna njuta av glädje att plantera. Tack för en fin tävling. Mvh Therese Vänerljung

Svar: 👍👏🍀
Åsa None

2015-05-23 @ 16:00:18
Postat av: Elli

Med stor trädgård, heltidsjobb, studier och småbarn räcker timmarna inte till. Men äntlogen har vi börjat få ordning på odlingsbäddar och planteringar. Att vinna detta sätt vore rena sommardrömmen! Då skulle jag genast plantera smultron och jordgubbar tillsammans med gräslök å mynta. Sommardofter och smaker barnen kan plocka av.

Svar: 💗✊🍀
Åsa None

2015-05-23 @ 16:33:35
URL: http://fotograftretton.blogg.se
Postat av: Annemarie Andersson

Å om jag vinner ska jag och min lilla tjej odla örter och jordgubbar! Tänk att få gå ut i en sommar morgon och plocka sina egna smultron och jordgubbar till frukost vore en dröm! Min tid räcker inte till för att börja gräva land ( förra husägaren sådde igen alla land) så detta vore perfekt för mig och speciellt min lilla livsnjutande dotter!

Svar: 👍👏
Åsa None

2015-05-24 @ 09:15:05
Postat av: Benny strandh

Köpte hus förra sommaren hann tyvärr ej då fixa o trixa på gården. Denna sommar har jag redan planterat ärtor,sallader, kryddor etcetc nu har jag drömmar att vid vårat fina stooooora lusthus kunna plantera utanför o även innanför i lusthuset med massa härligheter

Svar: 👍👏
Åsa None

2015-05-24 @ 17:04:59
Postat av: Anna

Den hade blivit så fin i vår nya trädgård som bara är platt och tråkig! Jag hade tänkt så och plantera tillsammans med min 2 små tjejer som älskar att hjälpa sin mamma! Håller tummarna! Kram Anna

Svar: 🍃👏✊
Åsa None

2015-05-25 @ 11:10:09
Postat av: Karin Kärneus Bloom

Åh! Har precis sålt vårt gamla sekelskifteshus och köpt en ny funkisvilla utanför Göteborg. Trädgården har tyvärr helt glömts bort av förra ägaren så det blir till att dra på sig trädgårdshandskarna och börja om från början. Skulle vara helt magiskt att vinna dessa fina odlingslådor! Skulle plantera en massa nyttigheter så att jag och kidsen kan göra gröna juicer i sommar. Håller tummar och tår. Kram från Karin Kärneus Bloom.

Svar: 🍃👍✊
Åsa None

2015-05-25 @ 15:05:51
Postat av: Katarina

Det finns inget så roligt som kreativa processer och att få utveckla något som bildar färg och form i en komposition. Att få lägga till smaker och nytta i form av örter och grönsaker ger extra krydda som toppas av långsamhet. Att det för en gång skull inte går att skynda på processen, blommor och växter kräver sin tid, sin alldeles egna tid! Den tiden består av en sommar som jag önskar blir lång, varm, med lite regn och mycket sol! Önskar dig och alla en skön odlingsommar!

2015-05-25 @ 17:39:50
Postat av: Katarina

Det finns inget så roligt som kreativa processer och att få utveckla något som bildar färg och form i en komposition. Att få lägga till smaker och nytta i form av örter och grönsaker ger extra krydda som toppas av långsamhet. Att det för en gång skull inte går att skynda på processen, blommor och växter kräver sin tid, sin alldeles egna tid! Den tiden består av en sommar som jag önskar blir lång, varm, med lite regn och mycket sol! Önskar dig och alla en skön odlingsommar!

Svar: 👍🍃
Åsa None

2015-05-25 @ 17:42:35
Postat av: Torunn Brandvold

Her var det utrulig mye spennende :) Jeg og kjæresten har startet på prosjekt å dyrke urter i vinduskarmen, det går overraskende veldig bra! Vi har pratet om å utvide prosjektet til blant annet jordbær, da hadde dette passet perfekt for å komme i gang. Er så gøy å kunne bli mest mulig selvbergende. Er oppvokst på gård hvor farmor alltid hadde mange ulike urter og grønnsaker i hagen. Savner dette å kunne tenkt meg å gjøre dette selv. Kommer mye nærmere naturen på denne måten.

Svar: 👏👍
Åsa None

2015-06-02 @ 18:39:41
Postat av: Lena Hansson

Fantastiskt att odla och såhär till sommaren hade det varit fint att just få vinna dessa odlingslådor! Jag hade mer än gärna odlat jordgubbar , potatis i dem och målat de i en solskens gul kulör! Håller mina tummar! Mvh Lena

Svar: 👏👍
Åsa None

2015-06-11 @ 16:11:30

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback