KYDs Trendrapport från Formex Hösten 2019


(null)

Dagarna har spenderats ute vid Älvsjö och på Stockholms Mässan då Formex är denna vecka  (Tis-Fre.) KYD har varit på plats för att klämma och känna på vad som kommer samt även ta del av höstens största trender. På mässan kan man just ta del av de stora inredningstrenderna för 2019 och 2020. Det som genomsyrar mässan är vårt starka intresse för hållbarhet, naturmaterial och inspiration från naturen. 

De snabba växlande trender har de senaste åren fått ett fin omvandling - och vi går emot ett allt fastare sikte som är inställt på hållbarhet och långvariga trender, och så även den här säsongen.

Vår längtan till naturen med deras fina former, material och färger är ett stort tema som genomsyrar många av höstens inredningstrender på Formexmässan i Stockholm. Många trender tar även ett visst avstånd från masskonsumtion och lägger istället fokus på långvarig design och att återupptäcka det man redan har hemma.Fem trender jag la märke till extra var;

• Jordiga matta kulörer 

En bas med höstens tidlösa naturliga och jordiga kulörer. En palett i som oftast på hösten i varma toner ihop med rost, aprikos och gult. 

(null)    

(null)


• Formspråk med naturen som inspo

Att inspireras av naturen i produkternas formspråk är väldigt rätt och inne denna höst. På mässan kan man se vaser/ lampor/ skålar som har formen likt snäckor, växtligheten mm. 


• Äkta Material och hållbarheten

Nu vill vi att material ska vara hållbara och äkta – och därför plockar vi in de varma detaljerna i hemmet med naturmaterial. De lite mer råa ytorna för oss tillbaka till naturen och vi vill inreda våra hem med läder, sten, bomull och ull.


(null)• Torka gräs & blommor. 
Som jag nämde i trenrapporten i Januari så ser vi i år att torkade växter och blommor allt mer blir vackra stilleben i våra hem! På mässan ser man fina  torkade buketter. En bra grej är ju att de håller betydligt längre än färska blommor.

• Gediget hantverk är den nya lyxen

Jag älskar just den fina känslan i årets andra Formex mässa. Som att vi faktiskt ser mer till svensk design, naturen och det gedigna. Det som ligger oss nära. Det som kanske mer tidigare  ansetts vara lyxigt håller sakta på att få en annan innebörd.  Det handlar inte längre i lika stor utsträckning om en pompigt och glamourös livsstil likt Art Deco stilen som funnits med några år, nej det har ebbat ut. Den nya känslan av just lyx kretsar kring värden som kvalité, något som går hand i hand med hållbarhetstänket.  I och med detta har ett ännu större hantverksintresse fötts och allt fler börjar uppskatta den unika som ett gediget hantverk utgör. Man väljer färre, men bättre och gärna även material och kunskaper som finns på nära avstånd. Vi lyfter upp det som är gediget hantverk och vill omges av keramik som känns att någon lagt sin hand på dem, kudden som får en att se hantverket, lakan i linne som skapar en naturlig känsla emot kroppen och glas som är blåsta och ej är helt perfekta. Och KYD älskar just detta så mkt! 

Med värme Åsa 


Foton KYD - Åsa Gramén 
Kommentarer

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback