IRE - 4 nya fåtöljer i CHARACTER COLLECTION


(null)     

I veckan var det Pressvisning av  IRE   och deras  nya kollektion med namnet Character Collection. Var i fjällen så kunde tyvärr ej vara med på denna pressträff. Men vart väldigt förtjust i dess fina nyheter i pressutskicket!  Beskrivningen av kollektionen är att den är en hyllning till det personliga uttrycket och består av fyra helt olika fåtöljer designade av de skandinaviska formgivarna Front, Emma Olbers, Andreas Engevsik och Broberg & Ridderstråle. Här nedan presenteras de fina nya fåtöljerna! 

• Ovan Fåtöljen Estrid av Emma Olbers  har hämtat sin inspiration från den klassiska klubbfåtöljen som uppdaterats och fått en samtida kostym, fåtöljen har en stomme i ask och lösa dynor med avtagbar klädsel.

(null)

• Till vänster Agda designad av designstudion Front , en bekväm och nätt fåtölj där Front arbetat med textilband i kombination med läder.  Textilband är ett material som ofta är dolt i stoppmöbel men här har man  experimenterat med klassiska vävtekniker och låtit dessa vara synliga.

• Till höger Norska formgivaren Andreas Engesvik’s bidrag  till kollektionen  är en generös och informell fåtölj med namnet Agnes, en fåtölj som passar lika bra i sommarstugan som i våningen i stan.  Fåtöljens ram är baserad på traditionellt hantverk, och klädseln som är löst sittande för tankarna till en filt man slängt i soffan.

(null)

• Ovan  Öronlappsfåtöljen Eva designad av Broberg & Ridderstråle.  Fåtöljen har en hög rygg och ett huvudstöd som skärmar av omgivningen och ger användaren lugn och ro.

Min favorit är Estrid! Ska bli kul att se dem live nästa vecka på möbelmässan! Med sol Åsa 

Pressfoton Ire 
Kommentarer

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback