Fiskbensmönsterr - Från havets till hemmets vrå




Alla delar i ett rum har så stor betydelse i mönster och utförande. Inget bör räknas bort! Jag som älskar havet och känslan av västkusten /skärgården gillar extra mkt detaljer som förknippas med just det! Det kanske därför inte är så konstigt mitt hjärta jublar extra mycket över just fiskbensmönster och dess vackra formspråk i golv, kakel och textil! 

 

Drömmen om en klassisk fiskbensparkett är stor för mig och för många av mina kunder. Det är något vi även kunnat se mycket av i laserade vita eller träfärgade varianter, både i äldre och nyproducerade hem. Den senaste tiden har vi även kunnat se den moderna klassikern användas vid sättning av kakel och klinker.

Fiskbensmönstret tycks passa in nästan överallt. Både i det moderna och det lantliga hemmet,  i retrohemmet eller funkisvillan. Allt handlar om valet av färg och platta. Det optiska mönstret påminner om fiskben som lagts bredvid varandra i omgångar som bildar ett sammanhängande fint mönster. Denna effekt kan skapas genom att smala plattor sätts i ett sådant mönster eller genom att plattor i olika färger eller toner används för att skapa mönstret.

Om en smal platta används sätts i ett fiskbensmönster kan en kontrasterande fog användas för att förstärka effekten. Likaså kan mönstret tonas ner om fogens nyans ligger nära plattans. Har man dessutom en duktig plattsättare kan även plattor i olika format kombineras för att få extra spännande mönster - fantasin och lekfullheten finns att ta fram i detta mönster!

För den som föredrar en klassisk fiskbensparkett finns det tåligare alternativ än trä för den som behöver ett slitstarkt golv. Kombinera golvdrömmen med den barnfamiljen som kräver slitstarka och robusta golv genom att välja en klinker i träimitation. De rektangulära plattorna kan läggas i fiskbensmönster med ett resultat som ser både naturligt och vackert ut. Detta magiska mönster går rakt in i KYDs hjärta ! 

Med sol Åsa 

Kakel, golv och klinker allt i vackraste fiskben! 



Foton via Pinterest




Kommentarer

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback