Konstnärinnan Amy Judd skapar konst att hjärta
Att hitta ny konst att kunna inreda med är både spännande och väldigt kul. Just nu älskar jag Amy Judd och hennes målningar. De är en samling av känsliga tysta stunder; några full av nyckfulla intriger, andra mer surrealistiskt och förförisk. Dessa målningar hämtar inspiration från den förtrollande och fantasifulla förhållandet mellan kvinnor och natur som finns i traditionella mytologier.
Kompositionen, ljus och positionering av detta skapar magiska bilder, som trollar fram nya "mytologiska" berättelser eller varelser inom målningarna. Ett återkommande tema är användningen av fjädrar som pansar, och fåglar som pukor. De mer surrealistiska nakna kompositioner är djärv och stark, fjädrar anspelar på styrka, flyg och tapperhet, snarare än bräcklighet.


De med fåglar (ugglor) har en lugnare atmosfär, användning av negativa utrymme i bilden låter betraktaren andetag, de kläder som bärs och dämpad färgpaletten skapa en nostalgisk dröm som känns i målningarna. Jag älskar även den fina målningen med flickan och hattarna! Ett måste för KYD att ha uppe på väggen 2016! Ni finner de bland annat på Hicks Gallery. Med sol Åsa 

Kommentarer

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback