Swedish Rags lanserar ”The master bedroom U-rug solution


Swedish Rags lanserar "The master bedroom U-rug solution", som tar det hållbara modulkonceptet till en ny nivå. Med en innovativ U-matta ger man sovrummet ett exklusivt uttryck, samtidigt som materialåtgången minimeras.

 

"Sovrumsmiljön, den kanske viktigaste vi har, blir tyvärr ofta eftersatt. Textilier tillför dämpad akustik och inte minst en rofylld känsla i rummet, men vi ser både hos oss själva och våra kunder att det tar emot att lägga en stor matta i sovrummet, som i princip täcks helt av sängen. Det känns helt enkelt inte bra, både ur ett ekonomiskt, praktiskt och framförallt miljömässigt perspektiv." säger företagets ena ägare, Susanne Vucetic.

 

Susanne Vucetic och Lotta Ågerup driver det egna designvarumärket Swedish Rags. I studion, i ägarduons hemmakvarter i Bromma, skräddarsys mattor, ibland gigantiska sådana, av moduler som handvävts enligt svensk hantverkstradition. Modulerna skräddarsys sedan till större mattor utifrån personliga önskemål. Ett hållbart hantverk med oändliga möjligheter vad det gäller storlek och form.

 


(null)


"Trasmattan som idé är genial och precis som man under 1800-talet började använda sig av spillmaterial för att väva trasmattor, så gör också vi det. I vår tillverkning använder vi oss av material som blir över vid certifierad, kvalitativ bomullsproduktion och handväver sedan detta till moduler med hjälp av linvarp. Det är ett otroligt vackert hantverk som samtidigt bidrar till cirkulär konsumtion." säger företagets andra ägare, Lotta Ågerup.







Kommentarer

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback