Rapport från Sthlm Furniture Fair 2019 för Solhem Inredning


(null)


Världens största mässa för skandinavisk möbel och ljusdesign gick av stapeln i dagarna, Stockholm Furniture & Light Fair,  Under Mässan får man ta del av fyllda montrar med de senaste inom inredning och belysning för både hem och offentlig miljö. Här visas nya produkter, material, ny kunskap, nya trender. KYD har satt ihop en liten rapport på vad mässan bjöd på och vad man kan se i trenderna inom möbler ihop med Solhem Inredning! Önskar er en trevlig läsning. 


Stockholm Furniture Fair - är en av de mest betydelsefulla möbelmässorna att inleda året med. Här samlas folk från alla världens hörn för att ta del av och visa upp årets nyheter inom möbeldesign och jag tycker ofta Möbelmässan har en fin övergripande tänk på vad vi kommer få se här framöver! Jag tycker att årets mässa var en av de stilsäkraste och finaste mässorna på väldigt länge! Fina kulörpalett och  monokromt formspråk där miljötänket kommer i fokus, precis som det ska va då vi pratar inredning! Vi måste mer och mer se till att ta hand om vår planet och vi som jobbar med inredning har ett stort ansvar i vårt jobb med det! 


Här är några punkter på vad vi fick se; 


• "Att stå pall" - den fina möbeln pallen fick man verkligen se många utav i olika utförande! En möbel som aldrig blir fel! Allt ifrån stapelbara pallar till större pallar/sittpuffar som får blickfång i ett hem! Fint och något vi alla kan ha hemma mer än bara en! Gillar väldigt mycket   Pallen Anyone 


(null)

"Pallar" ej va men oj va fina dessa var. 

• Årets Kulörer på mässan gav oss en palett av varma matta jordiga toner som skapade en skön atmosfär i mässhallarna! Det vita och det gråa som tidigare präglat grunden i de senaste mässutställningarna har bytts ut och nu ser vi varma aprikosa toner, brunt , beiga , röda och blåa fina behagliga kulörer. I fina Astrids monter gav de oss ett vårlig och varm känsla med sköna textilier längst väggen i en gul,rosa,beige,röd skala. 

(null)
I år utgår basen i inredningen i beiget, mjukt aprikost och ljusbrunt.  Vi ser även de gulröda nyanserna . Dessa skapar en varm ombonad värme som kombineras fint i miljöer med mörkare detaljer. 
 
• På mässan fick man även se många mjuka runda möbler i form av speglar och bord.  Även stolarna har ett mjukt formspråk och textilierna går i fint böljade fall! Runda vaser med blomster i med knoppande kvistar passar så fint in i den avskalade Skandinaviska naturella looken som även går i hand i hand med den Japanska stilen som vi är på G med dess enkla/tidlösa formspråk! Fint och gav mkt vårlig känsla i kroppen!
Kika in detta runda soffbord. 

(null)
Runda möbler, ljust trä och blomstrande kvistar. 

• Att mixa den jordiga fina kulörbasen i hemmet Med detlajer såsom mörkt brunt eller svart. Jag älskar då det svarta får skapa pricken över i:et i ex ett stilleben! Danska Ferm Living fina nya kollektion med svarta lampor, hängare , stolar, vattenkanna tilltala mig mycket! 

(null)
Ihop med natur blir svarta detaljer pricken över iet.

• Belysningen, oj va fina nyheter det var på mässan! Jag blir så lycklig att se alla dessa "lysande" finingar till lampor! Runda, vita, frostade lampor, stora och små - som pärlor som skapar bra stämningsljus. Mattsvarta som skapar dynamiken i inredningen!  En av Mina favoriter var Danska Nuura! Så mkt fint och deras monter gav en fin känsla av vad som kommer framöver.  Denna Line One från Norr11 är så fin! 

(null)

"Lysande" design med ett mjukt formspråk. 

• Miljötänk och när den mjuka världen får fokus på sig! På mässan fick vi besökare även se många fina nya mattor som jag vill inreda! I den mer kalla värld som vi lever i så blir det extra fint att omges av mjuka material och mattorna får mer fokus som jag nämt tidigare inlägg här på bloggen!!

Även miljön och olika nya produktmaterial testat fram! Gillar mkt denna pall som fanns i utställningen GreenHouse. Greenhouse är mässans populära avdelning där oetablerade formgivare och designskolor har en fin möjlighet att visa upp sina prototyper för branschens viktigaste producenter, journalister och fackbesökare från hela världen. Många av dagens ledande designers fick sitt genombrott i Greenhouse och många unga designers har också fått sina produkter i produktion, tack vare deras medverkan här! Så himla kul att se och få en tjuvkika på kommande trender!!

(null)

Efter en underbar dag med Linda, Anna och Viktor så känner jag nu för att hoppa in i KYD bubblan och inreda till mina kunder med massa ny inspiration!!
Med sol Åsa

Foton och text Åsa Gramén 
Inlägget är för och ihop med Solhem Inredning   Kommentarer

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback