KYD rapport - Inredningstrender 2018(null)


Undrar du hur Du ska inreda hemmet i år? Vilka färger och material gäller? De olika ledorden man kan följa är personligt, långsiktigt och hållbart. Titta inte på andra utan skapa dig det hem som du vill leva i och som speglar din personlighet.


2018 kommer vi få se mer varma hem både när det gäller färger och textilier. Vi kommer få se mycket mattor, väggbonader och filtar. I år har vi tröttnat på slit och släng så vi rensar ut allt onödigt och tänker oss för lite extra innan vi tar in nya saker i hemmet. Vad gäller stil så ska det vara personligt, så alla stilar är välkomna. Vi vill ha kvalitet före kvantitet och satsar på naturmaterial. De färger vi kommer se mycket av är grått, beige, svart med stänk av rosa, senapsgult och andra dova och murriga färger.


(null)Gröna växter

Nu ska det vara mycket grönt, och gärna stora växter som tar för sig. Vi har sett monstera och kaktus ett tag och de lever vidare. Sätt gärna till fetbladiga växter och blanda högt med lågt.(null)


Svarta detaljer 

Det kommer mycket svärta i inredningsdetaljerna, som en liten flört med 80-talet. Klassiska vaser har kommit i svart glas och vi ser porslin i svart som ser ut som gjutjärn.


(null)

Rosa
Trots att lila har utsetts till årets färg både i inredning och mode kommer vi nog se mer av färgen rosa. Den ska vara rätt doserad, inte för mycket utan bara en liten touch. Och en dov och lite smutsgrå rosa nyans som gärna får kombineras med andra mörka dova färger. Rosa ska vara rätt doserad, inte för mycket utan bara en liten touch. 

Olika Nyanser av grått 
Vissa tror att den grå tiden är över men man kan se att det gråa kommer hänger kvar i olika nyanser. Fungerar både på väggar, möbler, porslin och andra inredningsdetaljer. Blanda den gärna med beige så får du den populära kombinationen greige.


(null)

Att inreda med närproducerat 
Det har blivit mer fokus på var och hur produkterna produceras. Företagen skryter gärna om produktionen är i Sverige eller dess närhet. Vi betalar hellre lite mer för närproducerat i mindre upplaga istället för billigt och massproducerat.


När naturen blir en del av hemmet 
Vi vill ha värme och naturmaterial så som ull, filt och stickat. Det får gärna vara tillverkat för hand så man verkligen får den naturliga känslan.


- Filtar: Filten är något vi i Sverige redan använder oss av rätt flitigt men den kommer trots det stort i vår. På Formexmässan sågs filtar hängandes på väggar i var och varannan monter. Så blir det en kall vår kommer vi kunna värma oss under varsin varm filt, gärna i ull.

- Handgjort: Vi vill ha handgjorda produkter, gärna lite ojämna som att den inte riktigt är färdig. Man ska känna att någon suttit där och skapat med sina händer, den unika känslan att ingen är den andra lik. Gärna i grå eller brända toner och med stänk som om någon strött quinoa över tallriken.

(null)

Mörka sovrum
Nu vill vi ha mörka sovrum både när det gäller väggar och sängkläder. Sängen behöver inte vara så där avancerat bäddad utan kan hellre vara spartanskt bäddad i mörkt linne.

(null)

Ljust trä
Även om det kommer mycket mörkare träslag i inredningen så fortsätter vi inreda med ljust trä. Rottingen lever kvar och är praktisk då den enkelt kan förändras och varieras med hjälp av textilier.


Med Sol Åsa
Kommentarer

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback