Lokmästaren i Göteborg har allt man kan önska sig


(null)


Jag föll pladaskt då jag såg detta hus och lägenheter - Nya Lokmästaren i Göteborg. 

Järnvägshuset i kvarteret Smaragden byggdes 1886-88 för Sveriges Statsbanors Pensionsinrättning. Den pampiga fastigheten på Västgötagatan - ett stenkast från Heden i Göteborg – ritades av arkitekt J A Westerberg som även utformade dess tillhörande gårdshus. 

Gårdshuset, som ursprungligen inrymde brygghus, mangelbod och torkvindar, har nu genomgått ett omfattande förvandlingsnummer. Här har Herlitz Properties, som bl.a. specialiserat sig på att bygga exklusiva vindsvåningar, skapat nio påkostade två- och trerumslägenheter, samtliga på två plan. 

(null)

Nio stycken townhouses, mitt i centrala Göteborg. Gårdshuset som döpts till Lokmästaren ligger på en rofylld, grönskande innergård med gräsmattor, stenläggning i granit och grillplats. Lägenheterna präglas av rymd och stor omsorg om material och detaljer. 

(null)

I gårdshuset Lokmästaren möter 1880-talets gedigna material nutida uttryck och designlösningar. Bottenvåningen har försetts med slipade betonggolv och golvvärme och på övervåningen ligger golv i mörk ek. Innerväggarna kombinerar tegel, trä och puts och i några av lägenheterna finns synliga träbalkar. Snickerier och vissa ytskikt är målade i behagliga kulörer från Farrow & Ball och samtliga lister, dörrfoder och förvaringsmöbler är specialtillverkade. Kök och köksförvaring kommer från italienska Arrital med skivmaterial i stenkomposit från Silestone. Beslag från Buster + Punch. Ytskikt i bad och wc är av italiensk granitkeramik, porslinet kommer från Duravit, blandare från Hans Grohe och Tapwell. Alla val kännetecknas av hög kvalitet, funktionalitet och stor designmedvetenhet. Resultatet är nio unika och trivsamma hem som förenar byggnadens kulturhistoriska värden och en modern urban livsstil.  KYD hjärtar alla dessa fina val och gör tummen upp. De som flyttar in här kommer nog bli väldigt nöjda och glada! Med sol Åsa 

(null)

Sovrummet med de magiskt fina valvfönstrena. 
Ljust, vackert och unikt. 

(null)

Bilder via http://www.lokmastaren.se/Kommentarer
Postat av: JUNITJEJ

Så snyggt!! Så vill jag bo!

2017-12-02 @ 21:06:24
URL: http://www.junitjejen.se

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback