Pimpa din Malmbyrå från IKEA - Nyhet från Picky Living


.

Design- och inredningsföretaget Picky Living, som tillverkar specialluckor till IKEAs köks- och garderobsstommar, utökar nu sitt sortiment och välkomnar den populära Malmbyrån in i familjen. Genom att välja exklusiva, svensktillverkade lådfronter och täcksidor i Valchromat (genomfärgad MDF) med toppskivor i mässing, koppar eller mattlackad plåt, får denna IKEA klassiker ett helt nytt uttryck i många olika kombinationer.

“Malmbyrån är en storsäljare från IKEA som nu får en ny kostym. Vår tanke är att man ska kunna sätta sin personlig touch med hjälp av våra luckor och toppar. På så vis får denna klassiker en helt ny design med exklusiva materialval på en återanvänd stomme", säger industridesignern Henrik Haij som är en av grundarna av Picky Living

Lådor och täcksidor finns i fem utvalda färger i oljebehandlad Valchromat (genomfärgad MDF): Grönt, Blått, Ljusgrå, Violett och Svart. Toppskiva och sockel kommer i mässing, koppar eller mattlackad plåt. Lådorna går att få släta eller med infrästa grepp i läder, koppar och mässing. En ny serie handtag har även tagits fram. All produktion sker i Sverige.

“Vi ville skapa en möbel vars ytor kommer att förändras under tid. De obehandlade koppar- och mässingstopparna kommer att mattas ner och få en fin patina och den oljade Valchromaten tillåter materialet att åldras vackert. Vill man återfå möbelns originalytor går det enkelt att olja in och putsa upp materialen igen", avslutar Möbelsnickaren Anders Lagerström som tillsamman med Henrik Haij har formgivit detta koncept.

Lådfronter, täcksidor, toppskivor och beslag till Malmbyrån går att beställa från Picky Livings webbsida från 16 sep. Pris mellan 2 490 - 4 990kr beroende av storlek och materialval. Beslag eller infräst grepp tillkommer. Med sol Åsa

.

Foton Picky
Kommentarer

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback