Tips att inreda Badrum i samarbete med Nordhem 1/3


Ett rum som jag ofta vistas i och som jag tycker både ska vara praktiskt, tidlöst och harmoniskt är Badrummet. Detta rum ska denna vecka få extra kärlek av KYD och tillsammans med företaget Nordhem gör vi ett samarbete då jag som inredare ge er några av mina specialla tips på hur man inreder badrum utifrån några punkter jag alltid utgår ifrån samt visa upp deras unika sortiment av badkar, duschar och handdukstorkar.

Innan ni sätter igång och skapa ert nya badrum är det viktigt att planera och skapa överblick hur man önskar rummet ska se ut. Jag utgår alltid från dessa punkter i inredningsprocessen!

• Planering ~ A & O.
Se till rummets möjligheter och dess yta. Vad kommer kunna att få plats? Badkar, dusch eller kanske både och? Finns det plats för en tvättmaskin? Vilka övriga funktioner likt förvaring måste rummet ha? Försök att anpassa inredningen till rummets storlek!

• Skapa & sätt en Stil ~ Unikt för dig.
Det är viktigt att ha valt stil tidigt i planeringen av badrummet. Stilen kanske styr valet av allt från toalettsits , kommod till möbler och beslag.
De Klassiska stilarna är lantligt och romantiskt, modernt och avskalat, naturstil med naturliga material och gröna växter. Trendigt är grå badrum med marmor eller annan natursten. Både äkta eller imitationer finns det mycket av ute på marknaden. Mönsterrikt marockanskt kakel är också en trend som många tar in i just badrummet för att skapa ett unikt golv. Även industristilen har kommit in i badrummen och har de senaste åren varit det som tagit sig mest i uttryck hos KYDs kunder!
Men vanligaste valet är helvita badrum med klinkergolv i grå toner. Det är en populär stil som håller länge och som är lätt att variera med val av textiler i olika färger och mönster.


• Kakel ~ skapa volym.
Trenderna för kakel svänger desto snabbare i trenderna just nu. Nu gäller exempelvis sten, mönster och trä och det finns kakel som ser ut som riktigt trä och olika stensorter.
Även de större kakelplattorna har fått en stor efterfrågan på marknaden. Fundera över storleken på de klinker- och kakelplattor du väljer. Vill du att badrummet ska kännas större ska du satsa på stora kakelplattor och gärna ha en ljus fog.
 

 
• Klinker ~ Hållbart och tidlöst.
Klinker är likt kakel tillverkade av lera men de är mycket tåligare och slitstarkt. Utbudet av klinker växer hela tiden och en spännande form är bland annat hexagonen. Den sexkantiga formen finns nu i flera storlekar och i en mängd färger. Populära mönster är de som liknar natursten och trä. Även marockanska mönster är hett både i starka färger och i en mer nedtonad stil med mildare färger.
 
• Handdukstork ~ en funktionell stilren detalj.
En handdukstork håller handdukarna torra, varma och fräscha. De finns både som vattenburna och sådana som går på el. finns massor av fin design och handdukstorkar som inte tar så mycket plats. En vertikal handdukstork torkar handdukarna hängande och får plats nästan överallt.
Handdukstorkar kan också fungera som en värmekälla i badrummet.
 
• Ljussättning ~ skapa ljus i små utrymmen.
Skaffa rätt belysning till badrummet så du får bra ljus till sminkning och kroppsvård. Lampor på båda sidor om spegeln brukar ge ett snällt ljus. Satsa på bra allmänbelysning i taket, gärna med dimmer så det även går att göra det mysigt. Addera även in punktbelysning, kanske vill du lysa upp en hylla eller någon vacker detalj i rummet. Stämningsbelysning likt (Enjoy Candles) ljus eller liknade ljus att ha på hylla, golv skapar även det en viktig del i belysningen. Det är viktigt att välja belysning som är avsedd speciellt för badrum. I bad- och duschrum får du som privatperson inte göra några elektriska installationer på egen hand. Det är lag på att elinstallationer görs av behörig elektriker och att belysningen har rätt IP-beteckning, rätt säkerhetsklass. IP-beteckningen visar hur mycket fukt och väta som produkten tål. Så kolla upp IP noggrant och prata med elektrikern ang ljussättning.

• Inred på höjden.
Om det är ont om golvyta, bygg då på höjden istället! Satsa på förvaring på väggen i form av ett rymligt spegelskåp eller flera vägghängda skåp.

• Spegel ~ att skapa illusion .
Ett smart sätt att ge små badrum illusionen av att vara större är att montera en spegel på den ena väggen. Med rätt belysning kan detta få ditt lilla badrum växa betydligt.

• Inredningsaccessoarer ~ variera dig.
Slutligen då rummet har kommit på plats så inred med varma detaljer likt fina och mjuka badrumshanddukar, korgar och tvålar. Satsa på vackra förpackningar att kunna ha framme samt addera in växter likt tjockbladiga gröna växter som tål badrummets mörka plats eller varför inge en glasvas med en snittblomma som tar in årstiden. Tänk på att ej ha för många olika nivåer av inredning i rummet (för många nivåer skapar en rörig känsla, bygg oaser och skapa en fin helhet.

Lycka till med era badrum och hoppas ni nu "badar" av tips gällande detta mysiga rum! Med sol Åsa

Foton Nordhem
Kommentarer

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback