Tjuvtitt på ELLOS Home hösten 2016 - Clean Retro och Back to the roots
I veckan var det pressvisning här hemma i Sthlm för Ellos höst sortiment! KYD tog del av detta! Mycket fint har vi att kunna se fram emot! 

I höst har Ellos valt att fokusera på två övergripande trender, Clean Retro och Back to the roots. Oavsett om man är ute efter hållbart naturligt eller avslappnat bohemiska inslag så hittar man det i Ellos inredningskollektion i höst. Säsongens inspiration kommer från naturen – former, färger och material med stark nordisk anknytning står i fokus. 

Clean Retro-trenden vänder sig till en aktiv kvinna som lever i en skandinavisk storstad. En kvinna som sätter stort värde på sig själv, samhället och jorden i stort. Naturligt, hållbart och fokus på detaljer är några av ledorden i trenden. Uttrycket är modernt och har samtidigt en naturlig enkelhet som på många sätt är karaktäristisk för nordisk formgivning. De små objekten är i fokus, för det är detaljerna som skapar trenden. Gröna och blåa toner tillsammans med neutraler som grått i alla nyanser och kulörer i beige dominerar färgskalan med rött som accent. Traditionella material som linne, bomull och trä används i nya sammanhang. Mixen av läder, långhåriga skinn och textilier med mjuka taktila ytor skapar en varm och mysig känsla, medan träytor, tegel, sten och skiffer ger en naturlig och lite rå look till hemmet. Naturens alla sinnliga sätt att skapa former och mönster går igen i produkterna, som bikupans geometriska grafiska mönster och droppen på daggkåpans blad som skapar den perfekta runda formen. Hemmet är platsen för trygghet och återhämtning. 

Back to the roots är för den romantiska kvinnan som har en avslappnad bohemisk inställning till livet. En kvinna som hämtar kraft från naturen, men som inte gör avkall på det glamourösa i tillvaron. Handgjord keramik, en ärvd byrå, ryamattor, småblommiga kuddar samsas med champagneglas på en bricka för att skapa det rätta glamourösa uttrycket. Rostiga metaller, väderslitet trä och försiktigt slipade föremål inspirerar den varma och jordnära bruna paletten på texturer i hemmet. Röda toner med inspiration från blekt och bränt tegel, patinerade fasader, grå stenar och ljus sand dominerar färgskalan även gröna toner från skogens mossa kombineras med blå nyanser. Småmönstrat, tonade tryck som får ett modern look genom den digitala tekniken. Mönster som speglar en avslappnad attityd. Det är de små objekten som är i fokus, detaljerna som skapar helheten. 
Höstens kollektion speglar vår tid som vi lever i, material som åldras med skönhet och ett uttryck som är vilsamt för ögat. Vi känner stolthet och glädje att kunna blanda vackra färger, tidlösa material och arbetade mönster till en finstämd höstkollektion med stort fokus på textilier, säger Ulrika Sjövall designchef för Ellos Hem. 

Foton Ellos Kommentarer

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback