- Kors i taket, Nej rosett och list i taket! Inred med Takrosetter
Idag tänkte jag be er lyfta blicken mot taket och ge tips på hur ni enkelt kan inreda med vackra detaljer i taket. Dessa små detaljer kan bidra till stor förändring av ett rum. Takrosetter används i samband med dekorering av i första hand tak. Traditionella takrosetter tillverkas i gips men det finns även immitationer i frigolit och plast som inte kostar lika mycket att tillverka. Dessa rosetter som inte väger lika mycket som gipsrosetterna lämpar sig. Rosetter kan används för att dekorera tak vid lampor eller som väggdekorationer och väggspeglar som delar av väggytor. Gipsrosetterna kan även användas utvändigt på fasader. Takrosetter finns i flertal olika stilar; barock, nybarock, jugend, nyrenässans, funkis, släta eller vackert ornamenterade. Många kanske tror det är svårt att monterar en takrosett men det är enklare än vad de kan tro! Här kommer lite tips hur ni kan gå tillväga; 

- Börja med att mäta ut hur stor din befintliga tak-kontakt är. Skär sedan ut ett lämpligt stort hål i rosettens centrum. Ta inte ut större hål än du behöver. Tänk på att lampans tak-kopp (den runda kåpan som ska dölja kontakten ) även ska dölja öppningen du skapar i rosetten.

- Använd sedan vanligt sättlim eller latexfog. Stryk ut det jämt över ytan som ska sättas mot taket. För att enklast få rätt mängd så kan du använda en tandad påstrykare. Har du ingen så försök att stryka ut limmet/fogen rikligt då de flesta tak är lite ojämna och ofta målade med en ”kalkig” yta som suger åt sig en hel del.

- Montera gärna din lampa direkt och låt tak-koppen hjälpa till att hålla rosetten på plats tills det torkat. Har du inte tänkt ha någon lampa i din takrosett så tänk på att mäta ut centrum på ditt tak och montera som ovan utan att ta ut hålet.

Att matcha med lister i samma stil är snyggt och enkelt.Vill du inte ta bort dina gamla så varför inte lägga till en list i taket eller längre ned på väggen för att få den breda läckra känslan. Med sol Åsa Foton Alvhem via Pinterest
Kommentarer
Postat av: Emma

Så himla fint!! :)

Svar: Visst är det
Åsa None

2016-03-23 @ 16:12:01
URL: http://punkten.nu

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback