Shopping i Höganäs - Magasin 36


-

Här om dagen var vi i Höganäs och på Magasin 36! Oh vilket fint ställe! Magasin 36 ligger i de gamla produktionslokalerna för saltglaserad Höganäskeramik. Ursprungligen låg här ett glasbruk, som 1872 ändrades till rörfabrik. De enorma brännugnarna, varav tre finns kvar idag, stod fram till tiden för första världskriget i det fria men överbyggdes med tak och vindsvåning.

Sedan den kommersiella produktionen av saltglaserat nyttogods övergivits på 1950-talet drev Höganäsbolaget verksamheten vidare främst av kulturella och historiska skäl.

Fram till 2001 brände man med stenkol på det traditionella sättet i de gamla ugnarna. 2010 förvärvade entreprenörerna Anders Martinsson och Johannes Fridery byggnaderna, och har sedan dess renoverat med kreativitet och varsam hand så att den unika atmosfären och charmiga patinan finns kvar.

För detta har de bland annat fått pris som årets entreprenörer i Höganäs och Magasin 36 blev ”Årets butik” i Magasinet Skåne 2013. En plats ni måste besöka om ni kommer till Höganäs! Jag vart väldigt sålt i Butiken med fint showroom på övervåningen och mkt Tine K produkter! Med sol Åsa

Foton Killingyourdarlings
Kommentarer

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback