Blått är flott och passar bra i sovrumBlåa sköna stunder! Det fina sovrummet är ett av hemmets viktigaste platser, trots att det inte är det rum som får stå i centrum ofta då man tänker på inredning mm. I detta rum spenderar vi mest tid samt det är här vi ska slappna av och må som bäst. Vi har ett enkelt knep på vägen dit: måla sovrummet blått eller inred med blåa toner. Förutom att blått är såväl trendigt som snyggt på väggarna så har forskarna tittat lite närmare på varför just den här färgen bör pryda sovrummets väggar. De här tre sakerna kan man konstatera:


- Du sover längre i ett blått sovrum
Man brukar säga att en vuxen människa bör sova runt 7-8 timmar per natt. Men hur ofta gör vi det egentligen? En stor studie från Travelodge har dock visat att i blå sovrum sover vi som längst. Vi snittar där på 7 timmar och 52 minuter, för att vara exakt. Det kan man jämföra med till exempel lila sovrum där man i studien snittade på 5 timmar och 56 minuter. 
 
- Kroppen mår bättre av blått...
Man har konstaterat att färgen blått sänker ditt blodtryckoch ger dig inre lugn, i motsats till exempelvis rött. 

- Även den inre hälsan; En tidigare studie från University of British Columbia har visat på att färgen blått har flera positiva effekter på vårt psyke. Förutom att vi blir lugnare, så presterar vi bättre i en blå miljö. Studien visade att både kreativiteten och vårt fokus på detaljer ökar i ett blått rum. Deltagarna i studien kopplade även samman färgen med äventyr och positiva upplevelser.
 
Förutom ovan nämde orsaker så upplevs ofta blå miljöer som stora och luftiga. Så fram med penseln eller tapetrullarna och skapa ett större rum som får dig att må ännu bättre! 

Med värme och sol Åsa 

Foto killinyourdarlings 
Kommentarer

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback