KYD "belyser" Hösten med tips hur ni ljussätter rätt.


Hösten är här och September bjuder upp till sensommarvärme men mörkret kommer desto tidigare nu på kvällarna! Idag tänkte jag ge er lite tips från en interjuv jag gjorde i somras gällande höstens lampor och trender! Här nedan kan ni läsa utdrag ur denna interjuv!Vad ska man tänka på när man väljer belysning till sitt hem?

Utgå alltid från att tre olika belysningar i ett rum! Dessa tre är;  Allmänbelysning, Funktionbelysning och Stämningsbelysning ! 


Ett rum behöver kontraster för att vi ska må bra. Man kan jämföra det med hur man upplever landskapet utomhus beroende på om det är soligt eller molnigt. En molnig dag blir allt jämnt och platt ljus. När solen tittar fram får man ett djup i vyerna - det känns mer trivsamt och spännande. Så ta in denna känsla i rummet. Gå exempelvis runt och belys. Det vanligaste misstaget man gör är att man köper en armatur man tycker är fin, placerar den där det finns ett eluttag och tänder. Så får det bli som det blir. Tänk tvärtom. Först bestämmer man vad ljuset ska belysa och hur armaturen ska lysa. Sist väljer man en passande armatur och placerar den där den behövs. Ett bra knep är att greppa en lampa på fot och koppla en lång sladd till den. Gå sedan runt i rummet och lys olika hörn och på olika höjder. Hur känns rummet när du flyttar lampan? Sedan är det bara sätta igång. Låt fantasin och ljuset flöda.1) Bordslampan ”T-series” från Bolia 2) Bretagne Taklampa PR Home 3) Round Takskärm i linne Från PR Home  4) Golvlampan "Muffin" från Brokis i munblåst glas. 

Vilka belysningstrender tror du att vi får se i höst?

Vi kommer att få se många lampor i fina utförande med temat natur och tidlös design! Mässing, trä och cement lampfötterna samt linnetyg och klart glas i de hängande lamporna! Mjuka och fina möten i sladd, armatur och ljuskälla. 

Ett strandfynd från sommaren blir en ljuskälla med hjälp av kopparslinga runt sig!!

Har du något bra DIY-tips till den som vill piffa upp sin gamla lampa ?

Man kan på ett enkelt sätt förnya sin lampa med att byta skärm på den! Att ex göra en egen hängande skärm med hjälp av ett fint linnetyg i fint vitt eller grått och knyta fast ett rep i botten av den! Eller varför inte byta lampfoten och välja en i klarglas som man fyller med hösten/ vinterns tema likt kottar, Ekollon, löv , granris mm! 

Temat för hösten i inredningen är mycket natur och skog så man kan enkelt ta in ex en pinne och trä en ljusslinga i den skapar en unik och personlig belysning! Mitt strandfynd från i somras fick en mässingslinga omfamnade runt sig och glittrar nu i sovrummet! Bara ens fantasi som sätter gränser. 


Vad är ditt bästa tips för att få till en mysiga stämningen i hemmet med hjälp av belysning?

Jag skulle säga att det är att mixa levande stearinljus med mjuk Stämningsbelysning! Även att belysa platser de man glömmer bort tex bakom tven, på golvet - att skapa små lysande öar i ett rum!

Mixa olika ljuskällor för att skapa bästa stämningsbelysningen! 

Med sol Åsa 

Foton; Pinterest , KYD
Kommentarer

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback