Inred hallen med värme i höst - KYD för Tipser
Idag vill jag rikta spotlightensen på fina och mest bortglömda rummet i ett hem - Hallen

Just detta rum som ska välkomna både dig och dina gäster.
Tänkte tipsa om några knep att inreda utefter så den hålls ren och fin och att den känns mysig att mötas av då du kommer hem! 

Ytterdörren - Finns det en möjlighet, välj ytterdörr med fönster så får du in dagsljuset samtidigt som du kan se vem du öppnar för. En bra dörrmatta som tar hand om grus och blöta placeras både utanför och innanför dörren.

Golvet i fokus - att välja ett golv som är slitstarkt och tåla det dagliga nötandet av blöta och leriga skor är ett bra val. Golvvärme är bra i hallen eftersom både fuktiga spår och skor torkar snabbare. 

Väggarna - Varma färger välkomnar en med en mjuk känsla. Välj tapeter eller målarfärg med tålig yta eftersom slitaget är hårt även på väggarna i hallen.

Ytor att kunna röra sig i - Se till att ha tillräckligt utrymme mellan möblerna så att du har fri passage genom rummet och därmed svängrum i morgonrusningen i hemmet! 


För kläder och skor - Ju snabbare du kan hänga av dig kläderna innanför dörren, desto kortare kommer smutsen in i huset. Anpassa antalet hängare efter efterfrågan i just ditt hem och lägg till utrymme och galgar för gäster.


På barnens nivå - Sätt krokar för barnens kläder lagom högt så att de når dem. Se även till att de på samma nivå har lådor för vantar och mössor med mera.


Förvaring - Ett skåp eller en garderob är bra till träningsväskor, hjälmar och kläder som inte används varje dag.


Belysning - En upplyst entré är välkomnande. Det är viktigt att ljuset inte bländar. Inomhus behövs en god allmänbelysning som du till exempel kan få genom att belysa tavlor, nyckelskåp och spegel. 

1 sep

Plats att sitta - 

Det är skönt att kunna sitta ner på en pall eller bänk när man ska knyta sina skor. Kombinera gärna funktioner som till exempel en sittmöbel med förvaring under och nyckelskåp med spegel.


Spegel, spegel - Med en spegel innanför ytterdörren är det lätt att kasta ett öga på sig själv innan det är dags att gå ut och möta världen.

Uppåt väggarna - Hall och trappa har ofta stora väggytor. Utnyttja och inred dessa ytor! Jag satte ihop ett litet collage som ni även kan klicka er vidare på med saker jag gärna inreder höstens hall med! En skandinavisk palett med ljust trä, belysning, spegel, värme och fina ting! Jag älskar kroken mkt! Klicka in och köp något hos Tipser vetja! 

Med sol Åsa 

Foton PinterestKommentarer

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback