KYD hjärtar Svedbergs - Kulörpalett i badrummetSå vilka kulörer bör man inreda badrummet med! Jag brukar alltid tipsa mina kunder med att utgå från personliga val och de kulörer som deras Hjärtan slår lite extra mycket för! Men det finns även små knep och vissa saker att tänka på hur färgerna uppfattas och skapar för känslor. 


Likt att ljuset tar färg av omgivande ytor. Hur ser ens ansiktet och kroppen ut i spegeln med t.ex. en blå eller grön färg på väggen? Testa Kulörerna och även kakelprover i rätt ljus. Vissa kulörer ser helt olika ut dagsljus eller vid olika typer av lampor. Vad har just ditt badrum för ljusinsläpp och hur många ljuskällor finns det i rummet! Färgerna påverkas Väldigt mycket av just ljuset!!


Fundera även på vilken känsla du vill få när du stiger in i ditt badrum och utgå från den planeringen! Vill du det ska kännas som en mjuk len smekning med bruna och gröna harmoniska färger likt känslan på en sandstrand eller en frisk skön fläkt med blått och vitt i fin svalkande känsla? Tack vare kulörer kan upplevelsen av badrummets form och storlek påverkas. 

Några kulörer jag gillar att jobba mrf i badrum är dessa; 


Vitt -  Ett vitt badrum är tidlöst och kan fungera som ljusterapi en mörk och trött vintermorgon. Ett vitt badrum kan dessutom inredas efter årstiderna genom att man byter ut mattor, handdukar och andra tillbehör. Som en fin vit målarduk har man chans att addera in olika kulörer och material och skapa en helt olika karaktärer! En flexibla och skön bas att utgå från. Blått - Blå kulör ger lugnande och svalkande känslor likt. Väljer man en kall blå färg i badrummet, låt den då få sällskap av varma komplement i t.ex. trä. Detta harmoniserar den fint! 


Grönt - Ljusgröna nyanser skapar en avslappnad och lugn miljö i ett badrum, medan mörkgröna nyanser kan upplevas som lite mer kaxiga och hårda. Så om ni inreder med mörk grönt ta in ljusa detaljer och belys väl! 


Brunt -  skapar värme och harmoni. En ljusare brun färg ger en bra bakgrund till föremål och inredning och passar utmärkt i ett badrum där lugn och harmoni ska råda. 


Grå - en rådande KYD favorit just nu. Den gråa är så tacksam och ger en neutral, balanserad yta vilket får andra färger att framträda tydligare. Rent och fint varmt! Med Sol/ Åsa 

Foton Svedbergs 

Kommentarer

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback