KYD hjärtar Svedbergs - Tips hur du inreder badrummet på bästa sätt
Inred med ljusa kulörer och personlighet i badrummet! Detta badrum "badar" i ljus! 

Drömmer du om att bygga nytt badrum, en oas i hemmet där vi kan koppla av vid. Badrum har de senaste åren klivit fram ur gömmorna. Badrum som byggdes förr var mer eller mindre att nödvändigt ont som fick den plats som blev över, fast idag har rummet fått ett annat uppsving och är desto mer utrymmeskrävande och fulla av liv - badrummet har blivit ett rum att leva i. Detta påverkar även att vi nu är mer måna om att designa och utforma badrummen som "riktiga" rum, där inte bara hygieniska attiraljer finns. Att inreda med möbler, träningsredskap och utrymme för mysiga stunder har blivit allt vanligare i dagens badrum.

KYD har äran att ha ett samarbete med fina badrumsföretaget Svedbergs (www.svedbergs.se) och ihop med dem  ge tips och råd gällande inredning av badrum! Så denna vecka går i badrummets tecken och i slutet på veckan kan ni även vara med och tävla om en fin fin produkt från Svedbergs som KYD gillar lite extra mycket! 

KYDs tips ihop med Svedbergs;

Tänk långsiktigt när det gäller badrumsinredningen. Välj utefter bostadens karaktär, personlig smak än vad som just är trendigt nu.  Material som är Tidlösa och basic håller i längden. Variera stilen istället  i rummet med hjälp av detaljerna! 


- Rita upp inredningen och rummet skalenligt för att hitta den bästa lösningen.  Fundera även över om det finns möjligheter att utöka badrummets yta. Går det exempelvis att riva ner en vägg och göra badrum av garderoben eller något annat utrymme intill? Tänk på att välja material och möbler som är lämpade för just badrum eftersom väta och fukt annars kan skada ytan. Placera möblerna en bit från duschen eller badkaret för att skydda dem från stänk.Funktionsljus intill spegeln i badrummet är ett måste! Spegelskåpet Jenny som är designat av Roger Persson gillar jag extra mycket. 

- Att installera rätt och tillräcklig belysning i badrummet är viktigt. Det behövs en allmänbelysning i förslagsvis taket, stämningsljus för bad och avslappning och funktionsljus vid spegeln. Dimmer i badrummet är en god idé och skapar det mysigt! 


- Funktion och Förvaring är en viktig del i badrummet. Öppen förvaring kan vara dekorativ medan dold förvaring är mer praktisk. Fundera ut vad som krävs. Dölj med täckta skåpsdörrar, skjutdörrar eller ett draperi. möbler med mörka bakgrunder. Det kan ibland räcka med ett golv eller en fondvägg för att uppnå kontraster.Runda mjuka former i intill raka linjer mjukar upp rummet. FYN porslinstvättställ från Svedbergs är så mjukt och omfamnade fint! - Inred ljust.  Tänk på att ju mörkare badrummet inreds, desto mindre upplevs det. Undvik därför mörka kulörer i framförallt små utrymmen och satsa i stället på ljusa toner. Mörka rum kräver dessutom mer belysning än ljusa! 
- Satsa och Inred med fina detaljer! En blandare kan höja upp upplevelsen i badrummet! 

Textilier mjukar upp! Inred med fina handdukar och badlakan

- Inred med blommor eller enstaka blad i badrummet. Nu till våren och sommaren är det vackert med ormbunksblad, vasstrån, rabarberblad, kastanjeblad och doftschersmin. Men även en enkel kvist är vackert i en fin glasvas eller flaska! 

Med Sol Åsa 

Foton Svedbergs Kommentarer

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback