Ett hem med skatter - addera in mattor! KYD del 1/3 i samarbete med företaget CarpetVista


Är ni vilse i mattdjungeln och behöver lite råd ifall ni vill handla hem en mjuk ny vän i hemmet lagom till sensommaren och höstens innemys. Tänkte i 3 delar under 3 dagar tillsammans med CarpetVista - www.carpetvista.se ge er inspiration och tips. 

Så hoppa på Herr Omars flygande matta så åker vi...Med valet av en matta kan ni skapa en ny upplevelse hemma! Just Mattor har den egenskap att påverka både rummets karaktär via kulör, känslan och hur man upplever ljudnivån i rummet! Mattan hjälper till att dela in rummet i dess olika "rum" så att möblemanget på respektive plats framhävs. Mattans storlek hjälper till att definierar en plats i hemmet! En större matta visar tydligare att här är matplatsen respektive sittplatsen. 


Ett bra enkelt tips är att ha mattan vid matplatsen 50-60 cm runt bordets alla fyra sidor. Då kan stolarna flyttas utan att de hamnar utanför dess kant och inget lämnas åt slumpen! 

Genom kulören på mattan så kan ni lyfta fram specifika möbler. Om möblerna är mörka så framhävs de bättre om mattan är ljus än om den är mörk samt tvärtom. Ni kan även tänka på hur den totala känslan av kulörer i rummet ska upplevas. Vill du ha en ton i ton färgsättning eller att någon färg ska poppa ut. Har ni redan en accentfärg på andra textilier likt gardiner, kuddar, soffan mm? Ni kan då välja att förstärka denna färg genom valet val av mattfärg eller så kan du välja en neutral mattfärg.

I valet ang att köpa en slätvävd matta utan luggyta så är den "enklare" att sköta samt lättare att placera runt för att jämna ut slitaget medan en tjockare matta med lugg skapar en mindre ljudnivå och kan kännas lyxigare och härligare att sätta ned fötterna på. 

Hos företaget CarpetVista finns ett bra och fint utbud av handknutna och handvävda mattor i olika stilar! Här hittar ni bland annat orientaliska , kelimer, designade mattor med hög kvalitet. 

På CarpetVista har man även ett sortiment för alla då de har mattor i olika prisklasser, kulörer och format. Man kan exempelvis få allt från runda, avlånga, kvadratiska former!KYD hjärtar då ens kreativit ej sätter gränser och his just CarpetVista kan man hitta olika former på mattorna!  

CarpetVista erbjuder även nu en rabatt på 3% av köp till KYDs följare! Uppge rabattkoden CVBL 2015 vid ditt köp! Fram till fredag gäller denna rabatt!!


KYD har fått äran att styla och inreda med två av dess mattor och under tis och onsdagen kommer jag visa just KYDs styling inför hösten 2015 med dessa två darlingar. Hoppas ni kommer gilla och inspireras!! Med sol Åsa 


Kommentarer

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback