Heltäckningsmattor ett lyxigt mjuk inslag i hemmetAllt fler och fler upptäcker fördelarna med textila golv: minskade uppvärmingskostnader, mindre buller och lättstädat ! Sen är det ju så gosigt att sätta fötterna på just ett mjukt golv.

Heltäckningsmattan är som sagt påväg tillbaka, nu med den mer korrekta benämningen textila golv.
De Textila golven sjönk i popularitet när trägolven blev billigare. Men nu upptäcker fler och fler att det har sina uppenbara fördelar.Här nedan är några fördelar med just heltäckningsmattor som jag tycker är fina;

- Ljuddämpare. 
Våra hem börjar få mer ljudanläggningar, inte minst i kombination med tv-apparater. Med textila golv är det mycket lättare att få ett bra riktat ljud då man slipper att det studsar mot golvet. Det här är också skälet till att biografer har textila golv.


- Isolerar mot kyla.
Det finns undersökningar som visar att man kan sänka värmetillförseln till ett genomsnittlig rum med två grader efter att man lagt in ett heltäckande textilt golv, utan att temperaturen i rummet går ner.


- Lätt att hålla rent. 
Det är lätt att hålla golvet rent, eftersom damm och annat inte yr runt när man dammsuger. De flesta fläckar går också att få bort, rödvin tar man t.ex. med en fuktig trasa direkt. 

- Lätt att lägga på egen hand. 
Genom att det sällan behövs något underarbete är det lätt för de flesta. Allt som behövs är en bra kniv och vassa blad. Byt blad ofta, det är både lättare att skära och blir snyggare snitt. Trenden är att luggen blir kortare med mer struktur, från att mattorna tidigare varit tjocka och fluffiga. 

Så funderare ni på att ändra om lagom inför höstens innemys tycker jag absolut ni ska satsa på heötäckningsmatta i sovrum, garderob och om ni har barn i deras barnrum. 

Med sol Åsa 

Foton Pinterest Kommentarer
Postat av: Liza

Oh, jag kan tycka att heltäckningsmattor är snyggt! :) ..men jag skulle aldrig våga att ha det själv hemma.

Svar: åh jo testa att lägga en i sovrummet! Mjukt och fint att sätta fötterna på när man vaknar! Kramar fiba
Åsa None

2015-08-19 @ 10:25:55
URL: http://lizacorneer.se/

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback