FORMEX 2015 - Nordic Essence & utställningen The House Cat
Idag slogs Dörrarna upp till FORMEX 2015 och självklart var KYD på plats för pressfrukost och sen trendspaning och möten!  Temat är Nordic Essence - som handlar om helheten där allt hänger ihop, från husfasader till bruksföremål och inredningsdetaljer. Inspirationen kommer från vår natur och nära omgivning i Norden.

Jag kommer i dagarna 5 rapportera från mässan och visa mina favoriter! 

Först ut och det man först möts av är utställningen The House Cat ! I år är det första gången en grupp arkitekter har fått i uppdrag att gestalta Formex-tema. Codesign har valt att låta temat Nordic Essence ta avstamp i de nordiska ländernas hantverkstraditioner, livsstilar och arkitektur och går under arbetsnamnet Huskatten.

Den traditionella halmbocken i Gävle spelar en stor roll i Codesigns tolkning av årets tema Nordic Essence, både som en del av ett traditionellt nordiskt hem, men framför allt som inspiration. Gävlebockens konstruktion och dess beståndsdel, har fascinerar på många olika sätt.

Halm kan ses som ett bortglömt byggmaterial som tidigare användes flitigt. Det är också ett material som binder samman de nordiska länderna!!

I arbetet med innehållet i utställningen samarbetar Codesign med HemslöjdenSVENSK SLÖJDHandarbetets Vänner ! Med sol Åsa Foton killinyourdarlings - Åsa GraménKommentarer

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback