Design uppåt väggarna - Tapetsera i höst & skapa nystart i hemmetHösten är här så ta tillfälle att göra om hemma och designa väggarna genom att tapetsera! För egentligen är det ganska lätt och väldigt roligt – att sätta upp tapeter. Våd för våd ser man hur ditt nya rummet växer fram. Här kommer lite KYD tips på råd; 

- Rätt verktyg är halva nöjet, se till att ni har grejerna hemma innan ni sätter igång.
- Fuska inte med underarbetet, det ska vara jämnt, torrt och fast innan du börjar tapetsera.
- Limma jämnt så undviker du luftblåsor. På tapetetiketten finns bra liminformation att ta del av.
- Stryk inte lim på för många våder åt gången, då kan limmet torka innan du hinner få upp dem. "Easy up" underlättar även tapetseringen! 
- Tapetsera inte på kontrastrikt underlag, det kan lysa igenom den nya tapeten. Måla väggen först med en liknande kulör eller i vitt! 
- Låt tapeten gå över hålen för strömbrytare och uttag. Skär sedan med vass kniv medan tapeten är fuktig (och strömmen bruten).
- Byt blad ofta i tapetkniven. Det är viktigt att bladet är vasst så trasar inte tapeten sönder.
- Om våden hamnat snett, försök inte vrida den rätt. Lossa istället hela våden och börja om.
- Vädra ordentligt och håll normal temperatur så torkar tapeterna bäst. Spara olimmade våder/rullar. De kan du ha glädje av om tapeten behöver lagas. Spara även etiketten för ev. komplettering.

Det underlättar att göra detta ihop med någon, så slå på en bra låt på spelaren, dra på oömma kläder, grabba tag i någon fining och kör en dag att tapetsera! 

Just nu kan ni även vinna tapet och inredningsrådgivning från Mr Perswall pch KYD värde 6000 kr! Va med och tävla på Instagram ; killingyourdarlings och mrperswall! Med sol Åsa 

Foto ; Collage ihopsatt från olika tapeter från Mr Perswall 

Kommentarer

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback