Man behöver ej SOVA för att DRÖMMA - bädda en fin sängJag har en stor förkärlek till sovrum och att just dessa rum ska inredas med extra mycket kärlek! För tänk så mycket tid vi spenderar i sängen! Sängen är oftast den möbel som tar mest fokus och plats i sovrummet och det är sängen som allra mest påverkar det intryck vi får när vi kliver in i rummet! Många känner en skön känsla av att krypa ner i ex en mjuk hotellsäng och just denna känsla går lätt att skapa i ens egna hem! Just sängen ger oss en otroligt fin möjlighet att välja vilken känsla vi vill att rummet ska förmedla. En marin stil, romantisk, modern eller minimalistisk!

Här kommer några tips hur ni på ett enkelt sätt bäddar en säng mysig och skön! Några saker som lyfter ett sovrum och sängen är; 

- Lakan! Varianter och färger finns det en uppsjö av! Bädda ex i vitaste molnvitt eller i sandbeiget! Se till att stryka dessa innan du bäddar! Ger ett proffsigt intryck! Fint även att ha två olika lakansett i sängen för att skapa extra effekt på bäddningen likt ett enfärgat och ex ett rutigt!

- Täcke och kuddar!  I mjukaste dun för att skapa en varm men ändå sval känsla! 

- Sängbord! Om ni har sängbord intill sängen så se till att hålla det städat för en harmonisk känsla! Det är ju oftast det du ser sist samt först på dygnet! Några fina blommor i en vas och kanske ett stilleben av ljus intill, foton mm

- Sängkappa! Detta ger sängen en mjuk profil och skapar en stilren känsla utan att behöva bli romantiskt tjejigt! Finns ett stort utbud av varianter av dessa! 

- Överkast! Ett enkelt knep är att vika ner den översta delen på överkastet antingen på mitten av sängen eller i nedersta delen, då blir det en mer inbjudande bäddning! Ifall hela överkastet ligger över sängen så blir det ofta opersonligt och relativt platt. Jag brukar ofta vilja att lakanen kommer i fokus! 

- Belysning! Punktbelysning intill sängen så du lätt kan tända upp på natten eller läsa en bok på kvällen! Även mysbelysning som ex Enjoy Candles! Bra med ledljus som ser ut som riktiga ljus men är brandsäkra intill sängtextilierna!  Även allmän belysning i tak för ex städning eller om du behöver tända upp hela rummet! 

- Sänggavel! Ramen på sängen! Finns även här ett gäng olika varianter! Jag själv föredrar stoppade gavlar att kunna krypa upp intill och få skönt stöd mot ryggen! Du kan även göra ett enkelt på egenhand! Bara fantasin som sätter gränser! 
 
- PrydnadsKuddar! Mjuka och fluffiga i olika storlekar att göra sängen ännu mer inbjudande med! Fint med korgar intill sängen att kunna lägga dem i under natten! Jag gillar även att bygga kuddarna på djupet! 

- Pläd/Filt! Att ha längst med fotänden, fint att bryta av resten av kulörerna i bäddningen med en annan färg! 

Hoppas ni fått lite inspiration att inreda era sovrum med! Med sol Åsa 


Foto killingyourdarlings 

Lakan; Shyness Interior, Sänggavel KYD design , Pall IKEA , Koffert Granit , Matta IKEA,  Ledljus Enjoy Candles, Filt/pläd Åhlens, Guldljusstakar i arv från min älskade och saknade mormor och morfar! 
Kommentarer

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback