KYD intar FORMEX - Del 6 TREND Zone Kub-ismen


Så det vi alla undrar över då vi kommer till mässan. Vad kommer vi bjudas på framöver i Trender. Vad är de olika temafraserna i höst/vinter som vi kommer prata om?  Formex anordnar därför denna underbara del -Trend Zone, där vi besökare erbjuds ny inspiration och kunskap. I området lyfts fyra internationella trender som tolkas ur ett nordiskt perspektiv i utställningen. Här gestaltas höstens och vinterns trender av Svenska Moderådet. Utställningen har de valt att kalla Kub-ismen. De Trender vi kommer ta del av - Eklekticism, Formalism, Maximalism och Materialism Lotta Ahlvar, vd för Svenska Moderådet berättar om Trend Zones tänk likt detta;  - I själva utställningsformen leker vi med olika kuber, som staplas på varandra, lite som byggklossar. Och eftersom Eclectic Touch, Eklekticism, är Formex övergripande trendtema tyckte vid att var passande att fortsätta att leka med olika -ismer. Och de fyra Trenderna vi bjuds på är följande; 
Fina kuber med Trender i.
 

Eklekticism - handlar framför allt om stilblandningar. Det intressanta är att alla epoker blandas. Enkelt med elegant, ärvt med nyköpt, massproducerat med konsthantverk, barnens hemgjorda verk från dagis med designföremål. Med fingertoppskänsla mixas olika stilar och uttryck. Resultatet blir en ny skön stil.

Formalism – betonar form före funktion. Idag finns många intressanta former inom inredning och design.  Det är runda och organiska former, bikakans form kan ses exempelvis både som mönster på textilier och som möbelform. Parallellt existerar också hårda utstuderade former, med skarpa hörn och vinklar. Stilen fokuserar på formen.

Maximalism – less is a bore. Stilen som går under arbetsnamnet Maximalism betonar överdådighet och maximal synlighet. Den står för en svulstighet, på gränsen till det förbjudna. Vad är dålig smak egentligen? Lika mycket som stilen utgör ett inredningsideal finns här också inspiration och handfasta tips till butikernas skyltning.

Materialism – fokuserar på olika material och ytor. Det är exklusiva material som marmor, koppar, exempelvis ser man bestick i nattsvart titan, samtidigt som det är många billiga material med ”Do it your self-känsla”, som obehandlat trä och omålade spånskivor. Materialet och ytstrukturen är viktigare än färgen. (text via Formex)

Med detta paraply är himlen ALLTID blå,
Som olika dockhus med fina ting.
KYD gillar koppartrenden och hjärtar de fina lamporna.
 
Foton av och tillhör KYD - KillingYourDarlings 
 
 Kommentarer
Postat av: JUNITJEJ

Vilket underbart paraply! Var kan man köpa det?

Svar: Jag kan kolla upp det!
Åsa None

2013-08-17 @ 20:32:41
URL: http://www.junitjejen.se
Postat av: Ellinor

Intressant läsning och självklart fantastiska bilder! Kan just tänka mig att du är full av nya tankar och inspiration efter mässbesöket.

Svar: Tack rara för orden, hoppas det känns som du var med också på mässan. Ja nu är jag fullproppad med fina nya ideér tack:)
Åsa None

2013-08-19 @ 14:05:48
URL: http://ellinorsworld.blogspot.com

Namn:
Kom ihåg mig?
E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback